Η πρώτη μου "απόπειρα κυνηγιού" στο 2018, το Σάββατο το απόγεμα, ήταν η χειρότερη μου φόλα των τελευταίων χρόνων ... Λίγα πουλιά, ως συνήθως, αλλά αυτό που με χάλασε ήταν η άνευ προηγουμένου αστοχία μου, 10 φυσίγγια έριξα συνολικά (σε 6-7 πουλιά) χωρίς να πετύχω τίποτα! Αλλού για αλλού !!! Άλλες "φρέναραν" στον αέρα, άλλες έκαναν βουτιά κι άλλαζαν κατεύθυνση, πλήρης απογοήτευση. Δεν ξέρω αν έφταιγε που ήμουν κουρασμένος από τις ελιές, ή ο καιρός - νοτιά, με ζέστη και πολλή υγρασία στην ατμόσφαιρα, ή η γκαντεμιά μου, αλλά δε με νοιάζει ούτε ψάχνω δικαιολογία ...
Σκέφτηκα λοιπόν σήμερα, μιας και ο καιρός είναι μια χαρά, να πάω σκοπευτήριο να ρίξω καμιά πούλα, μήπως και χτυπήσω μερικά πιατάκια, να φτιάξει λίγο η ψυχολογία μου !!!
Αλλά τζίφος !!! Ο γκαντέμης όπου κι αν πάει και ότι κι αν κάμει ... η γκαντεμιά τον ακολουθεί !!! .buy buy.
Πήγα και το βρήκα κλειστό !!! Με το που πλησίαζα και δεν είδα αυτοκίνητα υποψιάστηκα, και φτάνοντας στην καγκελόπορτα τη βλέπω κλειδωμένη και ένα χαρτί πάνω που έγραφε ότι "το σκοπευτήριο σήμερα 8 Ιανουαρίου θα είναι κλειστό λόγω κηδείας του Εμμανουήλ Καλλιγέρη" ... .what.
Ο μακαρίτης ήταν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του σκοπευτηρίου, και για πολλά χρόνια πρόεδρός του, κι επίσης ιδρυτής και για πάρα πολλά χρόνια πρόεδρος του πρώτου σκοπευτικού συλλόγου των Χανίων "ΒΑΡΔΑΣ", στον οποίο είμαι γραμμένος κι εγώ ... Αν το ήξερα (ότι πέθανε) δεν θα πήγαινα, ήταν λογικό και αναμενόμενο ότι θα ήταν κλειστό, αλλά δεν έτυχε να το μάθω, δεν πρόλαβα λόγω δουλειάς να ξεφυλλίσω και την εφημερίδα (ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ) το πρωί ... που να το φανταστώ ...
Τέλος πάντων, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει ...