Είναι επιρρεπή στο honing
Για τους άγγλους αν εννοείς........!@Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να μην μου το είχαν πει για τα δίκαννα συγκεκριμένα
Α ναι ναι.... Για τους Άγγλους θα μου είχαν πει. Όπως επίσης ότι βγάζουν τουφεκιά φαρμάκι. Πειραγμενο κώνο από το εργοστάσιο!Για τους άγγλους αν εννοείς........!@
Ότι ισχύει για όλα τα όπλα με αχρωμίωτες κάννες ασχέτως αν είναι δίκαννο ή όχιΒρε συνάδελφοι, απευθύνομαι κυρίως σ' αυτούς που κάνουν χρήση (και) πλαγιόκαννων τα οποία δεν διαθέτουν εσωτερικώς επιχρωμιωμένες κάννες... Δηλαδή, κυρίως εγγλέζικα πλάγια, αλλά και γερμανικά, βέλγικα, αμερικάνικα ή και μερικά ισπανικά, τα οποία δεν διαθέτουν χρωμιωμένες κάννες... (Απ' την άλλη, συνήθως οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Ιάπωνες και οι Ρώσοι τις επιχρωμίωναν τις κάννες τους...)
Αυτά λοιπόν τα δίκαννα με τις αχρωμίωτες κάννες, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα για να μην οξειδωθούν οι κάννες τους εσωτερικά...? Με άλλα λόγια, έχετε παρατηρήσει να "αρπάζουν" (οξείδωση) εύκολα εσωτερικά οι κάννες τους...? Ή μήπως δεν απαιτείται και τόοοοοσο συχνός (δηλ. καθημερινός, μετά από κάθε χρήση) καθαρισμός τους...?
Σας ερωτώ, διότι το πλάγιο Lucchini μου, φέρει αχρωμίωτες κάννες. Επίσης, και το Ugartechea μου 40EX, μάλλον έχει κι αυτό αχρωμίωτες κάννες, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό, δηλαδή ενδέχεται και να φέρει μια στρώση χρωμίου εσωτερικά των καννών του, τουλάχιστον στον κυρίως αυλό τους (εάν όχι στις θαλάμες και τα τσοκ) όπου όμως είναι δύσκολο να το ελέγξω με σιγουριά εκεί, τόσο βαθιά...
Σάς ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά, για όλες τις τυχόν απαντήσεις σας!
Εγώ έχω διαβάσει ότι μετά το καθάρισμα πρέπει να αφήσεις μια στρώση λάδι το οποίο θα καθαρίσεις πριν την επόμενη έξοδο . Καθάρισμα ακόμα και αν δεν ρίξεις τουφεκιά κατά την έξοδο .Βρε συνάδελφοι, απευθύνομαι κυρίως σ' αυτούς που κάνουν χρήση (και) πλαγιόκαννων τα οποία δεν διαθέτουν εσωτερικώς επιχρωμιωμένες κάννες... Δηλαδή, κυρίως εγγλέζικα πλάγια, αλλά και γερμανικά, βέλγικα, αμερικάνικα ή και μερικά ισπανικά, τα οποία δεν διαθέτουν χρωμιωμένες κάννες... (Απ' την άλλη, συνήθως οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Ιάπωνες και οι Ρώσοι τις επιχρωμίωναν τις κάννες τους...)
Αυτά λοιπόν τα δίκαννα με τις αχρωμίωτες κάννες, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα για να μην οξειδωθούν οι κάννες τους εσωτερικά...? Με άλλα λόγια, έχετε παρατηρήσει να "αρπάζουν" (οξείδωση) εύκολα εσωτερικά οι κάννες τους...? Ή μήπως δεν απαιτείται και τόοοοοσο συχνός (δηλ. καθημερινός, μετά από κάθε χρήση) καθαρισμός τους...?
Σας ερωτώ, διότι το πλάγιο Lucchini μου, φέρει αχρωμίωτες κάννες. Επίσης, και το Ugartechea μου 40EX, μάλλον έχει κι αυτό αχρωμίωτες κάννες, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό, δηλαδή ενδέχεται και να φέρει μια στρώση χρωμίου εσωτερικά των καννών του, τουλάχιστον στον κυρίως αυλό τους (εάν όχι στις θαλάμες και τα τσοκ) όπου όμως είναι δύσκολο να το ελέγξω με σιγουριά εκεί, τόσο βαθιά...
Αν καθαρίζεις συχνά τις αχρωμιωτες κάννες σου θα καθαρίζουν πιο εύκολα από τις παρατημένες στην τύχη τους χρωμιωμενες. Τι εννοώ. Εφόσον ρίχνεις φυσίγγια με συγκεντρωτηρα, ένα λαδωμένο πανακι με CLP και πέρασμα και τις δύο κάννες με αυτό, στη συνέχεια πέντε περάσματα με ορειχάλκινη την κάθε κάννη και τέλος τρία πανακια καθαρά από βαμβακερό ύφασμα αρκούν συνήθως για πεντακάθαρες κάννες. Λάδι μέσα στην κάννη αφήνεις μόνο κατά την αποθήκευση. Όταν το όπλο το κυνηγάς και το καθαρίζεις δεν αφήνεις μέσα στην κάννη λάδι ποτέ. Δεν χρειάζεται.Βρε συνάδελφοι, απευθύνομαι κυρίως σ' αυτούς που κάνουν χρήση (και) πλαγιόκαννων τα οποία δεν διαθέτουν εσωτερικώς επιχρωμιωμένες κάννες... Δηλαδή, κυρίως εγγλέζικα πλάγια, αλλά και γερμανικά, βέλγικα, αμερικάνικα ή και μερικά ισπανικά, τα οποία δεν διαθέτουν χρωμιωμένες κάννες... (Απ' την άλλη, συνήθως οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Ιάπωνες και οι Ρώσοι τις επιχρωμίωναν τις κάννες τους...)
Μια φορά καθάριζα ένα δίκανο με αχρωμιωτη κάννη που είχε αρπάξει ένα στίγμα σκουριάς στην αρχή του κώνου.Ειμαι λοιπόν να σκάσω και το παίρνει η αγριόγατα που ήταν δίπλα να το κοιτάξει στο φώς να δει από περιέργεια τι έχει γίνει και είμαι έξαλλος.Κοιταει και μου λέει...Ωχχχ ναι...(Αγάπη μου σε περιμένω γυμνή στο κρεβάτι).Ασε με έχω να καθαρίσω το δικανο,είναι αχρωμιωτο
Και μετά κάννη τριαντάφυλλο;Μια φορά καθάριζα ένα δίκανο με αχρωμιωτη κάννη που είχε αρπάξει ένα στίγμα σκουριάς στην αρχή του κώνου.Ειμαι λοιπόν να σκάσω και το παίρνει η αγριόγατα που ήταν δίπλα να το κοιτάξει στο φώς να δει από περιέργεια τι έχει γίνει και είμαι έξαλλος.Κοιταει και μου λέει...Ωχχχ ναι...
Έχει τερηδόνα!!!
Πέντε λεπτά καθαρισμό το δίκαννο, αλλά πέντε λεπτά σεξ και μένει χρόνος και για άλλες δουλειές, όλα με μέτρο(Αγάπη μου σε περιμένω γυμνή στο κρεβάτι).Ασε με έχω να καθαρίσω το δικανο,είναι αχρωμιωτο
Από πέντε λεπτά δεν το βλέπω καλά το οπλοΠέντε λεπτά καθαρισμό το δίκαννο, αλλά πέντε λεπτά σεξ και μένει χρόνος και για άλλες δουλειές, όλα με μέτρο
Μια φορά καθάριζα ένα δίκανο με αχρωμιωτη κάννη που είχε αρπάξει ένα στίγμα σκουριάς στην αρχή του κώνου.Ειμαι λοιπόν να σκάσω και το παίρνει η αγριόγατα που ήταν δίπλα να το κοιτάξει στο φώς να δει από περιέργεια τι έχει γίνει και είμαι έξαλλος.Κοιταει και μου λέει...Ωχχχ ναι...
Έχει τερηδόνα!!!
Με 5 λεπτά από το καθένα και τα 2 θα ψάχνουν άλλον ιδιοκτήτη!!!Πέντε λεπτά καθαρισμό το δίκαννο, αλλά πέντε λεπτά σεξ και μένει χρόνος και για άλλες δουλειές, όλα με μέτρο
Όχι λάδι μέσα στην κάννη μετά το πέρας του καθαρισμού. Το λάδι δεν έχει να προσφέρει τίποτα όταν μένει μέσα στην κάννη και δεν προστατεύει από τίποτα. Αντιθέτως, βρωμίζει την κάννη άμεσα μετά την πρώτη τουφεκιά, μόλις το χρησιμοποιήσουμε, διότι πάνω του κολλάνε οι βρωμιές αλλά και άκαυτη πυρίτιδα.Για αυτό οποσδήποτε μετά το πέρας της κυνηγετικής ημέρας καλό καθάρισμα, τόσο όσο να φύγουν όλα τα εμφανένοί κατάλυπα των φυσιγγίων και μετα πέρασμα με λάδι.
Είπαμε ότι πριν την έξοδο το σκουπίζουμε .Αν πας κάθε μέρα για κυνήγι δεν χρειάζεται μετά το καθάρισμα ,αν πας κάθε βδομάδα η καιΌχι λάδι μέσα στην κάννη μετά το πέρας του καθαρισμού. Το λάδι δεν έχει να προσφέρει τίποτα όταν μένει μέσα στην κάννη και δεν προστατεύει από τίποτα. Αντιθέτως, βρωμίζει την κάννη άμεσα μετά την πρώτη τουφεκιά, μόλις το χρησιμοποιήσουμε, διότι πάνω του κολλάνε οι βρωμιές αλλά και άκαυτη πυρίτιδα.
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα που υπάρχει γενικώς με τα λάδια. Λάδι=βρωμιά.
Εδώ διαφωνούμε αγαπητέ Benelli I.h. Δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα από το φιλμ με λάδι και κανένας λόγος να το βάζεις.αν πας κάθε βδομάδα η και περισσότερο καλό είναι να υπάρχει ένα φίλμ .