Πλαγιόκαννο

1977 το κρατούσα κι'ήταν αρκετά παλιό .
Αργότερα να βάλω τον αριθμό του καί θα βρεί ο Άρης πότε κατασκευάστηκε .
Προ ημερών, εξαιτίας άλλης συζήτησης, είχα βρει το παρακάτω άρθρο για την ιστορία της MIROKU και τη συνεργασία της με τη BROWNING και είχα ανεβάσει το λινκ:
A Brief History of Miroku and Browning
Από αυτό προκύπτει ότι η παραγωγή του πλαγιόκαννου Miroku πρέπει να ξεκίνησε κάπου στα μέσα της 10ετίας του 1950 (βλ. κεφάλαιο "Miroku Guns in the Post War Era"). Σαφώς λοιπόν είναι πολύ προγενέστερο του Browning BSS, του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε το 1972 όπως αναφέρεται παρακάτω στο άρθρο (κεφάλαιο "The Miroku-Browning Era") ... Επομένως συμπεραίνω ότι δεν είναι "κλώνος" του BSS, όπως πιθανολόγησε ο φίλος Βαγγέλης ... και θα έλεγα ότι κατασκευάστηκε πολύ πριν το 1970.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι ... αν το BSS ήταν "κλώνος" του πλαγιόκαννου Miroku (απλά με τη φίρμα της Browning) ... ή ήταν εντελώς νέο design ???

Last edited:
Φύλαξέ το ως κόρη οφθαλμού, αξίζει να ασχοληθείς μαζί του ;)

* βγάλε περισσότερες φωτό
Δεν είναι δικό μου, βρέθηκε από κληρονομιά στα χέρια γνωστής γνωστού και θέλει να το ξεφορτωθεί γιατί δεν βρίσκει ούτε τα χαρτιά του

Το δικό σου Λάμπη γράφει Model 500, το άλλο όχι. Αν υπάρχει συνέχεια στα σειριακά, το δικό σου φαίνεται αρκετά παλαιότερο με 228χιλιαδ. συγκριτικά με 428χιλιάδ.
Aυτό το υπολογίζω νάναι όπως γράφει ο Στέλιος .
Το 76 το κρατούσα 14 χρόνων τότε καί ήταν ήδη βαρυδουλεμένο .Φαινόταν .
Ομ. πατέρας τ'αγόρασε τότε μεταχειρισμένο διότι το ίδιο που είχε πρό 74 τα πήραν οι Τούρκοι στην εισβολή .

υ.γ Παραθέτω καί το αποτέλεσμα μιας Αυγουστιάτικης εξόρμησης τότε .
70 ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ (ΟΛΑ) ΑΥΤΑ ΠΗΡΑ
7 ΦΑΣΣΕΣ ΚΑΡΠΩΘΗΚΑ .
7Χ2 =14 ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΗΡΑ ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ 2Η
70-14 = 56 ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΦΑΣΣΕΣ (ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΟΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟ)
56/2 = 28 Τ'ΟΛΙΓΟΤΕΡΟΝ ΟΙ ΦΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΚΛΑΜΠΑΝΙΣΑ .....ΤΟΤΕ :):):):)

Last edited:
Παραμονές της πολυαναμενόμενης "Ενάρξεως" που είναι...

ορίστε φίλοι, μία θαυμάσια φωτό κατευθείαν από τον τρυγονότοπο, με ένα πανέμορφο 20άρι Ugartechea και για παρεούλα δύο μεγάλα, όμορφα τρυγόνια...!!! Δεν λείπει, βέβαια, και το παραδοσιακό, κλασικό, κυνηγητικό γιλέκο...!
Αχ...!!! o_O.pray to God.

Πλάγιο με τρυγονάκια!.jpg

Last edited:
Παραμονές της πολυαναμενόμενης "Ενάρξεως" που είναι...

ορίστε φίλοι, μία θαυμάσια φωτό κατευθείαν από τον τρυγονότοπο, με ένα πανέμορφο 20άρι Ugartechea και για παρεούλα δύο μεγάλα, όμορφα τρυγόνια...!!! Δεν λείπει, βέβαια, και το παραδοσιακό, κλασικό, κυνηγητικό γιλέκο...!
Αχ...!!! o_O.pray to God.

View attachment 52141
Πολύ ωραία φωτογραφία.

Μου χει μπει στο μυαλο και με τριβελιζει το ugartechea 75 side lock!!!!
Το εχει κανενας να μου πει εντυπωσεις, αποψεις????
Πωλείται και ένα πολύ ωραίο με ταρταρούγα,δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα στα 1000 €.

Last edited:
Μου χει μπει στο μυαλο και με τριβελιζει το ugartechea 75 side lock!!!!
Το εχει κανενας να μου πει εντυπωσεις, αποψεις????
Σε sidelock καλύτερα να πάτε σε πολύ πιο ποιοτική εταιρεία, όχι ότι δεν είναι αλλά όχι για sidelock! Καλύτερα ένα ποιοτικότερο boxlock!

Βοηθαει πολυ η τιμη του καινουργιου, κατω απο 2000 ευρω...
Κάτω από 2000 ευρώ σε καινούριο sidelock???
Απλά για την κατασκευή μόνο για τις 2 φωτιές ενός μετρίου ποιότητας sidelock θες τόσο μονο για την μία φωτιά!

Δίκαννα μεταχειρισμένα σε υψηλή ποιότητα είναι και τα Aya....Aya N4 έχω και εγώ και είναι σπουδαίο....ο κ. Χατζιώτης έχει αρκετά.
Έχω δει μερικά και είναι ωραία.Για ποιότητα κτλ μου είχε πει ο φίλος μου ο Στράτος που κατέχει και όπλο και γνώσεις, λέγοντας πως αν βρεθεί ποτέ ευκαιρία να πάρω!

Σε sidelock καλύτερα να πάτε σε πολύ πιο ποιοτική εταιρεία, όχι ότι δεν είναι αλλά όχι για sidelock! Καλύτερα ένα ποιοτικότερο boxlock!
Δίκαννα μεταχειρισμένα σε υψηλή ποιότητα είναι και τα Aya....Aya N4 έχω και εγώ και είναι σπουδαίο....ο κ. Χατζιώτης έχει αρκετά.
Κάτω από 2000 ευρώ σε καινούριο sidelock???
Απλά για την κατασκευή μόνο για τις 2 φωτιές ενός μετρίου ποιότητας sidelock θες τόσο μονο για την μία φωτιά!
ότι σου λένε οι φίλοι

το Ugartechea Mod. 40 ή 30 είναι έντιμο και καλή επιλογή

ακόμα καλύτερη: ο Χρ. Χατζιώτης, θα σου βρει οπλάρα κάτω από 2.000 €

ότι σου λένε οι φίλοι

το Ugartechea Mod. 40 ή 30 είναι έντιμο και καλή επιλογή

ακόμα καλύτερη: ο Χρ. Χατζιώτης, θα σου βρει οπλάρα κάτω από 2.000 €
Σε μεταχειρισμένο βρίσκεις σε αυτά τα χρήματα και όχι μόνο σε Ισπανικό αλλά όχι σε καινούριο και να είναι αξιόπιστο κάτω από 2000 σε sidelock.! Θα αντιμετωπίσει σίγουρα σοβαρά θέματα και χωρίς να αξίζει να το επισκευάζει...

Σε μεταχειρισμένο βρίσκεις σε αυτά τα χρήματα και όχι μόνο σε Ισπανικό αλλά όχι σε καινούριο και να είναι αξιόπιστο κάτω από 2000 σε sidelock.! Θα αντιμετωπίσει σίγουρα σοβαρά θέματα και χωρίς να αξίζει να το επισκευάζει...
Εχω βρει σε καινουργιο, εδω και πολλα χρονια το Νο1 αξιοπιστο,και με τιμη 430 ευρω, το baikal 43, δισκανδαλο με απλους εξωλκεις.
Εσυ με το δικο σου ugartechea, τι προβληματα εχεις αντιμετωπισει?
Ποσο σου στοιχισαν οι επισκευες?
Δεν ξαναδουλεψε επειτα απο την αβαρια?

Εχω βρει σε καινουργιο, εδω και πολλα χρονια το Νο1 αξιοπιστο,και με τιμη 430 ευρω, το baikal 43, δισκανδαλο με απλους εξωλκεις.
Εσυ με το δικο σου ugartechea, τι προβληματα εχεις αντιμετωπισει?
Ποσο σου στοιχισαν οι επισκευες?
Δεν ξαναδουλεψε επειτα απο την αβαρια?
Το Νο1 και το Ιζ43 νομίζω ότι είναι boxlock! Και αρκετά αξιόπιστα όταν επέμβεις εκεί πονάνε.
Εγώ δεν είχα ποτέ Ugartechea και γενικά δεν προτιμώ τα ισπανικά.
Ένα sidelock και μιλάμε για φωτιά τύπου Χολαντ θέλει πολύ λεπτοδουλειά και ακρίβεια για να λειτουργίσει κανονικά και αρκετές εργατώρες εργασείας για να κατασκευαστεί, τέλειες λειάσνεις και πάρα πολύ λεπτολόγο κοντακά. Όλα αυτά κάνουν μία οπλοκατασκευή αρκετά ακριβή. Η ιστορία έδειξε ότι η πιο φθηνή οπλοκατασκευή σε sidelock πάντα που λειτουργεί χωρίς προβλήματα και αξιόπιστη με πολούς χρήστες είναι επιπέδου merkel mod.60, grulla 209 κάποιες ποιοτικές ιταλικές και πάνω!
Το θέμα δεν είναι αν θα ξανά δουλέψει μετά από αβαρία και το πόσο θα στοιχίσει αλλά όταν υπάρχει η δυνατότητα να το αποφύγουμε αγοράζοντας κάτι, (θα το έλεγα καλύτερο, ) με τα ιδια χρηματα σε boxlock τότε καλύυερα να αποφευχθει!
Πάντα με το συμπάθειο και χωρίς να θέλω να επιβάλω την άποψή μου.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ!!!
.shake hands.

..........
Πάντα με το συμπάθειο και χωρίς να θέλω να επιβάλω την άποψή μου.
Δεν είναι θέμα "επιβολής άποψης"!!!
θέμα ξεκάθαρα ΑΠΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι!
φτάσαμε στο σημείο να ψιθυρίζουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, επειδή κάποιοι που "σμπρώχνουν" κάποια "όπλα", κάνουν φασαρία!
Η ευγένεια μας έφαγε!
Όταν σιωπούμε για λόγους ευγένειας, αφήνουμε τον χώρο ελεύθερο στα ντηλερια και στους αδαείς να αλωνίζουν!
και η αδιαμφισβήτητη ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:
Όπλο με ολόκληρες φωτιές (sidelock) που προσφέρεται σε δελεαστική τιμή πρέπει να μας προβληματίσει

Δυστυχώς ο πλαγιοκαννόφιλος είναι ο πιο αδικημένος οπλοφιλος!
Δεν υπάρχει ζήτηση, και οι εταιρείες δεν κατασκευάζουν πλέον προσιτά ΣΩΣΤΑ πλαγιόκαννα με εξαίρεση την μπαικάλ!
Δεν υπάρχουν πλέον αξιόλογα πλαγιόκαννα σε καλή τιμή
Έχει επικρατήσει η αμερικανιά και το καρακιτσαριό που την συνοδεύει! (καραμπινολαγνεία, μονοσκάνδαλα, μπηβερ τειλ, μαγκνουμιτιδα, κ.α)

Back