Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά να βοηθήσω λίγο γιατί αυτό δεν τελειώνει ποτέ, όσα video με αντιφάσεις και να βάζουμε. Προσπαθήστε να καταλάβετε κάτι. Το 35+% που πήρε ο Σύριζα, δεν το πήρε γιατί πίστεψαν οι ψηφοφόροι ότι θα κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά, αυτό ήταν ένα ελάχιστο κομμάτι. Το ποσοστό αυτό το πήρε από ανθρώπους που θέλουν την Ευρώπη με ότι αυτό συνεπάγεται, απλά ήθελαν αυτή την πορεία του μονόδρομου να μην την ηγείται η Δεξιά και να την ηγείται κάποιος που τον λένε Τσίπρα.
Να το πω πιο απλά, ήξεραν ότι το γ@μhσJ θα ήταν το ίδιο, απλά δεν ήθελαν να τους το κάνουν ο Άδωνις και η παρέα του, ελπίζοντας ίσως ότι θα τους το κάνουν πιο "ηθικά" η άλλοι.
Τα μπλε και πράσινα καφενεία, ζουν και βασιλεύουν ;)

αυτό ήταν ένα ελάχιστο κομμάτι.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.Μάλλον ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι Γιώργο.:)
Ο κόσμος δεν ήθελε άλλα μνημόνια και μέτρα λιτότητας από τους πρασινομπλέ βρικόλακες και για αυτό ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.Μάλλον ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι Γιώργο.:)
Ο κόσμος δεν ήθελε άλλα μνημόνια και μέτρα λιτότητας από τους πρασινομπλέ βρικόλακες και για αυτό ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ.
θα συμφωνήσω,... αλλα δυστυχώς πρόκειται για βαθιά ανωριμότητα του λαού σε συνδυασμό με την κουτοπονηριά μας που ειχε πει και ο altair...
Θα το δούμε αυτό στις επόμενες εκλογές.
και μιας που το ανέφερες Γιώργο .. ποιες εκλογές? μια ποια συμμετοχή ? (απαντώ : την συμμέτοχη που βολεύει και κανείς δεν αναφέρει στα μέσα)
δεν ειναι πολύ μακριά .. αλλα θυμάμαι στις εκλογές ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να ασκήσεις το δικαίωμα σου .. το σύνταγμα της χώρας το είχε προβλέψει,!!! τι άλλαξε ? (γιατί αναθεώρηση δεν έγινε απο τότε ) ,
αν δεν μπορούσες να πας στον τόπο σου στηνόσουν στην ουρά του ΑΤ να αποδείξεις οτι είσαι πολύ μακριά απο τον τόπο σου .. τώρα πας παραλία (ή αρχή έγινε με τις "ελεύθερες" ευρωεκλογές ).. η τηλεόραση δείχνει καλλονές στην παραλία που λενε οτι προτίμησαν να έρθουν για μπάνιο παρα να πανε να ψηφήσουν .. κ όλα καλά.
λοιπών κατα την ταπεινή μου γνώμη τα αποτελέσματα επηρεάζονται απο τους "συστηματικούς" λόγο προσωπικών τους συμφερόντων ψηφοφόρους .. και το χειρότερο ειναι σε αυτές τις συνθήκες και το διαμορφωμένο πλαίσιο είναι πολύ δύσκολο να δούμε ένα ηγέτη που να αγαπά την χώρα ΜΟΝΟ.

Ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατι πίστεψε όλα αυτά που έλεγε ο ΤΣίπρας .
Επίσης πολλοί μπορεί να μην πίστεψαν όλα όσα έλεγε , αλλά ειπαν ότι και τα μισά να κάνει από αυτά που λέει πάλι καλά είναι.
Φυσικά όχι μόνο τα μισά δεν έκανε αλλά έφερε ακόμα περισσότερα μέτρα.

Το θέμα είναι αν τελικά υπάρχει καποιος που να μπορεί στην παρούσα φάση να κάνει κατι διαφορετικό.
Εμένα η άποψη μου ειναι ΟΧΙ.
Ζητάμε δανεικά και οι δανειστές μας θα μας χορέψουν στο ταψί.

Όσο για την απογοήτευση του κόσμου που λετε , πραγματι τόσο πολύ απογοητευμένους ανθρωπους εγω δεν έχω ξαναδεί.Λόγω της δουλειάς μου έρχομαι κάθε μερα σε επαφή με πολλους ανθρώπους που εχουν χάσει τελείως την ελπίδα τους.

Κατά την άποψη μου όμως η απογοήτευση τους ενω στην αρχή προερχόταν απο την κατάρρευση όλων των υποσχέσεων του Τσίπρα , σιγά σιγά μετατρέπεται σε μια πιο ώριμη σκέψη αποδίδοντας τις ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους της κατάστασης που βιώνουν.

Οπότε μάγκες μου μην προεξοφλείτε το κοντινό πολιτικό τέλος του Τσίπρα .Εχω την εντύπωση ότι θα τον βλέπουμε στην θέση που είναι για αρκετό καιρό ακόμα.

Οπότε μάγκες μου μην προεξοφλείτε το κοντινό πολιτικό τέλος του Τσίπρα .Εχω την εντύπωση ότι θα τον βλέπουμε στην θέση που είναι για αρκετό καιρό ακόμα.
Πάρτε, να χετε.... .sarcastic.

Εγώ πάντως ελπίζω να μην ξαναδώ σ αυτή τη θέση τον τσιπρα και το επιτελείο του αλλά ουτε και το γιο του δρακουλα.κι εγώ Διονύση πιστεύω οτι δεν υπάρχει κανεις αλλά όχι παλι τσιπρα και τσιρωνη για όνομα του θεού.κάποιος να μας βγάλει απ το ευρώ υπάρχει? Οποιος μου το αποδείξει οτι θα το κανει θα τον ψηφίσω.

Και τι θα κερδισετε αμα βγειτε απο το ευρω; Περαν του πληθωρισμου δηλαδη; Τα χρεη θα εξαφανιστουν; Θα αναπτυχθει η οικονομια; Τι ακριβως;

Δεν είναι τα νομίσματα το πρόβλημα αλλά οι πολιτικές. Ο Ευριπίδης δεν νομίζω ότι εννοεί το νόμισμα καθαυτό.

Και τι θα κερδισετε αμα βγειτε απο το ευρω;
Σε πρώτη φάση την αξιοπρέπεια μας και την ανεξαρτησία μας .Ξέρεις φίλε για αρκετούς είναι πολύ σημαντικά αυτά.
Τα χρεη θα εξαφανιστουν;
Ναι .
Τα χρέη είναι παράνομα όπως και οι τόκοι και το ξέρουν όλοι
Θα αναπτυχθει η οικονομια;
Σε βάθος χρόνου φυσικά και θα αναπτυχθεί , έτσι όπως είναι σήμερα ούτε στον αιώνα τον άπαντα

Αν με ρωτήσεις ποιος μπορεί να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο σου απαντώ ΚΑΝΕΝΑΣ

Πως ακριβως βρε Διονυση ανακαλυψαμε οτι το χρεος ειναι παρανομο; Τα προηγουμενα χρονια που ειχαμε δραχμη, γιατι δεν εξαφανισαμε τα χρεη που ειχαμε συναψει απο καταβολης Ελληνικου κρατους, ως παρανομα. Υποψιν οτι πολλα απο αυτα, νομιζω ειχαν χειροτερους ορους ή τοκους απο τα σημερινα. Πως θα κερδισεις αξιοπρεπεια αν θα συνεχισεις να δανειζεσαι; Γιατι μη μου πεις οτι το ελληνικο μοντελο, ως δια μαγειας με την μεταβαση στη δραχμη θα αρχισει να παραγει, και η κυβερνηση θα αρχισει να παρεχει κινητρα προς τα κει.

Το να εχεις δικο σου νομισμα, και συνεπως δικη σου νομισματικη πολιτικη, προυποθετει να εχεις σταθερη οικονομια. Η δικη μας οικονομια δεν ηταν ποτε σταθερη, οποτε η μεταβαση σε αλλο νομισμα, ακομα και αν το κοβουμε απο τα δεντρα, δεν προκειται να ωφελησει. Σε συνθηκες δε οπως η σημερινη το μονο που θα προσφερει μια υποτιμηση, ειναι η υποβαθμιση των εισοδηματων των χαμηλων οικονομικων στρωματων. Και ενα νεο κυμα μαυραγοριτισμου απο οσους εχουν σκληρο νομισμα στα στρωματα. Εγινε στην Αργεντινη το 2001, και εδω παλιοτερα, και γινεται παντου στο κοσμο που υπαρχει τετοια οικονομικη κατασταση.

Στο ξαναλεω, δες το παραδειγμα της Βενεζουελας και της Αργεντινης. Και οι δυο χωρες, εχουν πολλα κοινα με τη δικη μας. 15 χρονια μετα, στην Αργεντινη, και με τετοιο πρωτογενη τομεα που ουτε μπορουμε να ονειρευτουμε εδω, ταλαιπωρουνται απο την κριση και τα ομολογα που πρεπει να ξεπληρωσουν. Και μιλαμε για ποσα που θεωρουνται αστεια για μια χωρα του μεγεθους της Αργεντινης. Δυστυχως ομως, σε ενα συστημα οικονομικο που οι χωρες ειναι αλληλενδετες μεταξυ τους, και εξαρτωνται απο το δανεισμο, το να αθετησεις τις πληρωμες σε ομολογα, ισοδυναμει περιπου με το να αποκλειεις τον εαυτο σου απο μελλοντικους δανεισμους, λειτουργωντας περιπου σε καθεστως απομονωσης. Αν θεωρεις οτι εχουμε οικονομια και παραγωγη τετοια ωστε να στηριξουμε αυτη την αποφαση τοτε μαζι σου. Προσωπικα θεωρω οτι δεν εχουμε.

Οσο για την αναπτυξη, οσο αυτη επιτυγχανεται πουλωντας, μονο αναπτυξη δεν ειναι. Και οσο το κρατος δεν εννοει οτι δε μπορεις να εισαι συνεταιρος με οποιονδηποτε προσπαθει να βγαλει ενα μεροκαματο, οτι νομισμα και αν εχουμε, ειτε μεσα ειτε εξω απο οπουδηποτε, Νατο, ΕΕ, Ευρωπη ή και Συμπαν, την ιδια κατασταση θα βιωνουμε. Εκτος αν νομιζετε οτι πολλα απο τα μετρα που εχουμε φαει ειναι προιον σκοτεινων κυκλων της Ευρωπης και οχι Ελληνικης εμπνευσης

Ακριβως όπως το είπε ο Γιώργος.δεν είναι το νόμισμα.αν προσεξεις τι λέει ο φαρατζ θα καταλάβεις.του λέει αυτό που λέμε όλοι.φύγε απο τους καρχαρίες και πάρε τη χώρα στα χέρια σου και δώσε την ελπίδα στο λαο σου.όταν εχεις όλα αυτά τα μετρα λιτότητας και χτυπας τις ίδιες κοινωνικές τάξεις κάθε φορά οικονομικά το μονο που κανεις είναι να αυξανεις την ανεργια.καλά λοιπον θα κάνουμε όπως έκαναν και οι ισλανδοι να φύγουμε απο τη ευρωζώνη να μηδενιστεί το ρολόι και να ξεκινήσουμε απ την αρχή.ναι θα είναι παρα πολύ δύσκολο στην αρχή ναι μπορεί και να πεινασουμε αλλά και τώρα με ενφυες ΦΠΑ εφορία και τράπεζες είμαστε καλά?εμένα με ρωτάς με 4 παιδιά τι πληρώνω κάθε μήνα?και ναι θα μου πεις εχεις μια δουλεια που πληρωνεσαι και δουλεύει κι η γυναικα σου.δεν το βλέπω όμως έτσι γιατί βλέπω τι γίνεται γύρω μου γενικότερα.κι επειδή δουλεύουμε κι οι 2 πρεπει πανω απ τα μισά να τα δίνω στο κράτος?κι εντάξει να να τα δώσω αλλά με τι παροχές?γι αυτό ας φύγουμε απ την ευρωζώνη τώρα μπας και και παιδιά μου ζήσουν στην Ελλάδα του αύριο με κάποια προοπτική και όχι ν αναγκαστούν να φύγουν εξω για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Αυτο που λεω ειναι εντελως διαφορετικο.

Ενα κρατος που εχει μαθει να απομυζει τον πολιτη του για να επιβιωνει, δεν προκειται να κανει κατι διαφορετικο. Καλως ή κακως στην Ευρωπη εχει και καποιους κανονες, οταν λοιπον βρεθουμε απεξω, ακριβως τα ιδια θα πληρωνεις, ισως και παραπανω γιατι απλα θα ειναι εμπνευση του υπουργου και οχι του Eurogroup, γιατι θα χρειαζονται περισσοτερα εσοδα απο πριν, καθως δεν θα μπορεις ουτε να δανειζεσαι.

Ο Φαραντζ λεει πολυ ωραια πραγματα, εχοντας ομως υποψιν οτι στη χωρα του βρισκονται (με καθεστως ευνοικης φορολογικης μεταχειρισης) ολες σχεδον οι ναυτιλιακες εταιριες. Ειναι λοιπον λογικο να ειναι ευρωσκεπτικιστης καθως βλεπει αυτο το ευνοικο φορολογικο καθεστως να απειληται. Το να προτρεπει σε μας να γινουμε το ιδιο, με ανυπαρκτη βιομηχανια, μηδενικες διευκολυνσεις σε εταιρειες μεσω φορολογιας, και ελαχιστες εξαγωγες, αναρωτιεμαι πως βρισκει ανθρωπους να ταυτιζεται. Καθως τετοιες ευνοικες ρυθμισεις δεν εχουμε, ουτε και ειχαμε ποτε, και ουτε και θα εχουμε στο μελλον. Το παραδειγμα ομως της Ιρλανδιας γιατι το παραβλεπουμε; Παρολο που μπηκε σε καθεστως μνημονιων, δεν καταργησε τις ευνοικες φορολογικες ρυθμισεις για τις ξενες επενδυσεις.

Οι Ισλανδοι δεν ηταν ποτε στην Ευρωζωνη. Δεν μηδενισαν κανενα ρολοι, απλα αποφασισαν να μη στηριξουν τις 2 τραπεζες που χρεωκοπησαν. Ο κρατικος τομεας της Ισλανδιας δεν ειχε καποιο προβλημα ουτε και ηταν υπερχρεωμενος.

• Like
Reactions: DrV
Και γιατί ρε βικτωρα βλέπεις Αργεντινή βουλγαριες ιρλανδιες και δεν βλέπεις Ισλανδία? Βγήκαν στην κυβέρνηση ορεξατοι άνθρωποι έκλεισαν τους προηγούμενους φυλακη πέταξαν εξω δντ χάρισαν τα δάνεια στο λαο έκαναν τις τράπεζες όλες κρατικές και αυτή τη στιγμη είναι απ τις πρωτες αναπτυσομενες οικονομίες της Ευρώπης.γιατί δηλαδή να μην βλέπουμε αυτό για παράδειγμα.και θες να μου πεις οτι στο ελλαδισταν ο βαρδιν.λατσης και λοιποί εφοπλιστές δεν έχουν ευνοϊκή μεταχείριση?μήπως ζω σε αλλη χώρα?

Oτι θελετε διαβαζετε νομιζω. Ουτε ΔΝΤ ειχαν στη Ισλανδια, νομιζω αρνηθηκαν την συνδρομη του. Στη Βουλγαρια που λες, σε 1 μερα εχεις ανοιξει επιχειρηση, και γιαυτο βλεπεις ολες τις επιχειρησεις της Β. Ελλαδας και εχουν μεταφερει την εδρα τους εκει. Κατσε φορολογησε τους παντες εδω, και θα δεις πως θα παει. Στην Ισλανδια επισης, δεν αποζημιωσαν τους καταθετες απο Αγγλια-Ολλανδια, οποτε εχουν ακομα μια δικαστικη διαμαχη ως προς το θεμα.

Σου μιλαω για ευνοικη φορολογικη μεταχειριση. Πχ συντελεστη φορου 15% σε ολες τις επιχειρησεις που θελουν να επενδυσουν εδω. Νομιζω οτι τοσο εχουν στην Ιρλανδια. Αυτοι που αναφερεις ειναι διαπλεκομενοι, και γιαυτο τυγχανουν διαφορετικης φορολογιας ή καθεστωτος.

http://www.kostasmelas.gr/2015/01/blog-post_4.html

Ειναι λιγο μεγαλο, αλλα εξηγει με αριθμους τι εγινε τοτε στην Ισλανδια, για να παρεις μια ιδεα.

Status
Not open for further replies.
Back