Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δυο παιδιά φέρανε προ ημερών στο σκοπευτήριο τα φυσίγγια PRIMA FIBRE 28 gr της NSI. Ρίξανε μερικά, αλλά δεν τους άρεσαν και συνέχισαν με άλλα. Είχα πάρει ένα για να το "σφάξω" στο σπίτι να δω τα υλικά του, αλλά το ξέχασα. Τώρα το θυμήθηκα και το άνοιξα...
Στο site της NSI αναφέρει πυρίτιδα GM3 PRIMA.Αλλά και πάνω στο κουτί γράφει: "loaded with original GM3 PRIMA". Περίμενα λοιπόν ότι θα βρώ μέσα τη γνωστή γκρι σκόνη, και συγκεκριμένα την PRIMA V αφού είναι 28 gr. Λογικό δεν είναι; Αμ δε ... .what.
Η πυρίτιδα που είχε ήταν στρογγυλά πράσινα φυλλίδια (δίσκοι), προφανώς της οικογένειας 206. Πιθανότατα η 206 V, που είναι για 28 gr (μπορεί όμως να είναι και η D20). .xm.
Η δόση ήταν 1,50 gr, καψούλι Μ688, η βυσμάτωση χαρτονάκι (overpowder card) πάχους 4mm και τάπα DIANA 19 mm. Σκάγια 28,4 gr Νο. 9,5 και κλείσιμο 6αρι αστέρι στα 57,4 mm. Από ζυγίσματα και μετρήσεις με παχύμετρο που έκανα, τα σκάγια ήταν πράγματι ιταλικό 9,5άρι (διαμέτρου 2 mm και περίπου 21,2 σκάγια/gr).
Τα υλικά και η δοσολογία στο φυσίγγι αυτό είναι τα ίδια ακριβώς με το παλιό NS-20 FIBRE 28 gr,με μόνη διαφορά τον μεταλλικό πάφυλα, που είναι 12 mm και ασημί (επινικελωμένος), ενώ στο παλιό ήταν απλός 8mm. Με βάση τα παραπάνω (υλικά και δοσολογία) πιστεύω ότι είναι μια χαρά φυσίγγι (για "μαλλινόταπο") αν και δεν το έριξα για έχω ιδίαν άποψη, είχα ρίξει όμωςπαλιότερα 2-3 κουτιά από τα NS-20 FIBRE και δεν μου φάνηκαν άσχημα.
Απλώς το ανέφερα εδώ, για το γεγονός ότι άλλα υλικά (πυρίτιδα) λένε ότι έχουν, κι άλλα έχουν μέσα. Κι ότι αυτό δεν το κάνουν μόνο οι Έλληνες κατασκευαστές, αλλά και οι "γείτονές μας" δεν είναι καλύτεροι, και μάλιστα μεγάλες εταιρείες ... .big smile.

Κοίτα να δεις τι μαθενει κανείς.και πίστευα τόσα χρόνια ότι τέτοιες παγαποντιες της κάνουν μόνο οι Έλληνες κατασκευαστές φυσιγγίων.και υποτίθεται ότι η συγκεκριμένη ειναι από της πιο σοβαρές εταιριες...κρίμα...

Δυο παιδιά φέρανε προ ημερών στο σκοπευτήριο τα φυσίγγια PRIMA FIBRE 28 gr της NSI. Ρίξανε μερικά, αλλά δεν τους άρεσαν και συνέχισαν με άλλα. Είχα πάρει ένα για να το "σφάξω" στο σπίτι να δω τα υλικά του, αλλά το ξέχασα. Τώρα το θυμήθηκα και το άνοιξα...
Στο site της NSI αναφέρει πυρίτιδα GM3 PRIMA.Αλλά και πάνω στο κουτί γράφει: "loaded with original GM3 PRIMA". Περίμενα λοιπόν ότι θα βρώ μέσα τη γνωστή γκρι σκόνη, και συγκεκριμένα την PRIMA V αφού είναι 28 gr. Λογικό δεν είναι; Αμ δε ... .what.
Η πυρίτιδα που είχε ήταν στρογγυλά πράσινα φυλλίδια (δίσκοι), προφανώς της οικογένειας 206. Πιθανότατα η 206 V, που είναι για 28 gr (μπορεί όμως να είναι και η D20). .xm.
Η δόση ήταν 1,50 gr, καψούλι Μ688, η βυσμάτωση χαρτονάκι (overpowder card) πάχους 4mm και τάπα DIANA 19 mm. Σκάγια 28,4 gr Νο. 9,5 και κλείσιμο 6αρι αστέρι στα 57,4 mm. Από ζυγίσματα και μετρήσεις με παχύμετρο που έκανα, τα σκάγια ήταν πράγματι ιταλικό 9,5άρι (διαμέτρου 2 mm και περίπου 21,2 σκάγια/gr).
Τα υλικά και η δοσολογία στο φυσίγγι αυτό είναι τα ίδια ακριβώς με το παλιό NS-20 FIBRE 28 gr,με μόνη διαφορά τον μεταλλικό πάφυλα, που είναι 12 mm και ασημί (επινικελωμένος), ενώ στο παλιό ήταν απλός 8mm. Με βάση τα παραπάνω (υλικά και δοσολογία) πιστεύω ότι είναι μια χαρά φυσίγγι (για "μαλλινόταπο") αν και δεν το έριξα για έχω ιδίαν άποψη, είχα ρίξει όμωςπαλιότερα 2-3 κουτιά από τα NS-20 FIBRE και δεν μου φάνηκαν άσχημα.
Απλώς το ανέφερα εδώ, για το γεγονός ότι άλλα υλικά (πυρίτιδα) λένε ότι έχουν, κι άλλα έχουν μέσα. Κι ότι αυτό δεν το κάνουν μόνο οι Έλληνες κατασκευαστές, αλλά και οι "γείτονές μας" δεν είναι καλύτεροι, και μάλιστα μεγάλες εταιρείες ... .big smile.

Τα χω ρίξει και γω αυτα στο σκοπευτήριο και δεν μου άρεσαν καθόλου..Μαλλινόταπα μεν αλλά...

Nομιζω οτι ενα μεγαλο μερος της ασχημης αισθησης που εχει κανεις με τα συγχρονα μαλλινοταπα (2-3 εχω δοκιμασει να εξηγουμαστε) ειναι η ακαμψια της ταπας. Περσι ειχα ριξει μερικα RC White Paper και νομιζα οτι εριχνα demi

Κρίμα μια τοση μεγάλη εταιρεία να ξεγελά έτσι τον καταναλωτή. Όταν μάλιστα η ίδια παράγει και πυριτιδες. Ας άλλαζε όνομα στο φυσίγγι καλύτερα..

Ρε παιδιά με δουλεύετε;;; Σίγα που δεν το περιμένατε κιόλας. Κατ'αρχάς δεν υπάρχει άνθρωπος που να ιδιογομώνει και μία από τις αιτίες που δεν αγοράζει έτοιμα να είναι αυτή. Αλλά και πάλι, υπάρχει έλεγχος σε αυτές τις εταιρείες για το τι υλικά χρησιμοποιούν και αν κοροϊδεύουν ή όχι τον κόσμο. Τη μόνη εταιρεία που ξέρω και παραδέχομαι είναι η RC η οποία δεν γράφει τις γομώσεις της και μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία βάφει και τις πυρίτιδές της...

Πήρα το Hunter Passion και έπαθα πλάκα με τα 28άρια που δοκίμασε ο Άρις.
Πολύ καλές συγκεντρώσεις και κατανομές.
Αν και είχα αμφιβολίες για την χρήση τους στο κυνήγι,πλέον έχω αναθεωρήσει και θα τους δώσω ευκαιρίες.

Οντως Γιωργο ειχαν πολυ ωραιες κ σφιχτες κατανομες... Γενικα τα 28αρια δινουν πολυ καλα βλητικα στοιχεια... Δοκιμασε τα κ με λιγο πιο σφιχτα τσοκ στο νουμερο 7,5 στα μπαισματα κ θα εκπλαγεις...;)

Οντως Γιωργο ειχαν πολυ ωραιες κ σφιχτες κατανομες... Γενικα τα 28αρια δινουν πολυ καλα βλητικα στοιχεια... Δοκιμασε τα κ με λιγο πιο σφιχτα τσοκ στο νουμερο 7,5 στα μπαισματα κ θα εκπλαγεις...;)

Αρι τον μονο ενδοιασμο που ακομα εχω ειναι η συμπεριφορα τους στην υγρασια. Εκει που κυνηγαω εγω τις τσιχλες εχει σταθερα πανω απο 90% σχετικη υγρασια. Εχεις καθολου εμπειριες με τετοια φυσιγγια σε αυτες τις συνθηκες?

Τα μονά φυσίγγια που έχω ρίξει σκοπευτικα ήταν το nsi Sporting 28gr ν8 1/2.σε τρυγόνια.πολυ ωραίες τουφεκιες.σε τσίχλα δεν τα έχω δουλέψει(ακόμα)..θα το κάνω φέτος όμως..ειδικά στο περπατητο

Παυλο, εχει τυχει να ριξω τα lambro κ με βροχη. Ενταξει δεν ηταν οπως με τον ξηρο καιρο αλλα με λιγο ακομα σφιξιμο στα τσοκ δουλευαν αρκετα καλα... Ετσι κ αλλιως οπως ολα τα φυσιγγια αν βαλεις ενα λιγο πιο χοντρο σκαγι κ σφιξεις λιγο τα τσοκ θα ειναι μια χαρα. Απο την αλλη παιζεις λιγο κ με τις εταιριες κ τα υλικα που χρησιμοποιουν μεχρι να βρεις αυτο που σε ιακνοποιει περισσοτερο...

Έχω ακούσει κ διαβάσει ότι ένα σκοπευτικο που δεν μασάει από υγρασίες γενικά,είναι το αλεκτορις κίτρινο 28γρ.δεν το έχω δουλέψει κ δεν γνωρίζω.απλως το αναφέρω....

Παυλο, το 1,45 gm3/28.νο9 και7,5 στα μπασηματα,ειναι killer.Με 2 αστρα και νο 7.5 εχω παρει φασες που με εκαναν να κοιτασω το φουσεκι και να μην το πιστευω.Ισως ει ναι και ο rex poy ειναι συγκ. τραπ.;)

Τη μόνη εταιρεία που ξέρω και παραδέχομαι είναι η RC η οποία δεν γράφει τις γομώσεις της και μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία βάφει και τις πυρίτιδές της...
Μάνο τι ακριβώς εννοείς ότι δεν γράφει τις γομωσεις και βαφει τις πυριτιδες της;
Δηλαδή δεν πρέπει ο αγοραστής να ξέρει τι αγοράζει και ανοίγοντας ένα φυσίγγι να βλέπει αν αυτό που είναι μέσα είναι και αυτό που γράφει απέξω;
Βαφω την μπαρουτι, αν σημαίνει ότι της αλλάζω το αρχικό χρώμα, παλι σημαίνει προσπάθεια εξαπατησης και αποφυγη ελεγχου από πλευράς αγοραστή.
Ή δεν καταλαβαίνω καλά;

Βαφω την μπαρουτι, αν σημαίνει ότι της αλλάζω το αρχικό χρώμα, παλι σημαίνει προσπάθεια εξαπατησης και αποφυγη ελεγχου από πλευράς αγοραστή.

Γιαννη λογικα οπως τα λες ειναι, εκτος και αν ο κατασκευαστης σου εγγυειται την ποιοτητα και τα τεχνικα χαρακτηρηστικα του φυσιγγιου οπως πιεσεις και αρχικες ταχυτητες σε βαθος χρονου. Αυτο με την RC που εγραψε ο φιλος Μανος το επιβεβαιωνω και εγω. Αυτο που δεν ξερω με σιγουρια ειναι αν χρησιμοποιει μονο βαμμενες εμπορικες πυριτιδες η βαζει καποιον να φτειαξει blend συμφωνα με τι δικη της συνταγη και αλλαζει συνεχεια τη βαφη για να μπερδεψει τον ανταγωνισμο. Την εξαπατηση την κατακρινω και εγω αν ομως καποιος σου προσφερει ενα προιον που ειναι σταθεροτατο (οπως πχ το Remington Εxpress που ακομη και σημερα κανενας δεν εχει αποκρυπτογραφησει τη συνταγη) δεν με ενοχλει καθολου.

Παυλο, το 1,45 gm3/28.νο9 και7,5 στα μπασηματα,ειναι killer.Με 2 αστρα και νο 7.5 εχω παρει φασες που με εκαναν να κοιτασω το φουσεκι και να μην το πιστευω.Ισως ει ναι και ο rex poy ειναι συγκ. τραπ.;)

Ελπιζω τον Οκτωβρη που θα κατεβω στο νησι για τσιχλες να βρεθουμε για καμμια δοκιμη.

Ως προς τα φυσίγγια rc έχω την εντυπωση ότι είναι από τα πιο σταθερά Ιταλικά φυσίγγια κ όχι μόνο.παντα σύμφωνα με την δική μου γνώμη.τωρα εάν βάφει την μπαρούτι η όχι προσωπικά δεν με αφορά.την στιγμή την οποία είναι αποτελεσματικά κ προπάντων ασφαλή για το καταναλωτικό κοινό....

Status
Not open for further replies.
Back