Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Nαι, απλα δεν ημουν σιγουρος γιατι ειχα σφαξει προπερσυ οποτε ισως κατι να εχει αλλαξει απο τοτε

Δλδ εγώ που κυνηγάω τσίχλα περπατητό με 7,5 δεν κάνει ε? .xm.

Με πρόλαβες Βίκτωρα thanks!
Εξαρτάται από τον τόπο για περπατητο που πας.
Αν τα πουλιά σου βγαίνουν μακριά το 7,5 σε συνδυασμό με σφικτο τσοκαρισμα είναι ΟΚ.
Στην άλλη άκρη είναι ο cyl και ν.10,11,12.
Με ότι βολευεται ο καθένας λοιπόν.

Εχθες εριξα για πρωτη φορα τα φυσιγγια Sporting του Κενταυρου... Πολυ ωραια κ μαλακα φυσιγγια κ με πολυ καλα καπνισματα... Νομιζω οτι με την τιμη των 4,5 ευρω που πωλουνται αξιζει κ με το παραπανω μια δοκιμη... ;) Να στηριζουμε κιολας κ αυτους που προσφερουν φυσιγγια σε φυσιολογικες τιμες...;)

Πανο, τα Rm sporting Ν8,5 ειναι πολυ ωραια φυσιγγια, στο κυνηγι δεν τα εχω ριξει βεβαια αλλα η συμποεριφορα τους στο σκοπευτηριο μου δειχνει οτι θα ηταν αποτελεσματιοκοτατα κ εκει...

Άρι να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου. Δεν θεωρώ ότι π.χ. τα 5.50 € είναι παράλογη τιμή, προσωπικά όπως ξέρεις ιδιογομώνω, λοιπόν το κόστος ενός κουτιού στην πρώτη γόμωση βγαίνει περίπου 6 € ενώ σε κάθε αναγόμωση κερδίζω περίπου 1 €. Εννοείται ότι αυτή η τιμή είναι ακριβή ειδικά αν συγκρίνουμε με το κόστος που έχει π.χ. ο Αμερικανός που είμαι σίγουρος ότι είναι κάτω από 4 €. Όμως και η ελληνική εταιρεία που παράγει το φυσίγγι δεν έχει δυστυχώς τόσο μικρότερο κόστος. Δεν έχω καμία σχέση με τους μαγαζάτορες και γνκ έχω αρνητική άποψη για τις τιμές στα είδη κυνηγίου απλά θεωρώ ότι γινόμαστε και λίγο υπερβολικοί όταν ζητάμε όλα τα έτοιμα φυσίγγια να πωλούνται 4,50 €. Φιλικά πάντα.

Μανο σεβαστη η αποψη σου, δεν παρεξηγουμαι με κανεναν ετσι κ αλλιως εγω...
ειναι μεγαλο θεμα αυτο με τις τιμες των φυσιγγιων, αλλα θα σου πω κατι... Αν εμενα ποου αγοραζω τα υλικα 100-100 και την μπαρουτι μισοκιλο και τα σκαγια το ιδιο, μικροποσοτητες δηλαδη, στη λιανικη κ μου βγαινει το 28αρι στα 5-5,5 ευρω τοτε ο βιοτεχνες κ ολες οι μεγαλες εταιριες που αγοραζουν χονρδικης ή παραγουν οι ιδιες καποια υλικα δεν υπαρχει περιπτωση να μην τους βγαινει στα 3 ας πουμε... Εγω δεν ειμαι υπερβολικος, να βγαλουν ολοι χρηματα αλλα μεχρι ενα σημειο...
Να το πληρωσω το 28αρι κ 5 κ 5,5 ευρω αλλα μεχρι εκει... Δεν μπορει να πηγαινω στην επαρχια να αγοραζω φυσιγγια Sporting με 6,8 το κουτι ενω αλλου πωλουνται 5,2 ας πουμε...
Οπως επισης δεν μπορει και τα πιο ενισχυμενα φυσιγγια να πωλουνται 10-12 κ 13 ευρω χωρις να εχουν καποια ειδικη τεχνογνωσια επανω απο τη στιγμη που μπορεις να τα φτιαξεις με τα ιδια υλικα στη λιανικη με 6 ευρω ας πουμε...
Απλα πλεον προτιμω να στηριζω επιχειρηματιες που εκτος απο την τσεπη τους σκεφτονται κ λιγο τον καταναλωτη... Κ μιας κ μιλαμε για το συγκεκριμενο φυσιγγι, ναι 4,5 ευρω ειναι χαμηλη τιμη , αλλα στην ιδια τιμη γνωριζω οτι πωλουνται κ αλλα 28αρια τοπικων κατασκευαστων ανα την Ελλαδα αρα η τιμη ειναι εφικτη ...

Αν το μεγαλο εξοδο, κατα γενικη ομολογια ειναι τα σκαγια, τοτε γιατι τα σκοπευτικα των 24γρ δεν εχουν σημαντικα χαμηλοτερη τιμη απο τα κυνηγετικα των 32γρ;

Πολυ απλα Βικτωρα γιατι σε μας τετοιο φυσιγγι θεωρειται σπεσιαλ. Οπως σπεσιαλ θεωρειται το διαπορας, η μεσοταπα, η μαλλινη ταπα, η διβασικη μπαρουτη, φυσιγγια γεμισμενα με περισσοτερα απο 33 γρ σκαγια, με ατσαλινα κοκ.
Σπεσιαλ σημαινει καπελωμα. Δυστυχως οτι ξεφευγει απο τη κατηγορια 30 με 33 γρ θεωρειται σπεσιαλ στην Ελλαδα και κοστολογειται οπως ολοι βλεπουμε.

Τι να πούμε και εμείς που αγοράζουμε φυσίγγια με 14γρ. σκάγια προς 7,5 ευρώ το κουτί.buy buy. τα ίδια και χειρότερα για το 20αρι, οπότε από φέτος ιδιογόμωση και μόνο.

Τι να πούμε και εμείς που αγοράζουμε φυσίγγια με 14γρ. σκάγια προς 7,5 ευρώ το κουτί.buy buy. τα ίδια και χειρότερα για το 20αρι, οπότε από φέτος ιδιογόμωση και μόνο.
Οποιος δεν δουλεύει δωδεκαρι όπλο η ιδιογομωση είναι μονόδρομος.

Πολυ απλα Βικτωρα γιατι σε μας τετοιο φυσιγγι θεωρειται σπεσιαλ. Οπως σπεσιαλ θεωρειται το διαπορας, η μεσοταπα, η μαλλινη ταπα, η διβασικη μπαρουτη, φυσιγγια γεμισμενα με περισσοτερα απο 33 γρ σκαγια, με ατσαλινα κοκ.
Σπεσιαλ σημαινει καπελωμα. Δυστυχως οτι ξεφευγει απο τη κατηγορια 30 με 33 γρ θεωρειται σπεσιαλ στην Ελλαδα και κοστολογειται οπως ολοι βλεπουμε.
Ως Ελληνας έχω αισθανθεί σπεσιαλ ηλίθιος πολλές φορές.
Όχι μόνο στα φυσιγγια αλλά και στο εμποριο γενικότερα (βλέπε :δήθεν ανταγωνισμός τιμών,εκπτώσεις κλπ),οπως και στην πολιτική (βλέπε προεκλογικές υποσχέσεις,βόλεμα ημετερων,μαζί τα φάγαμε αλλά εσάς θα πηδηξουμε,κλπ).

Aρα Παυλο, το επιχειρημα οτι πηρε το μολυβι πανω, αρα ακριβαινουν ολα, ειναι μπαρουφα εν μερει.
Βικτωρα σε κάποιο τοπικ εχω ποσταρει τις τιμες του μολυβδου στις διεθνεις αγορες. Οι τιμες εχουν σκαμπανεβασματα, εξαρταται ποια χρονικη περιοδος κοιτας. Σε βαθος χρονου σχεδον ιδια τιμη αν θυμαμαι καλα, σε βαθος δεκαετιας υπαρχει διαφορα. Οπως ειπαι και ο Γιαννης κατα μεγαλο μερος ειναι δικαιολογια.

Έχω πάθει πλάκα με τα σκοπευτικά μονόβολα και συγκεκριμένα με τα B&P.
Εκπληκτική ευθυβολία και δύναμη που η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα.
Συν ότι έχουν χαμηλή ανάκρουση.Δεν χορτένεις να ρίχνεις...

Έχω πάθει πλάκα με τα σκοπευτικά μονόβολα και συγκεκριμένα με τα B&P.
Εκπληκτική ευθυβολία και δύναμη που η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα.
Συν ότι έχουν χαμηλή ανάκρουση.Δεν χορτένεις να ρίχνεις...
Πόσο τα παίρνεις;

Status
Not open for further replies.
Back