Ωραία..Γινόμαστε Αγγλία σιγά σιγά..
Δια να ξεπεραστεί η λανθασμένη νοοτροπία των 34γρ εις το κυνηγιν της κελαηδοτσιχλας..
Δια να ξεπεραστεί η λανθασμένη νοοτροπία των 34γρ εις το κυνηγιν της κελαηδοτσιχλας..
Ωραία..Γινόμαστε Αγγλία σιγά σιγά..
Δια να ξεπεραστεί η λανθασμένη νοοτροπία των 34γρ εις το κυνηγιν της κελαηδοτσιχλας..
Είναι τα γνωστά σπανιολικα φυσιγγια;
Αυτό που λεει ο Βίκτωρας συνδιασμός πλαστικης ταπας και φελου που λέει ότι κρατάει σταθερές ταχύτητες και πιέσεις.Είναι τα γνωστά σπανιολικα φυσιγγια;
Μάνο φαντάζομαι με τι θα κυνηγάς τους αγριόχοιρους τότε...Φιαλράκι εγώ κάτω από 40 γραμμάρια δεν βάζω στο όπλο μου... Θέλω ρε παιδί μου να τουφεκάω με γόμωση όσο το βάρος της τσίχλας, δίκαια πράγματα!!
Μάνο φαντάζομαι με τι θα κυνηγάς τους αγριόχοιρους τότε...
Μπορεί να το έκαναν για την Αμερικανική αγορά και υπάρχει άλλο εργοστάσιο στην Ευρώπη, όπως το χει κάνει και η Fiocchi πολλά χρόνια πριν.Η Rio και η Maxam πίστευα ότι ήταν Ισπανικές εταιρείες.
Η Rio και η Maxam πίστευα ότι ήταν Ισπανικές εταιρείες.
Φυσικά και η ΜΑΧΑΜ (και η θυγατρική RIO) είναι Ισπανικές - όσο μπορεί σήμερα μια ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ εταιρεία να χαρακτηριστεί με το όνομα μιας συγκεκριμένης χώρας ...Μπορεί να το έκαναν για την Αμερικανική αγορά και υπάρχει άλλο εργοστάσιο στην Ευρώπη, όπως το χει κάνει και η Fiocchi πολλά χρόνια πριν.
Αν εχουν καταφέρει οι Ιταλοί να φτιάξουν σκάγια με 3% αντιμόνιο αλλα με σκληρότητα σκαγιών 7% αντιμόνιου, έχουν συνδυάσει δηλαδή μεγαλύτερο ειδικό βάρος σκαγιού με την ίδια σκληροτητα των premium Αμερικάνικων φυσιγγίων, μιλάμε για μεγάλο πλεονέκτημα...Ενδιαφέρον άρθρο για τα σκοπευτικά φυσιγγια της RC , αναφέρει το πως γεμίζονται , όπως και η περιεκτικοτητα αντιμονιου σε αμερικάνικα premium φυσιγγια φτάνει το 7% για να πετύχουν μεγάλη σκληρότητα στα σκαγια (προσωπική γνώμη χωρίς να ξέρω πολλά γύρω από το θέμα νομίζω όσο αυξάνεται το αντιμόνιο τόσο μικραινει το ειδικό βάρος του μολυβδου και ότι συνεπάγεται μικρότερες ταχύτητες σε μακρινές αποστάσεις, λιγότερη δύναμη ) και πώς οι Ιταλοί με μόλις 3 % αντιμόνιο αλλά με τη διαδικασία ψυχρανσης τον σκαγιων σε νερό καταφέρνουν την ίδια σκληρότητα ίσως και μεγαλύτερη, και αναφέρει τώρα καταλαβαίνει γιατί οι Ιταλοι σκοπευτες με no 8,5 καταφέρνουν και σπάνε δίσκους σε μακρινές αποστάσεις.
http://www.thefirearmblog.com/blog/2013/01/11/rc-cartridges-simply-superior/
Σπύρο ξέρω ότι τα χρησιμοποιεί η RC και η B&P στα σκοπευτικά τούς με την ονομασία tempered lead τώρα σε κυνηγετικα δεν γνωρίζω αλλά γιατί οχι.Αν εχουν καταφέρει οι Ιταλοί να φτιάξουν σκάγια με 3% αντιμόνιο αλλα με σκληρότητα σκαγιών 7% αντιμόνιου, έχουν συνδυάσει δηλαδή μεγαλύτερο ειδικό βάρος σκαγιού με την ίδια σκληροτητα των premium Αμερικάνικων φυσιγγίων, μιλάμε για μεγάλο πλεονέκτημα...
Έχουμε δηλαδή και μεγάλη διάτρηση, λόγω σκληρότητα και μεγάλη διατήρηση της ταχύτητα και άρα της ενέργειας του σκαγιού, λόγω του μεγάλου βάρους...
Φυσίγγια με τέτοιου είδους σκάγια, θα ήταν ιδανικά για θηράματα όπως οι ψηλωμένες φασσες, τα παπιά (όπου επιτρέπονται τα μολύβδινα ακόμα), και γενικά για τα λεγόμενα ''σκληρά'' θηράματα και τις μακρινές αποστασεις.
Ξέρουμε αν γεμίζονται κυνηγετικά φυσίγγια με τέτοια σκάγια?
Σπύρο ξέρω ότι τα χρησιμοποιεί η RC και η B&P στα σκοπευτικά τούς με την ονομασία tempered lead τώρα σε κυνηγετικα δεν γνωρίζω αλλά γιατί οχι.