Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μη τρελαίνεσαι γιατί ακόμη έχουμε μέλλον όταν ολοκληρωθεί η ιστορία οι περισσότεροι θα σκεφτόμαστε πως θα τη βγάλουμε και μετά το κυνήγι,δυστυχώς .Οι περιορισμοί παντού και ο έλεγχος του κόσμου θα έρθει χωρίς επιβολή που θα χτυπήσει άσχημα αλλά με τρόπο που θα σε οδηγεί εκεί αυτόματα .Και δεν ξέρω πως δεν το κατανοούν οι περισσότεροι η ακρίβεια κάποιων πραγμάτων είναι απλά αδικαιολόγητη.Απομένουν ένα δύο τεχνητές κρίσεις ακόμη για να δουλεύουμε όλοι ολημερίς και απλά να φυτοζωούμε .Υπάρχουν κάποιες κυνηγετικές εταιρίες φυσιγγίων να πούμε που δε ξέρω αν υπάρχουν του χρόνου είναι στα όρια και πολλές άλλες ,το οικονομικό μέλλον είναι αβέβαιο για αυτά που δεν θέλουν οι κουμανταδόροι του συστήματος και λέγαμε κάποιους που τα έλεγαν προ χρόνων ότι βλέπουν φαντάσματα και τελικά οι μόνοι που κοιμούνται ορθοί είμαστε οι υπόλοιποι.Η παγκοσμιοποίηση και η αλλοίωση των πληθυσμών αυτό έχει στόχο δημιουργούμε κάτι και εκεί που θα επηρέαζε 5 εκατομμύρια επηρεάζει την μισή ανθρωπότητα αν όχι όλη.Και αυτό χάρην της εξέλιξης και του παγκόσμιου ιστού που αυτό που έχει καταφέρει είναι μεγάλες ομάδες αλλά δυστυχώς ανομοιογενείς σε όλα ενισχύοντας την εγωκεντρικότητα του καθενός ατομικά και την ακατάπαυστη προσπάθειας της προσωπικής του ανύψωσης μέσα από πακτωλούς χρημάτων δηλ (κοινωνίες με μόνη αξία την οικονομική δύναμη) με ότι αυτό συνεπάγεται,ο θάνατος σου ή ζωή μου.
Γιάννη το λέγαμε και στην καραντίνα προσφορά και ζήτηση αν γυρίσουμε την πλάτη σε αυτό το μονοπώλιο θα ιδρώσει το αυτί τούς? Νομίζεις και αυτοί οι μικροί επιχειρηματίες θα αντέξουν γιατί και αυτοί υλικά αγοράζουν από ενα-δυο άτομα τα οποία έχουν μοιράσει την πίτα που αυτό μεταφράζεται (σκάγια-μπαρουτι) .

Γιάννη το λέγαμε και στην καραντίνα προσφορά και ζήτηση αν γυρίσουμε την πλάτη σε αυτό το μονοπώλιο θα ιδρώσει το αυτί τούς? Νομίζεις και αυτοί οι μικροί επιχειρηματίες θα αντέξουν γιατί και αυτοί υλικά αγοράζουν από ενα-δυο άτομα τα οποία έχουν μοιράσει την πίτα που αυτό μεταφράζεται (σκάγια-μπαρουτι) .
Αγγλία 50% φθηνότερα τα ελληνικά προϊόντα από ότι στην Ελλάδα!!!!!! Αυτό τα λέει ολλο για τον ποιον του έλληνα μια ζωη μαυραγορίτες.. αυτοί είναι η Ελλάδιτσα μας!!!

Αγγλία 50% φθηνότερα τα ελληνικά προϊόντα από ότι στην Ελλάδα!!!!!! Αυτό τα λέει ολλο για τον ποιον του έλληνα μια ζωη μαυραγορίτες.. αυτοί είναι η Ελλάδιτσα μας!!!
Ηλία πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη διαφορά δημιουργείται λόγω τον μεσαζόντων, γιατί εκεί είναι τόσο φτηνά υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι και οι εκεί μισθοί είναι τριπλάσιοι από την Ελλάδα εντάξει μήπως για αυτό να μας φαίνονται φτηνά.

δηλαδη ,θα θελει να κανει καποιος μια προπονηση στο σκοπευτηριο ,θα θελει 77 ευρω συν της πουλες!!!!ποιος θα ασχοληθει σοβαρα?
Η επίσκεψη στο σκοπευτήριο πονάει. Το μόνο καλό σε εισαγωγικά είναι ότι δεν έχει πολύ κόσμο. Παραμονή αγώνα στο Σχιστό και έριχνες σχετικά άνετα. Άτομα που διαγωνίζονταν έριχναν 3-4 πουλες και έφευγαν

Δυο παιδιά φέρανε προ ημερών στο σκοπευτήριο τα φυσίγγια PRIMA FIBRE 28 gr της NSI. Ρίξανε μερικά, αλλά δεν τους άρεσαν και συνέχισαν με άλλα. Είχα πάρει ένα για να το "σφάξω" στο σπίτι να δω τα υλικά του, αλλά το ξέχασα. Τώρα το θυμήθηκα και το άνοιξα...
Στο site της NSI αναφέρει πυρίτιδα GM3 PRIMA.Αλλά και πάνω στο κουτί γράφει: "loaded with original GM3 PRIMA". Περίμενα λοιπόν ότι θα βρώ μέσα τη γνωστή γκρι σκόνη, και συγκεκριμένα την PRIMA V αφού είναι 28 gr. Λογικό δεν είναι; Αμ δε ... .what.
Η πυρίτιδα που είχε ήταν στρογγυλά πράσινα φυλλίδια (δίσκοι), προφανώς της οικογένειας 206. Πιθανότατα η 206 V, που είναι για 28 gr (μπορεί όμως να είναι και η D20). .xm.
Η δόση ήταν 1,50 gr, καψούλι Μ688, η βυσμάτωση χαρτονάκι (overpowder card) πάχους 4mm και τάπα DIANA 19 mm. Σκάγια 28,4 gr Νο. 9,5 και κλείσιμο 6αρι αστέρι στα 57,4 mm. Από ζυγίσματα και μετρήσεις με παχύμετρο που έκανα, τα σκάγια ήταν πράγματι ιταλικό 9,5άρι (διαμέτρου 2 mm και περίπου 21,2 σκάγια/gr).
Τα υλικά και η δοσολογία στο φυσίγγι αυτό είναι τα ίδια ακριβώς με το παλιό NS-20 FIBRE 28 gr,με μόνη διαφορά τον μεταλλικό πάφυλα, που είναι 12 mm και ασημί (επινικελωμένος), ενώ στο παλιό ήταν απλός 8mm. Με βάση τα παραπάνω (υλικά και δοσολογία) πιστεύω ότι είναι μια χαρά φυσίγγι (για "μαλλινόταπο") αν και δεν το έριξα για έχω ιδίαν άποψη, είχα ρίξει όμωςπαλιότερα 2-3 κουτιά από τα NS-20 FIBRE και δεν μου φάνηκαν άσχημα.
Απλώς το ανέφερα εδώ, για το γεγονός ότι άλλα υλικά (πυρίτιδα) λένε ότι έχουν, κι άλλα έχουν μέσα. Κι ότι αυτό δεν το κάνουν μόνο οι Έλληνες κατασκευαστές, αλλά και οι "γείτονές μας" δεν είναι καλύτεροι, και μάλιστα μεγάλες εταιρείες ... .big smile.
ελπίζω να βοήθησα

Attachments

• BA8E4F3C-28A1-4892-A69E-678679A434A9.png
    BA8E4F3C-28A1-4892-A69E-678679A434A9.png
    612,7 KB · Προβολές: 36
  • 2F6380CB-EC8B-4C62-8770-AD9DE80B8801.jpeg
    2F6380CB-EC8B-4C62-8770-AD9DE80B8801.jpeg
    249,5 KB · Προβολές: 36
ελπίζω να βοήθησα
Ευχαριστώ πολύ Χάρη !!! Ακριβώς όπως το είχα βρει κι εγώ πριν 7-8 χρόνια !!! Η πυρίτιδα καμία σχέση με Gm3 ή Prima ... Προφανώς είναι η 206V (ή η D20).
Όχι ότι είναι κακό αυτό. Προσωπικά τη 206V τη θεωρώ καλύτερη (έχει και πιο καθαρή καύση χωρίς κατάλοιπα). Με αυτή γεμίζεται και το Lambro Series 5 (με 5% αντιμόνιο).
Αλλά ... ποιος ο λόγος να ονομάζουν το φυσίγγι PRIMA FIBRE ??? Και δεν έφτανε αυτό, αλλά γράφουν και στο κουτί "Loaded with original GM3 PRIMA" !!!!!!! Αν αυτό δεν είναι καραγκιοζιλίκι, μ@λ@κία, κοροϊδία, εξαπάτηση ... τότε τι είναι ???
Ας το ονόμαζαν σκέτο FIBRE ... ή NS-20 FIBRE όπως παλαιότερα, ή δεν ξέρω πως αλλιώς !!!

Status
Not open for further replies.
Back