Τότε είσαι οκ.σπάνια θα ρίξω μέχρι 35-40
Τότε είσαι οκ.σπάνια θα ρίξω μέχρι 35-40
Αυτο έγινε με το ίδιο οπλο?Τα πρώτα που είχα πάρει πήγαν μια χαρά. Κοντά και μακριά, κανένα πρόβλημα.
Από όταν αγόρασα τα επόμενα είδα διαφορά.
Αυτό είναι το γαμωτο, δεν μου έχει μείνει κανένα από τα παλιά.Αυτο έγινε με το ίδιο οπλο?
Αλλα θα μου πεις κ άλλο οπλο σου να είχες δεν έχει σημασία εφόσον τα ρίχνεις χρόνια τα ξέρεις....
Τελοσπαντων....
Μόνο αν σφάξεις ένα από το καθένα θα μπορεσει να διαπιστωθεί αν έχει αλλάξει κάτι..
Το νούμερο μου (Φ2.00mm)πάνω από 20 χρόνια στα τσιχλοκοτσυφα.Σήμερα σε κυνήγι τσίχλας πάντως τα 9.5αρια ήταν φωτιά, 10 φυσίγγια έριξα και πήρα 7/7 ξερές. Τα βλέπω να με ακολουθούν στα περάσματα για το υπόλοιπο της σεζόν αν συνεχίσουν έτσι...
Με την φρατζωλα το ρίχνεις φιλεΤο νούμερο μου (Φ2.00mm)πάνω από 20 χρόνια στα τσιχλοκοτσυφα.
Μόνο καλά έχω να πω!
Και με το καρβέλι!Με την φρατζωλα το ρίχνεις φιλε
Τα ρίχνω κι εγώ πολλά χρόνια (κυρίως σκοπευτήριο, αλλά και στις τσίχλες ... μόνο που αυτές εδώ σχεδόν πάντα είναι λιγοστές, δυστυχώς). Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα διαφορές στις προσκοπεύσεις, ίσως όμως να μην έδωσα σημασία, ή δεν μπορώ να τις αντιληφθώ ... Η αλήθεια είναι όμως ότι έχω βρει μικροδιαφορές στην δόση της πυρίτιδας σε διάφορες παρτίδες, με διαφορετικούς κάλυκες, και με διαφορετικό ύψος μεταλλικού πάφυλα. (Με ίδιο καψούλι και συγκεντρωτήρα σε όλα). Δεν ξέρω αυτές οι διαφορές σε τί βαθμό επηρεάζουν την ταχύτητα και την προσκόπευση ... Παραθέτω μερικές:Τα πρώτα που είχα πάρει πήγαν μια χαρά. Κοντά και μακριά, κανένα πρόβλημα.
Από όταν αγόρασα τα επόμενα είδα διαφορά.
1) Από τα πρώτα - πρώτα, σε κάλυκα Nobelsport με κοντό μέταλλο 8mm, χρυσαφί
Αυτές είναι οι παρτιδες που επεσαν στα χέρια μου μιας κ δεν το χρησιμοποιούσα συστηματικά..4) Και από τα φετινά, πάλι με κάλυκα Nobelsport με μέταλλο 12mm, αλλά ασημί.
Σωστά....Βλέπουμε ότι στα τελευταία, σε σχέση με τα προηγούμενα (με το ίδιο ύψος μετάλλου) υπάρχει μια διαφορά 0,05g πυρίτιδας, που λογικά θα τα κάνει λίγο πιο γρήγορα. Το πόσο, δεν έχω ταχογράφο να το μετρήσω, και στην πράξη δεν το καταλαβαίνω ...
Τα έριξες (και) αυτά με το μονοκαννο?Υ.Γ. Τώρα που έψαχνα τις φωτογραφίες ξαναβρήκα και το Low Recoil.
Τάσο, νομίζω ότι τα συγκεκριμένα δεν τα έχω ρίξει ποτέ και με κανένα τουφέκι !!! Αυτό το ένα που έσφαξα το πήρα από το σκοπευτήριο, μάλιστα αν θυμάμαι καλά μου το έδωσε ο συχωρεμένος ο Βίκτωρας, και δεν είχε κι άλλο. Το πήρα από περιέργεια, για να δω πόση είναι η δόση, που να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό low recoil, και πώς είναι αυτή η πυρίτιδα Prima MSV που έγραφε στο site. Οπότε μετά δεν αγόρασα άλλο, αφού ήμουν ΟΚ με τα Series 2.Τα έριξες (και) αυτά με το μονοκαννο?
Προσπαθώ να καταλάβω τι διάολο θέλει
να ...πει αυτό το low recoil αν συγκριθεί με τα series 2......
Στελιο να υποθεσω οτι ειναι 24 γραμμαρια και η πυριτηδα η ροζ ειναι η ακουιλα SV , που ειναι χαμηλα θα επρεπε να ειναι στο 1,25 σε ολα περσινα και φετινα , αλλα πιθανον εαν ανοιγες και αλλο απο το ιδιο κουτι θα ειχε διαφορετικη δοση πυριτηδας, γιατι ολα τα ετοιμα γεμιζωντε στο περιπου με ογκομετρικα χωρις ακριβια , που μονο ο ιδιογομωτης εχει ακριβια εαν ζυγιζει ενα ενα στα φυσιγγια που γεμιζει την δοση πυριτηδας και σκαγιωνΤα ρίχνω κι εγώ πολλά χρόνια (κυρίως σκοπευτήριο, αλλά και στις τσίχλες ... μόνο που αυτές εδώ σχεδόν πάντα είναι λιγοστές, δυστυχώς). Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα διαφορές στις προσκοπεύσεις, ίσως όμως να μην έδωσα σημασία, ή δεν μπορώ να τις αντιληφθώ ... Η αλήθεια είναι όμως ότι έχω βρει μικροδιαφορές στην δόση της πυρίτιδας σε διάφορες παρτίδες, με διαφορετικούς κάλυκες, και με διαφορετικό ύψος μεταλλικού πάφυλα. (Με ίδιο καψούλι και συγκεντρωτήρα σε όλα). Δεν ξέρω αυτές οι διαφορές σε τί βαθμό επηρεάζουν την ταχύτητα και την προσκόπευση ... Παραθέτω μερικές:
1) Από τα πρώτα - πρώτα, σε κάλυκα Nobelsport με κοντό μέταλλο 8mm, χρυσαφί.
View attachment 93223
2) Σε κάλυκα Maxam με μέταλλο 10mm, χρυσαφί.
View attachment 93224
3)Περυσινά , κάλυκας Nobelsport με μέταλλο 12mm, χρυσαφί.
View attachment 93225
4) Και από τα φετινά, πάλι με κάλυκα Nobelsport με μέταλλο 12mm, αλλά ασημί.
View attachment 93226
Βλέπουμε ότι στα τελευταία, σε σχέση με τα προηγούμενα (με το ίδιο ύψος μετάλλου) υπάρχει μια διαφορά 0,05g πυρίτιδας, που λογικά θα τα κάνει λίγο πιο γρήγορα. Το πόσο, δεν έχω ταχογράφο να το μετρήσω, και στην πράξη δεν το καταλαβαίνω ...
Υ.Γ. Τώρα που έψαχνα τις φωτογραφίες ξαναβρήκα και το Low Recoil. Και σε αυτό φαίνεται πολύ χαμηλή η δόση, αλλά είναι και άλλη πυρίτιδα ( Prima MSV την ανέφερε στο site) ...
View attachment 93227
Με τι τσοκ εριχνες?Δοκίμασα αυτά (σε νουμερο 8), σε πρακτικη σκοποβολη, και τους μακρινους στόχους δεν τους εριχνε καν
Ας μη μιλησω για τα popper που ειναι και πιο βαρια.
9.40 τα 25
Απογοητευση.
Ναι 24 γραμμάρια είναι. Η πυρίτιδα είναι η AS-24 Vectan (τώρα η NSI τη λέει Α-24). Ο Ναυπλιώτης χρησιμοποιεί πυρίτιδες μόνο της Nobelsport, αφού είναι και αποκλειστικός αντιπρόσωπος.Στελιο να υποθεσω οτι ειναι 24 γραμμαρια και η πυριτηδα η ροζ ειναι η ακουιλα SV , που ειναι χαμηλα θα επρεπε να ειναι στο 1,25 σε ολα περσινα και φετινα , αλλα πιθανον εαν ανοιγες και αλλο απο το ιδιο κουτι θα ειχε διαφορετικη δοση πυριτηδας, γιατι ολα τα ετοιμα γεμιζωντε στο περιπου με ογκομετρικα χωρις ακριβια , που μονο ο ιδιογομωτης εχει ακριβια εαν ζυγιζει ενα ενα στα φυσιγγια που γεμιζει την δοση πυριτηδας και σκαγιων
Δεν εχω τσοκ.Με τι τσοκ εριχνες?
Σου ανοιγε πολυ τι τουφεκια και εχανε την μαζα που ηθελε να ριξει τα μεταλακια βαλε και το 8αρι σκαγιΔεν εχω τσοκ.
Κυλινδρος ειναι.
Δεν κανουν τα ψιλά σκαγια θελει απο 6 και κατω, ιδανικά 5αρια.Σου ανοιγε πολυ τι τουφεκια και εχανε την μαζα που ηθελε να ριξει τα μεταλακια βαλε και το 8αρι σκαγι
δοκιμασε αλλα 28αρια με αλλους συγκεντροτηρες κ 7,5 σκαγια αν δε βρισκεις 28αρια για πρακτικη