Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιαννη λογικα οπως τα λες ειναι, εκτος και αν ο κατασκευαστης σου εγγυειται την ποιοτητα και τα τεχνικα χαρακτηρηστικα του φυσιγγιου οπως πιεσεις και αρχικες ταχυτητες σε βαθος χρονου. Αυτο με την RC που εγραψε ο φιλος Μανος το επιβεβαιωνω και εγω..
Επειδή οι καιροί είναι πονηροι προτιμω απλά τη διαφάνεια του προϊόντος.
Δεν είναι μόνο η μυστική πυριτιδα ή το καψουλι που χαρακτηρίζει το καλό φυσίγγι αλλά εκατό άλλοι λόγοι που δύσκολα αντιγραφονται, οπως η ακριβης δοσολογία, η ποιότητα του καλυκα κλπ.
Γενικα πάντως δεν είναι αποδεκτό από εμένα η κρυφή αλλαγη των υλικών εν αγνοια μου.

απογευματινή βόλτα στον Καλκαντζάκο
πήρα 10 κουτιά RC sporting με 5,30 το κουτί
συμπεράσματα τον Οκτώβρη στα μπασίματα :)
Φίλε Μάκη είμαι σίγουρος ότι θα μείνεις ευχαριστημένος.εχω ριξει τα 32,34, της εν λόγω εταιρίας κ ηταν εξαιρετικά. Σπάνια θα βρεις κυνηγό μη ευχαριστημένο..

Last edited:
Τα ριχνα παλια στις τσιχλες.
ηταν φονικα φυσιγγια κ μαλακα.
ειναι αρκετα συγκεντρωτικα στις κατανομες τοτς οποταν στα μπασιματα θα ναι οτι πρεπει.
Ετσι ακριβως ειναι... ;)
Καποιοι τα θεωρουν κ λιγο αργα αλλα οι συγκεντρωσεις τους ειναι πολυ καλες...

Κ
Καλημέρα φίλε kurtzhaar αν δεν κάνω λάθος στην Κύπρο η rc προτιμάτε ιδιαίτερα απο τους ντόπιους κυνηγούς.ισχυει;
Καλημερα Τασο.
το ονομα μου είναι Χρυσανθος.
να σου πω.
την αντιπροσωπεια εχει ο αντιπροσωπος την μπετεττα που εχει κ το ομονυμο ιδιωτικο σκοπευτηριο.
οταν λοιπόν μεσουρανούσε ο ιδιωτης αυτος σε συναρτηση με τις προσφορες που εβγαζε εγιναν γνωστα κ αγαπηθηκαν.

Εγω αγοραζα καθε χρονο κιβωτιο που με εβγαζε για τσιχλες κ σκοπευτηριο μια σεζον.

Μετα εγιναν πιο ακριβα κ ετσι επιασαν τα κανονικα τους ποσοστα στην αγορα.

Εχουν φυσιγγια σταθερης αξίας για μενα οπως το rc 32 πρασινο το rc 28 σπορτινγ κ του Μακη και το rc 2 σκοπευτικο στα 28 γρ το μπλε.
επισης δινουν για πολυ καλο ενα 35αρι με ταππα κιτρινο.

Εγω πλεον περνω ένα κι τι ο τον χρονο για τα ορτυκια σαν δευτερο κ πρωτο ενα μελιορ διασπορας παλι του ιδιου αντιπροσωπου.
επειδη ομως δεν χανω ορτυκι εχω παντα rc αποθεματα .αχαχαχα

Για τσιχλες πλεον περνω οτι πιο φτηνο βρω σε κιβωτιο οποταν εξαρτατε τι προσφορά θα βρω

Φιλέ χρυσανθε,η αλήθεια είναι οτι είναι οτι είναι τσιμπημενα ως προς τις τιμές.ομως ειναι άριστα ποιοτικά.αν δεν κάνω λάθος στην Κύπρο ο αντιπρόσωπος τον ισπανικών φυσιγγίων Ρίο,φέρνει όλοι την γκάμα.εδω έχει 4-5 τύπους αυτού του φυσιγγίου.το πράσινο στα 34γρ δεν εβγενε στην κυριολεξία από το όπλο μου.απο τσίχλα μέχρι πέρδικα.το εχω χάσει εδώ κ 4 χρόνια γαμωτο..αυτο κ το μπλε στα 32γρ.μια που γέμιζε τα ράφια το κατάστημα κ μια που εξαφανιζοντουσαν..δεν τα δούλευαν πολύ,όμως αυτοί οι λίγοι άδειαζαν τα ράφια!!!!συγνώμη για το.off topic.

Last edited:
Δεν τα χω ριξει ποτε τα ριο φιλε μου.
γενικα πολυ λιγα φυσιγγια ριχνω ακομη κ στην τσιχλα.
σκεψου οτι με ενα κιβωτιο των δεκα βγαζω 2 μηνες κυνηγι τσιχλας κ 2-3 φορες σκοπευτηριο το χρονο.

Δεν το πολύ απολαμβανω ειδικα αμα εχει πολλα πουλια απο παντου.
προτιμω 5-6 πουλακια με σταθερη πορια να τα ευχαριστηθώ γιατι λογω ακοης δεν τα ακουω κ γυριζω συνεχως το κεφαλι.

Γενικά στην τσιχλα παω για χαλαρωση κ τον μεζε της κ για χορτα :-D
Για αλλα κυνηγια κτυπαει καρδια μου :-D

Εγω για είμαι ειλικρινής μου αρέσει ιδιαίτερα το κυνήγι της.ειτε καρτέρι είτε περπατητο.αλλα τελευταία δεν μας κάνουν την χάρη..ίσως φέτος να ειναι καλύτερα...

Τασο....
πόσα είδη φυσιγγιων εχεις μαζί σου :)στο κυνηγι. ?
οπως σε κοβω με το παθος σου θα χεις 5-6 διαφορετικα ειδη για καθε περισταση κ καιρο :)

Χα χα χα όχι ακριβώς χρυσανθε.απλα ποτέ δεν μπόρεσα να παραμείνω σταθερός σε μια μάρκα(ειδικά στα τσιχλοφυσιγγα).όσο καλά κ αν ηταν. επερνα ενα κουτί το έριχνα κ μετα πηγενα να δοκιμάσω αλλα. η αλήθεια ειναι οτι στην φυσιγγιοθηκη μου καμιά φορά θα βρεις 2-3διαφορετικες μάρκες.αν σου πω τι και τι εχω ριξει,ένα τετράδιο δεν με φτάνει να στα γράψω.να σκεφτείς οτι μια φορα ένας μου έδωσε ένα κουτί γεματα χάρτινα παλιά φυσιγγια.για μένα ηταν σαν να μου χάριζε ένα όπλο...

Μάνο τι ακριβώς εννοείς ότι δεν γράφει τις γομωσεις και βαφει τις πυριτιδες της;
Δηλαδή δεν πρέπει ο αγοραστής να ξέρει τι αγοράζει και ανοίγοντας ένα φυσίγγι να βλέπει αν αυτό που είναι μέσα είναι και αυτό που γράφει απέξω;
Βαφω την μπαρουτι, αν σημαίνει ότι της αλλάζω το αρχικό χρώμα, παλι σημαίνει προσπάθεια εξαπατησης και αποφυγη ελεγχου από πλευράς αγοραστή.
Ή δεν καταλαβαίνω καλά;

Γιάννη με συγχωρείς για την καθυστέρηση, λοιπόν όπως αναφέρουν και οι συνάδελφοι παραπάνω η RC κρατάει τη συνταγή της μυστική για όλα τα φυσίγγια που παρασκευάζει. Επίσης, αν ανοίξεις ένα φετινό φυσίγγι με ένα προ 5ετίας π.χ. θα δεις ότι οι γομώσεις είναι διαφορετικές. Τα μπαρούτια της είναι αν θυμάμαι καλά πάντα πρασινωπά και τα βάφει για να μην φαίνεται ποια πυρίτιδα είναι. Όσοι το κυνηγούν αυτό το φυσίγγι, τουλάχιστον όσους ξέρω εγώ μου λένε ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό και σταθερό φυσίγγι. Εγώ προσωπικά δεν το έχω κυνηγήσει και αμφισβητώ την σταθερότητα ενός φυσιγγίου το οποίο αποδεδειγμένα αλλάζει γομώση. Όταν λέμε ότι έχουμε μάθει ένα φυσίγγι το σημαντικότερο είναι πιστεύω να μάθουμε τις ταχύτητές του υπό την έννοια ότι είμαστε σίγουροι πως εκεί που σημαδεύουμε εκεί πάει η τουφεκιά. Θεωρώ ότι αυτό που έχουν πετύχει είναι ένα ασφαλές αξιόπιστο φυσίγγι το οποίο υπό νορμάλ συνθήκες συντηρεί μια σταθερή ταχύτητα αλλά στις λεπτομέρειες σίγουρα θα χάνει, π.χ. υψηλή υγρασία χωρίς αυτό να το κάνει κακό φυσίγγι καθώς δεν προορίζεται για αντίξοες συνθήκες.

Προσωπική άποψη και σκέψεις εκφράζω.

Γιάννη με συγχωρείς για την καθυστέρηση, λοιπόν όπως αναφέρουν και οι συνάδελφοι παραπάνω η RC κρατάει τη συνταγή της μυστική για όλα τα φυσίγγια που παρασκευάζει. Επίσης, αν ανοίξεις ένα φετινό φυσίγγι με ένα προ 5ετίας π.χ. θα δεις ότι οι γομώσεις είναι διαφορετικές. Τα μπαρούτια της είναι αν θυμάμαι καλά πάντα πρασινωπά και τα βάφει για να μην φαίνεται ποια πυρίτιδα είναι. Όσοι το κυνηγούν αυτό το φυσίγγι, τουλάχιστον όσους ξέρω εγώ μου λένε ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό και σταθερό φυσίγγι. Εγώ προσωπικά δεν το έχω κυνηγήσει και αμφισβητώ την σταθερότητα ενός φυσιγγίου το οποίο αποδεδειγμένα αλλάζει γομώση. Όταν λέμε ότι έχουμε μάθει ένα φυσίγγι το σημαντικότερο είναι πιστεύω να μάθουμε τις ταχύτητές του υπό την έννοια ότι είμαστε σίγουροι πως εκεί που σημαδεύουμε εκεί πάει η τουφεκιά. Θεωρώ ότι αυτό που έχουν πετύχει είναι ένα ασφαλές αξιόπιστο φυσίγγι το οποίο υπό νορμάλ συνθήκες συντηρεί μια σταθερή ταχύτητα αλλά στις λεπτομέρειες σίγουρα θα χάνει, π.χ. υψηλή υγρασία χωρίς αυτό να το κάνει κακό φυσίγγι καθώς δεν προορίζεται για αντίξοες συνθήκες.

Προσωπική άποψη και σκέψεις εκφράζω.
Μάνο συμφωνώ σε αυτά που λες,αλλά επειδή έχω φάει μερικές φολλες από αλλαγές υλικών, εχω γίνει καχυποπτος και προτιμώ ξεκαθαρες συνταγές χωρίς μυστικοτητες.

Status
Not open for further replies.
Back