Παλιά φυσίγγια

χαρτινα ειναι ; βαλε φωτο αν μπορις
ειναι ιταλικα , εβγαζε και ραβδωτα του β παγκοσμιου πολεμου για της αραβιδες GARGALO σε 6,5 διαμετρημα , και πησω στο μεταλο εγραφε χρονολογια και SMI
Δεν τα εχω μπροστα μου τα βρηκα σε μαγαζι,και μ κινησε την περιεργεια το ονομα

Εχω βρηκα 2 κουτια φυσιγγια SMI,αγνωστη μαρκα για μενα
Τι γνωριζετε για αυτα??

Ιταλικη βιομηχανια πυρομαχυκων εβγαζε και σφαιρες απο τον 1ον παγκοσμιο πολεμο

Δεν τα εχω μπροστα μου τα βρηκα σε μαγαζι,και μ κινησε την περιεργεια το ονομα
Η εταιρεία αυτή είχε συγχωνευτεί (εξαγοραστεί) από τη MAIONCHI, πριν αυτή γίνει NOBELSPORT ...
https://www.touris.eu/content.asp?id=506
"H MAIONCHI τώρα πλέον NOBEL SPORT (www.nobelsport.it) είναι μία από τις ιστορικότερες εταιρείες παραγωγής φυσιγγιών στην Ιταλία. Εδρεύει στο S. Guiliano Terme, μια μικρή κωμόπολη κοντά στη Pisa ...
.........................................................................
Στις αρχές του 1991 η MAIONCHI αγοράζει την Ιταλική εταιρεία φυσιγγίων SMI.
Το 1992 η Γαλλική SNPE, ένα από τα μεγαλύτερα GROUP παραγωγής φυσιγγίων και υλικών γομώσεως στον κόσμο εντάσσει στην δύναμή του την ιστορικότερη Ιταλική εταιρεία την MAIONCHI. Την ίδια εποχή προσχωρούν στην δύναμη του GROUP οι Ιταλικές πυρίτιδες BPD και η εταιρεία παραγωγής καλύκων MARTIGNIONI δημιουργώντας την NOBEL SPORT ITALIA ...
......................................................

Το 1993 οι τεχνικοί της NOBEL SPORT (MAIONCHI) αποφασίζουν να εξελίξουν μια ιδέα της SMI για την κατασκευή ενός ειδικού φυσιγγίου για κάθε θήραμα ξεχωριστά. Έτσι γεννιέται η σειρά “Special Collection” της NOBEL SPORT (MAIONCHI) ................................ "

Και τώρα φαίνεται στο site της, ότι η NSI βγάζει ένα φυσίγγι με την ονομασία SMI (Special skeet - 32 gr), αλλά μάλλον δεν το φέρνει ο Τουρής ...
https://www.nobelsport.it/en/products-en/hunting/traditional

011e88ef4a8328e08be9d913808b8290_XS.jpg

Πυριτιδες δεν εφερνε ποτε οποτε κομματακι δυσκολο να χει,εγω σκεφτομαι να κρατησω 2 απο ολα ενθυμιο γιατι ειμαι πολυ τυχερος με βαση την ηλικια μου που εριξα τετοια φυσιγγια θρυλους..
Απλα σκεφτομαι πως να τα διακοσμησω και που για να τα χαζευω think

εγω σκεφτομαι να κρατησω 2 απο ολα ενθυμιο
Και τα κουτιά τους..

Απλα σκεφτομαι πως να τα διακοσμησω και που για να τα χαζευω
Στο δωματιο σου η και στο σαλόνι μεσα σε κάποιο έπιπλο με τζάμι.. άλλη λύση είναι μέσα σε μεγάλες ξύλινες ρηχές κασετίνες (μια στρώση)..

Back