Προσφορές-Τιμές

Oσοι κατασκευαστες δεν λενε με τι πυριτιδα γεμιζουν τα φυσιγγια τους
ειναι για ευνοητους λογους, γεμιζουν με φτηνιαρικες μπαρουτες για να εχουν
περισσοτερο κερδος.
Αυτους τους κανουμε περα με την μια... ας τα χουν στα ραφια τους να τα βλεπουν.

Oσοι κατασκευαστες δεν λενε με τι πυριτιδα γεμιζουν τα φυσιγγια τους
ειναι για ευνοητους λογους, γεμιζουν με φτηνιαρικες μπαρουτες για να εχουν
περισσοτερο κερδος.

Δεν υπαρχουν φτηνιαρικες μπαρουτες, υπαρχουν κατασκευαστες που απλα γεμιζουν κατι για να ειναι γεματα τα ραφια τους... ;)
Ολες οι πυριτιδες μπορουν να βγαλουν φυσιγγια που σε αφηνουν με ανοιχτο το στομα... .pop.

Last edited:
Δεν υπαρχουν φτηνιαρικες μπαρουτες, υπαρχουν κατασκευαστες που απλα γεμιζουν κατι να ειναι γεματα τα ραφια τους... ;)
Ολες οι πυριτιδες μπορουν να βγαλουν φυσιγγια που σε αφηνουν με ανοιχτο το στομα... .pop.

Yπαρχουν αρη, η καθε μπαρουτι ειναι φτιαγμενη απο τον κατασκευαστη αναλογα με την χημικη της συσταση.
Πολλες δεν αντεχουν στο κρυο, αλλες στην υγρασια αναλογα την καθε μπαρουτι.
Αλλωστε γι αυτο και η διαφορα στης τιμες τους.
Μια καλη μπαρουτι σημερα κοστιζει πανω απο 50 ευρω το κιλο,
αυτη διακρινεται φυσικα για την ποιοτητα της την αντοχη της και την σταθερη αποδοση
που μπορει να δωση.
Αντιθετος η φθηνες μπαρουτες δεν ειναι αξιοπιστες και ειναι ασταθης στις καιρικες συνθηκες,
μεταβαλονται δηλαδη πολυ ευκολα.
Αυτα τα λεω εκ πειρας πολλων ετων μιας και γεμιζα πιο παλια χιλιαδες φυσιγγια καθε χρονο...
και ειχα δοκιμαση σχεδον ολες τις μπαρουτες τοτε του εμποριου.

ΥΓ. Γι αυτο και τα ιταλικα επωνυμα φυσιγγια ειναι και ακριβοτερα λογο του οτι γεμιζονται
με τα ακριβοτερα υλικα, π.χ σε πυριτιδες, C7, MB, JK6 βλεπε ΝSI , B&P , RC.

Last edited:
Εγω διαφωνω Γιωργο καθετα... Οτι θες φτιαχνεις με καθε πυριτιδα... Μπορω να κυνηγησω παπια με Aquilla αν θελω...
Η τιμη δεν αντιπροσωπευει την ποιοτητα, αλλα την πολιτικη της καθε εταιριας...
Το οτι καποιες ειναι λιγο πιο ευμεταβλητες με τους καιρους ισχυει, αλλα αυτο εχει να κανει με το στησιμο της, κ το πως θελουμε να δουλευουμε το φυσιγγι μας...

Λοιπον παιδια,επειδη ηδη απο περυσι αυτο το θεμα με τις τιμες στα φυσιγγια εχει καταντησει αηδια, νομιζω οτι για φετος( και εφοσον πρωτα δοκιμαστουν) τα rocket 31 8/9 με psb1 και 5.5€ το κιβωτιο καθως και το rocket junior 32 με granulate και 5.7€ το κιβωτιο,ειναι πολυ καλες τιμες.Περυσι δε το χα ριξει(junior),αλλα προπερσι ηταν πολυ καλο για ολο το χρονο.Επισης σε πολυ γνωστο κυνηγ. μαγαζι στο Αγρινιο που μιλησα με τον πωλητη, μου ειπε οτι περυσι ο μοναδικος που δεν αυξησε τιμες σε φυσιγγια ηταν ο lambro.what.Δε νομιζω να μου λεγε βλακειες......αλλα εαν ελεγε οντως αληθεια, γιατι ολα τα αλλα μαγαζια(εκτος απ αυτον)αυξησαν τις τιμες?:mad:Α ρε δουλεμα που παει συννεφο....
Που μπορουμε να τα βρουμε τα ροκετ;;;τα εχεισ δοκιμασει;;;

Θα συμφωνησω με τον Αρη, ως προς τις πυριτιδες και τις γομωσεις για τσιχλες ομως, καθως αυτο το θηραμα κυνηγαω κατα κορον. Οσα χρονια γεμιζω, εχω δοκιμασει αρκετες, οχι ολες φυσικα, αλλα οσες δοκιμασα μου εδωσαν φυσιγγια που με αφησαν ικανοποιημενο στο κυνηγι. Η μονη που δεν μου αρεσε, ηταν η Sipe, και αυτο οχι επειδη ειναι το υλικο κακο, επειδη εγω δεν εκατσα να ψαχτω οσο επρεπε και τη γεμιζα οπως-οπως για να τελειωσει. Ευχαριστη εκπληξη η "φτηνη" G3000 ειτε σε καλοκαιρινο 30αρι, ειτε σε πιο χειμωνιατικο 31γρ, ακομα και σε συνθηκες βροχης και κρυου.

Μιλαμε ομως για γεμισμα-ψειρισμα ενα ενα στο χερι, κατι που κανενας βιοτεχνης δεν θα κανει, λογω χρονου.

Που μπορουμε να τα βρουμε τα ροκετ;;;τα εχεισ δοκιμασει;;;
Oπως εχω ηδη γραψει τα junior τα εριξα προπερσι ολη τη κυνηγ. περιοδο και δεν εχω παραπονα,κι αλλοι γνωστοι μου που τα εριξαν...μια απ τα ιδια.Εαν πατησεις στο ιντερνετ "φυσιγγια rocket" θα βρεις τηλ. κ.λ.π για να ρωτησεις οτι θες .:)

sportsman, από περιέργεια ποια θεωρείς φτηνιάρικη μπαρούτι;
Προσωπικά θεωρώ ότι με οποιαδήποτε μπαρούτι μπορείς να στήσεις ένα αξιοπρεπέστατο φυσίγγι.
Δεν μου λέει κάτι αν το χ φυσίγγι είναι γεμισμένο με ακουίλα και ένα άλλο με gm3. Και τα δύο μπορεί να είναι τέλεια όπως μπόρει να είναι και χάλια.
Η rc για παράδειγμα δεν μας λέει με τι μπαρούτες γεμίζει, και από παρτίδα σε παρτίδα αλλάζει και χρώματα. Δεν λέει κάτι αυτό, τα φυσίγγια της είναι εξαιρετικά.
Μπαρούτι με 50 ευρώ το κιλό δεν νομίζω ότι υπάρχει...
Επίσης, είναι κοινό μυστικό ότι η A1 είνια ίδια με την ακουίλα. Η cheddite και η nobelsport ίδια εταιρεία είναι στην ουσία αλλά έχουν ξεχωριστούς αντιπροσώπους. Γι αυτό και έχει άλλη τιμή η Α1 και άλλη η ακουίλα στα μαγαζιά, θέμα πολιτικής είναι, όχι ποιότητας. Επίσης όποιος αγοράζει ακουίλα θα έχει παρατηρήσει ότι έχει και πράσινα φυλλαράκια μέσα....
Παράθεση από ιταλικό φόρουμ:
polver.png

Άρι συμφωνώ 100% με τα γραφόμενα σου.

sportsman, από περιέργεια ποια θεωρείς φτηνιάρικη μπαρούτι;
Προσωπικά θεωρώ ότι με οποιαδήποτε μπαρούτι μπορείς να στήσεις ένα αξιοπρεπέστατο φυσίγγι.
Δεν μου λέει κάτι αν το χ φυσίγγι είναι γεμισμένο με ακουίλα και ένα άλλο με gm3. Και τα δύο μπορεί να είναι τέλεια όπως μπόρει να είναι και χάλια.

Φιλε μου φτηνιαρικες μπαρουτες ειναι αυτες που εχουν κατω απο 30-35 ευρο.
Σιγουρα με ολες μπορεις να γεμισεις και να στησεις ενα φυσιγγι οπως λες,
αλλα δεν θα ειναι αξιοπιστο και σταθερο με τι διαφορες μεταβολες του καιρου (κρυο - υγρασια)
δηλαδη μια φορα μπορει να σε αποθεωνει και τρεις να μην πηγαινει με τιποτα.
Αντιθετος η καλες μπαρουτες εχουν αλλες ανοχες και συμπεριφορες.
ειναι πολυ πιο σταθερες ως προς τις διαφορες καιρικες συνθηκες
δεν θα σε γελασουν ευκολα αλλα σπανια.
ΕΜΕΝΑ λοιπον μου λεει πολλα με τι μπαρουτι ειναι γεμισμενο το καθε φυσιγγι
και παντα επιλεγο το φυσιγγι που χρησιμοποιω.
Φυσικα ο καθενας με την γνωμη του (και ειναι σεβαστη) και με την εμπειρια του.

Φιλε μου φτηνιαρικες μπαρουτες ειναι αυτες που εχουν κατω απο 30-35 ευρο.
Σιγουρα με ολες μπορεις να γεμισεις και να στησεις ενα φυσιγγι οπως λες,
αλλα δεν θα ειναι αξιοπιστο και σταθερο με τι διαφορες μεταβολες του καιρου (κρυο - υγρασια)
δηλαδη μια φορα μπορει να σε αποθεωνει και τρεις να μην πηγαινει με τιποτα.
Αντιθετος η καλες μπαρουτες εχουν αλλες ανοχες και συμπεριφορες.
ειναι πολυ πιο σταθερες ως προς τις διαφορες καιρικες συνθηκες
δεν θα σε γελασουν ευκολα αλλα σπανια.
ΕΜΕΝΑ λοιπον μου λεει πολλα με τι μπαρουτι ειναι γεμισμενο το καθε φυσιγγι
και παντα επιλεγο το φυσιγγι που χρησιμοποιω.
Φυσικα ο καθενας με την γνωμη του (και ειναι σεβαστη) και με την εμπειρια του.

Και μενα Γιωργο, ως γνωστον εχω τα κολληματα μου με τις πυριτιδες της Baschieri&Pellagri. Oμως ειτε ριξω την ακριβοτερη ΜΒ32 ειτε τη φτηνοτερη G3000, ακομα και στις οποιες ακραιες συνθηκες της Κρητης (δοκιμασα και περσι με τα χιονια), η αποδοση που εχουνε τα φυσιγγια δεν με εχει δυσαρεστησει.

Και μενα Γιωργο, ως γνωστον εχω τα κολληματα μου με τις πυριτιδες της Baschieri&Pellagri. Oμως ειτε ριξω την ακριβοτερη ΜΒ32 ειτε τη φτηνοτερη G3000, ακομα και στις οποιες ακραιες συνθηκες της Κρητης (δοκιμασα και περσι με τα χιονια), η αποδοση που εχουνε τα φυσιγγια δεν με εχει δυσαρεστησει.

Πολλες φορες παιζουν ρολο και οι κανες των οπλων μας, αναλογα την κανη μας
(μηκος, αυλος, τσοκ, μεταλο) διαφοροποιειται και το φυσιγγι μας.

Back