Παρουσίαση Φυσιγγίων

Από το 94 μέχρι το 2000 έριχνα φανατικα derby k μαύρα, είχαν gualandi συγκεντρωτηρα, μπαρουτες που έμοιαζαν με Mb κ τιμη χώμα.
Το derby ήταν πολλές φορές με το αστέρι προς τα πάνω αλλά ήταν πάρα πολύ καλά σε απόδοση.
Μετά δεν ξέρω τι έγινε κ για πόσο τα κράτησε ίδια, δεν τα ξαναεριξα γιατί δοκίμασα τα κίτρινα του Μαπακη κ σε όλα τα κυνήγια έριχνα αυτά μεχρι που τα καταργησε όταν έδωσε την βιοτεχνία στον Παππαευαγγελοπουλο

Σπάνια φταίει το φυσίγγι σε τέτοια αφλογιστία . Φταίει η βρωμια στο όπλο.
Το παθαίνω και γω αυτές τις τελευταίες μέρες της σαιζόν , που το όπλο μου περιμένει σε δυο βδομαδες το μοναδικό 😜καθάρισμα που δέχεται μέσα στη χρονιά 🤪🤪
Με 2 διαφορετικά όπλα και δεν έσκασε. Μάλλον το καψουλι έφταιγε....έτσι πιστεύω τουλάχιστον.

Είναι καθαρά θέμα βελόνας,βάση της αποτύπωσης που φαίνεται στο καψύλι. Πολύ λίγο το βάθος.
Κοίτα την διαδρομή της βελόνας για τυχόν σκουπίδια εάν δεν είναι αστοχία κατασκευαστή.
Στέφανε όπως έγραψα και στον άλλο φίλο πιο πάνω το έριξα με 2 διαφορετικά όπλα και δεν έσκασε καμία φορά. Μάλλον το καψουλι έφταιγε. Τώρα στις φώτο μη βασίζεστε και πολύ μπορεί να ξεγελάνε. Είχε χτυπηθεί καλά...

Στέφανε όπως έγραψα και στον άλλο φίλο πιο πάνω το έριξα με 2 διαφορετικά όπλα και δεν έσκασε καμία φορά. Μάλλον το καψουλι έφταιγε. Τώρα στις φώτο μη βασίζεστε και πολύ μπορεί να ξεγελάνε. Είχε χτυπηθεί καλά...
Άνοιξέ το και σκάστου μια με καμιά πόντα.
Problem solved ...

Με 2 διαφορετικά όπλα και δεν έσκασε. Μάλλον το καψουλι έφταιγε....έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
Μιχάλη το ίδιο φυσίγγι το δοκίμασες 2 φορές σε διαφορετικά όπλα ;;; Γιατί στη φωτό φαίνεται μια φορά χτυπημένο. Και όχι καλά χτυπημένο. Υπάρχει και η περίπτωση ελαττωματικού κάλυκα. Να κάθεται πιο βαθιά το καψούλι απ' όσο πρέπει. Ή να κάνει βαθούλωμα η βάση του κάλυκα (ελαφρό που δεν φαίνεται με το μάτι). Και στις δυο περιπτώσεις μάλλον δε φτάνει η βελόνα να το χτυπήσει αρκετά, ώστε να σκάσει.
Ή μπορεί το βαθούλωμα να γίνεται από από το χτύπημα της βελόνας, λόγω μαλακού μετάλλου, με πιο σκληρό το μέταλλο του καψουλιού (τα Fiocchi έχουν πιο σκληρό μέταλλο σε σχέση με άλλα καψούλια, έχω την εντύπωση). Οπότε πάλι έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
Το έχω πάθει αρκετές φορές με μια παρτίδα κάλυκες πράσινους Fiocchi Cal.16 με πάφυλα 8mm και 616. Αλλά και με έτοιμα φυσίγγια JK6 Cal.16 του Κένταυρου, που κι αυτά ήταν σε κάλυκες Fiocchi Cal.16 μαύρους με πάφυλα 8mm και καψούλι 615 ... Είχα χάσει αρκετά πουλιά από τις αφλογιστίες, μέχρι που έκατσα και τα έκοψα, κι αυτά που είχα γεμίσει και τα αγοραστά, και ξαναγέμισα τα υλικά σε άλλους κάλυκες με 686 ...
Αλλά και τα καψούλια που έβγαλα (616 και 615) τα χρησιμοποίησα σε άλλους κάλυκες Cal.12 με μέταλλο ύψους 12 και 16mm και πυροδοτούνταν κανονικά !!! Οπότε δεν είχαν πρόβλημα τα καψούλια !
Γι΄ αυτό είχα καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα ... Αλλά και η φωτογραφία που ανέβασες κάτι τέτοιο μου δείχνει.

Βλέπω στα προηγούμενα ποστ για αφλογιστιες. Έχω να πω 2 περιστατικά:
1ο: μου έχει τύχει φυσίγγι να μου κάνει αφλογιστια με 2 όπλα που πραγματικά τρυπάνε τα καψουλια. Και τα 2 στο ίδιο φυσιγγι, πάνω στο καψουλι είχαν αφήσει κάτι σαν γρατσουνια, παρά κρατήρα.
2ο: Σε καρτέρι τσίχλας που δούλευε πάρα πολύ πέρυσι, είχα βρει 2 φυσίγγια που δεν είχαν σκάσει. Παρατηρώντας τα, πρόσεξα ότι το καψουλι είχε χτυπηθεί κανονικά, το αστέρι όμως είχε απλά φουσκώσει και τα σκάγια και το βύσμα δεν είχαν βγει!

1ο: μου έχει τύχει φυσίγγι να μου κάνει αφλογιστια με 2 όπλα που πραγματικά τρυπάνε τα καψουλια. Και τα 2 στο ίδιο φυσιγγι, πάνω στο καψουλι είχαν αφήσει κάτι σαν γρατσουνια, παρά κρατήρα.
Αυτό πιστεύω είναι σαν τις περιπτώσεις που γράφω πιο πάνω (ελαττωματικός κάλυκας). Fiocchi ήταν το καψούλι ???
2ο: Σε καρτέρι τσίχλας που δούλευε πάρα πολύ πέρυσι, είχα βρει 2 φυσίγγια που δεν είχαν σκάσει. Παρατηρώντας τα, πρόσεξα ότι το καψουλι είχε χτυπηθεί κανονικά, το αστέρι όμως είχε απλά φουσκώσει και τα σκάγια και το βύσμα δεν είχαν βγει!
Αυτή είναι διαφορετική περίπτωση. Έχω συναντήσει στο σκοπευτήριο 3-4 φορές αυτό το πράγμα, όπου τα δοκιμάσαμε διαδοχικά σε 2-3 όπλα και δεν έσκασαν, ενώ χτυπήθηκαν κανονικά. Τα είχα παρουσιάσει κι εδώ, το ένα ήταν Cx2000 σε σκοπευτικό φυσίγγι της B&P, τα άλλα δε θυμάμαι, νομίζω ισπανικά. Σ' αυτές τις περιπτώσεις όντως επρόκειτο για ελαττωματικά καψούλια ...

Αυτό πιστεύω είναι σαν τις περιπτώσεις που γράφω πιο πάνω (ελαττωματικός κάλυκας). Fiocchi ήταν το καψούλι ???

Αυτή είναι διαφορετική περίπτωση. Έχω συναντήσει στο σκοπευτήριο 3-4 φορές αυτό το πράγμα, όπου τα δοκιμάσαμε διαδοχικά σε 2-3 όπλα και δεν έσκασαν, ενώ χτυπήθηκαν κανονικά. Τα είχα παρουσιάσει κι εδώ, το ένα ήταν Cx2000 σε σκοπευτικό φυσίγγι της B&P, τα άλλα δε θυμάμαι, νομίζω ισπανικά. Σ' αυτές τις περιπτώσεις όντως επρόκειτο για ελαττωματικά καψούλια ...
Στην πρώτη περίπτωση, το φυσίγγι ήταν το παλιό καλό rottweil Δορκάς 34gr (έτος 2010). Δεν ξέρω τι καψουλι είχαν και δεν μου έχει τύχει ξανά κάτι τέτοιο. Όμως πέρυσι, βρήκα ένα rottweil Δορκάς 32(?) ή 34gr με παφυλλα 10χιλ (μάλλον δεκαετίας '80-90) με έναν ελάχιστο κρατήρα στο καψουλι. Θα το ανεβάσω φωτογραφία αύριο - μεθαύριο.

Στη δεύτερη περίπτωση, δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν άναψε όλη η πυρίτιδα. Δηλαδή, ενώ υπήρξε έναυση και άρχισε να ανοίγει το αστεροειδες κλείσιμο, τελικά έσβησε ξαφνικά....

Στη δεύτερη περίπτωση, δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν άναψε όλη η πυρίτιδα. Δηλαδή, ενώ υπήρξε έναυση και άρχισε να ανοίγει το αστεροειδες κλείσιμο, τελικά έσβησε ξαφνικά....
Το πιο πιθανό,είναι να είχε ελάχιστη πυρίτιδα μέσα.Θα μπορούσα να σου πω και καθόλου,αλλά δε γνωρίζω αν η έκρηξη του καψυλιου είναι ικανή να ξερελιασει....

Το πιο πιθανό,είναι να είχε ελάχιστη πυρίτιδα μέσα.Θα μπορούσα να σου πω και καθόλου,αλλά δε γνωρίζω αν η έκρηξη του καψυλιου είναι ικανή να ξερελιασει....
Εξαρταται στα ποσα mm τελικο, ειναι κλεισμενο....στα 58+ ίσως ξερελιασει...πιο κατω δε νομιζω πως αρκει η δυναμη του καψυλιου να ξερελιασει τα χείλει του καλυκα.

Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, αλλά δεν μπήκα στον πειρασμό να το μαζέψω και να το ανοίξω.

Λοιπόν.Γομωση με cx 1000,χωρίς πυρίτιδα, ελεύθερος χώρος 13μμ (ας πούμε με πυρίτιδα 10)κλεισμένο 5 σταδιακά στα 57
View attachment 66963

Η τάπα μέσα στην κάννη,περίπου 15εκ,μετά τη θαλάμη...
Νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξει το κλείσιμο και να μην μετακινηθεί το βύσμα μόνο με καψούλι.
Σκάγια είχες βάλει και πόσα γραμμάρια ?

Το έχει κάνει το τεστ κανένας άλλος ?

Τα rottwail....δεν θυμαμαι αυτα ποιας 10ετιας ειναι.....αλλα ειναι μια πονεμενη ιστορια...και
μου εκαψαν την γουνα...!!!
Ανεβαζω φωτο....και τα συμπερασματα δικα σας παλικαρια !!

εικόνα_Viber_2021-06-27_08-11-38.jpg

εικόνα_Viber_2021-06-27_08-14-33.jpg
εικόνα_Viber_2021-06-27_08-14-47.jpg
εικόνα_Viber_2021-06-27_08-15-04.jpg
εικόνα_Viber_2021-06-27_08-15-30.jpg
Συνεχιζω με φωτο...και εαν εχετε την καλωσυνη....τα οποια σχόλια στο τελος .

Εγώ μ@λάκας είμαι και παίρνω 1-2 νούμερα χοντρότερα ?

.sarcastic.

Και καλα κανεις....Βρε Βασιλη μου.....οτι γουσταρουν πουλανε....και οτι γουσταρουν γραφουν επανω στην
συσκευασια....
Δεν υπαρχει ελεγχος....και το κυριοτερο δεν σεβονται τον κυνηγο...!!!

Back