Πλαγιόκαννο

Αν δεν πειράξεις κάννες κανένα πρόβλημα,πολύ πιθανό να βρεις και αστέρι με μισά λεφτά ,από κάποιον που απογοητευτηκε από τη αρχική του δυσκολία.Αλλα και πάλι θα πω το Baikal είναι καλό για την τιμή του.

Last edited:
Ένα πραγμα είχα κ εχω απορία....

Πως γίνεται όσοι δεν ασχολουνται (μαλλον δεν καταδέχονται να ασχοληθουν.....) με τα baikal, τυγχάνει να δουν ένα όπλο κ αυτό να είναι κουνημενο ειλικρινά δεν το καταλαβαινω...

Εγώ που ασχολουμαι κ μου αρέσουν είμαι άτυχος γιατί ως τώρα δεν έχω δει κανένα........
Γιατί έχει ρίξει φυσίγγια Τάσο ...
Τα θεωρώ πολύ "γερά" και αξιόπιστα όπλα αλλά μέχρι εκεί.
Από την άλλη σκουριάζουν και είναι χοντροκομένα ...

Δηλαδή θεωρείς ότι τα baikal δεν πρόκειται να κουνήσουν ποτέ, για κανέναν λόγο, ότι και όσο πυρομαχικό να ρίξεις ?
Το ότι θα κουνήσουν τελευταία από πολλά άλλα όπλα πολλαπλάσιας αξίας το δέχομαι.

Το ότι δεν θα έπαιρνα ποτέ δεν σημαίνει ότι δεν τα καταδέχομαι ... σημαίνει ότι δεν θα αγόραζα ποτέ ένα όπλο που δεν μου αρέσει οπτικά.

Δηλαδή θεωρείς ότι τα baikal δεν πρόκειται να κουνήσουν ποτέ, για κανέναν λόγο, ότι και όσο πυρομαχικό να ρίξεις ?
Φυσικά κ θα κουνησουν...
όπως κ το κάθε όπλο που ξεπερνάει τα όρια του κ ιδιαίτερα αν αυτό γίνεται σχοινί κορδόνι....
Δεν παιζει ρόλο ο αριθμός των πυρομαχικων οσο το είδος αυτών....

Οταν ένα "σπαστό" όπλο κουνήσει, σπάνια φταίει εκείνο..........

Το ότι δεν θα έπαιρνα ποτέ δεν σημαίνει ότι δεν τα καταδέχομαι ...
Αυτο δεν πηγαινε για εσένα Βασίλη κ γενικά το ποστ..
Αλλα με την ευκαιρία μου έδωσες μια πάσα...
Γιατί πιστεψε με έχω ακουσει τόσα κ τόσα για αυτά τα όπλα που πολυ αμφιβάλλω αν κάποιοι τα έχουν πιασει στα χέρια τους, ποσο μαλλον να έχουν κ άποψη...

Βελτίωση Baikal:

Τα όπλα Baikal (πλαγιόκανα και superpose) διαθέτουν πολύ αξιόλογους και πιστούς μηχανισμούς καθώς και υλικά. Όμως το φινίρισμα, το βάρος, το ζύγισμα καθώς και η περιορισμένη επιλογή σε τσοκαρίσματα (όλα απόλυτα δικαιολογημένα από την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του όπλου) τα κάνουν απόλυτα δύσχρηστα. Λαμβάνοντας υπόψη το ευτυχές γεγονός του τρόπου συγκόλλησης των καννών (καλάϊ) και όλα τα ανωτέρω οδηγηθήκαμε στο λογικό συμπέρασμα ότι κάνοντας μια σειρά από επεμβάσεις επάνω στην αρχική μορφή του όπλου μπορούμε να εξαλείψουμε ΟΛΑ τα μειονεκτήματά του καταλήγοντας σε ένα όπλο εξαιρετικά ελαφρύ, ζυγισμένο, εργονομικό, με πολύ ψηλές βλητικές αποδόσεις.

τάδε έφη ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ

χώρια που αποκτάς όπλο με Ελληνική προστιθέμενη αξία!
Αύριο θα τραβήξω φωτό baikal φίλου φτιαγμένο ... οπλουργό δεν λέω μιας και τώρα πλέον δεν δουλεύει και πλέον αυτού δεν τον συμπαθούσα καθόλου.

Φυσικά κ θα κουνησουν...
όπως κ το κάθε όπλο που ξεπερνάει τα όρια του κ ιδιαίτερα αν αυτό γίνεται σχοινί κορδόνι....
Δεν παιζει ρόλο ο αριθμός των πυρομαχικων οσο το είδος αυτών....

Οταν ένα "σπαστό" όπλο κουνήσει, σπάνια φταίει εκείνο..........
μην το λες αυτό! κάποτε (προπολεμικά ίσως) ίσχυε!. ΣΗΜΕΡΑ να είσαι βέβαιος πως δεν ισχύει απόλυτα!
υπάρχουν τόσα πολλά κακοφτιαγμένα και κακοσχεδιασμένα "σπαστά"
Γιατί πιστεψε με έχω ακουσει τόσα κ τόσα για αυτά τα όπλα που πολυ αμφιβάλλω αν κάποιοι τα έχουν πιασει στα χέρια τους, ποσο μαλλον να έχουν κ άποψη...
Τάσο τι να κάνουμε; δημοκρατία έχουμε και καθένας λέει την "άποψή" του!
στις βλητικές δοκιμές γράφουν άτομα που δεν έχουν τουφεκίσει χαρτί στη ζωή τους, στα αγριογούρουνα άτομα που ούτε το χρώμα του ξέρουν κ.ο.κ.

μην το λες αυτό! κάποτε (προπολεμικά ίσως) ίσχυε!. ΣΗΜΕΡΑ να είσαι βέβαιος πως δεν ισχύει απόλυτα!
υπάρχουν τόσα πολλά κακοφτιαγμένα και κακοσχεδιασμένα "σπαστά"

Αυτο που σίγουρα ξέρω είναι πως ακόμα κ σημερα υπαρχουν κακοφτιαγμενα φυσίγγια κ αρκετοί εξακολουθουν να μην γνωρίζουν ποιά είναι κατάλληλα για το όπλο τους...
Η να μην δίνουν τόσο μεγάλη σημασία όσο θα έπρεπε....

Αλλά κ όλοι οσοι θέλουνε να μην ζοριζουν τα όπλα τους,βασίζονται στα λόγια κ στο φιλότιμο του κάθε κατασκευαστή μιας κ δεν υπάρχει η δυνατότητα να τσεκάρουμε αν μας λέει αλήθεια....
Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2022 να μην επιβαλλονται αυστηροί κανονισμοι κ έλεγχοι σε ένα τετοιο προιον....

Και αυτή η ατάκα που γράφουν εδώ κ χρονια δεν ισχυει..
"Ρίξε 32γρ κ οχι παραπανω σε αυτό το όπλο"

Λες κ δεν υπάρχουν 32γρ που δεν ξεπερνανε σε πιεσεις κ τα 34+γρ.....

ΥΓ
Με λίγα λόγια εγώ προσωπικά προσπαθω όσο το δυνατόν να μην ξεπερναω τα 650mpa που ορίζει ο κατασκευαστής του όπλου μου για καθημερινη χρήση..
Όμως είναι απολύτως βέβαιος κ επειτα απο παρα πολλα κ διάφορα φυσίγγια πως πολλες φορες εχει ξεπεραστει αυτό το οριο χωρίς φυσικά να μπορώ να το αποδείξω ή να έχω δει κάτι πανω στο οπλο που να μου υποδηλώνει κάτι τέτοιο.....

Τα δίκανα επικρατούν στην Αγγλία κατά κόρον σε άλλα μέρη αυτογεμη το σούπερ πόζε αρχίζει να φαίνεται καθαρά λόγο σκοπευτηρίου που σε λίγο οι περισσότεροι καθώς βλέπω να καταργείται η σκοπευτική άδεια και θα ρίχνει ο κάθε ένας (όχι ότι δε γίνεται τώρα αν είσαι γνωστός) , και επειδή πολλοί θα κόψουν το κυνήγι ίσως μια Κυριακή του μήνα να χαλάνε ένα 20€ για δύο πουλες έτσι θα αρχίζει να κάνει πιο έντονη τη παρουσία του το πόζε .Εάν δεν υπήρχε οικονομική κρίση πόζε μόνο στο σκοπευτήριο θα έβλεπες.Αν απαντήσω αν είναι σωστό όχι για μένα δεν είναι άλλα είναι στην ιδιοσυγκρασία του κάθε ενός και με σημαντικό παράγοντα με το ξεκίνησε το κυνήγι γιατί πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.Το πλάγιο εκτός ότι εμπνέει παραδοση και ποιότητα πολλές φορές είναι το ιδανικότερο όπλο για θηράματα Φέρμας και είτε μας αρέσει είτε όχι μας κάνει καλύτερους σκοπευτές .Σ αυτήν την άποψη έχω καταλήξει με τα δύο πλάγια που έχω κυνηγήσει ένα ισπανικό ποιοτικό ακριβό δεν θυμάμαι μάρκα φερμένα από έξω με σκαλίσματα κτλ και ένα κλασικό παλιό ρωσικό του 60/65 .Με το ισπανικό δε 1/3 έχω σκοτώσει κάτι τρυγονες με φυσίγγια δορκα σε πραγματικά εκτός ορίων βολές .Άλλη αίσθηση το πλάγιο είναι ένα ντουφέκι που δεν έχει σχέση με τα άλλα ,στο χωριό ένας ξάδελφος κυνηγά μόνο με πλάγιο τα πάντα το γουστάρω πολύ όταν το βλέπω μου θυμίζει παιδικά χρόνια λαχτάρα παππούδες όλοι δίκανα κτλ.
Γιαννη γτ πιστευεις οτι ειναι καλυτερο το πλάγιο στην φερμα ποια η διαφορα?

Επειδή το έχω κυνηγήσε μπαίνει πολύ πιο γρήγορα πάνω στο θήραμα έχει καλύτερο σουίνγκ και απλά αναιβαζεις και δείχνεις με τις κανες για το κυνήγι Φέρμας είναι πολύ πιο γρήγορο ειδικά στα θηράματα που φεύγουν εμπρός καθώς έχεις και μεγαλύτερο πλάτος στο να τα δείξεις η απλά σκεπάσεις εμένα προσωπικά με βόλευε περισσότερο αυτό που πρέπει να συνηθίσεις είναι οι τραβέρσες με τα πλάγια για να μη μένεις πίσω .

Νόμιζα ότι είμασταν στο Baikal team, είμαστε στα πλαγιόκανα, το baikal που κουνούσε ήταν O&U.
Δεν έχω άποψη για πλαγιόκανο baikal.

Μην θεωρείτε ότι στο σκοπευτήριο ρίχνονται φυσίγγια flobert άρα τα όπλα δεν παθαίνουν τίποτα.
Μόνο το άνοιγμα κλείσιμο φτάνει.

Οι πολύ σφιχτές εφαρμογές δεν είναι επίσης κάτι θετικό.
Προφανώς οι σφιχτές εφαρμογές θα "φθαρούν" αργότερα από τις χαλαρές.

Τα μασούρια επηρρεάζουν περισσότερο από τον αριθμό των φυσιγγίων αλλά μέχρι κάποιο σημείο.
Οι πιέσεις των κανών δεν έχουν απαραίτητα άμεση σχέση με την αντοχή του μηχανισμού.
Αν ήταν έτσι κανένα όπλο δεν θα κουνούσε με νορμάλ πυρομαχικό.

Το Birmingham αν δεν κάνω λάθος είχε γίνει τεστ αντοχής κανών.
Μεγαλύτερο πάχος κανών (με συγκεκριμένο κράμα) σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή από άλλη κάνη με το ίδιο κράμα, αλλά και μεγαλύτερο βάρος.

Είναι καλά και γερά όπλα αλλά μην τα θεοποιούμε.
Πλέον δεν ξέρω κανέναν που να έχει το baikal πλάγιο ή ορθό σαν κύριο όπλο.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα κριτήρια στην επιλογή του κύριου όπλου από τα σφιχτά κλειδιά ή την αντοχή των κανών.

Τα αυτόματα δεν είναι τέρατα αξιοπιστίας απ όσο γνωρίζω.

Ενδιαφέρον άρθρο.
http://www.oplognosia.com/opla/opla99.php

Ερώτηση ...
Τι παραπάνω ουσιαστικό προσφέρει ένα πλαγιόκανο σε σχέση με ένα αλληλεπίθετο ?????

Μην θεωρείτε ότι στο σκοπευτήριο ρίχνονται φυσίγγια flobert άρα τα όπλα δεν παθαίνουν τίποτα.
Ένας που θα παει μια στις τόσες για χαβαλέ να ρίξει μια πούλα θα ρίξει ότι έχει..
Ένας όμως που ασχολείται συστηματικά κ ρίχνει πολλα φυσίγγια δεν υπάρχει περιπτωση να θέλει να σπάει τον ώμο του...
Είναι γνωστό ότι τα περισσοτερα σκοπευτικα φυσίγγια ειναι μαλακά με χαμηλές πιεσεις...

Μόνο το άνοιγμα κλείσιμο φτάνει
Συμφωνώ απόλυτα...

Είναι καλά και γερά όπλα αλλά μην τα θεοποιουμε.
Θεοποιηση... Οχι βέβαια... Βαριά λέξη....

Πλέον δεν ξέρω κανέναν που να έχει το baikal πλάγιο ή ορθό σαν κύριο όπλο.
Εγώ ξέρω κ οχι έναν κ δυο..
Αλλά κ τι με αυτό???

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα κριτήρια στην επιλογή του κύριου όπλου από τα σφιχτά κλειδιά ή την αντοχή των κανών.
Τα κριτηρια στην επιλογή του όπλου δεν είναι τα σφιχτά κλειδιά κ αντοχή των καννών...
Οι περισσεροι αναζητουν ελαφριά η καλοζυγισμενα όπλα, με ωραία ξυλα, ωραία σκαλισματα κλπ...
Και τα baikal δεν τα προσφερουν αυτά....
Για αυτό βλέπουμε κ τα τουρκικα να έχουν παρει τα πανω τους σε πωλησεις παροτι τα περισσοτερα είναι "άγνωστες" μαρκες....
Μπαινουν στο "μάτι" κ πουλανε πολυ καλυτερα απο οποιοδήποτε baikal παρόλο που τα δεύτερα υπάρχουν ολόκληρες δεκαετιες, έχουν δοκιμαστεί,κ έχουν αποδείξει την αξία τους σε αυτή την κατηγορία......

Ο "Ρώσος" προφανώς κ λειτουργεί με άλλο σκεπτικό κ βλέπει το κυνήγι με διαφορετικό τρόπο απο οτι οι άλλοι, Διαφορετικά θα μπορουσε να είχε παει κόντρα σε πολλους.........

Γιατί έχει ρίξει φυσίγγια Τάσο ...
Τα θεωρώ πολύ "γερά" και αξιόπιστα όπλα αλλά μέχρι εκεί.
Από την άλλη σκουριάζουν και είναι χοντροκομένα ...

Το ότι θα κουνήσουν τελευταία από πολλά άλλα όπλα πολλαπλάσιας αξίας το δέχομαι.

Το ότι δεν θα έπαιρνα ποτέ δεν σημαίνει ότι δεν τα καταδέχομαι ... σημαίνει ότι δεν θα αγόραζα ποτέ ένα όπλο που δεν μου αρέσει οπτικά.
[σημαίνει ότι δεν θα αγόραζα ποτέ ένα όπλο που δεν μου αρέσει οπτικά.].....Αυτο ειναι που ''εκμεταλευωνται'' καποιες εταιριες και πλασσαρουν χρυσοκεντητα οπλα με ενα σωρο αχρηστα μπιχλιμπιδια για να τραβηξουν την προσοχη του υποψηφιου αγοραστη!!!!!!!
Και εμενα μου αρεσουν πολυ τα οπλα αλλα σε αυτην την χρηματικη κατηγορια η λεξη ''ομορφια'' ερχεται τελευταια στους λογους επιλογης ενος οπλου.

Ξέρει κάποιος το πλαγιόκαννο αυτό; Miroku είναι, αλλά δεν ξέρω κάτι άλλο, το μοντέλο ίσως να είναι το 500. Δεν έχω άλλες φωτό
Από τον σειριακό μπορούμε να βρούμε έτος κατασκευής;

Attachments

• 294325312_737034927564035_7945920424505287413_n.jpg
    294325312_737034927564035_7945920424505287413_n.jpg
    133,8 KB · Προβολές: 46
  • 294170550_580981806731453_1305305600456347141_n.jpg
    294170550_580981806731453_1305305600456347141_n.jpg
    153,4 KB · Προβολές: 44
  • 294268783_746626653250837_601034459112244053_n.jpg
    294268783_746626653250837_601034459112244053_n.jpg
    208,4 KB · Προβολές: 44
  • 294508261_1368238870353249_1899872909282815772_n.jpg
    294508261_1368238870353249_1899872909282815772_n.jpg
    144,4 KB · Προβολές: 44
  • 294514922_2198817800285446_1909606116161226541_n.jpg
    294514922_2198817800285446_1909606116161226541_n.jpg
    198,3 KB · Προβολές: 46
Ξέρει κάποιος το πλαγιόκαννο αυτό; Miroku είναι, αλλά δεν ξέρω κάτι άλλο, το μοντέλο ίσως να είναι το 500. Δεν έχω άλλες φωτό
Έχω το ίδιο .Κληρονομιά απο τον μ. πατέρα μου .
Το 1ο όπλο που πήρα στα χέρια μου .Τσόκ 1-3

Μου ειχε ερθει ενα πριν αρκετα χρονια για service,εαν θυμαμαι καλα ειναι κλωνος του ΒSS.Σαν κατασκευη το λεει το ονομα

Tάδε έφη ο Νικήτας Κυπρίδημος για το συγκεκριμένο πλαγιόκαννο, δηλ. το MIROKU 500, κατόπιν σχετικής ερωτήσεως εκ μέρους ενός αναγνώστη του:

"Το μοντέλο 500 είναι ένα δίκαννο με μισές φωτιές, ακολουθεί το πρότυπο Ανσον-Ντήλυ αλλά έχει και μερικά τεχνικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα συμβατικά όπλα του τύπου αυτού. Πρώτο πλεονέκτημα είναι η σύνδεση το κοντακιού με τζαβέτα που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει εύκολα συντήρηση και έλεγχος του μηχανισμού.

Δεύτερο πλεονέκτημα είναι η καθαρή δουλειά στα εσωτερικά μέρη. Τα διάφορα τμήματα του μηχανισμού είναι σωστά διαμορφωμένα, λειασμένα, και σκληρυμένα.

Δεν θυμάμαι αν οι κάννες είναι ντεμιμπλόκ ή με χελιδονοουρά, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την γενική ποιότητα του δίκαννου αυτού που είναι σαφώς πάνω από τον μέσο όρο και δεν έχει καμία σχέση με φτηνά ισπανικά ή άλλα όπλα.

Η αξία των Miroku δεν είναι μεγάλη διότι δεν είναι ευρέως γνωστά. Είναι στα ίδια επίπεδα με τα πλαγιόκαννα Bernardelli ειδικά το μοντέλο Ubertus, και αυτά βρίσκονται μεταχειρισμένα γύρω στα 1000 Ευρώ."

Φύλαξέ το ως κόρη οφθαλμού, αξίζει να ασχοληθείς μαζί του ;)

* βγάλε περισσότερες φωτό

Back