Καλά, αυτά ήταν σκοπευτικά semi magnum!...και κυρίως τα σκοπευτικά της Πυρκάλ!
Καλά, αυτά ήταν σκοπευτικά semi magnum!...και κυρίως τα σκοπευτικά της Πυρκάλ!
Τα ερωτήματα είναι δύο: γιατί τα γέμιζαν έτσι και ποιοι τα χρησιμοποιούσαν.Καλά, αυτά ήταν σκοπευτικά semi magnum!
Να ένας καλός λόγος!Εγώ στο skeet που έριχνα τότε ήξερα μόνο ένα άτομο που τα χρησιμοποιούσε και αυτό επειδή ήταν χορηγία.
Το skeet παλεύοταν, σκότωνε ωραία κ στο κυνήγι... Εκείνο το μπλε το trap κάθε φορά που παταγες τη σκανδάλη έκλεινες τα μάτια από φόβο...Καλά, αυτά ήταν σκοπευτικά semi magnum!
Έβλεπα στην Πάρνηθα να ρίχνει κάποιος τέτοια στο σκητ.Εγώ στο skeet που έριχνα τότε ήξερα μόνο ένα άτομο που τα χρησιμοποιούσε και αυτό επειδή ήταν χορηγία.
Ίσως κάποιος να τους είχε πει ότι το 12αρι φυσίγγι για να "κόβει" πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 650 bar. Ίσως λόγω Πάρνηθας και Μαλακάσας που ήταν και τα δύο ορεινά σκοπευτήρια. Ποιος ξέρει....γιατί τα γέμιζαν έτσι
Με τέτοιο κάλυκα, έπρεπε να τα προωθήσουν στην Αμερική, οι αναγομωτές εκεί κάτι τέτοια χαρακτηριστικά τα υπολογίζουν ιδιαίτερα.Θυμάμαι είχαν και έναν κάλυκα θεοχοντρο και θεοσκληρο, λες και δεν θα έμπαινε σε θαλάμη το φυσίγγι αλλά θα ρίχνονταν σκέτο!
Δεν θυμάμαι καθόλουΜε τέτοιο κάλυκα, έπρεπε να τα προωθήσουν στην Αμερική, οι αναγομωτές εκεί κάτι τέτοια χαρακτηριστικά τα υπολογίζουν ιδιαίτερα.
Τι κάλυκας ήταν;
Ισπανικός, φασόν για λογαριασμό της ΠΥΡΚΑΛ.Με τέτοιο κάλυκα, έπρεπε να τα προωθήσουν στην Αμερική, οι αναγομωτές εκεί κάτι τέτοια χαρακτηριστικά τα υπολογίζουν ιδιαίτερα.
Τι κάλυκας ήταν;
Xελωνα για skeet δοκίμασε nsi special japan η lambro series 2 πολύ γρήγορα και τα πουλιά ξερα με όλους τους καιρούς ακόμα και στο 92% υγρασία με ένα Lm μέχρι τα 35 μέτρα δεν γλιτώνει τίποταΓια τούτο 'δω το skeetοφουσεκάκι τι λέτε ωρέ παιδιά...;;
Για την τσιχλίτσα το λιγουρεύομαι και κυρίως για χρήση στα απογιοματινά μου, πάντοτε με δίκαννο...
Η ίδια η Cheddite, στον επίσημο κατάλογό της, δίνει για το συγκεκριμένο φυσιγγάκι τα εξής: wad: aquila, εννοείται σκάγια 9μισάρια (2,00χιλ.) 24γρ. (~520 τον αριθμό), αρκετά σκληρά, με 3% αντιμόνιο, αρχική ταχύτης 398μ/δ και bars 540.
View attachment 59685
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά όλους, διά τις αποκρίσεις σας!
Xελωνα για skeet δοκίμασε nsi special japan η lambro series 2 πολύ γρήγορα και τα πουλιά ξερα με όλους τους καιρούς ακόμα και στο 92% υγρασία με ένα Lm μέχρι τα 35 μέτρα δεν γλιτώνει τίποτα
Και όμως η λίγη ταχύτητα παραπάνω θα σε βγάλει στα ανοιχτά όταν έχει λίγη υγρασία η ρίχνεις στο χώρο τώρα για περασματα που τα πουλιά περνάνε στρωτά σε μια καλή μέρα εντάξει πάμε και με χελώνες. Τώρα όσον αφορά τα bar σου μίλησα για δύο φυσίγγια που χρησιμοποιώ μεγάλων κατασκευάστων που τους πλερωνεις ασφάλεια και όχι θεωρίες πολύ γρήγορων φυσιγγίων και πολύ συγκεντρωτικων μαζί όπως διαφημιζουν κάποιοι τυχαίοι..Σταύρο, καταρχήν σ' ευχαριστώ για την άμεση απόκρισή σου, αλλά εγώ πιστεύω ότι οι θεωρητικές μικροδιαφορές στην αρχική ταχύτητα της τάξεως των 10-20 μέτρων ανά δευτερόλεπτο από φυσίγγι σε φυσίγγι, στην πράξη είναι απολύτως ασήμαντες και αμελητέες...! Εξάλλου, τέτοιες (απειρο)ελάχιστες διαφορές στην αρχική ταχύτητα μπορούν κάλλιστα να συμβούν ακόμη και αναμεταξύ φυσιγγίων από το ίδιο και το αυτό κουτάκι...!
Εγώ προσωπικά πάντως, θα στεκόμουν πολύ περισσότερο στα bars που παράγουν τα φυσίγγια μου και καθόλου στις αρχικές τους ταχύτητες... Διότι υπάρχουν και σκοπευτικά φυσίγγια πολύ δυνατά, με bars ακόμη και άνω των 700...! Στα όρια, δηλαδή, των ανώτατων πιέσεων καθημερινής χρήσης για όπλα με κανονικές, 70άρες θαλάμες...! Κι όταν κιόλας ρίχνεις αποκλειστικώς με δίκαννο (όπως εγώ) κι όχι με ""καραμπίμπες"", τούτη η παράμετρος, των αυξημένων πιέσεων και του συνεπαγόμενου δυνατούτσικου "κλωτσήματος" στον ώμο, μάλλον αποκτά αρκετά βαρύνουσα σημασία για την τελική επιλογή...
398 m/s ειναι χελώνα;;;Xελωνα για skeet δοκίμασε nsi special japan η lambro series 2 πολύ γρήγορα και τα πουλιά ξερα με όλους τους καιρούς ακόμα και στο 92% υγρασία με ένα Lm μέχρι τα 35 μέτρα δεν γλιτώνει τίποτα
Μπροστά σε αυτά που είναι γύρο στα 410 και πάνω τι είναι?398 m/s ειναι χελώνα;;;
Για στησου στα 30m με πλατη, να δεις τη ειναι χελώνα και τη λαγός...Μπροστά σε αυτά που είναι γύρο στα 410 και πάνω τι είναι?
Τουφεκας πισώπλατα Κωσταρα????? Πάρε ένα series 2 μα 5 ευρουλακια έχει και πάρε και το χελωνάκι και πήγαινε σε ένα καρτέρι που τα πουλιά βγαίνουν στα 10 μέτρα και μου λες μετά αν έχουν διαφοράΓια στησου στα 30m με πλατη, να δεις τη ειναι χελώνα και τη λαγός...
το series 2 βγαζει 380 με 390 ταχυτητα.[μην διαβαζετε μονο τι λενε τα κουτια.Τουφεκας πισώπλατα Κωσταρα????? Πάρε ένα series 2 μα 5 ευρουλακια έχει και πάρε και το χελωνάκι και πήγαινε σε ένα καρτέρι που τα πουλιά βγαίνουν στα 10 μέτρα και μου λες μετά αν έχουν διαφορά
κοψε λιγα μετρα με νουμερο 9μιση και υγρασια!Lm μέχρι τα 35 μέτρα δεν γλιτώνει τίποτα