Προσφορές-Τιμές

Λίγο το παρατραβάμε αλλά έτσι για τις πιπίλες...με πράσινη γραμμή η αντίστοιχη τιμή του ατσαλιού...από πέρυσι τον Σεπτέμβρη ο μόλυβδος στα 2400 ο τόνος, στα 2000 τώρα τον Αύγουστο.
Ο μόλυβδος Βασίλη θα πηγαίνει συνέχεια προς τα κάτω, διάβαζα ένα παλιό άρθρο της Ναυτεμπορικής που έλεγε ότι η Κίνα πλέον δεν απορροφά τις τεράστιες ποσότητες μολύβδου για την κατασκευή μπαταριών στα μηχανοκίνητα της διότι έχει στραφεί στα ηλεκτροκίνητα :)

Ο μόλυβδος Βασίλη θα πηγαίνει συνέχεια προς τα κάτω, διάβαζα ένα παλιό άρθρο της Ναυτεμπορικής που έλεγε ότι η Κίνα πλέον δεν απορροφά τις τεράστιες ποσότητες μολύβδου για την κατασκευή μπαταριών στα μηχανοκίνητα της διότι έχει στραφεί στα ηλεκτροκίνητα :)
Και αυτό συν λόγο της τοξικότητας του δεν είναι στις must επιλογές, σε όλες του τις χρήσεις..

Διάβασα με προσοχή τα μυνήματα, ο καθένας απο την πλευρά του εχει δίκιο ... Μην σας χαλάει αυτό που γίνεται με τα φυσιγγια, οπως λέει και ο Σταύρος έτσι λειτουργεί πάντα η ελεύθερη μη μονοπωλιακή αγορά... Δόξα το θεό , ακόμα υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά ... Τα αγοραστικά κριτήρια του καθενός μας ειναι διαφορετικά ... το ίδιο και οι επαγγελματικές επιδιώξεις του κάθε επιχειρηματία ... κατασκευαστή εισαγωγέα η εμπόρου , μην βγάζουμε απ έξω κανένα ... Δεν καταλαβαίνω γιατι κολλάμε τόσο πολυ με τους φυσιγγάδες ... οποίος ζητήσει μια προσφορά για το ίδιο αντικείμενο απο πολλούς διαφορετικούς επαγγελματίες ( μαραγκός, μηχανικούς , ηλεκτρολόγους, μπογιατζήδες, ασφαλιστές , μαρμαράδες , φουρνάρηδες, καθηγητές, κομμωτές κλπ κλπ ) θα πάρει εντελώς διαφορετικές προσφορές... 1 κιλό ψωμί να ζητήσει; Απο 5 φούρνους, θα πάρεις 5 τιμές για τον ίδιο τύπο ψωμιού ... και συνήθως στον ακριβότερο φούρνο με την μεγαλύτερη ποικιλία θα υπάρχει και η μεγαλύτερη ουρά ... σουβλάκι να πάρεις απο 5 μαγαζιά θα δεις 5 διαφορετικές τιμές...τιμές σε Σούπερ μάρκετ αν συγκρίνουμε θα δούμε διάφορες πανω απο 20% στα ίδια ακριβώς επώνυμα προιόντα , τι να λέμε τώρα ..
Το θέμα ειναι να μην μας πιάνουν κορόιδα και γελάνε πίσω απο την πλατη μας , σε αυτό συμφωνούμε όλοι ... ;)

Δεν λες κάτι λάθος Μένιο απλώς αφενός είμαστε κυνηγετικό φόρουμ οπότε δεν θα συζητήσουμε για την τιμή του ψωμιού, των ηλεκτρολόγων κλπ, αφετέρου από τις αγορές που κάνουμε για το κυνήγι μας αυτή των φυσιγγίων είναι η πιο συχνή. Άρα και μας φαίνεται περισσότερο επειδή βάζουμε συνέχεια το χέρι στην τσέπη ενώ έχουμε και μεγαλύτερη αντίληψη για τις τιμές άρα μια αλλαγή 20 λεπτά την καταλαβαίνει όλος ο κόσμος.

Κύριε Σταύρο ξέρετε ποσο σας εκτιμαω και εχετε καταλάβει οτι οι απόψεις μας τίνουν στην ίδια ευθεία.
Αλλά εδώ επίτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου.
Στην κούτα την 10αρα η διαφορά είναι πλέον 5 ευρω και όχι 2 με τις αυξήσεις του 50λεπτού.
Οταν για μια κάλη χρονία χρειαστείς 8 δεκάρες κούτες......η διαφορά ειναι 40 ολόκληρα ευρώ.
τα έξοδα για 2 εξορμήσεις.
Θα σταθώ στην τελευταία πρόταση σας για να μην μακρυγορώ.
Σεβασμός προς τον καταναλωτή......για ποιόν σεβασμό μιλάτε.....Το παράδειγμά είναι πρόσφατο,αλλά έχετε ξεχάσει μου φαίνετε...
πρόπερσυ που πετύχαμε χρονιά με πουλιά...και τα φυσίγγια σχεδόν μισή φορά επάνω..... καταμεσής της χρονιάς.....για ποιά αυξηση του μολύβδου μιλάμε?
Ευκαιρία για απαρκτη εμένα μου κάνει......εκεί που πήγε ο σεβασμός προς τον πελάτη?
Αλλος θα μου απαντήση ...έτσι δουλέυει η αγορά....περισσότερη κατανάλωση οπότε και αυξηση τιμών....θα συνφωνήσω και εδώ μαζί του.....
Πέρσυ που πήγε η κατανάλωση στον πάτο......για δείχτε μου ένα φυσιγγι που έπεσε.......λόγο μη ζήτησης.....
μην κάνετε τον κόπο να σκεφτήτε..θα σας απαντήσω εγώ......ανατίμηση ξανά..λόγω μολύβδου και πέρσυ....τους σεβόμαστε τους καταναλωτές ...αλλα τα πρεζάκια θα ρθουν να τα ξαναχώσουν...γιατί δεν μπορούν χωρίς κυνήγι.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς τον πελάτη ΔΕΝ είναι αυτός.......
Εσυ γιατί στους πελάτες σου πουλάς ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΕΑΣ...να σου φέρω εγώ στην μισή τιμή κατεψυγμένο απο το κονγκό......ποιός θα το καταλάβει μωρέ.......ο πεινασμένος θα το φαει έτσι και αλλιώς.......
Σκεφτήτε λοιπόν τι κάνετε εσείς για τους πελάτες σας..και σκεφτήτε τι κάνουν σε εσάς ..οταν έρχεστε στην μεριά του πελάτη.....
ΟΧΙ λοιπόν...η δύναμη μου ειναι τα λεφτά μου....δεν έχω άλλο όπλο να πολεμίσω.με αυτό το όπλο λοιπόν......και με γνώμονα ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΜΟΥ..θα πάω να ψωνίσω όπου με συνφέρει εμένα.......και οχι οτι θέλουν να μου πασάρουν.
Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδύκτιο.....και μπορείς με ενα πατημα κουμπιού να ψάξεις.
Τυχαίο όταν μιλήσεις σε καταστηματάρχη για το διαδύκτιο.....στραβώνει λες και τον έβρισες........
και θα κλείσω με ένα προσωπικό μου παράδειγμα...γιατί σας κούρασα....
Εχω δει γυαλία ηλίου στο ίντερνετ που μου αρέσουν.....και με ευχαρίστηση βλέπω οτι τα χει ένα μαγαζί στον κορυδαλλό που είμαι χρόνια πελάτης......
Πάω τα προβάρω ....και του λέω θα τα πάρω....πάω ταμείο...40 ευρώ ποιό ακριβά απο το διαδύκτιο.....
Του λεω τα χω δει στο σαιτ σου στο ίντερνετ 40 ευρώ κάτω...γιατί αυτή η διαφορά?
Εεεεε μόνο που δεν με έδειρε....γιατι ψαχνόμαστε στο ίντερνετ και μετά πάμε από τα μαγαζιά και τα προβάρουμε και τα ζηταμε ποιο χαμηλα......
Μα του λέω στην σελίδα την δικία σου τα είδα......απάντηση...
ε ναι να τα κλείσουμε τα μαγαζία εμείς να ψωνίζετε απο το ίνετρνετ...να δούμε που θα τα προβάρετε μετά.....
Φυσικα δεν τα πήρα και σηκώθηκα και έφυγα.......
Στηρίχτε λοιπόν αυτούς που σας στηρίζουν.........και σας ΣΕΒΟΝΤΕ.....ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΆ.....
Οποιος καταλάβει ότι η μαζίκη ζήτηση φέρνει το κέρδος...αυτος θα επιββιώση....Και η πλάστιγγα φέτος γέρνει κάτω από το αυλάικι και ας μην ειμαί ακόμα πελάτης τους...αλλά φέτος θα γίνω.....Τα 7 και 7.5 ..να μείνουν στο ράφι......
"με γνωμονα την ασφαλεια μου, θα παω να ψωνισω οπου με συμφερει και οχι οτι θελουν να μου πασαρουν".
Συγχαρητηρια, κανε ακριβως αυτο!!!
Απο την στιγμη που καποιος δεν σε σεβεται, αρα σε "γραφει", ΓΡΑΨΤΟΝ και εσυ.

Σημ. Δεν με κουραζεις ποτε, εισαι απολαυστικος, ετσι ελπιζω να ειναι και οι Brow τουφεκιες σου, απολαυστικες!!!

Άσε ρε δεν ξέρεις εσύ ούτε οι αρθρογράφοι.σε λίγο πάλι τα φυσίγγια θ αυξηθούν γιατί ανεβαίνει η τιμή του μολύβδου.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ρεεεεε?
.fiurius.

Για όσους φίλους Χανιώτες ενδιαφέρονται πληροφορήθηκα ότι το κατάστημα ορειβατικών ειδών και ειδών κυνηγίου μπουχλης που βρίσκεται στη Περίδου απέναντι από το δημοτικο πάρκινγκ από 25 Αυγούστου και μετά θα φέρει φυσίγγια Ρουμελιώτης.πιθανοτατα θα έρθει το csb 1 στα 32 γραμ. Το gm3 ίσως και άλλα.απ όσο μίλησα με τον καταστηματαρχη σήμερα οι τιμές θα κυμανθούν στα 6,20 6,30 ευρώ.ισως στην κούτα των 20 να κάνει και καλύτερη τιμή.προσωπικα θα τον υποστηριξω και οι υπόλοιποι ας τα βλέπουν στα ράφια τους

Βασίλη,
Όταν η έκπτωση φτάνει σε τέτοια επίπεδα , ειναι προσφορά της εταιρίας... η οποία για διάφορους λόγους ( υπερβολικό στοκ, μειωμένη ζήτηση προϊόντος , προσφορά ανταγωνισμού , κυκλοφορία νέου μοντέλου, έλλειψη ρευστότητας κλπ ) αποφασίζει να ρίξει την τελική τιμη ... ο έμπορος ανάλογα προσαρμόζει την τελική τιμη στο ράφι του , με το ποσοστό του να παραμένει το ίδιο .....;)

Απλά επειδή δεν ξέρω με τι ποσοστά κέρδους δουλεύει η συγκεκριμένη αγορα ( όπλων, ρουχισμού και φυσιγγίων ) εαν καποιος εχει αξιόπιστη γνώση και εμπειρία καλό θα ηταν να μας το μεταφέρει να καταλάβουμε και εμείς τι παίζετε ...;)
Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες , απο εμπειρία και μόνο υποθέτω τα παρακάτω
Λιανική τιμη όπλου με ΦΠΑ 1.500€
Άρα ο ΦΠΑ ειναι 290 €
Τιμη πώλησης όπλου απο έμπορο σε ιδιώτη 1.210 + ΦΠΑ
Ο έμπορος δουλεύει τουλάχιστον με 30% κερδοφορία , (αλλιώς παει για φούντο ) με ενοίκια, μισθοδοσίες, εφορίες, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ
Άρα κέρδος εμπόρου 360€ min
Άρα τιμη πώλησης απο αντιπροσωπεία σε έμπορο περίπου 850€
Η αντιπροσωπεία δουλεύει και αυτή με τη σειρά της με min 40% περίπου μεικτό κέρδος ( υποστηρίζοντας εξοδα λειτουργιας, προώθησης, διαφήμισης , service κλπ) άρα η τιμη αγοράς απο την εταιρια παραγωγής στο εξωτερικό έιναι περίπου 500 ευρώ και το κέρδος της αντιπροσωπείας 340 €

Σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ κλπ τα ποσοστά κερδοφορίας όλου του κυκλώματος αυξάνονται , ενώ υποθέτω ότι μειώνονται σημαντικα στα αναλώσιμα, φυσίγγια κλπ
Και πάλι μιλάω με λογική μέσου όρου, γιατι πάντα θα υπάρχουν προίοντα εκτός πολιτικής για μια σειρά απο λόγους .....
Κλείνω λέγοντας οτι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το κέρδος γιατι χωρίς αυτό δεν υπάρχει κίνητρο επιχειρηματικότητας ... αυτό που πρέπει να παταχθεί ειναι η αισχροκέρδεια, απο όπου και αν προέρχεται ...

Last edited:
Απλά επειδή δεν ξέρω με τι ποσοστά κέρδους δουλεύει η συγκεκριμένη αγορα ( όπλων, ρουχισμού και φυσιγγίων ) εαν καποιος εχει αξιόπιστη γνώση και εμπειρία καλό θα ηταν να μας το μεταφέρει να καταλάβουμε και εμείς τι παίζετε ...;)
Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες , απο εμπειρία και μόνο υποθέτω τα παρακάτω
Λιανική τιμη όπλου με ΦΠΑ 1.500€
Άρα ο ΦΠΑ ειναι 290 €
Τιμη πώλησης όπλου απο έμπορο σε ιδιώτη 1.210 + ΦΠΑ
Ο έμπορος δουλεύει τουλάχιστον με 30% κερδοφορία , (αλλιώς παει για φούντο ) με ενοίκια, μισθοδοσίες, εφορίες, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ
Άρα κέρδος εμπόρου 360€ min
Άρα τιμη πώλησης απο αντιπροσωπεία σε έμπορο περίπου 850€
Η αντιπροσωπεία δουλεύει και αυτή με τη σειρά της με min 40% περίπου μεικτό κέρδος ( υποστηρίζοντας εξοδα λειτουργιας, προώθησης, διαφήμισης , service κλπ) άρα η τιμη αγοράς απο την εταιρια παραγωγής στο εξωτερικό έιναι περίπου 500 ευρώ και το κέρδος της αντιπροσωπείας 340 €

Σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ κλπ τα ποσοστά κερδοφορίας όλου του κυκλώματος αυξάνονται , ενώ υποθέτω ότι μειώνονται σημαντικα στα αναλώσιμα, φυσίγγια κλπ
Και πάλι μιλάω με λογική μέσου όρου, γιατι πάντα θα υπάρχουν προίοντα εκτός πολιτικής για μια σειρά απο λόγους .....
Κλείνω λέγοντας οτι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το κέρδος γιατι χωρίς αυτό δεν υπάρχει κίνητρο επιχειρηματικότητας ... αυτό που πρέπει να παταχθεί ειναι η αισχροκέρδεια, απο όπου και αν προέρχεται ...
Στα είδη ψαρέματος που έχω κολλητό που είναι μέσα στα πράγματα ένα μηχανάκι που εσύ το αγοράζεις 300€ ο μαγαζατορας το έχει πάρει 150 !!!!!! Δεν πιστεύω ότι ισχύει το ίδιο στα όπλα βέβαια ,στον ρουχισμό το κέρδος είναι πάρα πολύ καλό σίγουρα

Για όσους φίλους Χανιώτες ενδιαφέρονται πληροφορήθηκα ότι το κατάστημα ορειβατικών ειδών και ειδών κυνηγίου μπουχλης που βρίσκεται στη Περίδου απέναντι από το δημοτικο πάρκινγκ από 25 Αυγούστου και μετά θα φέρει φυσίγγια Ρουμελιώτης.πιθανοτατα θα έρθει το csb 1 στα 32 γραμ. Το gm3 ίσως και άλλα.απ όσο μίλησα με τον καταστηματαρχη σήμερα οι τιμές θα κυμανθούν στα 6,20 6,30 ευρώ.ισως στην κούτα των 20 να κάνει και καλύτερη τιμή.προσωπικα θα τον υποστηριξω και οι υπόλοιποι ας τα βλέπουν στα ράφια τους
Μακαρι να φέρει και τα 28gr (κυνηγετικό) και τα 30gr! Πολυ καλή κίνηση όταν το πιο φτηνό φυσίγγι στα Χανιά σε 32gr παίζει στα 7€!

Μπράβο Παύλο.... Μόλις τα είδα και εγω και ήθελα να το ποστάρω ...
σημειώστε τιμές , πανω απο 6 άντε βαριά 6,5 δεν υπάρχει φυσιγγι ... αυτα που εδώ εχουν 7, 8 ακόμα και 9 ευρώ :(:( Free Shots 5 € !! NIKE. 6 €

Last edited:
πλήρωνε μακακα έλληνα εσύ τα 32γρ €7 και €7,5
τιμές από Ιταλικό κατάστημα

Εκεί μάλλον δεν ανεβαίνει ο μολυβδος.ειναι θα έλεγα ελληνικό φαινόμενο.ε ρε δούλεμα που μας ριχνουν

οι ελληνικές τιμές αυτών των φυσιγγίων που είδαμε, θα δικαιολογούντουσαν μόνο αν αγόραζαν σε τιμές λιανικής Ιταλίας που είδαμε, πράγμα απίθανο να συμβαίνει...
και όχι πάντα... γιατί στα μικρά διαμετρήματα το 4,50 λιανική Ιταλία, γίνεται 10 και 15 στην Ελλάδα...

Back