Όλοι άσχετοι είμαστε με τις γωνίες και τις πέτρες αλλά καταφέραμε να ακονίσουμε.Χαιρετώ την παρέα. Έχει κάποιος συνάδερφος κάποιο παρόμοιου τύπου ακονιστήρι ; Είμαι άσχετος με το ακόνισμα σε πέτρα με σωστές γωνίες κλπ. Αν έχετε κάποια πρόταση για εύκολο ακόνισμα χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις που θέλει η πέτρα, πολύ ευχαρίστως να την ακούσω.
https://www.ionex.gr/kynigetika-eid...her-compact-knife-sharpener-50773-p-3886.html
Κοίταγα ένα παρόμοιο της Lansky αλλά η τιμή τους είναι ιδιαίτερα αλμυρή. Ο φόβος για την πέτρα είναι να μην κάνω το μαχαίρι χειρότερο από ότι ήταν πριν Βασίλη.Όλοι άσχετοι είμαστε με τις γωνίες και τις πέτρες αλλά καταφέραμε να ακονίσουμε.
Πριν πάρω την πέτρα κοίταγα αυτό
https://www.kalkantzakos.com/Product/7597/precision-adjust,-akonistis-work-sharp
Δεν είναι πάντως όσο τραγικά τα λένε με τις πέτρες.
Πιο πισω περιγραφει ο γρηγορης πως βρηκε μια μεση λυσηΚοίταγα ένα παρόμοιο της Lansky αλλά η τιμή τους είναι ιδιαίτερα αλμυρή. Ο φόβος για την πέτρα είναι να μην κάνω το μαχαίρι χειρότερο από ότι ήταν πριν Βασίλη.
Δεν θα το κάνεις χειρότερο.Κοίταγα ένα παρόμοιο της Lansky αλλά η τιμή τους είναι ιδιαίτερα αλμυρή. Ο φόβος για την πέτρα είναι να μην κάνω το μαχαίρι χειρότερο από ότι ήταν πριν Βασίλη.
Έχω το παρόμοιο Pivot WORK SHARP. To είχα πάρει προ διετίας από τον Καλκατζάκο για 5-6 Ευρώ. Το χρησιμοποιώ μαζί με μιά φτηνή μανσιάτα - που μόλις έσπασε το χερούλι τηςΧαιρετώ την παρέα. Έχει κάποιος συνάδερφος κάποιο παρόμοιου τύπου ακονιστήρι ; Είμαι άσχετος με το ακόνισμα σε πέτρα με σωστές γωνίες κλπ. Αν έχετε κάποια πρόταση για εύκολο ακόνισμα χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις που θέλει η πέτρα, πολύ ευχαρίστως να την ακούσω.
https://www.ionex.gr/kynigetika-eid...her-compact-knife-sharpener-50773-p-3886.html
Είδα πιο πίσω τις πέτρες που έχετε εσύ και ο Γρηγόρης. Είδα επίσης κάποιες αρκετά οικονομικές με πολύ καλές κρητικές. Να προτιμήσω διπλής όψης με grit πχ. 400-1000 ή 1000-3000 ;Δεν θα το κάνεις χειρότερο.
Δες 2-3 βιντεάκια και ασχολήσου καμιά ώρα.
Δεν είναι rocket science.
Κάπου έχω ανεβάσει τα βίντεο που είδα εγώ.
Ένα είναι αυτό ...
Νομίζεις ότι αυτός (που δεν είναι τυχαίος) κρατά σταθερή γωνία ;;;;
Ούτε burr ένιωθα ούτε μπούρδες που λέει.
Ίσως να μην έδωσα και σημασία καν.
Το μαχαίρι κόβει το Α4 αέρα και είμαι ευχαριστημένος με αυτό.
Έφαγα όμως καμιά ώρα μέχρι να βρω τον τρόπο κρατήματος που με βόλευε και να το τελειώσω.
Γωνία στο περίπου κοιτώντας την επιφάνεια που ακονίζεται.
Δεν είναι μόνο η αλμυρούτσικη τιμή τέτοιων εργαλείων σαν του Καλκαντζάκου. Είναι και τα ανταλλακτικά και ότι μετά δεν μπορείς να το ξεφορτωθείς !!!
Εξαρτάται πόσο χάλια είναι τα μαχαίρια σου.Είδα πιο πίσω τις πέτρες που έχετε εσύ και ο Γρηγόρης. Είδα επίσης κάποιες αρκετά οικονομικές με πολύ καλές κρητικές. Να προτιμήσω διπλής όψης με grit πχ. 400-1000 ή 1000-3000 ;
το burr το αισθάνεσαι στο νύχιΔεν θα το κάνεις χειρότερο.
Δες 2-3 βιντεάκια και ασχολήσου καμιά ώρα.
Δεν είναι rocket science.
Κάπου έχω ανεβάσει τα βίντεο που είδα εγώ.
Ένα είναι αυτό ...
Νομίζεις ότι αυτός (που δεν είναι τυχαίος) κρατά σταθερή γωνία ;;;;
Ούτε burr ένιωθα ούτε μπούρδες που λέει.
Ίσως να μην έδωσα και σημασία καν.
Το μαχαίρι κόβει το Α4 αέρα και είμαι ευχαριστημένος με αυτό.
Έφαγα όμως καμιά ώρα μέχρι να βρω τον τρόπο κρατήματος που με βόλευε και να το τελειώσω.
Γωνία στο περίπου κοιτώντας την επιφάνεια που ακονίζεται.
Δεν είναι μόνο η αλμυρούτσικη τιμή τέτοιων εργαλείων σαν του Καλκαντζάκου. Είναι και τα ανταλλακτικά και ότι μετά δεν μπορείς να το ξεφορτωθείς !!!
Τις δευτέρεςΕίδα πιο πίσω τις πέτρες που έχετε εσύ και ο Γρηγόρης. Είδα επίσης κάποιες αρκετά οικονομικές με πολύ καλές κρητικές. Να προτιμήσω διπλής όψης με grit πχ. 400-1000 ή 1000-3000 ;
Αυτο λεο να παρο και εγω.αφου ειναι δοκιμασμενο,μην πεταξουμε λεφτα και δουλεια να μην κανουμεΑυτο με εχει βολεψει παρα πολυ
https://www.kalkantzakos.com/Product/1163/akonistis-upaithrou-2.2.1.,-work-sharp
Αρε γκουτζιαμ κρητικος που θες κ ακονιΑυτο λεο να παρο και εγω.αφου ειναι δοκιμασμενο,μην πεταξουμε λεφτα και δουλεια να μην κανουμε
Εεε κάνε και εσύ καμιά μετάφραση ...Εχω ξεκουρμουλοση να κονιζο τα μαχερια στα τζουκρια τση μαδαρας![]()
![]()
Μάλιστα ...τώρα το καθάρισεςΕχω ξεκουρμουλοση να κονιζο τα μαχερια στα τζουκρια τση μαδαρας![]()
![]()
Χαιρετώ την παρέα. Έχει κάποιος συνάδερφος κάποιο παρόμοιου τύπου ακονιστήρι ; Είμαι άσχετος με το ακόνισμα σε πέτρα με σωστές γωνίες κλπ. Αν έχετε κάποια πρόταση για εύκολο ακόνισμα χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις που θέλει η πέτρα, πολύ ευχαρίστως να την ακούσω.
Έχω το παρόμοιο Pivot WORK SHARP. To είχα πάρει προ διετίας από τον Καλκατζάκο για 5-6 Ευρώ. Το χρησιμοποιώ μαζί με μιά φτηνή μανσιάτα - που μόλις έσπασε το χερούλι της- για τον σουγιά και το μαχαίρι που παίρνω μαζί στα ταξίδια, καθώς και για τα απλά κουζινομάχαιρα. Κατά περίεργο τρόπο, ένα φτηνιάρικο κουζινομάχαιρο που ήταν σχεδόν για πέταμα, με το Pivot έγινε ξυράφι - ιδιαίτερα για τα λαχανικά, π.χ. τομάτες και κρεμμύδια.
Το ακονιστηράκι αλλάζει γωνία ακονίσματος με ένα κόκκινο διακοπτο-λεβιεδάκι. Στο πλάι έχει και μία λιμίτσα για εργαλεία, αλλά είναι μάλλον της πλάκας - την δοκίμασα με ένα τσεκουράκι, απλά αφαίρεσε την πρασινίλα από τα κλαδιά που είχα κόψει...
ΥΓ: Η μανσιάτα ψιλοακονίζει και σχετικά μεγάλα πριονωτά μαχαίρια ψωμιού.
Πριν ασχοληθώ με τις πέτρες είχα πάρει το work sharp pivot pro Και Το χρησιμοποιώ και τώρα για τροχισματα ανάγκης σε εργαλεία στο χωράφι... Έχει ακόνισμα με 5 διαφορετικά μέρη, είναι πολύ ελαφρύ και χρηστικό και μπορείς να το βρεις γύρω στα 10€ σε σκρουτζομαγαζο..Αυτο με εχει βολεψει παρα πολυ
https://www.kalkantzakos.com/Product/1163/akonistis-upaithrou-2.2.1.,-work-sharp
Στην αρχή με την πέτρα σίγουρα το μαχαίρι θα γίνει χειρότερο από ότι ήταν καθώς δεν υπάρχει muscle memory Και Δεν Θα έχεις βρει ούτε την κλίση, ούτε την ένταση, ούτε την κίνηση σωστά... Μόλις όμως συνειδητοποιήσεις τι θες να κάνεις, που είναι ουσιαστικά να φας το μέταλλο τόσο όσο να δημιουργηθεί μια πολύ λεπτή κορυφογραμμη με συμμετρικες πλαγιές θα εκπλαγείς από το τι θα μπορείς εύκολα πια να καταφέρεις χωρίς να καταστρέψεις το μαχαίρι...Κοίταγα ένα παρόμοιο της Lansky αλλά η τιμή τους είναι ιδιαίτερα αλμυρή. Ο φόβος για την πέτρα είναι να μην κάνω το μαχαίρι χειρότερο από ότι ήταν πριν Βασίλη.