Ποιο θεωρείτε το κορυφαίο αυτογεμές και γιατί;

Το ελατηριο μέσα στο κλείστρο συμπιέζεται κατά την κορύφωση της Επιτάχυνσης του λάκτισματος, άρα λίγο μετά την κορύφωση των πιέσεων και πριν την << ισοπεδωση>> τους Παρατηρώντας μία τυπική καμπύλη πιέσεων λειόκανου, αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει στα πρώτα 8 με 15 εκατοστά της κάνης. Η κάνη βέβαια συνεχίζει να επιταχύνει, με μειουμενη επιτάχυνση έως ότου καεί πλήρως ή λίγο πριν, η πυρίτιδα. Η σχέση της αδρανειακης μάζας του κελύφους του κλείστρου, με την ισχύ του ελατηρίου ,έχει μελετηθεί για να επιτρέπει στο ελατηριο να εκτονωθεί όταν η πίεση στο εσωτερικό της κάνης είναι ακόμη ικανή να σπρώξει τον καλυκα και το σύνολο του κλείστρου έως το τέρμα της διαδρομής του. Η γόμωση εξέρχεται από το στόμιο σε 2,5 με 3,5 χιλιοστά του δευτερολεπτου, η εκτόνωση του ελατηρίου γίνεται περίπου όταν η γόμωση πλησιάζει το στόμιο ή μόλις έχει εξέλθει. Η εκτόνωση του ελατηρίου ανοίγει μόνο το κλείστρο, δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να το τερματίσει ( ούτε θα μπορούσε γιατί τότε θα διελυε το όπλο με την δύναμη που θα τερματιζε, και για την συμπίεση ενός τόσο ισχυρού ελατηρίου θα έπρεπε το όπλο να έχει πολύ πιο μεγάλη επιτάχυνση λάκτισματος).. Σε όλα δηλαδή τα αυτογεμη αδράνειας και αεριων, η πίεση που υπάρχει μέσα στην κάνη την στιγμή που η γόμωση βγαίνει από το στόμιο, είναι αυτή που ολοκληρώνει την οπισθοδρομηση του κλείστρου.

Το σίγουρο είναι ότι η Μπερέτα είναι η πιο αξιόπιστη αλλά βλητικα νομίζω υπερέχουν οι άλλες δύο την μπραουνιγκ την είχα αλλά την έδωσα λόγο εμπλοκών το χω ξαναγράψει για τη φαμπαρμ μόνο ακούσει έχω τα καλύτερα για ντουφεκιες αλλά υπάρχει πάντα ένα αλλά στο θέμα εμπλοκών .Πάντως εάν μιλάμε μόνο για τις συγκεκριμένες πήγαινε Μπερέτα τα υπόλοιπα τα βρίσκεις θα κρατάς σίγουρα ένα από τα πιο αξιόπιστα όπλα της αγοράς

Μιας και συζητάμε για καλά και καλύτερα αυτογεμή ήθελα τη γνώμη-σειρά κατάταξης των παρακάτω αυτογεμών (πραγματικό ενδιαφέρον, κυνήγι φτερωτών)
Α. Brawning fusion evolve
B. Beretta A300 outlander
Γ. Fabarm l4s
Καλά και κακά λόγια θα ακούσεις και για τα τρία αν μπορείς να τα πιάσεις να δεις ποιό σου έρχεται καλύτερα σαν πρώτη εντύπωση να έχεις μια εικόνα
Με browning κυνηγάω 20 χρόνια είμαι ευχαριστημένος και παλιότερα που έριχνα πολλά φυσίγγια δεν είχα θέμα εμπλοκων
Fabarm ούτε είχα ούτε και έχω πιάσει ποτέ μου πάντως σαν γενική εικόνα από αυτά που διαβάζω είναι ότι ειδικά τα τελευταία μοντέλα είναι πολύ καλά όπλα αλλά πιθανόν λίγο πιο δύσκολα στο καθάρισμα σε σχέση με τα άλλα δύο
Η beretta η συγκεκριμένη με είχε χαλάσει που σε μια παρουσίαση που είχε κάνει το hunters passion φαινόταν η κόλληση στον σιδηροδρομο λές και την είχα κάνει εγώ όχι ότι θα βγάλει πρόβλημα δεν το ξέρω αυτό αλλά χτύπαγε άσχημα στο μάτι λογικά θα έτυχε η περίπτωση
Κατά τα άλλα η beretta έχει βγάλει οπλάρες και εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε πιο παλιό μοντέλο παίζουν αρκετά σε λογικές τιμές και με καλή κατάσταση
Αλλά αυτό είναι προσωπικό κόλλημα γιατί γενικά μου αρέσουν τα παλιότερα μοντέλα όπλων

Βασίλη, το παραπάνω βίντεο μάλλον επαληθεύει αυτό πού υπέθεσα. Αν προσέξεις η κάνη είναι ανάμεσα σε 50 με 60 εκατοστά, νομίζω 51 πού είναι πολλές benelli. Το φυσίγγιο από την ελάχιστη αντίδραση του όπλου πρέπει να είναι χαμηλού λάκτισματος. Οταν η γόμωση είναι στο όριο του κάδρου της κάμερας ήδη φαίνεται πως το σύνολο του κλείστρου- φυσιγγίου οπισθοδρομει. Δηλαδή με ήπιο λάκτισμα το κλείστρο ανοίγει όπως φαίνεται σε15με 20 εκατοστά από το στόμιο, συν 51 η κάνη 66 με 71 εκατοστά. Με ένα πιο ισχυρό λάκτισμα ,το κλείστρο θα ξεκλειδώνει πιο γρήγορα . Παρατήρησε επίσης, ( εγώ δυστυχώς το βλέπω στο κινητό) αυτό που είχα γράψει, το ξεκλείδωμα του κλείστρου ( αποστασιοποιηση του κελύφους από την κεφαλή), έχει ήδη γίνει στο ξεκίνημα του βίντεο, η σχετική ταχύτητα της γόμωσης, που είναι πολύ μεγάλη, ως προς την ταχύτητα οπισθοδρομησης του κλείστρου ,είναι που δεν κάνει ευδιάκριτη την κίνηση του, που ήδη έχει αρχίσει πριν η γόμωση φτάσει στα 50 εκατοστά.

Τι μειονεκτήματα εντοπίζεις Μάριε στην Α5 την καινούργια;
σε σχέση μ αυτά που έγραψα ότι θέλω:
76 χιλ ή 89 χιλ (ειδικά οι πλαστικές), δεν βγαίνει άριγη δεν βγαίνει σε 61εκ κάννη, ελατήριο επανάταξης στο κοντάκι, σύστημα απόσβεσης = απλό πέλμα
επίσης εργονομία απλώς ικανοποιητική, αισθητική αμφιλεγόμενη,
66 ;;;;;;;;;
μέχρι 66 (για μένα - για τα τωρινά κυνήγια μου 61 είναι ιδανικό, μην πω 56 ή 51)
το πολύ πολύ αν ξαναρχίσω τα υδρόβια να πάρω και μια 76 εκ.yel.

Βασίλη, το παραπάνω βίντεο μάλλον επαληθεύει αυτό πού υπέθεσα. Αν προσέξεις η κάνη είναι ανάμεσα σε 50 με 60 εκατοστά, νομίζω 51 πού είναι πολλές benelli. Το φυσίγγιο από την ελάχιστη αντίδραση του όπλου πρέπει να είναι χαμηλού λάκτισματος. Οταν η γόμωση είναι στο όριο του κάδρου της κάμερας ήδη φαίνεται πως το σύνολο του κλείστρου- φυσιγγίου οπισθοδρομει. Δηλαδή με ήπιο λάκτισμα το κλείστρο ανοίγει όπως φαίνεται σε15με 20 εκατοστά από το στόμιο, συν 51 η κάνη 66 με 71 εκατοστά. Με ένα πιο ισχυρό λάκτισμα ,το κλείστρο θα ξεκλειδώνει πιο γρήγορα . Παρατήρησε επίσης, ( εγώ δυστυχώς το βλέπω στο κινητό) αυτό που είχα γράψει, το ξεκλείδωμα του κλείστρου ( αποστασιοποιηση του κελύφους από την κεφαλή), έχει ήδη γίνει στο ξεκίνημα του βίντεο, η σχετική ταχύτητα της γόμωσης, που είναι πολύ μεγάλη, ως προς την ταχύτητα οπισθοδρομησης του κλείστρου ,είναι που δεν κάνει ευδιάκριτη την κίνηση του, που ήδη έχει αρχίσει πριν η γόμωση φτάσει στα 50 εκατοστά.
Ειλικρινά με μπέρδεψες φίλε.
Άστο να βρω κανένα άλλο πιο καθαρό βίντεο :)

Δες το κλασικό τώρα :)
Το κλείστρο ξεκλειδώνει στο 5ο δευτερόλεπτο.

Α
Γ
.
.
.
Β

Το σίγουρο είναι ότι η Μπερέτα είναι η πιο αξιόπιστη
από που συνάγεται αυτό;
μόνον από προσωπική εμπειρία ή και από άλλη πηγή;

Πάντως ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ο μηχανισμός αερίων της FN αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος, έχει ελάχιστα μέρη (ένα αυτορυθμιζόμενο πιστόνι, ένα απλό ελατήριο κι έναν "βραχίονα" πιστονιού από τεφλον) έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικός και αξιόπιστος. Άκουσα για κάποια (2 ΄η 3) προβληματικά - ελαττωματικά πιστόνια τα οποία ήταν μέσα στην εγγύηση και αλλάχθηκαν.

Θα σου απαντήσω έχεις ακούσει ένα δύο προβλήματα για ελαττωματικά πιστόνια που αλλάχτηκαν εγώ το είδα στη πράξη εμπλοκές σε Ντάουνινγκ φουσιον εβολβε .Έχεις ακούσει για κάνα ελάττωμα που να κάνει εμπλοκές Μπερέτα η Μπρέντα ποτέ .Είχα την 302 ποτέ εμπλοκή έχουν φίλοι τις 303/ 301 304 /390/391optima 391urika και δε τι καθαρίζει παρά μια φορά το χρόνο και την καίει δεν έχω ακούσει ποτέ ότι έπαθαν κάτι μόνο η α400 μένος φίλου που κυριολεκτικά της γαμεί τη μάνα στο ντουφεκιδι πολυβολεία εχει πάει δύο
φορές στο χρηστακο .Άρα τι να συμπεράνω και για μπραουνιγκ έχω ακούσει κιαλές όπως και για φαμπαρμ είχε μια φίλος που κυνηγουσαμε μαζί παλαιότερα νομίζω 368 ήταν και κάθε τόσο ήταν στο μάστορα είχε πάει τουλάχιστον 3 φορες.

Θα σου απαντήσω έχεις ακούσει ένα δύο προβλήματα για ελαττωματικά πιστόνια που αλλάχτηκαν εγώ το είδα στη πράξη εμπλοκές σε Ντάουνινγκ φουσιον εβολβε .Έχεις ακούσει για κάνα ελάττωμα που να κάνει εμπλοκές Μπερέτα η Μπρέντα ποτέ .Είχα την 302 ποτέ εμπλοκή έχουν φίλοι τις 303/ 301 304 /390/391optima 391urika και δε τι καθαρίζει παρά μια φορά το χρόνο και την καίει δεν έχω ακούσει ποτέ ότι έπαθαν κάτι μόνο η α400 μένος φίλου που κυριολεκτικά της γαμεί τη μάνα στο ντουφεκιδι πολυβολεία εχει πάει δύο
φορές στο χρηστακο .Άρα τι να συμπεράνω και για μπραουνιγκ έχω ακούσει κιαλές όπως και για φαμπαρμ είχε μια φίλος που κυνηγουσαμε μαζί παλαιότερα νομίζω 368 ήταν και κάθε τόσο ήταν στο μάστορα είχε πάει τουλάχιστον 3 φορες.
Τι ακριβώς σου έκανε η fusion❓τι προκαλούσε την εμπλοκή❓❓❓

Γιάννη (για εμένα) τα μέταλλα δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην βλητική απόδοση.
Μόνο η διαμόρφωσή τους, η μηχανουργική κατεργασία τους, εσωτερικές λειάνσεις κτλ.

Ίσως μόνο στην ταλάντωση αλλά αυτό ισχύει μόνο για μονόβολα.
Τα μονόβολα οι benelli τα πάνε καλά, απ' ότι ακούω.

Η επεξεργασία crio δεν έχει σχέση με την βλητική απόδοση, άσχετα τι διαφημίζουν.
Ίσως έχει μικρή με την απόκλιση poi, poa όταν η κάνη είναι καυτή.

ps
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι φυσίγγια που με beretta Α390 πάνε μπάλα με την δική μου Μ2 πάνε απλά κανονικά.
Έχω κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει αλλά θα αργήσει να αποδειχθεί ...
Με ταχογραφο ίσως καταλάβεις τι συμβαίνει. Η σκληρότητα του μετάλλου παίζει μεγάλο ρολο

Φίλε Γιάννη δεν θα σου πω για εμπλοκές και δυσλειτουργίες που έχω ακούσει σε νέες 390, Α300, θα σου πω πως έχω δει 2 σκουριασμένα "πιστόνια" (βαλβίδες ρύθμισης) σε όπλα το πολύ 2 ετών... σκουριά σε σημείο που ούτε κατά διάνοια δεν έπρεπε να υπάρχει....
Ασφαλώς η αρνητική εμπειρία σου σε έχει επηρεάσει όπως θα επηρέαζε τον καθένα μας..........

Ειλικρινά με μπέρδεψες φίλε.
Άστο να βρω κανένα άλλο πιο καθαρό βίντεο :)

Δες το κλασικό τώρα :)
Το κλείστρο ξεκλειδώνει στο 5ο δευτερόλεπτο.

Βασίλη, διάβασε αργά ότι έγραψα, και προσπάθησε να δεις το βίντεο βήμα βήμα.

Back