Σκοπευτικά Φυσίγγια

Ενα γρηγορο πείραμα δοκιμών...

Μην αδικούμε τα σκοπευτικά 24άρια στο κυνηγι αλλα κ βλητικά.....
Ιδη μας χρειαζονται στο κυνηγι, κ θα τα χρειαστεί κι αλλος κοσμος στην πορεία, διοτι η τσεπες μας στενεύουν...

Nobel Japan Skeet 24gr No:9½
25°C
Αυλός 18.4 (S/P Rizzini Hombra 66cm)
Βολές 2× 427m/s & 422 m/s στο V 1.5.

View attachment 88513

Εν συνεχεία άλλες 2 βολες με S/P Winchester Select 76cm
Αυλός 18.8....413 m/s & 415 m/s...(φωτο δεν εχει γιατι βιαζόμασταν)

Αλλη μια φορα, βλεπουμε οτι οι στενοι αποδιδουν καλυτερα με τα λιγοτερα σκαγια...οι διευρυμενοι θέλουν γόμωση....

Υ.Γ. Δεν κατηγορώ αυλούς...ειμαι λάτρης όλων.
Εγώ βλέπω ακριβώς το ανάποδο επαναλαμβάνομενα.. 10 περίπου μέτρα παραπάνω ο 18,7 σε όλο το εύρος των γομωσεβων αλλά κάθε κάνη είναι ξεχωριστή...

Εγώ βλέπω ακριβώς το ανάποδο επαναλαμβάνομενα.. 10 περίπου μέτρα παραπάνω ο 18,7 σε όλο το εύρος των γομωσεβων αλλά κάθε κάνη είναι ξεχωριστή...
Ισχυει αυτο που λες, διοτι τα 10m/s παραπανω τα εχει παντα ο διευρυμενος κ το εχω δρι σε δοκιμες με το συγκεκριμενο s/p win. Select...στην προκειμενη φαση ομως, ο 18.4 εδωσε παραπανω....ισως να ειναι η βυσματωση;;
(Λεω ισως βλακεια).

Ισχυει αυτο που λες, διοτι τα 10m/s παραπανω τα εχει παντα ο διευρυμενος κ το εχω δρι σε δοκιμες με το συγκεκριμενο s/p win. Select...στην προκειμενη φαση ομως, ο 18.4 εδωσε παραπανω....ισως να ειναι η βυσματωση;;
(Λεω ισως βλακεια).
Μπορεί ναι... Οπότε ρίξεις κ κανένα άλλο θα έχεις πιο ασφαλές συμπέρασμα...δεν έχω κάνει κ εγώ πολλά συγκριτικά σε 24αρια οποτε δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι παίζει με αυτή τη γόμωση

(Λεω ισως βλακεια).
Ο gt εμένα δεν μου δουλεύει καλά στην μαξους δεν μου αρεση καθόλου στης Μπερέτες με 18,4 είναι καλος

Ενα γρηγορο πείραμα δοκιμών...

Μην αδικούμε τα σκοπευτικά 24άρια στο κυνηγι αλλα κ βλητικά.....
Ιδη μας χρειαζονται στο κυνηγι, κ θα τα χρειαστεί κι αλλος κοσμος στην πορεία, διοτι η τσεπες μας στενεύουν...

Nobel Japan Skeet 24gr No:9½
25°C
Αυλός 18.4 (S/P Rizzini Hombra 66cm)
Βολές 2× 427m/s & 422 m/s στο V 1.5.

View attachment 88513

Εν συνεχεία άλλες 2 βολες με S/P Winchester Select 76cm
Αυλός 18.8....413 m/s & 415 m/s...(φωτο δεν εχει γιατι βιαζόμασταν)

Αλλη μια φορα, βλεπουμε οτι οι στενοι αποδιδουν καλυτερα με τα λιγοτερα σκαγια...οι διευρυμενοι θέλουν γόμωση....

Υ.Γ. Δεν κατηγορώ αυλούς...ειμαι λάτρης όλων.
Αξιόλογο φυσεκακι θα έλεγα εγώ. Πήρα ένα πακέτο πέρσι για πρώτη φορά,έκανα και τρυγόνι και ορτύκια και τσίχλες...μέχρι τα 30 μέτρα θεωρώ πως είναι σκούπα!!!

Αξιόλογο φυσεκακι θα έλεγα εγώ. Πήρα ένα πακέτο πέρσι για πρώτη φορά,έκανα και τρυγόνι και ορτύκια και τσίχλες...μέχρι τα 30 μέτρα θεωρώ πως είναι σκούπα!!!
Αν μεχρει 30 μέτρα κάνουν την δουλειά τους τι άλλο θέλεις τα απογευματινά το 95 % τον βολών εκεί γίνονται

Στο σκοπευτηριο, μου εχει δωσει κ πιατα των 40+ μετρων με 3*....μαλιστα εσπασα κ ενα τραπόπιατο τουλαχιστο 50m συμφωνα με την υποδιξη του επιβλέπων του σκοπευτηριου, μιας κ ειδε το σπασιμο εκεινη τη στιγμη....αυτο το σπασιμο σε αυτα τα μετρα, περαν της τυχης, εχει να κανει κ με τις ταχυτητες τελικα που εδωσε λογο μενουσας ταχυτητας...εκει οφειλετε...αξιολογο φυσιγγι, και δεν του ειχα η αληθεια ειναι....γιατι να μη δουλευει κ στο κυνηγι........... ;)

Στο σκοπευτηριο, μου εχει δωσει κ πιατα των 40+ μετρων με 3*....μαλιστα εσπασα κ ενα τραπόπιατο τουλαχιστο 50m συμφωνα με την υποδιξη του επιβλέπων του σκοπευτηριου, μιας κ ειδε το σπασιμο εκεινη τη στιγμη....αυτο το σπασιμο σε αυτα τα μετρα, περαν της τυχης, εχει να κανει κ με τις ταχυτητες τελικα που εδωσε λογο μενουσας ταχυτητας...εκει οφειλετε...αξιολογο φυσιγγι, και δεν του ειχα η αληθεια ειναι....γιατι να μη δουλευει κ στο κυνηγι........... ;)
Με τέτοιες ταχύτητες που σου έβγαλε σίγουρα θα κανη και για τα περάσματα του Οκτωβρίου το θέμα μετά είναι το ψυχολογικό που ρίχνεις με 24 γραμμάρια

Με τέτοιες ταχύτητες που σου έβγαλε σίγουρα θα κανη και για τα περάσματα του Οκτωβρίου το θέμα μετά είναι το ψυχολογικό που ρίχνεις με 24 γραμμάρια
Απλα θελει λιγο πιο σταθερη σκοπευση, καθως αυστηρό....απο θεμα προσκοπευσης, δεν ειδα διαφορα συνάμα με τα Rio Trainning 28gr που εριχνα....πιο συγκεντρωτικο το Rio 28 σε πινακα κ στον ταχογραφο...

Επισης και το Lambro series 2, σε 28 και 24 μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στο κυνήγι και το σκοπευτήριο.
Θελω να τα ριξω κι αυτα τα 2 να τα δω....καθως κ το
GT 28 (1κουτι εριξα) ναι μεν καλα σπασιματα σχετικα, αλλα δε τα πολυ βρεικα στο θεμα προσκοπευσης μαζι τους σε σχεση με τα Rio 28 No8 & Japan Skeet 24gr 9½.

ΥΓ.
Εχω παρει 2 κουτακια RM 28gr No8½ (nickel) τωρα για να ριξω.

Αν μεχρει 30 μέτρα κάνουν την δουλειά τους τι άλλο θέλεις τα απογευματινά το 95 % τον βολών εκεί γίνονται
Τα δοκίμασα αρχές της σεζόν μέχρι αρχές Οκτώβρη δηλαδή που ούτως η άλλως τα τελευταία χρόνια είναι γιαλαντζι φθινόπωρο.. σε θερμοκρασίες κάτω τον 25 βαθμών δε νομίζω να τράβηξα κανένα.

Πράγματι ψυχολογικό θέμα:αν ρίξεις με 24 gr μολύβι,θα νιώθεις ότι ρίχνεις με όπλο 20cal... .think. Όχι φυσικά ότι το 20άρι όπλο είναι κακό,έχω και εγώ εξάλλου...

Πραγματικά παιδιά, ειδικά τα 24ρια Λάμπρο τραπ 2% κάνω εδώ και χρόνια, φοβερές τουφεκιες στο Σπόρτινγκ, και σε μακρινές αποστάσεις με 3αρι τσοκ μπενελλι μ1 με αυλό 18.3, μαλακό γρήγορο και απολαυστικό ειδικά για το καλοκαίρι !!!

Πραγματικά παιδιά, ειδικά τα 24ρια Λάμπρο τραπ 2% κάνω εδώ και χρόνια, φοβερές τουφεκιες στο Σπόρτινγκ, και σε μακρινές αποστάσεις με 3αρι τσοκ μπενελλι μ1 με αυλό 18.3, μαλακό γρήγορο και απολαυστικό ειδικά για το καλοκαίρι !!!
Στο κυνήγι πως τα είδες?

Back