Αν ψάχνεις για δουλειά στο εξωτερικό τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί.
Δεν το λέω εγω αυτό.
Το λένε οι περίπου 600.000 Ελληνες που βρήκαν εργασία στο εξωτερικό οι οποίοι παρέμειναν εκεί φτιάχνοντας την ζωή τους , την καριέρα τους και φυσικά κάποια στιγμή και την οικογένεια τους.
Στον δικτυακό τόπο
https://ec.europa.eu/eures/public/en/homepage Έλληνες υποψήφιοι μπορούν να βλέπουν τις διαθέσιμες κενές θέσεις στην ειδικότητά τους και να ενημερώνονται σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη χώρα της επιλογής τους.
Αυτή την περίοδο το δίκτυο EURES "φιλοξενεί" 1.110.437 ανοικτές θέσεις στην Αυστρία (33.138), στο Βέλγιο (1.989), στη Βουλγαρία (20), στην Ελβετία (11.737), στην Κύπρο (1.466), στην Τσεχική Δημοκρατία (24.438), στη Γερμανία (311.604), στην Δανία (31.542), στην Εσθονία (1.592), στην Ισπανία (1.872), στη Φινλανδία (23.606), στη Γαλλία (50.156), στην Ουγγαρία (3.808), στην Ιρλανδία (2.804), στην Ισλανδία (45), στην Ιταλία (7.628), στο Λιχνενστάιν (76), στη Λιθουανία (2.823), στο Λουξεμβούργο (266), στη Λετονία (2.874), στη Μάλτα (142), στις Κάτω Χώρες (20.159), στη Νορβηγία (6.118), στην Πολωνία (18.888), στην Πορτογαλία (683), στη Ρουμανία (2.945), στη Σουηδία (39.396), στη Σλοβενία (1.390), στη Σλοβακία (3.966) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (452.605).
Επίσης οι ομογενείς της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης έφτιαξαν ένα εργαλείο για όσους θέλουν να εργαστουν στις κάτωθι χώρες
Εργασία στις ΗΠΑ
Εργασία σε Μεγάλη Βρετανία - Ηνωμένο Βασίλειο
Εργασία στην Ινδία
Εργασία στον Καναδά
Εργασία στη Γερμανία
Εργασία στην Ολλανδία
Εργασία στη Σουηδία
Εργασία στη Νορβηγία
Εργασία στην Ισπανία
Εργασία στην Ιταλία
Εργασία στη Γαλλία
Εργασία στην Ελβετία
Εργασία στο Βέλγιο
Εργασία στη Ρουμανία
Εργασία στην Ιρλανδία
Εργασία στην Πληροφορική στη Γαλλία
Εργασία στην Κίνα
Εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Εργασία στην Πολωνία
Εργασία στη Δανία
Εργασία στη βιομηχανία της Γαλλίας
CareerBuilder GC
Εργασία στην Κύπρο
Εργασία στην Ρωσία
Εργασία στην Ουκρανία
Εργασία στην Τσεχία
Εργασία στην Τουρκία
Εργασία στην Πορτογαλία
Εργασία στην Ουγγαρία
Εργασία στην Σιγκαπούρη
Εργασία στην Μαλαισία
Κλείνω λέγοντας ότι εγώ προσωπικά έχω τόσο μεγάλο κόλλημα με τον τόπο μου που θα μου ήταν αδύνατον να μεταναστεύσω .Όμως μερικές φορές "ανάγκα και θεοί πείθονται"