Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
15 υπουργεια στο λεκανοπεδιο νοικιαζουν 255 ακινητα, 800 δημοσιοι οργανισμοι και βαλε - με ανυπαρκτο αντικειμενο εργασιας - παραμενουν
ενεργοι, 850.00 αυτοκινητα χωρις τελη κυκλοφοριας κλπ κλπ κλπ.
Ειπαμε, η διαχειρηση δημοσιου χρηματος θελει ψυχη, απο την αλλη ομως η Θεανω "εχουμε τον λαο μας εμεις".
5.000.000 κρεμαλες και λιγες ειναι, αυτο χρειαζεται η χωρα και ο αξιοπρεπης λαος της.

Kαλημερα

Για την αποποινικοποιηση της καναβης δεν ξερω αν συμφωνω ή οχι.Ετσι οπως το σκεφτομαι εχει και τα αρνητικα του, και τα θετικα του. Εκεινο που γνωριζω ομως ειναι πως η χρηση της για ιατρικους σκοπους εχει τεκμηριωθει επιστημονικα, αλλα το Ελληνικο κρατος κωφευει. Και πως να μην το κανει αλλωστε, οταν δεν αναγνωριζει οτι διαφορετικη ειναι η κλωστικη κανναβη που φτιαχνουμε ρουχα και σχοινια και τετοια, απο την αλλη κανναβη που ειναι ναρκωτικο. Ετσι εχουμε φτασει στο σημειο να χουν τα δικια τους οι χρηστες, και να γελαει ο κοσμος οταν απαγορευονται μπλουζακια και τσαντες απο κλωστικη καναβη, ή ακομα χειροτερα να συλλαμβανονται ανθρωποι επειδη πουλανε μπλουζακια με φωτογραφιες απο το φυτο.

4 διόδια από Ριο μέχρι τα Ιωαννινα ? .what..what.
Δηλαδή πόσο θα στοιχίζει το ταξίδι από Αθηνα μέχρι τα Ιωαννινα μαζί με την γέφυρα ? .xm.
Είναι σοβαροί οι άνθρωποι ? o_O
http://www.ihunt.gr/content/ionia-odos-tesseris-siragges-13-gefyres-kai-tesseris-stathmoi-diodion

Εδω τώρα με δρόμο καρμανιόλα και πληρώνουμε περίπου 46€μέχρι το Αντίριο .Μετά ; άστα .Ειπαμε αμάν να δούμε δρόμο και τελικά θα ψάχνουμε παράδρομους.Οπως με τα καραβια στο Ριο-Αντίριο.Λαχταρούσαμε να δούμε γέφυρα και τότε πάμε με το καράβι.

Εδω τώρα με δρόμο καρμανιόλα και πληρώνουμε περίπου 46€μέχρι το Αντίριο .Μετά ; άστα .Ειπαμε αμάν να δούμε δρόμο και τελικά θα ψάχνουμε παράδρομους.Οπως με τα καραβια στο Ριο-Αντίριο.Λαχταρούσαμε να δούμε γέφυρα και τότε πάμε με το καράβι.
Εγώ Δημητρη ορκιστηκα μετά την επιστροφή μου τον χειμώνα από Ιωαννινα
1000 φορές από τον Δομοκο-Καρδιτσα-Τρικαλα-Εγναντια παρά από αυτό το έκτρωμα και ειδικά με τόσα διόδια
Ας κάνω και 50 χλμ παραπάνω δεν με χαλάει αρκεί να μην με ξεφραγκιασουν με τα διόδια τους

.buy buy..buy buy..buy buy.... θα μας τρελάνει με φωτογραφίες από τα μπετά της γέφυρας ... :confused:

.ha ha ha.Πας γυρεύοντας μωρέ που ....μου .sarcastic.
image.jpg

RIO_A.jpg

Καλημέρα στην παρέα πρωινός και εγώ σήμερα μιας και έχω να πάω τράπεζα. Είναι από τις μέρες που πραγματικά κάθομαι και σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήταν να βγω έξω γιατί δεν βλέπω προκοπή σε αυτή τη χώρα. Το μόνο που με προβληματιζει είναι ότι σαν τη ζωή εδώ και το πως είμαστε σαν Έλληνες δεν θα το βρω πουθενά.

Καλημέρα στην παρέα πρωινός και εγώ σήμερα μιας και έχω να πάω τράπεζα. Είναι από τις μέρες που πραγματικά κάθομαι και σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήταν να βγω έξω γιατί δεν βλέπω προκοπή σε αυτή τη χώρα. Το μόνο που με προβληματιζει είναι ότι σαν τη ζωή εδώ και το πως είμαστε σαν Έλληνες δεν θα το βρω πουθενά.
Που να πας έξω ρε Κώστα ; πρέπει να κάτσεις εδώ να παλέψεις και να προσφέρεις σαν άνεργος η με μισθό πείνας, στην πατρίδα που σ"έχει ανάγκη.Ετσι δεν έλεγε ο Αντωνάκης ;
Εγω πάντως στα παιδιά μου όχι μόνο το λέω αλλά και τα προτρέπω να σκωθούν να φύγουν απο δω.
Αστο όμως γιατί ειναι και πρωί ,γραφω και απο κινητό

Last edited:
Που να πας έξω ρε Κώστα ; πρέπει να κάτσεις εδώ να παλέψεις και να προσφέρεις σαν άνεργος η με μισθό πείνας, στην πατρίδα που σ"έχει ανάγκη.Ετσι δεν έλεγε ο Αντωνάκης ;
Εγω πάντως στα παιδιά μου όχι μόνο το λέω αλλά και τα προτρέπω.
Αστο όμως γιατί ειναι και πρωί ,γραφω και απο κινητό
μην το λες ετσι.κι εγω σκεφτομαι να τα πουλησω ολα να παρω και αποζημιωση απ τη δουλεια και να εξαφανιστω .και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα

Τα παιδιά μας με τους μισθούς που υπάρχουν δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να ανοίξουν οικογένεια .
Όσα δεν φύγουν για το εξωτερικό θα μείνουν μαζί μας για πάαααααααρα πολλά χρόνια.
Ο βασικότερος λόγος φυσικά είναι το οικονομικό .Δεν είναι δυνατόν να ανοίξεις σπίτι με τους σημερινούς μισθούς!!
Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης θα είναι τραγικά
http://www.kathimerini.gr/832944/article/epikairothta/ellada/xwra-gerontwn-h-ellada-ews-to-2050

Ευριπίδη μάλλον η διατύπωσή μου ήταν λάθος και το ξαναγράφω.
"......Εγω πάντως στα παιδιά μου όχι μόνο το λέω αλλά και τα προτρέπω να σηκωθούν να φύγουν."

Δυστυχώς έχουμε μπει ή καλύτερα μας έχουν βάλει σε ένα απύθμενο πηγάδι χωρίς ίχνος αισιοδοξίας και ελπίδας... Πάντως δεν θέλω να πω μεγάλη κουβέντα αλλά τον τόπο μου δεν τον αφήνω...

Θεωρω παντως πως και εξω, αν μιλαμε για Ευρωπη φυσικα, δεν ειναι τοσο ροδινα τα πραματα πλεον, εκτος αν εισαι ειδικευμενος σε καποιο τομεα. Αλλιως μιλαμε για δουλειες εκτος Ευρωπης, Αυστραλια-Αμερικη ή και Ασια ισως, αλλα και παλι. Σε γενικες γραμμες η υφεση ειναι παγκοσμιο φαινομενο πλεον, ειτε εντονη ειτε οχι, και η λυση δεν ειναι απλη.

Καλημέρα
Το ιδανικό είναι να ζούμε εδώ με δουλειά εξ αποστάσεως στο εξωτερικό. Πρέπει να του τα πάρουμε.....sarcastic..sarcastic.
Πάντως οι περισσότεροι γνωστοί μου που έχουν φύγει στο εξωτερικό είναι πλήρως δυσαρεστημένοι, ειδικά μετανάστες των τελευταίων ετών, γνωρίζουν την κατάσταση μας και προφανώς το εκμεταλλεύονται. Αυτοί που είναι καλά είναι αυτοί που είχαν κι εδώ μια αξιόλογη δουλειά - βιογραφικό και έφυγαν ως στελέχη και μάλιστα πριν πολλά χρόνια.

Θεωρω παντως πως και εξω, αν μιλαμε για Ευρωπη φυσικα, δεν ειναι τοσο ροδινα τα πραματα πλεον, εκτος αν εισαι ειδικευμενος σε καποιο τομεα. Αλλιως μιλαμε για δουλειες εκτος Ευρωπης, Αυστραλια-Αμερικη ή και Ασια ισως, αλλα και παλι. Σε γενικες γραμμες η υφεση ειναι παγκοσμιο φαινομενο πλεον, ειτε εντονη ειτε οχι, και η λυση δεν ειναι απλη.
Βίκτωρα ανεργία 27% μόνο η Ελλάδα έχει!!!!!!

Kαι μισο πληθυσμο σχεδον, μαζεμενο σε 3-4 πολεις. Και μιλαμε για μια κατα βαση αγροτικη χωρα.

Τα ποσοστα Διονυση δεν μου λενε κατι. Αν αυριο σου πουνε αναπτυξη 1% θα ειναι ακριβως το ιδιο. Ο καθενας τα μαγειρευει οπως τον συμφερει, τα παρουσιαζει μαυρα, ασπρα οτιδηποτε. Το θεμα ειναι τι συμβαινει στη πραγματικοτητα, και το πως αυτο το % πανω ή κατω αλλαζει τη ζωη των ανθρωπων. Αν αυριο σου προκυρηξουν θεσεις με 200 το μηνα, θα παει καμποσος κοσμος, και η ανεργια θα πεσει. Θα υπαρχει λογος πανηγυρισμου λες; Θα εχει βελτιωθει τιποτα;

Καλημέρα στην όμορφη παρέα με τάσης φυγής!!!
Στο επαγγελματικό κομμάτι η φυγή-μετανάστευση (πιο επίκαιρη λέξη) σε ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ δεν είναι πλέον εύκολο, αν πας ξεκάρφωτος (χωρίς να έχεις δύο γνωστούς, συγγενείς κτλπ) εκτός το ότι στις περισσότερες το απαραίτητο προσόν είναι η γλώσσα της χώρας (και δεν μιλάμε για αγγλικά) και η ειδίκευση σε κάτι που να ξέρεις ότι υπάρχει ζήτηση (το ιδανικό να έχεις κλείσει την δουλειά από πριν δλδ). Χώρια που πρέπει να ενταχθείς σε ένα "σύστημα ζωής" εντελώς διαφορετικό από του Ελλαδιαστάν μας (365 μέρες το χρόνο και όχι για διακοπές!), χωρίς αυτό να είναι πάντα και σε όλα αρνητικό.
Το ιδανικό είναι αυτό που λέει ο dim63 μας, το να έχει προετοιμαστεί ο άλλος από μικρή ηλικία για το ενδεχόμενο μετανάστευσης και να έχει πάρει όσα πιο πολλά εφόδια μπορεί από πριν (ξένες γλώσσες με βάση πιθανές εναλλακτικές, σπουδές με βάση την ζήτηση στο εξωτερικο κτλπ...)
Τα πράγματα και έξω μόνο ρόδινα δεν είναι πλεόν....απλά έχει το μέγα συν ότι δεν βαδίζουν στα τυφλά όπως εμείς!!

Status
Not open for further replies.
Back