Εγώ δεν έκανα ποτέ συλλογή φυσιγγίων και δεν έχω τίποτα ιδιαίτερο να παρουσιάσω, αλλά προ καιρού βρήκα σε μια κούτα τα παρακάτω, απομεινάρια από τις "παλιές καλές εποχές" στο σκοπευτήριο. Δεν τα λες και ιδιαίτερα παλιά, αλλά έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ...
Οι ιδιαιτερότητες που προανέφερα είναι
1) το 8άστερο κλείσιμο, κάτι που δεν συνηθιζόταν και πολύ σε εργοστασιακά (ευρωπαϊκά) φυσίγγια ...
... και 2) το ότι έχουν σε κάλυκα NOBELSPORT ... καψούλι FIOCCHI (προφανώς 616) !!! Παλιότερα κάπου στις πρώτες σελίδες αυτού του τόπικ είχα αναφέρει ότι είχα συναντήσει το ίδιο πράγμα σε άλλο φυσίγγι, πρέπει να ήταν της ίδιας περίπου εποχής, το Maionchi Percorso di Caccia, είχα βάλει και φωτό από "σφαγμένο" φυσίγγι. Τώρα μόνο πρόσεξα το ίδιο και σε αυτά εδώ (προ λίγου που τα φωτογράφιζα). Δεν "έσφαξα" για να το επιβεβαιώσω 100% γιατί έχω μόνο 2, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι το κεντρικό τμήμα του καψουλιού είναι εντελώς επίπεδο, χαρακτηριστικό των Fiocchi εν αντιθέσει με το κυρτό - θολωτό των καψουλιών της Nobelsport (Martignoni).
Ούτε παλιά είχα σφάξει κανένα, την εποχή που έριχνα τα συγκεκριμένα δεν είχα τη συνήθεια να "σφάζω" και να εξετάζω ότι φυσίγγι έπεφτε στα χέρια μου. Αυτό το χούι το απόκτησα αργότερα, όταν άρχισα να ασχολούμαι με την ιδιογόμωση ...
Το μόνο που ξέραμε από τότε ήταν ότι είχαν τον διάσημο συγκεντρωτήρα "αποσπώμενου πάτου" πατέντα της MAIONCHI ...
Δεν διακρίνεται καλά, αλλά φαίνεται ότι είναι μονοκόμματος σωλήνας και όχι με το ενδιάμεσο "αμορτισέρ" των κλασικών συγκεντρωτήρων ....