Παλιά φυσίγγια

Στο μέταλλο παλια έγραφε maionchi italy θυμαμε..Και λίγο πριν εξαγοραστει ήταν nobel sport ο καλυκας κ στο φυσίγγι έγραφε maionchi..
Νομιζω,Τασο,οτι και τα colections(ετσι δεν τα 'λεγε τα εξειδικευμενα για καθε θηραμα?)σε NOBEL SPORT τα γεμιζε.Απο οτι θυμαμαι,βεβαια,επειδη δεν τα χρησιμοποιουσα.
 
Στελιο,μην παιρνεις κι ορκο οτι ειναι FIOCCHI.xm..Θυμαμαι παλιες παρτιδες καψυλιων της NOBEL,που δεν ειχαν το χαρακτηριστικο μπομπε σχημα.Η MAIONCHI γεμιζε απο παλια σε καλυκα NOBEL SPORT,Γιωργο.Οσο για το βερνικι η το χαρτακι,Τακη,(εκανα και ριμα:))τελευταια εβαλε φωτο,νομιζω ο Βικτωρας, τα τσεχοσλοβακικα SBP που ειναι "ακαλυπτα".Με την ευκαιρια να πω οτι ειναι παρα πολυ σταθερο καψυλι και εκαιγε εξαιρετικα οτι πυριτιδα και να δοκιμαζα.Ταλαιπωρια ομως η σταθερη τοποθετηση του στους καλυκες!Λωριδιτσες χαρτοταινιας,μανο για τα νυχια και.....υπομονηηη!Συγχωρεστε με για τη γενικη απαντηση!Ειπα να γλυτωσω τις παραθεσεις.sarcastic.
Οντως υπαρχουν καψυλια χωρις καλυψη στην οπη. Εχω ενα πακετακι της RWS τα οποια ειναι εξολοκληρου ενα σωμα με διαμετρο 5,70 mm και τεραστια οπη 3,3 mm εντελως ακαλυπτη
Λοιπον, ειναι καψουλι fiocchi τυπου DFS 57.
Αυτα που εχω εγω το πακετακι τους γραφει CAT. No 463 (G 57/TI) SUR. Πιθανοτατα αυτα που αναφερεις να ειναι τα ιδια με διαφορετικη ονομασια, οπως και σημερα η FIOCCHI βγαζει 615 και 616 οπως επισης DFS 615 και DFS 616 τα οποια δεν γνωριζω τι διαφορα εχουν. Επισης τα συλλεκτικα της FIOCCHI που εχει ο κενταυρος ειναι χωρις ξεχωριστο στεφανι ειναι ολο ενα σωμα δηλαδη, με λευκο βερνικι στην οπη και γραφουν SUR αναγλυφα στην επιφανεια κρουσης τους
 
Sur δεν ειναι τυπος, αλλα ειναι ιδιοτητα. Ειναι ακρωνυμιο απο το "Sine Ulla Rosione", δηλαδη Οχι Διαβρωτικα. Ειναι ο τυπος των καψυλιων που κυκλοφορησε αμεσως μετα τα 6.45-5.45 που χρησιμοποιηουσαν βροντωδη υδραργυρο ως εμπυρευμα. Tα πρωτα λοιπον που αναφερεις, αυτα δηλαδη χωρις ξεχωριστο στελεχος με διαμετρο 5,7 ειναι τα γνωστα ως φερμε, απο τη γαλλικη λεξη ferme. Τα καψουλια αυτα η Fiocchi τα αντικατεστησε με τα τυπου 57 οπως αυτα που δειχνει ο Γιωργος στον κομμενο καλυκα, τα οποια αντικατασταθηκαν με τα τυπου 209 και εκεινα με τη σειρα τους με τα 616-615.





 
Δεν το εγραψα για σενα Τακη, αλλωστε πριν πεσουν και μενα στα χερια μου καλυκες με το DFS 358 που χρειαστηκε να ψαξω λιγο, ειχα και γω την αποψη οτι SUR ηταν τυπος καψουλιου. Οι συγκεκριμενοι Fiocchi καλυκες το εγραφαν πανω, οποτε το βρηκα μεσω Google ψαχνοντας.
 
Συγνωμη Βικτορα αλλα ουτε μου περασε ποτε απο το μυαλο να αντιπαρατεθω με καποιον. Ειναι καλο οι γνωσεις του ενος να συμπληρωνουν τις γνωσεις του αλλου. Να εισαι καλα και καλη εναρξη. Καμια και σημερα εμειναν.sarcastic.. Τi διαφορα αναμεσα στο σκετο 615- 616 και στο DFS 615- DFS 616 υπαρχει η μονο ειναι θεμα marketing;
 
Νομιζω θεμα μαρκετιγκ ειναι πλεον. Καμμια αντιπαραθεση, μην ανησυχεις, καλη εναρξη και σε σενα

Αν μας διαβαζει καποιος διαχειριστης, μηπως να καναμε τον τιτλο "Παλια φυσιγγια-Παλια υλικα";
Ειμαι σιγουρος πως ολο και κατι θα εχουμε να δειξουμε προς χαριν επιμορφωσης
 
Νομιζω θεμα μαρκετιγκ ειναι πλεον. Καμμια αντιπαραθεση, μην ανησυχεις, καλη εναρξη και σε σενα

Αν μας διαβαζει καποιος διαχειριστης, μηπως να καναμε τον τιτλο "Παλια φυσιγγια-Παλια υλικα";
Ειμαι σιγουρος πως ολο και κατι θα εχουμε να δειξουμε προς χαριν επιμορφωσης
.well done.
 
Μια μέρα έπεσε τυχαία αυτό το κουτί στα χέρια μου, από τα αγαπημένα μου παλιά super-x και κοιτώντας προσεκτικά είδα στο πλάι την παρακάτω εικόνα, χωρίς τότε να ξέρω και πολλά πράγματα.

hosting image

Αργότερα κοιτώντας διάφορα sites έπεσα και σ΄αυτό:
http://shotshellboxes.com/OnlinePriceGuide/?cat=b&mak= &siz= &keymat=any&smod=newest&keys=shell

Εάν προσέξετε τα περισσότερα φυσίγγια σ' αυτό έχουν από τρία ή και τέσσερα βύσματα και θυμήθηκα τη συζήτηση που κάναμε για το ότι αυτό είναι το καλύτερο ώστε να μην εμβολίζεται η στήλη σκαγιών, όπως έλεγε και ο Γιάννης!
 
Last edited:
Back
Top