Πλαγιόκαννο

Ένα πραγμα είχα κ εχω απορία....

Πως γίνεται όσοι δεν ασχολουνται(μαλλον δεν καταδέχονται να ασχοληθουν.....) με τα baikal, τυγχάνει να δουν ένα όπλο κ αυτό να είναι κουνημενο ειλικρινά δεν το καταλαβαινω...

Εγώ που ασχολουμαι κ μου αρέσουν είμαι άτυχος γιατί ως τώρα δεν έχω δει κανένα........

Ta Βaikal & Toz είναι μια κατηγορία μόνα τους!
τα πιο value for money δίκαννα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ τα κατατάσουν ΠΟΛΥ ψηλότερα από άλλα πολλαπλάσιας τιμής!

εδω πέρα βλέπουμε δίκαννα 3.000 € με κακές εφαρμογές κ.λπ...............

το ζήτημα είναι ότι ο πλαγιοκαννόφιλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!
ή θα σκάσει 3.000++++ €
'η με ενα χιλιάρικο θα πάει σε μπαικαλ-Ηφαιστος

Το μπαικαλ το παίρνεις όπως έγραψε ο Γιάννης,το φέρνεις στα μέτρα σου και διαμορφώνεις τα τσοκ ,αν δεν έχει εναλλασσόμενα.Σου κάνει καλώς .Και ας αφήσουμε τις μετατροπές για φτωχούς λόρδους γιατί μας διαβάζει κόσμος και πέφτει στη λούμπα.

Ta Βaikal & Toz είναι μια κατηγορία μόνα τους!
τα πιο value for money δίκαννα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ τα κατατάσουν ΠΟΛΥ ψηλότερα από άλλα πολλαπλάσιας τιμής!

εδω πέρα βλέπουμε δίκαννα 3.000 € με κακές εφαρμογές κ.λπ...............

το ζήτημα είναι ότι ο πλαγιοκαννόφιλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!
ή θα σκάσει 3.000++++ €
'η με ενα χιλιάρικο θα πάει σε μπαικαλ-Ηφαιστος
Βεβαια, εαν ημασταν Αγγλια-Γαλλια-Αμερική, θα παιρναμε μεταχειρ. σε άριστη κατασταση, με 1000-1500 Ευρω, που εδω θα πωλούνταν 3000+
Αλλα δυστυχώς, δέν....

Βελτίωση Baikal:

Τα όπλα Baikal (πλαγιόκανα και superpose) διαθέτουν πολύ αξιόλογους και πιστούς μηχανισμούς καθώς και υλικά. Όμως το φινίρισμα, το βάρος, το ζύγισμα καθώς και η περιορισμένη επιλογή σε τσοκαρίσματα (όλα απόλυτα δικαιολογημένα από την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του όπλου) τα κάνουν απόλυτα δύσχρηστα. Λαμβάνοντας υπόψη το ευτυχές γεγονός του τρόπου συγκόλλησης των καννών (καλάϊ) και όλα τα ανωτέρω οδηγηθήκαμε στο λογικό συμπέρασμα ότι κάνοντας μια σειρά από επεμβάσεις επάνω στην αρχική μορφή του όπλου μπορούμε να εξαλείψουμε ΟΛΑ τα μειονεκτήματά του καταλήγοντας σε ένα όπλο εξαιρετικά ελαφρύ, ζυγισμένο, εργονομικό, με πολύ ψηλές βλητικές αποδόσεις.

τάδε έφη ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ

χώρια που αποκτάς όπλο με Ελληνική προστιθέμενη αξία!

Όπλο και φουλ μετατροπές κόστος πάνω από 1500 ευρώ .Αν το βγάλεις για πούλημα δεν πιάνει ούτε 250-300 ευρώ που θα έπιανε ένα απείραχτο όπλο άριστης κατάστασης.
Η γνώμη μου είναι ότι όποιος θέλει να κάνει τις μετατροπές να το κάνει συνειδητά όχι γιατί το άκουσε και να μην το δώσει ποτέ
Ειδικά για κάποιον που κυνηγάει φέρμα είναι πολύ καλή επιλογή,ένα αλληλεπιθετο που είχα πιάσει κάποτε καθόταν πολύ ωραία
Ούτως ή άλλως λεφτά δεν θα πιάσει σε σχέση με όσα ξόδεψες,αξιόπιστα είναι γιατί να το δώσεις.....

Κακα τα ψεματα παιδια, οι καραμπινες θα επικρατησουν στο τελος. Πιο φθηνα στην κατασκευη (πολυ βασικο), πιο φθηνα να τα αποκτησεις, πιο ευκολα στην επισκευη. Ηδη στην Αμερικη που ειναι βαρομετρο οσον αφορα στις τασεις της αγορας εχουν επικρατησει.
Αλλα και εδω οι πιο πολλοι κυνηγουν με καραμπινα. Και στα σκοπευτηρια ολο και πιο πολλες βλεπουμε.
Ενα καλο δικανο ειναι πολυ ακριβο. Μια καλη καραμπινα ειναι πολυ προσιτη.

Κακα τα ψεματα παιδια, οι καραμπινες θα επικρατησουν στο τελος. Πιο φθηνα στην κατασκευη (πολυ βασικο), πιο φθηνα να τα αποκτησεις, πιο ευκολα στην επισκευη. Ηδη στην Αμερικη που ειναι βαρομετρο οσον αφορα στις τασεις της αγορας εχουν επικρατησει.
Αλλα και εδω οι πιο πολλοι κυνηγουν με καραμπινα. Και στα σκοπευτηρια ολο και πιο πολλες βλεπουμε.
Ενα καλο δικανο ειναι πολυ ακριβο. Μια καλη καραμπινα ειναι πολυ προσιτη.
Έχουν ήδη επικρατήσει Κώστα και ακολουθούν τα αλληλεπίθετα με ανοδικές τάσεις
Το μεγάλο κρίμα είναι ότι το πλαγιόκαννο έχει γίνει πλέον σπάνιο

Βελτίωση Baikal:

Τα όπλα Baikal (πλαγιόκανα και superpose) διαθέτουν πολύ αξιόλογους και πιστούς μηχανισμούς καθώς και υλικά. Όμως το φινίρισμα, το βάρος, το ζύγισμα καθώς και η περιορισμένη επιλογή σε τσοκαρίσματα (όλα απόλυτα δικαιολογημένα από την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του όπλου) τα κάνουν απόλυτα δύσχρηστα. Λαμβάνοντας υπόψη το ευτυχές γεγονός του τρόπου συγκόλλησης των καννών (καλάϊ) και όλα τα ανωτέρω οδηγηθήκαμε στο λογικό συμπέρασμα ότι κάνοντας μια σειρά από επεμβάσεις επάνω στην αρχική μορφή του όπλου μπορούμε να εξαλείψουμε ΟΛΑ τα μειονεκτήματά του καταλήγοντας σε ένα όπλο εξαιρετικά ελαφρύ, ζυγισμένο, εργονομικό, με πολύ ψηλές βλητικές αποδόσεις.

τάδε έφη ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ

χώρια που αποκτάς όπλο με Ελληνική προστιθέμενη αξία!
Ναι σωστά...Δεν έχει καλές βλητικες αποδόσεις το baikal με 18,2 αυλούς 3*-1* και ταβάνι τα 34 γρ που ρίχνουν οι Ρώσοι.Tον δικό μας περίμεναν να ανακαλύψουν τον τροχό.Η μόνη παρέμβαση που κάνουν οι Ρώσοι είναι οι μετέπειτα χειροποίητες χαράξεις στην πλάκα και πίστεψε με έχω δεί πάρα πολλά baikal!

Last edited:
Baikal izh 43 KAINOYRGIO στα 454€ και 522 € με τσοκακια
μεταχειρισμένο κάτω από 300 €
+ 600 € μετατροπές αν τις κάνεις όλες
σύνολο 900-1000 €
κι αν βολεύεσαι με αυλούς κ.λπ. όπως ο Άλεξ και φτιάξεις μόνο κοντάκι 500+200 € = 700€

και δεν έχω δει ΙΖΗ/ΜΡ 43 φτιαγμένο από ηφαιστο να πουλιέται κάτω από 500€, άσε που δεν πουλιούνται......

βρειτε μου πλαγιόκαννο, στα 700 με 1000 €, που να συγκρίνεται μαζί του..... ακόμα και στα 1,500 - 2,000€

Ναι σωστά...Δεν έχει καλές βλητικες αποδόσεις το baikal με 18,2 αυλούς 3*-1* και ταβάνι τα 34 γρ που ρίχνουν οι Ρώσοι.Tον δικό μας περίμεναν να ανακαλύψουν τον τροχό.Η μόνη παρέμβαση που κάνουν οι Ρώσοι είναι οι μετέπειτα χειροποίητες χαράξεις στην πλάκα και πίστεψε με έχω δεί πάρα πολλά baikal!
ακόμα καλύτερα με τσοκακια
πας του φτιάχνεις ζύγισμα ξύλα κ.λπ χωρίς να πειραξεις αυλούς με 400€ κι έχεις οπλάρα.....

Έχουν ήδη επικρατήσει Κώστα και ακολουθούν τα αλληλεπίθετα με ανοδικές τάσεις
Το μεγάλο κρίμα είναι ότι το πλαγιόκαννο έχει γίνει πλέον σπάνιο
Ακολουθουν νομιζω τα φτηνα Γιωργο. Τουρκικα, τουρκικα για λογαριασμο αλλων, και φτηνα ιταλικα.

ακόμα καλύτερα με τσοκακια
πας του φτιάχνεις ζύγισμα ξύλα κ.λπ χωρίς να πειραξεις αυλούς με 400€ κι έχεις οπλάρα.....
ΔΕΝ τα πειράζεις τα όπλα συναδελφε!Δεν είναι πεδίο ψυχαναγκασμου.Αλλο η βλάβη, συντήρηση και άλλο του αλλάζω τα φώτα.

ΔΕΝ τα πειράζεις τα όπλα συναδελφε!Δεν είναι πεδίο ψυχαναγκασμου.Αλλο η βλάβη, συντήρηση και άλλο του αλλάζω τα φώτα.
"συνάδελφε";;;;
.very funny.
τι έγινε σοβάρεψες;;;;;;;
.yelling.

λοιπόν του αλλάζεις και του παραλλάζεις τα φώτα, ΕΑΝ έχει το κατάλληλο υπόβαθρο για να το κοστουμάρεις!
εκτός αν σ' αρέσει "μαμά"....

έχεις δει σιτροεν Saxo "πειραγμένο" με νιτρο;

άλεξ αφιερωμένο για σένα:

Τα δίκανα επικρατούν στην Αγγλία κατά κόρον σε άλλα μέρη αυτογεμη το σούπερ πόζε αρχίζει να φαίνεται καθαρά λόγο σκοπευτηρίου που σε λίγο οι περισσότεροι καθώς βλέπω να καταργείται η σκοπευτική άδεια και θα ρίχνει ο κάθε ένας (όχι ότι δε γίνεται τώρα αν είσαι γνωστός) , και επειδή πολλοί θα κόψουν το κυνήγι ίσως μια Κυριακή του μήνα να χαλάνε ένα 20€ για δύο πουλες έτσι θα αρχίζει να κάνει πιο έντονη τη παρουσία του το πόζε .Εάν δεν υπήρχε οικονομική κρίση πόζε μόνο στο σκοπευτήριο θα έβλεπες.Αν απαντήσω αν είναι σωστό όχι για μένα δεν είναι άλλα είναι στην ιδιοσυγκρασία του κάθε ενός και με σημαντικό παράγοντα με το ξεκίνησε το κυνήγι γιατί πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.Το πλάγιο εκτός ότι εμπνέει παραδοση και ποιότητα πολλές φορές είναι το ιδανικότερο όπλο για θηράματα Φέρμας και είτε μας αρέσει είτε όχι μας κάνει καλύτερους σκοπευτές .Σ αυτήν την άποψη έχω καταλήξει με τα δύο πλάγια που έχω κυνηγήσει ένα ισπανικό ποιοτικό ακριβό δεν θυμάμαι μάρκα φερμένα από έξω με σκαλίσματα κτλ και ένα κλασικό παλιό ρωσικό του 60/65 .Με το ισπανικό δε 1/3 έχω σκοτώσει κάτι τρυγονες με φυσίγγια δορκα σε πραγματικά εκτός ορίων βολές .Άλλη αίσθηση το πλάγιο είναι ένα ντουφέκι που δεν έχει σχέση με τα άλλα ,στο χωριό ένας ξάδελφος κυνηγά μόνο με πλάγιο τα πάντα το γουστάρω πολύ όταν το βλέπω μου θυμίζει παιδικά χρόνια λαχτάρα παππούδες όλοι δίκανα κτλ.

Back