Πλαγιόκαννο

το μεγάλο πλεονέκτημα της καραμπίνας έναντι των δικάννων (πλάγιων και όρθιων)
ΡΙΧΝΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΜΑΓΚΝΟΥΜ

αλλά και στα περισσότερα δίκαννα μπορείς να βαλεις 40 -42 γρ αρκει να μην σου γίνει συνήθεια
Μιλάω για δίκαννα μεταχειρισμενα και πολλών ετών ή και με 65αρες θαλάμες που έχει πολλά ο Χατζιώτης
Εκεί πρέπει να είσαι προσεκτικός αν θες τον ώμο σου και το όπλο σου γερό
Όποιος πάρει δίκαννο για να ρίχνει μαγκνουμ κακώς πήρε δίκαννο
Υπάρχουν κυνήγια που άνετα τα κάνεις και με ένα παλιό δίκαννο και πιό ευχάριστα και ξεκούραστα από μία καραμπίνα
Όσοι έχουν την δυνατότητα να πάρουν κάτι πιό εξειδικευμένο για συγκεκριμένα κυνήγια
Όσοι θέλουν ένα για όλα πάνε σε καραμπίνα

Μιλάω για δίκαννα μεταχειρισμενα και πολλών ετών ή και με 65αρες θαλάμες που έχει πολλά ο Χατζιώτης
Εκεί πρέπει να είσαι προσεκτικός αν θες τον ώμο σου και το όπλο σου γερό
Όποιος πάρει δίκαννο για να ρίχνει μαγκνουμ κακώς πήρε δίκαννο
Υπάρχουν κυνήγια που άνετα τα κάνεις και με ένα παλιό δίκαννο και πιό ευχάριστα και ξεκούραστα από μία καραμπίνα
Όσοι έχουν την δυνατότητα να πάρουν κάτι πιό εξειδικευμένο για συγκεκριμένα κυνήγια
Όσοι θέλουν ένα για όλα πάνε σε καραμπίνα
όλα τα ελληνικά κυνήγια μπορείς να τα κάνεις με δίκαννο
ακόμα και τα παπιά και το γουρούνι
όπως και όλα τα ελληνικά κυνήγια μπορείς να τα κάνεις με 32 γρ γόμωση
απλά μάθαμε στα βαρυά κι ασήκωτα

εγώ με τα δικαννά μου δουλεω από 24 έως 40 γρ συνήθως δεν περνάω τα 34 γρ αλλά μερικές φορές..... .hunter.

Μην ξεχνάμε ότι ολα αυτά δεν έχουν ανταλλακτικά ,ότι πάθουν θα πρέπει να κατασκευαστεί ανταλλακτικό στο χέρι να εφαρμοστεί και με τι κόστος ,η να επιστρέψει στην εταιρεία που δεν υπάρχει πλέον .

μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια
ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πλαγιοκαννόφιλος είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ οπλόφιλος!
αυτά που ανάρτησα δεν απευθύνονται στον μέσο έλληνα κυνηγό που δεν θα έδινε ΠΟΤΕ 2000 για ένα Ντυμουλέν, Μπλαντ, Σουλ,κ.λπ
Ειναι πολυ λιγοι αυτοι που πραγματικα καταλαβαινουν αν αξιζει και για ποιο λογο αξιζει οτιδηποτε συλλεκτικο, και οταν λεμε συλλεκτικο θα πρεπει να ειναι σε αριστη κατασταση και οχι απλα επειδη ειναι παλιο και δεν υπαρχει πλεον καινουργιο και να εχει καποια ιστορια πισω του...

όλα τα ελληνικά κυνήγια μπορείς να τα κάνεις με δίκαννο
ακόμα και τα παπιά και το γουρούνι
όπως και όλα τα ελληνικά κυνήγια μπορείς να τα κάνεις με 32 γρ γόμωση
απλά μάθαμε στα βαρυά κι ασήκωτα

εγώ με τα δικαννά μου δουλεω από 24 έως 40 γρ συνήθως δεν περνάω τα 34 γρ αλλά μερικές φορές..... .hunter.
Για παπιά δεν έχω πάει ούτε και πρόκειται δεν έχω γνώμη
Για γουρούνι δεν θα ήταν η επιλογή μου δίκαννο
Στα υπόλοιπα κυνήγια συμφωνώ ότι μια χαρά κυνηγάς με ένα σύγχρονο κυρίως δίκαννο για αυξημένη αντοχή σε περισσότερα γραμμάρια εάν και όταν αυτή απαιτείται
Όχι ότι παλιά δεν έκαναν την δουλειά τους με εκείνης της εποχής τα όπλα
Ούτε μαγκνουμάκιας είμαι ούτε και θιασώτης του ότι βγαίνει τώρα είναι αυτόματα καλύτερο,μάλλον το αντίθετο

μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια
ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πλαγιοκαννόφιλος είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ οπλόφιλος!
αυτά που ανάρτησα δεν απευθύνονται στον μέσο έλληνα κυνηγό που δεν θα έδινε ΠΟΤΕ 2000 για ένα Ντυμουλέν, Μπλαντ, Σουλ,κ.λπ
Αναφέρεσαι στην περίπτωση που του κυνήγι είναι μέρος μιάς ιεροτελεστίας! Και έτσι θα 'πρεπε να ήταν, μια και το πλάγιο είναι η κορωνίδα του λειόκαννου!

Στα λίγα λαγοκυνήγια που έχω πάει, θα μπορούσα να έχω Darne V22 ή το Simpson Mod-76E, αλλά θα έπρεπε να είμαι και καλύτερος κυνηγός από ότι είμαι σήμερα. Γι' αυτό, τηρώ μεν την ιεροτελεστία, αλλά πάω με το μπαϊκαλάκι για κυνήγι, αλλοιώς θα ένοιωθα σαν επιδειξιομανής. Αν βέβαια σκεφτώ την μελλοντική αποκατάσταση των παιδιών μου, τότε θα πάρω το Darne V22, μαζί με άλλα, και θα τα βάλω εδώ.

Εν ολίγοις, και τα φθηνά και τα ακριβά όπλα έχουν λόγο ύπαρξης. Αρκεί να το ξέρουμε... και να απλωνουμε τις αρίδες μας μέχρι εκεί που φτάνει το στρώμα, και δεν εννοώ μόνο τα χρήματα. Και την οπλοφιλία μπορεί μερικές φορές να είναι καλύτερα να την βλέπουμε σαν πηγή ονείρων, που ευφραίνει τας καρδίας

Με την καταργηση (λειαν συντομως οπως λενε) των μολύνδινων σκαγιών, τι θα κανουμε εμεις με τα ''παλιά'' ??? .think.
Μια χαρά θα ρίχνουμε Διονύση με τα παλιά μας δίκαννα, ίσως χρειαστεί να τα ανοίξουμε στα τσοκ, ειδικά τα αχρωμίοτα δεν παθένουν κάτι.
Αυτό που δεν θα μπορούνε να χρησιμοποιοϋμε είναι οι παραδοσιακές βισματώσεις και μεσώταπες που τόσο μας αρέσουν!

οι πιο αδικημένοι οπλόφιλοι σήμερα είναι οι πλαγιοκαννακηδες!
δεν υπάρχουν ΣΟΒΑΡΑ όπλα της μεσαίας κατηγορίας (εκτός ίσως του Ugartechea)
μόνες λύσεις: Παπατσαρούχας και Χατζιώτης....
http://www.hephestus.gr/βελτιώσεις-baikal-c-90.html?sess=uou18rn47c334nr1jlh2enpnt6
https://gunandknifeclassics.gr/category/λειόκανα/πλαγιόκανα-δίκαννα/page/2/
καμια άλλη λύση;

Το πώς θεωρείται ένα όπλο σοβαρό η όχι ποια είναι τα κριτήρια ,το όνομα,η αντοχή στο χρόνο ,η αξία μεταπώλησης βάση ονόματος το ποσοστό χασουρας αν το πουλήσεις σε σχέση με τη τιμή αγοράς ,το φινίρισμα δεν ξέρω πως βλέπει ο κάθε ένας το σοβαρό όπλο .Αλλά για εμένα ένα μπαικαλ δισκανδαλο με απλούς εξολκεις κοντάκι στα μέτρα σου και τσοκ διαμορφωμένα όπως θέλεις είναι από τα πιο σοβαρά όπλα και πιθανόν να πάει σε πολλούς απογόνους και μετά από σκληρή χρήση πράγμα που δεν ξέρω πιο άλλο σοβαρό μπορεί να το κάνει και να μη κουνάει σαν να χορεύει οριεντάλ μετά από μερικές χιλιάδες φυσίγγια κυνηγετικά όχι σκοπευτικες κλανιές.

Το πώς θεωρείται ένα όπλο σοβαρό η όχι ποια είναι τα κριτήρια ,το όνομα,η αντοχή στο χρόνο ,η αξία μεταπώλησης βάση ονόματος το ποσοστό χασουρας αν το πουλήσεις σε σχέση με τη τιμή αγοράς ,το φινίρισμα δεν ξέρω πως βλέπει ο κάθε ένας το σοβαρό όπλο .Αλλά για εμένα ένα μπαικαλ δισκανδαλο με απλούς εξολκεις κοντάκι στα μέτρα σου και τσοκ διαμορφωμένα όπως θέλεις είναι από τα πιο σοβαρά όπλα και πιθανόν να πάει σε πολλούς απογόνους και μετά από σκληρή χρήση πράγμα που δεν ξέρω πιο άλλο σοβαρό μπορεί να το κάνει και να μη κουνάει σαν να χορεύει οριεντάλ μετά από μερικές χιλιάδες φυσίγγια κυνηγετικά όχι σκοπευτικες κλανιές.
Αντε πες οτι κουναει το μπαΐκαλακι, κουναει και το δικανο το χειροποιητο. Ποσο θα κοστισει η επισκευη του μπαικαλ, και ποσο η επισκευη του χειροποιητου????

Αντε πες οτι κουναει το μπαΐκαλακι, κουναει και το δικανο το χειροποιητο. Ποσο θα κοστισει η επισκευη του μπαικαλ, και ποσο η επισκευη του χειροποιητου????
Έτσι‼️
κ όλες οι γκόμενες μνι έχν‼️ αλλάαααα μνι Απού μνι τεράστια διαφορά‼️

Βρε αφήστε τα baikal στην ησυχία τους.
Είναι αυτά που είναι και μπορούν να γίνουν καλύτερα με το αζημίωτο.
Αν ήταν top δεν θα χρειάζονταν τα επιπλέον χρήματα.
Πόσες τουφεκιές να μαζέψει ένα baikal σε μια δεκαετία και με τι φυσίγγια ;
1000, 2000, 3000 ;;;;;

Βάλτε το σκοπευτήριο να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ... να μαζέψει για πλάκα 10.000 τουφεκιές σε έναν χρόνο.

πήγαιναν οι παππούδες με ιταλικά φτηνά για λαγό και έριχναν 10 φουσεκια τον χρόνο κι όμως κούνησαν!

Βασιλης ο Οδοστρωτήρας
ρώτα και την τράπεζα δοκιμών του μπιρμιγχαμ
.yelling.
Έχω δει κουνημένο, γι αυτό μιλάω.

Back