Περιπου ναι.με λιγο πιο μικρη καμπηλη λαμας και ληγο πιο εισια και μακρια λαβη
Κατάλαβα Εφαγε το τουριστικό μαχαίρι το παραδοσιακό...Τα πιο πολα ειναι σαν σουβενηρ.η δυο πανο φωτο ειναι βοσκομαχερα.σαιτες πλεον κανουν μονο κατα παραγελια ο λογος οτη δεν προτιμουντε.εδω εχει μπει πλεον σαν κουλτουρα το βοσκομαχερο,λογο στηβαροτιτας κατασκευης και μαχερι στραπατσου
Ακρηβος.το γνησιο βοσκομαχερο ειναι η λαβη απο πριναρη η κερατο τραγου,η λαμα απο σουστοφιλο βαψιμο και χτηπιμα σε αμονι ενοητε.το μονο μιον ειναι οτη σκουριαζη εφκολα και θελη νανε παντα λαδομενη.δεν σπαει με τηποτα δεν στιμονη ευκολα,αλα θελη σηντηριση.λαδομα και ακονισμα μολη αρχηζη να στομονη λιγο.και ο λογος αν στομοση καλα τοτε θα σου βγαλη το λαδι να το ακονησης μεταΚατάλαβα Εφαγε το τουριστικό μαχαίρι το παραδοσιακό...
Αυτό είναι πολύ ωραίο Δημήτρη! Δικό σου;
Μάρτης γδαρτης
Ναι ΠαντελήΑυτό είναι πολύ ωραίο Δημήτρη! Δικό σου;
Ωραιο βοσκομαχαιρο το πρώτο.. αλλα δεν είναι το παραδοσιακό ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΑΧΑΊΡΙ..Έχω και εγώ αυτό απο Κρητικό δώρο .. View attachment 52230View attachment 52231View attachment 52232
Και ένα μικρούλη γδαρτη...
View attachment 52233
Φουλ στο μεράκιΈχω και εγώ αυτό απο Κρητικό δώρο .. View attachment 52230View attachment 52231View attachment 52232
Και ένα μικρούλη γδαρτη...
View attachment 52233
Δεν τα γνωρίζω Νίκο....απλα αυτό μου το έφτιαξε ένα καλοκαίρι που ήμουν Κρήτη από λήμα και την λαβή απο κάποιο κέρατο...Ωραιο βοσκομαχαιρο το πρώτο.. αλλα δεν είναι το παραδοσιακό ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΑΧΑΊΡΙ..
Χορης ρακες δουλεια δεν γηνετε.τη νερο θα πινατε???αρωστοι ειστεΔεν τα γνωρίζω Νίκο....απλα αυτό μου το έφτιαξε ένα καλοκαίρι που ήμουν Κρήτη από λήμα και την λαβή απο κάποιο κέρατο...
Και κάθε μέρα σχεδόν μου έδειχνε την διαδικασία...αλλά με πέθανε στις ρακές...
Εργαλείο έχει φτιάξει... από λημα και κέρατο κρύου... το βοσκομαχερο είναι το ποιο εύχρηστο πιστεύω για εμάς τους κυνηγούς..Δεν τα γνωρίζω Νίκο....απλα αυτό μου το έφτιαξε ένα καλοκαίρι που ήμουν Κρήτη από λήμα και την λαβή απο κάποιο κέρατο...
Και κάθε μέρα σχεδόν μου έδειχνε την διαδικασία...αλλά με πέθανε στις ρακές...
Ακρηβος μαχερι στραπατσου και σκυλι.και το πιο βασηκο χηροποιητοΕργαλείο έχει φτιάξει... από λημα και κέρατο κρύου... το βοσκομαχερο είναι το ποιο εύχρηστο πιστεύω για εμάς τους κυνηγούς..
Γιάννη όταν λες μαχαίρι στραπατσου πως το εννοείς;Ακρηβος μαχερι στραπατσου και σκυλι.και το πιο βασηκο χηροποιητο