Σκοπευτικά Φυσίγγια

Δοκίμασα αυτά (σε νουμερο 8), σε πρακτικη σκοποβολη, και τους μακρινους στόχους δεν τους εριχνε καν :oops:
Ας μη μιλησω για τα popper που ειναι και πιο βαρια.
9.40 τα 25
Απογοητευση.

Attachments

• Screenshot 2024-11-08 at 15-41-01 Lambro A1 Speciale Φυσίγγια Συγκέντρωσης 12Cal 70mm 28gr 25τ...png
    Screenshot 2024-11-08 at 15-41-01 Lambro A1 Speciale Φυσίγγια Συγκέντρωσης 12Cal 70mm 28gr 25τ...png
    197,8 KB · Προβολές: 16
Δοκίμασα αυτά (σε νουμερο 8), σε πρακτικη σκοποβολη, και τους μακρινους στόχους δεν τους εριχνε καν :oops:
9.40 τα 25
Απογοητευση.
Γιώργο δεν εχω ιδέα για το πως ακριβώς γίνεται η πρακτική σκοποβολή κ στα πόσα μέτρα πυροβολούνται οι στόχοι...
Αυτό που ξέρω είναι πως όσα φυσίγγια προοριζονται για εκεί(και περιεχουν σκάγια) παράγονται στα ν5 και 6....

Μήπως τα 8αρακια που έριξες κ που προέρχονται από ένα ελαφρύ κυνηγετικό φυσιγγι στάθηκαν ανεπαρκή για τέτοια χρήση?

Γιώργο δεν εχω ιδέα για το πως ακριβώς γίνεται η πρακτική σκοποβολή κ στα πόσα μέτρα πυροβολούνται οι στόχοι...
Αυτό που ξέρω είναι πως όσα φυσίγγια προοριζονται για εκεί(και περιεχουν σκάγια) παράγονται στα ν5 και 6....

Μήπως τα 8αρακια που έριξες κ που προέρχονται από ένα ελαφρύ κυνηγετικό φυσιγγι στάθηκαν ανεπαρκή για τέτοια χρήση?
Οι στόχοι ειναι όλοι αρκετα κατω απο 20 μετρα, απλα σε λιγα γραμμαρια (28 π.χ.) και πολυ σωστα αναφερεις νουμερο 5, βγαζει ΜΟΝΟ ο Κυργιας και ειμαστε "δεμενοι" με αυτον.
Η μονη εναλλακτικη λιγο βαρυτερα (32-34) που δεν ενδεικνυεται, και ειναι και ακριβοτερα :(

Εγώ πάντως βρήκα τα ίδια υλικά με τα παλια series 2 με μόνη διαφορά το υψος του μετάλλου(τουλάχιστον σε αυτή την παρτιδα που εχω) ..
Εριξα οχτώ φυσιγγια τώρα στα περασματα που σίγουρα είναι λίγα αλλά δεν κ είδα κάτι το παραξενο σε σχέση με τα παλια..
Μέσα στον χειμώνα κ αν έχει πουλια θα επανέλθω...

Αυτό που πραγματικα μου είχε κάνει εντυπωση με αυτό το φυσιγγι είναι ότι ήταν φιλικο στις κοντινές τουφεκιές του περπατητου με τσοκ 3*-1* ενώ ταυτόχρονα τα πήγαινε μια χαρά κ στις καρτερισιες...
Γλυκιές τουφεκιές, γλυκά σκοτώματα......

Ενώ αντίθετα τα nsi Japan skeet σε αυτή την περιπτωση ήταν αυστηρά αλλά εκαναν πολυ ωραιες μακρινές βολές κ έδιναν ξερά πουλια, πραγμα που προφανως κ σημαίνει ότι ήταν πιο συγκεντρωτικά φυσίγγια...

Οποτε αν δεν σε ικανοποιούν πλεον τα lambro κ αν ψαχνεσε για 24γρ στο καρτερι πάρε κ ενα κουτί Japan για δοκιμή κ στο δικο σου Baikal(τα έχει κ αυτα ο Γιαννουλάκης)....
Φέτος πήρα στην αρχή 1-2 κουτιά όπου είδα μόνο διαφορά στον κάλυκα. Μετά πήρα μια κούτα από καινούργια παραλαβή και εκεί είδα την διαφορά. Βέβαια αφήνω ένα παράθυρο ανοιχτό λόγο κούρασης εκείνη την ημέρα και εννοείται πως δεν θα τα παρατήσω. Αλλά όσα πουλιά πήρα εκείνη την ημέρα όλα στο κεφάλι.
Τα nsi τα δοκίμασα πέρυσι, κανένα παράπονο ούτε από αυτά. Αν δω ότι δεν βολευομαι με τα lambro μπορεί να πάω προς τα εκεί αν δεν βρω κάτι άλλο να μου ταιριάζει.
Γενικά προσπαθώ όσο μου δίνεται η ευκαιρία να προτιμώ την ελληνική αγορά, όχι μόνο στα φυσίγγια αλλά στα πάντα.
Ευτυχώς ο γιαννουλακης έχει μεγάλη ποικιλία οπότε στην δύσκολη θα βολευτω...
Πήρα και ένα κουτί lambro Α1 28γρ 9.5 να το τσεκαρω και αυτό και την Κυριακή θα σας πω εντυπώσεις...

9.40 τα 25
Απογοητευση.
Θα πω εντυπώσεις από τον κυνηγοτοπο την Κυριακή...

Απο ότι βλέπω υπάρχει έλλειψη στα μαγαζιά αλλά στο σαιτ του υπάρχουν...

Low recoil ε??
Μα πόσο πιο..low από τα series 2?? :oops:
Που ακόμα κ με το μονοκαννο δεν ένιωθα τίποτα....
Αυτο πρεπει να ηταν και λιγο καλυτερο βλητικα απο το series2 το κόκκινο.Ετσι μου ειχε φανει

Last edited:
9.40 τα 25
Απογοητευση.
μην πληρωνης ρε φιλεμου τα τσιχλοφυσιγκα χρυσαφιιι εχη και ποληηηη καλητερα και φτηνωτεραααα ;) ψαξτην λιγοοο,,,εγω πρωσοπικα δουλευω τα 30γρ στο ορτυκι τρυγονι τσιχλααα και ειμαι ΥΠΕΡΕΥΧΡΙΣΤΗΜΕΝΩΣΣΣΣ γνωμημου οκ οκ ρουμελιωτηςςςς.my man.

9.40 τα 25
Απογοητευση.
Σήμερα σε κυνήγι τσίχλας πάντως τα 9.5αρια ήταν φωτιά, 10 φυσίγγια έριξα και πήρα 7/7 ξερές. Τα βλέπω να με ακολουθούν στα περάσματα για το υπόλοιπο της σεζόν αν συνεχίσουν έτσι...

@tasos hunter Και σμρ το ίδιο πρόβλημα με τα series 2 όλα μπροστά. 5/9 βαρεμενες στο κεφάλι, 3 δεν ξέρω που τις πήραν τα σκάγια γιατί με χαιρέτησαν και άλλη μία ζωντανή που βρήκα σπασμένο ράμφος και βαρεμενη μπροστά και χαμηλά με ένα σκαγι. Θα τα κρατήσω για το περπάτημα όπως φαίνεται...

@tasos hunter Και σμρ το ίδιο πρόβλημα με τα series 2 όλα μπροστά. 5/9 βαρεμενες στο κεφάλι, 3 δεν ξέρω που τις πήραν τα σκάγια γιατί με χαιρέτησαν και άλλη μία ζωντανή που βρήκα σπασμένο ράμφος και βαρεμενη μπροστά και χαμηλά με ένα σκαγι. Θα τα κρατήσω για το περπάτημα όπως φαίνεται...
Εντάξει οκ, δεν ειναι κακό αυτό...
Δοκίμασες να μειώσεις την προσκοπευση σου?

Κλείσε τσοκ με αυτά.

Εντάξει οκ, δεν ειναι κακό αυτό...
Δοκίμασες να μειώσεις την προσκοπευση σου?
Από την προηγούμενη φορά διαπίστωσα ότι πρέπει να ρίξω σχεδόν πάνω στο πουλί αλλά αυτό μόνο σε τουφεκιές που έχω τον χώρο και τον χρόνο να το σκεφτώ και να το πράξω. Επειδή όμως αυτές είναι μόλις το 10% μιας και οι υπόλοιπες είναι σχεδόν στιγμιαίες, δεν μου βγαίνουν. Ποτέ ούτως ή άλλως δεν έκανα τρελές προσκοπευσεις λόγο κοντινής απόστασης των θηραμάτων (στις τσίχλες πάντα).
Τόσα χρόνια μόνο ένα φυσιγγι έχω πει δεν θα ξαναπάρω, τώρα μάλλον βρήκα και το δεύτερο (έχω πάρει και μια κούτα απο το άτιμο). Κρίμα, τα ρίχνω πολλά χρόνια και πίστευα ότι δεν θα τα αλλάξω ποτέ.

Κλείσε τσοκ με αυτά.
Να κλείσω τσοκ, εννοείς βάλω πιο στενό;
Τότε δεν θα τις ακουμπάω καν (αν κατάλαβα καλά) .
Ως επί το πλείστον κυνηγάω με 5* & 4* σπάνια θα βάλω 3* κυρίως σε μπασιμο και στις πρώτες στα απογευματινά.

Ως επί το πλείστον κυνηγάω με 5* & 4* σπάνια θα βάλω 3* κυρίως σε μπασιμο και στις πρώτες στα απογευματινά.
Δεν φταίει τότε το φυσιγγι, κάτι με την προσκοπευση σου στην ταχύτητα της κίνησης σου.( Για 4,5 άστρα με πολύ λίγα γραμμάρια κυνηγάς, πάνω από 25 μέτρα δεν ρίχνεις?)

Τα συγκεκριμένα φέτος που τα έριξες στις αρχές στα περάσματα με το ποζε baikal 3*-1* (θέλοντας και μη) πως τα ειδες, ειχες το ίδιο θέμα?
Δεν μπορεί να σου ετυχαν μόνο μακρινές τουφεκιές....

Last edited:
Τα συγκεκριμένα φέτος που τα έριξες στις αρχές στα περάσματα με το ποζε baikal 3*-1* (θέλοντας και μη) πως τα ειδες, ειχες το ίδιο θέμα?
Δεν μπορεί να σου ετυχαν μόνο μακρινές τουφεκιές....
Τα πρώτα που είχα πάρει πήγαν μια χαρά. Κοντά και μακριά, κανένα πρόβλημα.
Από όταν αγόρασα τα επόμενα είδα διαφορά.

Δεν φταίει τότε το φυσιγγι, κάτι με την προσκοπευση σου στην ταχύτητα της κίνησης σου.( Για 4,5 άστρα με πολύ λίγα γραμμάρια κυνηγάς, πάνω από 25 μέτρα δεν ρίχνεις?)

Σίγουρα φταίει η προσκοπευση αλλά θεωρώ γιατί τα φυσίγγια είναι γρήγορα.
Γιατί τα γραμμάρια είναι λίγα; Τόσα χρόνια αυτά ρίχνω και δεν είχα πρόβλημα.
Όσο για τα τσοκ και τα μέτρα, το 90% είναι μέχρι αυτά τα μέτρα, σπάνια θα ρίξω μέχρι 35-40, είναι έτσι οι τόποι που κυνηγάω που δεν μου δίνουν περιθώρια ειδικά χωρίς σκυλί πλέον. Αν βάλω 2*-1* θα τα λιώσω τα πουλιά σε τέτοιες αποστάσεις (δοκιμασμένο)

Back