Ακόμα δεν έχω καταλάβει τα μισόταπα πώς δουλεύουν.
Έχουν τα χαρακτηριστικά της μάλλινης τάπας ή είναι κάτι άλλο διαφορετικό;
Έχουν τα χαρακτηριστικά της μάλλινης τάπας ή είναι κάτι άλλο διαφορετικό;
Γιώργο γιατί θα πάρεις ένα φυσίγγιο με μισόταπα για τις ψηλωμένες?Το φυσίγγι αυτό είναι Ισπανικό με ονομασία MAX, είναι γεμισμένο με μισόταπες και βγαίνει σε νούμερο 7,5. Θα ήθελα να το πάρω για τις "ψηλωμένες" των μπασιμάτων αλλά για λόγους οικονομικής δεοντολογίας δεν το πήρα.
Συμφωνώ Βίκτωρα, και 'γω προτιμάω την ομοιομορφία της κατανομής πάρα τα έντονα κέντρα.Σπυρο, αυτη ακριβως ειναι η διαφορα μαλλινοταπας-βυσματος. Αυτες τις διαφορες φυσικα μπορεις καπως να τις αλλαξεις σφιγγοντας ενα βαθμο το τσοκ με μαλλινοταπα, οποτε στην ουσια εχεις παραπλησιο αποτελεσμα. Το κακο, αν μπορει να θεωρηθει, ειναι οτι τα φυσιγγια με εντονα κεντρα ναι μεν εχουν περισσοτερη χρηση σε οριακες τουφεκιες, αλλα ταυτοχρονα δεν συγχωρουν και λαθη στο στοχο, αντιθετως με την κατανομη της μαλλινοταπας που ειναι πιο ομοιομορφη.
Οκ! Γιώργο με κάλυψες απόλυταΘα το διάλεγα γιατί το είδα να συμπεριφέρεται εξαιρετικά σε μακρινά πιάτα, να ακούει τις συσφίξεις και γιατί η ποιότητα κατασκευής του είναι αξιοθαύμαστη.
Ακριβώς όπως το λες! Πάρτα και δοκίμασέ τα ανεπιφύλακτα! Τα Lambro skeet είναι μια χαρά, έχουν 510-520 σκάγια (Νο. 9,5) - αν αυτά είναι λίγα για την τσίχλα, τι να πω!... δεν μπορεί να τις κατεβάζω με το 20άρι με 24 και 25 γραμμάρια ακόμα και σε οριακές αποστάσεις και να μην μπορεί το 12άρι...
Εδω Γιώργο είναι η απάντηση κάποιου δασκάλου κυνηγετικου όπλου και κατά τη γνώμη μου αναφέρει πολύ σωστά πράγματα και διάφορες σε φυσιγγια με χαμηλή και ισχυρή γόμωση (για φασιανό αλλά πιστεύω και για χαμηλότερες γομωσεις τα ίδια ισχύουν ).Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω φυσίγγια του Skeet σε καρτέρι τσίχλας.
Να το επιχειρήσω ή να μείνω στα Sporting;
Έχετε χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους φυσίγγια στο κυνήγι;
στελιο καλα αυτα που λες για καλο εως μετριο καιρο.οταν ομως πιασει υγρασια και κρυο τα 24αρια του skeet 9,5 κανουνε πλιφ γιατι οπως ειπε και ο βικτωρας αλλο το 20αρι.αν μιλαμε για αυτογεμες.αν μιλαμε για δικανο ειναι αλλη υποθεση.σε ποιο πολυ κρυο κανουνε δουλεια τα 24 γρ.τραπ σε 7,5 νουμερο τα οποια χρησ.πλεον συνεχως στο δικανο ανεξαρτητως καιρου.απλα επειδη εχω ενα προβλημα με το baikal και δεν ριχνει φυσιγγια με 8αρι καλυκα δεν μπορω δυστυχως να χρησ.τα b&p τα μωβ και δεν μπορω τουλαχιστον στα χανια να βρω κατι αντιστοιχο σε αλλο καλυκα και μαρκαΑκριβώς όπως το λες! Πάρτα και δοκίμασέ τα ανεπιφύλακτα! Τα Lambro skeet είναι μια χαρά, έχουν 510-520 σκάγια (Νο. 9,5) - αν αυτά είναι λίγα για την τσίχλα, τι να πω!
Μπορώ να πω ότι το τουλάχιστον το 1/4 των τσιχλών που έχω πάρει τα τελευταία 10-12 χρόνια είναι με φυσίγγια του skeet (διάφορες μάρκες, και ιδιογόμωση). Καμιά "εξειδίκευση" δεν έχουν (δε συμφωνώ με το φίλο Βίκτωρα), κανονικά φυσίγγια είναι, ούτε τρομερές ταχύτητες έχουν, ούτε τίποτα το "μαγικό". Θέμα ψυχολογίας είναι, αλλά αφού έχεις την εμπειρία του 20αριού δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!