Σουγιάδες και Μαχαίρια

Η τρέλα που με έπιασε πριν μερικά χρόνια με την κατασκευή μαχαιριών συνεχίζει με βασικό πρόβλημα τον χώρο ,ο οποίος μου στερεί την ολη ενασχόληση στο επίπεδο που θα ήθελα. Μετα τον ηλεκτρικό φούρνο για τις βαφές ατσαλιού ,άλλη μια κατασκευή για την τρέλα μου με την κατασκευή μαχαιριών ολοκληρώθηκε ,μετά από πολύ κόπο. Πρόκειται για εναν ταινιοληαντήρα με τριφασικό μοτέρ 2 ιππων 2800 στροφων και inverter ο οποίος τρέχει ταινιες 2 Χ 72 ιντσες με 35 μέτρα το δευτερόλεπτο στο φουλ.
Ο κορμός ειναι απο λαμαρινα 10χιλ πάχος και οι κοιλοδοκοί ειναι 4 χιλ. Τα ράουλα παραγγελια απο Πολωνία με 3 εσωτερικα ρουλεμάν έκαστο. Το συνολικό βάρος ειναι γύρω στα 65 κιλά και μαζι μ αυτον εφτιαξα και το τραπεζάκι του.
Δυστυχώς κάνα ενάμιση μήνα θα τον κοιτάω μόνο αφου λόγω κάποιας επέμβασης θα ειναι αδύνατο να κάνω οτιδήποτε.
Μίλτο που είσαι ;

328OAsP.jpg

vURCxzb.jpg

bbfrebE.jpg

ZKqSCKm.jpg
eiGHlCF.jpg
ae8EWxH.jpg
Μπράβο Δημήτρη, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει.
Εργαλείο για μια ζωή.
Δυστυχώς στην Ελλάδα αν δεν ιδιοκατασκευασεις δεν βρίσκεις τέτοια ποιότητα.

Καλησπέρα φίλε.ειμαι ο Παναγιώτης από Θεσσαλονίκη.κυνηγος ιδ.υπ. και ασχολούμαι με την κατασκευή μαχαιριών από χόμπι κ την τρέλα μου σχεδόν τριάντα χρόνια.
Παναγιώτη μήπως εισαι μέλος και στην ομάδα "Ελληνικο χειροποίητο μαχαίρι " ,με τον Ιωσήφ ;

Μπράβο Δημήτρη, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, να το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει.
Εργαλείο για μια ζωή.
Δυστυχώς στην Ελλάδα αν δεν ιδιοκατασκευασεις δεν βρίσκεις τέτοια ποιότητα.
Το θεμα Γιαννη ειναι οτι και να θες να ιδιοκατασκευσεις ,ειναι πραγματα που πρεπει να τα φέρεις απέξω, γιατί εδώ δεν υπάρχουν και αν απευθυνθείς σε κάποιον να σου κατασκευάσει κάτι ,το κόστος πολυ μεγάλο.
Συγκεκριμένα τα ράουλα αλουμινίου. Το ενα εχει διάμετρο 17 εκ το άλλο 10 και τα δυο 5 εκ. Εκτός του πρώτου τα αλλα εχουν μεσα φωλια με 3 ρουλεμαν.
Αυτα για να μου τα φτιάξει καποιος εδω , πρέπει να πουλήσω νεφρό. Απο Πολωνία 130 και 18 τα μεταφορικά.
Στο συγκεκριμένο αντικείμενο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ,τοσο απο από ερασιτέχνες κατασκευαστές αλλά και από ανθρώπους που αγοράζουν μαχαίρια και δεν υπάρχει στην Ελλάδα μία μονάδα να υποστηρίξει κάποια εργαλεία και εξαρτήματα . Αντιθέτως οι Τούρκοι εχουν προχωρήσει πολυ και πουλάνε ακομη και στην Αμερική πχ TR maker
Αυτο για σύγκριση.

Καλημέρα στην παρέα.βλεπω αρκετό καιρό αλλά δεν γράφω κάτι.αν κάποιος θέλει πουλάω η κάνω ανταλλαγή χειροποίητα μαχαίρια με παλιά φυσίγγια χάρτινους κάλυκες ας είναι κ άδεια.
Παναγιώτη καλημέρα!
Τακτικό εμπόριο μέσα στο forum από ιδιώτες δεν επιτρέπεται.
Μπορείς ωστόσο αφού έχεις συμπληρώσει 200 μηνύματα να ανεβάσεις 3 αγγελίες ανα έτος.
Αν θες να έχεις δικό σου θέμα με τις κατασκευές σου το οποίο έχει να κάνει με παρουσίαση και όχι με εμπόριο μπορεί να γίνει ύστερα από συμφωνία.

Παναγιώτη καλημέρα!
Τακτικό εμπόριο μέσα στο forum από ιδιώτες δεν επιτρέπεται.
Μπορείς ωστόσο αφού έχεις συμπληρώσει 200 μηνύματα να ανεβάσεις 3 αγγελίες ανα έτος.
Αν θες να έχεις δικό σου θέμα με τις κατασκευές σου το οποίο έχει να κάνει με παρουσίαση και όχι με εμπόριο μπορεί να γίνει ύστερα από συμφωνία.

Καλημέρα φίλε.πρωτη φορά έγραψα δεν ξέρω τη όροι υπάρχουν αν κάπου έκανα λάθος συγνωμη.απλα βλέπω που γράφεται κ νόμισα μπωρο κ εγώ.να είσαι καλά κ πάλι συγνώμη.θα σας παρακολουθώ γιατί είναι το πάθος μου να φτιάχνω μαχαίρια όπως τα θέλω στα γούστα μου.οχι λαμαρίνες.....

Καλημέρα φίλε.πρωτη φορά έγραψα δεν ξέρω τη όροι υπάρχουν αν κάπου έκανα λάθος συγνωμη.απλα βλέπω που γράφεται κ νόμισα μπωρο κ εγώ.να είσαι καλά κ πάλι συγνώμη.θα σας παρακολουθώ γιατί είναι το πάθος μου να φτιάχνω μαχαίρια όπως τα θέλω στα γούστα μου.οχι λαμαρίνες.....
Για να μην παρεξηγηθουν τα γραφόμενά μου θα το ξαναπώ διαφορετικά!
Μπορείς να γράφεις ό,τι θες να ανεβάζεις φωτογραφίες κτλ.
Να πουλάς δεν μπορεις!

Βάλε καμιά φωτογραφία που γουστάρουμε να βλέπουμε ωραία πράματα.

Τι σου έκανε ρε ο Κώστας ?
Άμα πάθει τίποτα πως θα μαθαίνουμε για καλά εμπορικά ?

Μου αρέσει να τον πειράζω ρε φίλε. Κατα βαθος ειναι σχεση αγαπης. Εντάξει δεν ειπαμε να παθει και τιποτα ο ανθρωπος. Να τον παει λιγο σερπαντινα ειπαμε .yel.

Να τον παει λιγο σερπαντινα ειπαμε .yel.
Τον outlander και τα μάτια σου.

@outlander , @DimDre και έναν άλλο μουσκουφό (ξέρει αυτός) τους εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια για τα εμπορικά.
Την καλύτερη μπουγάτσα να του δώσεις ...
topic.

Last edited:
Back