Σε ευχαριστώ για την απάντηση Τάσο. Η εμπειρία σου είναι σημαντική για εμένα, διότι βλέπω πως το αντιμετωπίζει κάποιος άλλος ένα πρόβλημα που έχω και εγώ. Εγώ είμαι αυστηρά δεξιόχειρας και έχω σαφώς αριστερό κυρίαρχο οφθαλμό. (και πόδι κυρίαρχο αριστερό, πάντα σούταρα στο ποδόσφαιρο με το αριστερό).
Και εγώ πάντα στοχεύω στον κινητό στόχο διόφθαλμα, και αυτό είναι πρόβλημα. Σε εμένα όταν λέω διόφθαλμη στόχευση, στην πραγματικότητα εννοώ στόχευση με το αριστερό μάτι. Είτε το έχω ανοιχτό το δεξί, είτε όχι, την εικόνα την αντιλαμβάνομαι με το αριστερό. Κατά συνέπεια ποτέ δεν ευθυγραμμίζεται όπλο και στόχος στην διόφθαλμη όραση σε εμένα. Να κάνω μονόφθαλμη στόχευση σημαίνει να κλείσω τον κυρίαρχο οφθαλμό μου, τον αριστερό, για να δω τον κόσμο μέσα από τον δεξί. Αν το κάνω αυτό σοκάρομαι και χάνω την εμπιστοσύνη σε αυτό που βλέπω και η αστοχία είναι δεδομένη.
Η μόνη πραγματική λύση θα ήταν να επωμίζω αριστερά, πράγμα παντελώς αδύνατο για εμένα.
Άρα για όλες τις αστοχίες μου πιστεύω πάντα ότι ευθύνεται αυτή η διασταυρούμενη κυριαρχία.
Τα θετικά σε αυτό το πρόβλημα είναι ότι δεν ασχολούμαι ποτέ με αυλούς και κάννες και φυσίγγια και τα θεωρώ όλα αυτά πίπες. Το τσοκ κοιτάω να είναι για τη σωστή απόσταση πάνω/κάτω αλλά ποτέ δεν έχω αγοράσει αφτερμάρκετ τσοκ διότι δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Ο πραγματικός λόγος που είμαι ιδιογομωτής είναι διότι μου αρέσει πολύ η τέχνη αυτή και την απολαμβάνω, και όχι γιατί στοχεύω στο τέλειο φυσίγγι.
Ίσως κάποια στιγμή αξιωθώ να αγοράσω κάποιο δίκαννο στο οποίο θα φτιάξω το κατάλληλο κοντάκι που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα:
View attachment 39584View attachment 39585
Φαντάσου όμως να με πετύχει ο Μάριος (@
Prowler®) στο βουνό με την ουσάνκα και τέτοιο όπλο. Δεν τη γλυτώνω την τουφεκιά …