Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Δεν εχω παπια ρε εγω εδω περα και δεν εχω αποψη, αλλα φασσες που εχει με νο6 παιζω, αν πηγαινα για παπι ημερησιο σιγουρα με νο3 θα επαιζα.
Και γω 3 αρι δουλεβα στα δυσκολα αλλα θελει γραμαρια για να εχεις αριθμο !

Η γνώμη μου είναι πως 3 είναι τα τουφεκια remington beretta και τέλος fabarm που δε την πιάνει καμία από τις δύο .
Η δική μου ταπεινή γνώμη είναι ότι το καλύτερο τουφέκι είναι αυτό που στέλνει τα σκάγια εκεί που βλέπουν τα μάτια μας, αυξάνει δραματικά (και λόγω κατανομής) την αποτελεσματικότητά μας που τελικά είναι το ζητούμενο και δεν μας δημιουργεί ποτέ και κανενός είδους πρόβλημα.
Άριστα και τα τρία προαναφερόμενα, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα και κάποια έχουν τη μισή τιμή.

Η δική μου ταπεινή γνώμη είναι ότι το καλύτερο τουφέκι είναι αυτό που στέλνει τα σκάγια εκεί που βλέπουν τα μάτια μας, αυξάνει δραματικά (και λόγω κατανομής) την αποτελεσματικότητά μας που τελικά είναι το ζητούμενο και δεν μας δημιουργεί ποτέ και κανενός είδους πρόβλημα.
Άριστα και τα τρία προαναφερόμενα, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα και κάποια έχουν τη μισή τιμή.
Λέο τι βλέπεις από την impala μεχρι τωρα;

Λέο τι βλέπεις από την impala μεχρι τωρα;
Αν και είναι πολύ λίγος ο χρόνος (έχω ρίξει 1,5-2 κουτιά φυσίγγια), οι εντυπώσεις μου είναι ΑΡΙΣΤΕΣ. Ελαφρύ και ευκολόχρηστο όπλο, απαλές όλες οι λειτουργίες του, υπέροχο κράτημα και ζύγισμα, ανεβαίνει στο μάτι μόνο του, χαμηλή ανάκρουση, εξαιρετικά ευθύβολο, καλές συγκεντρώσεις (ψάχνω ακόμη την ιδανική με τσοκ και φυσίγγια).
Εκτός των δοκιμών σε χαρτόνι, το πήρα 4 απογεύματα στις τσίχλες. ΑΠΟΛΥΤΑ εύστοχος, έχω πάρει 12 πουλιά με 14 βολές (οι δύο ήταν διπλές). Έριξα βέβαια και στο γάμο του καραγκιόζη (πολύ ψηλωμένες), αυτές δεν τις μετράω.
Αν είναι και αξιόπιστο (θα το δείξει ο χρόνος), τι άλλο να ζητήσεις από ένα όπλο των 500€ ;

Αν και είναι πολύ λίγος ο χρόνος (έχω ρίξει 1,5-2 κουτιά φυσίγγια), οι εντυπώσεις μου είναι ΑΡΙΣΤΕΣ. Ελαφρύ και ευκολόχρηστο όπλο, απαλές όλες οι λειτουργίες του, υπέροχο κράτημα και ζύγισμα, ανεβαίνει στο μάτι μόνο του, χαμηλή ανάκρουση, εξαιρετικά ευθύβολο, καλές συγκεντρώσεις (ψάχνω ακόμη την ιδανική με τσοκ και φυσίγγια).
Εκτός των δοκιμών σε χαρτόνι, το πήρα 4 απογεύματα στις τσίχλες. ΑΠΟΛΥΤΑ εύστοχος, έχω πάρει 12 πουλιά με 14 βολές (οι δύο ήταν διπλές). Έριξα βέβαια και στο γάμο του καραγκιόζη (πολύ ψηλωμένες), αυτές δεν τις μετράω.
Αν είναι και αξιόπιστο (θα το δείξει ο χρόνος), τι άλλο να ζητήσεις από ένα όπλο των 500€ ;
Σε ευχαριστώ. Ενδιαφέρεται φίλος λόγο μικρου μπατζετ!

Ενα βλημα εχει μια ενεργεια η οπια προκυπτει απο την ταχυτητα επι το βαρος του... τωρα πως ενα σκαγι νο 4 σε δυο διαφορετικες κανες που θα εχει ιδια ταχυτητα απ τη μια θα ειναι πιο δυνατο δε το καταλαβα ποτε εξυγηση θελω δε μειωνο κατι
Τόλιο αυτό θα το καταλάβουμε όταν σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τις κάννες σαν σωλήνες.
Όλοι θέλουν την γαμάτη τουφέκια, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι η τουφεκιά δεν είναι ένα κιλό πατάτες νούμερο 2.
Έχουν γραφτεί πολλά πράγματα εδώ παλιότερα.
Όποιος θέλει δοκιμάζει ,όποιος δε θέλει ας καθίσει να παιδευεται.

Δεν το λέω για εσένα, γενικά μιλαω

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Τάσο. Η εμπειρία σου είναι σημαντική για εμένα, διότι βλέπω πως το αντιμετωπίζει κάποιος άλλος ένα πρόβλημα που έχω και εγώ. Εγώ είμαι αυστηρά δεξιόχειρας και έχω σαφώς αριστερό κυρίαρχο οφθαλμό. (και πόδι κυρίαρχο αριστερό, πάντα σούταρα στο ποδόσφαιρο με το αριστερό).
Και εγώ πάντα στοχεύω στον κινητό στόχο διόφθαλμα, και αυτό είναι πρόβλημα. Σε εμένα όταν λέω διόφθαλμη στόχευση, στην πραγματικότητα εννοώ στόχευση με το αριστερό μάτι. Είτε το έχω ανοιχτό το δεξί, είτε όχι, την εικόνα την αντιλαμβάνομαι με το αριστερό. Κατά συνέπεια ποτέ δεν ευθυγραμμίζεται όπλο και στόχος στην διόφθαλμη όραση σε εμένα. Να κάνω μονόφθαλμη στόχευση σημαίνει να κλείσω τον κυρίαρχο οφθαλμό μου, τον αριστερό, για να δω τον κόσμο μέσα από τον δεξί. Αν το κάνω αυτό σοκάρομαι και χάνω την εμπιστοσύνη σε αυτό που βλέπω και η αστοχία είναι δεδομένη.
Η μόνη πραγματική λύση θα ήταν να επωμίζω αριστερά, πράγμα παντελώς αδύνατο για εμένα.

Άρα για όλες τις αστοχίες μου πιστεύω πάντα ότι ευθύνεται αυτή η διασταυρούμενη κυριαρχία.

Τα θετικά σε αυτό το πρόβλημα είναι ότι δεν ασχολούμαι ποτέ με αυλούς και κάννες και φυσίγγια και τα θεωρώ όλα αυτά πίπες. Το τσοκ κοιτάω να είναι για τη σωστή απόσταση πάνω/κάτω αλλά ποτέ δεν έχω αγοράσει αφτερμάρκετ τσοκ διότι δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Ο πραγματικός λόγος που είμαι ιδιογομωτής είναι διότι μου αρέσει πολύ η τέχνη αυτή και την απολαμβάνω, και όχι γιατί στοχεύω στο τέλειο φυσίγγι.

Ίσως κάποια στιγμή αξιωθώ να αγοράσω κάποιο δίκαννο στο οποίο θα φτιάξω το κατάλληλο κοντάκι που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα:

View attachment 39584View attachment 39585

Φαντάσου όμως να με πετύχει ο Μάριος (@Prowler®) στο βουνό με την ουσάνκα και τέτοιο όπλο. Δεν τη γλυτώνω την τουφεκιά … :(
Και εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα έχω και εγώ μέχρι πριν 4-5 χρόνια λίγο πριν πατήσω την σκανδάλη έκλεινα το μάτι ,λίγο πριν πατήσω την σκανδάλη όμως ,πλέον ρίχνω με διοφθαλμη μόνον χωρίς να αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα ,θεωρώ πως δεν είναι πανάκεια το ότι αυτά που χάνεις είναι για τον λόγο που λες ,υπάρχουν άλλοι λόγοι που πιστεύω ότι χανουμε θηράματα.

Τόλιο αυτό θα το καταλάβουμε όταν σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τις κάννες σαν σωλήνες.
Όλοι θέλουν την γαμάτη τουφέκια, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι η τουφεκιά δεν είναι ένα κιλό πατάτες νούμερο 2.
Έχουν γραφτεί πολλά πράγματα εδώ παλιότερα.
Όποιος θέλει δοκιμάζει ,όποιος δε θέλει ας καθίσει να παιδευεται.

Δεν το λέω για εσένα, γενικά μιλαω
Εγω δε παρεξυγουμε φιλε ακουω να μαθενω και ρωταω καπιες φορες παρεξυγουντε και καπιοι ομως καμια τετια προθεση δεν εχω

Last edited:
Όλοι θέλουν την γαμάτη τουφέκια ...
... αλλά όλοι διαφωνούν για το ποιά είναι η γαμάτη.
Και όταν τελικά την βρούμε μας πονάει ο ώμος από το φυσίγγι.

Η τουφεκιά είναι σαν την πουτ@να.
Όσα περισσότερα δώσεις τόσο καλύτερη θα πάρεις.
Εκτός αν έχεις όρεξη να ψάχνεις.
Τότε θα βρεις καλή και φθηνή.

:)

Συμπέρασμα= ψαχτείτε καλά...έκτος αν τα κρατάτε καλά!!!.sarcastic.

Αυτό το όπλο μπορεί να είναι οποιοδήποτε όπλο αρκεί να αγοράσεις καμία 15 άρια κουτιά διαφορετικά 4αρια και να αρχίσεις δοκιμές με κάποιο από όλα θα γαμαει .Αλλά δεν το κάνει κανενααααας .
Που το ξέρεις φίλε ότι δεν το κάνει κανένας ;;;έχεις δει ταχογράφο με τα σκιαστρα δεμένο στην θέση του συνοδηγου ;;;; 5 τουφεκια πισω κ κουτιά με φυσίγγια, χαρτόνια λατες κ να έχει μπλόκο η τροχαία

Που το ξέρεις φίλε ότι δεν το κάνει κανένας ;;;έχεις δει ταχογράφο με τα σκιαστρα δεμένο στην θέση του συνοδηγου ;;;; 5 τουφεκια πισω κ κουτιά με φυσίγγια, χαρτόνια λατες κ να έχει μπλόκο η τροχαία
Πάντα υπάρχει η εξαίρεση φίλε για να επιβεβαιώνει τον κανόνα .Και εγώ που σου γράφω έχεις δει πολλούς να δοκιμάζουν φυσίγγι νύχτα και να κουβαλάνε λαμαρίνες και οχρα και να ρίχνεις με αναμενα φώτα .Εγώ το χω κάνει αλλά αυτό δε λέει κάτι ,λέει για εσένα και εμένα ο κανόνας είναι ότι κανείς δε δοκιμάζει πολλά φυσίγγια και σε πραγματικές συνθήκες.

Εξάλλου η εταιρεία H&R στην Αμερική κατασκεύαζε μόνο κάτι φτηνά περίστροφα, και από κυνηγετικά έφτιαχνε μόνο σπαστά μονόκαννα, σε διάφορα διαμετρήματα και παραλλαγές (τα γνωστά Topper και Pardner).
Σήμερα έπιασα ενα 36άρι μονόκαννο και μου άρεσε πολύ η ποιότητα του(h&r) σε συγκριση με το 36άρι baical.
Πιστεύω ότι είναι και το έγραφε made in usa.Θα πάω ξανά την δευτέρα να τα βγάλω και τα 2 φωτό.
Ασε μου μου καθόταν καλά.Το κοκόρι με παραξένεψε λίγο..Ο εξωλκέας αυτόματος ρίξεις δεν ρίξεις..με το που το άνοιγες ..έφτυνε.Αλλά το άνοιξε κλείσε πολύ ποιοτικό!

Δεν υπάρχει καλή κ φθηνή, υπάρχει μόνο ακριβή κ καλη, πρεπει να πλερωσεις για να φας φιλέτο

Γαμάτη τουφέκια είναι αυτή που ανταποκρίνεται στην φονικότητα που πρέπει να έχει πάνω στο θήραμα.
Αυτή που σκοτώνει από 30 έως μειων 5 σταθερά με μόνη διαφορά το ένα νο πιο χοντρό σκαγιο, είτε σε βουνό είτε σε βάλτο.

Τώρα αν κάποιος τουφεκαει κοντινά σχετικά, η του αρέσει να τα χτυπάει στα 40-50μ αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου.
Απλώς τα 40-50 χρειάζονται πραγματικα φονικό φυσίγγιο.
Στα 20μ όλα σκοτώνουν

Status
Not open for further replies.
Back