Συγκρίσεις όπλων-τσοκ

φιλαρακι εχω δει πολλες απαντησεις σου και εισαι γνωστης να ρωτησω και κατι ακομα αν οπως το θετεις ετσι οτι δεν θα ανοιξη τοσο η τουφεκια με τον κυλινδρο οσο τα διασπορας ,, μηπως λεω μηπως τζαμπα θα παρω και τον κυλινδρο να βολευτο με το 4αρι μαμα που εχω ??? η θα εχω τουλαχιστον αρκετη διαφορα λες απο 4αρη σε κυλιδρο και αρρα κυλινδρο??? αν νωμιζεις οτι θα εχω αρκετη χαλαλι δεν εχει και κανα κοστον αμαν αμαν 33 ευρω αλλα αν ειναι τωρα ελαχιστο να μην το παιρνω τζαμπα τι λες ??

Φιλε μου περι γνωσεως εν οιδα οτι ουδεν οιδα και γηρασκω αει διδασκομενος. Δεν ειμαι καθολου γνωστης στην Baikal και μιλαω γενικα. Πιστευω θα δεις αισθητη διαφορα στο βραδυνο στο παπι απο 4 σε πενταρι, ειδικα και για τις αποστασεις που ανεφερες. Στα 15 με 20 μετρα ο κυλινδρος ειναι ιδανικος, μετα τα 20 αρχιζει και υπερτερει το 4αρι. Ειναι και το θεμα του βραδιου που οσο ναναι μια μικρη σκοπευτικη διορθωση χρειαζεται

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...JIg9iIgElCCMSLPgX1eLzvFL6GMEFCnAd6Q9ZsQeOxVxA

Μια χαρα θα σου αποδωσει ο κυλινδρος για μενα μεχρι τα 25 μετρα ειδικα απο τη στιγμη που χρησιμοποιεις τοσο ψιλα σκαγια κ εχεις αρκετο πληθος...
Στα 10 και στα 15 μετρα ομως δεν θα κανει τιποτα ο κυλινδρος απλα γιατι κανενα τσοκ δεν θα σου ανοιξει την κατανομη...
Κ εγω εμπειρια απο Baikal δεν εχω, κ δεν ξερω τι αποδοση εχει το 4αρι που εχεις... Αν δεχθουμε οτι ενα εξωεργοστασιακο ισως εχει λιγο πιο σφχιτη κατανομη απο το αναμενομενο ισως τελικα να μην αξιζει τον κοπο η αγορα του κ να κανεις μια χαρα τη δουλεια σου κ με τα 4 αστρα... Θεωρητικα μιλαω ομως, ισως καποιος με Baikal να εχει πιο ολοκληρωμενη αποψη...

να ειστε καλα για της απαντησεις καποια στιγμη σημερα αυριο θα μετρησω το τσοκ το 4αρι ποσο διαμετρο εχει και θα το γραψω εδω μιπως βοηθησω καλητερα να βγει καποια οσο ναναι ακρη !! αν μετρησω με ενα καλο μετρο γινετε η θελει μονο παχυμετρο ???

Θελει παχυμετρο κ κατα προτιμηση ηλεκτρονικο γιατι με το αναλογικο θα ταλαιπωρηθεις...
Το αναλογικό δεν κάνει λάθη όμως και ελέγχεται η ακρίβεια του..fff.
Έχω και τα δύο. Για γρήγορη δουλειά το ηλεκτρονικό, για σιγουριά το αναλογικο. ;)

τοτε φλε αρη βρασε ρυζι που λενε που να βρω τετοιο μαραφετι χαχαχα θα δουμε τι θα κανουμε μαλον βλεπω να παιρνω κυλινδρο θα δειξη εχουμε ακομη αλλα αν καποιος εχει να γραψει κατι ειμαι ολος ματια χαχχα !!!

Πηγαινε σε ενα μαγαζι με κυνηγετικα, ισως εχουν παχυμετρο...
Γιαννη μαζι σου αδιαμφισβητητα, αλλα αν καποιος δεν εχει ξαναχρησιμοποιησει παχυμετρο θεωρω πολυ δυσκολο να μετρησει σωστα με το αναλογικο... ;)
Η για να το πω καλυτερα οσοι εχουν προσπαθησει μεχρι τωρα να μου δωσουν καποια μετρηση με το αναλογικο σχεδον ολοι μου εδωσαν λαθος στοιχεια για τσοκ...
Το ηλεκτρονικο βοηθα τους πιο "τεμπεληδες" να κανουν 2-3 μετρησεις για επαληθευση...

to hlektroniko paxymetro exei mia mikrh apoklish.twra gia to tessari sto diko mou baikal dinei boles kylindrou.protou mpeis se eksoda pare ena megalo xartoni h xartino trapezomanthlo kai rixe merikes.mia dokimh den kostizei kati.an thes kati allo steile m pm. oso mporw kai kserw tha voithiso.

φιλε καστορα αν εχεις και συ καραμπινα εχω εχω οπως προαναφερα την μ 153 σε μπαικαλ και εχεις μετρισει το τσοκ θα βοηθησεις πολυ γιατι η αληθεια ειναι οτι ακουγοντουσαν πολλα για τα τσοκ στα μπαικαλ και να σε πω την αληθεια γιαυτο πιο πολυ και γω ειχα παρει το τζεμινι το 3αρι μου αρεσε που μακρενε και την κανη αλλα απο οτι ειδα που τα εβαλα το ενα πανω στο αλο για να δω διαφορες ηταν ιδια η διαμετρο τι να πω δεν ξερω μπορει να το πηρα και τζαμπα να ηταν ιδια αλλα μονο στην ιδεα που την εκανα 71 απο 66 μου ανεβηκε το ηθικο χαχαχαχα γιαυτο ρωταω τωρα για το τεσσαρι δεν γινετε,,, η να βγει ενας φιλος που εχει μετρισει το τσοκ απο μ 153 το 4αρι το μανισιο να μας πει τι παιζει γιατι το ξαναλεω αλη λεγαν οτι τα μανισια τα τσοκ απο μπαικαλ ηταν πιο ανοιχτα απο τα φυσιολογικα και αλη πιο κλειστα να δουμε τελικα αν εγω εχω το 4σαρι και ειναι πανω κατω στην διαμετρου κυλινδρου μην παιρνω τζαμπα !!!

εδω λεει μερικα γαι τα τσοκ στης ελειψης που λεει 18.1 18.4 18.6 και ετσι οπως τα λεει ο ανθρωπος οτι 4αρι ειναι καμπανα το 3 κυλινδρος και το 1 βελτιωμενος κυλινδρος δεν πιστευω ρε παιδια να ειναι τοσο χαλια τα εχω δουλεψει στο παρελθον πολυ το φουλ και το 4αρι δεν ηταν ετσι χαλια ασε που παντα ειχα το 3αρι απανω τοσα χρονια τωρα φετος πηρα το τζεμινι !!!http://www.ihunt.gr/παρουσίαση-Baikal-MP-153

εδω λεει μερικα γαι τα τσοκ στης ελειψης που λεει 18.1 18.4 18.6 και ετσι οπως τα λεει ο ανθρωπος οτι 4αρι ειναι καμπανα το 3 κυλινδρος και το 1 βελτιωμενος κυλινδρος δεν πιστευω ρε παιδια να ειναι τοσο χαλια τα εχω δουλεψει στο παρελθον πολυ το φουλ και το 4αρι δεν ηταν ετσι χαλια ασε που παντα ειχα το 3αρι απανω τοσα χρονια τωρα φετος πηρα το τζεμινι !!!http://www.ihunt.gr/παρουσίαση-Baikal-MP-153
Συμφωνα με αυτα που μετρησε ,δεν θα εχεις διαφορα αναμεσα στον C και στα 4*στα 20 μετρα.
Δεν εχεις παρα να ριξεις σε χαρτονια 1χ1μ στα 20 μετρα με τα δυο τσοκ και τα φυσιγγια που συνηθως χρησιμοποιεις για να το διαπιστωσεις.

Λοιπόν παπιοκυνηγε δεν έχω την mp 153 αλλά το ποζέ. Τα τσοκάκια από όσο ξέρω ειναι τα ίδια. Εγω θα σου πω τι εχω δει σε μενα. Τα τσοκ δεν δινουν την αποδοση που θα επρεπε να δινουν. Το 4 ειναι κυλινδρος στην ουσια. Το 3 ειναι ένα πιο κλειστό 4αρι. Ο άσσος είναι ένα πιο κλειστο 3αρι. Σκέψου ότι ο άσσος στα 30-35 μέτρα μου δίνει 60% συγκέντρωση.Σκέφτηκα μέχρι και να αλλάξω όπλο αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα. Εχω βρει τα blued chokes της Κάρλσον στο airgunshop 70 euro με τα μεταφορικά. Εχω ακούσει καλά λόγια και με την πρώτη ευκαιρία θα το τσιμπησω. Αυριο ανεβαινω καστορια. Θα μετρησω τις διαμετρους απο τα τσοκακια και θα το ανεβασω εδω να βοηθηθουν και αλλοι συναδελφοι.Υ.Γ αν δεις στο baikal team εχω ανεβασει φωτο στα 15 μ με το φουλ.Παντως το οπλο σου ειναι δικο σου και θα πρεπει να το ριξεις σε χαρτι να δεις τι παιζει.

Εχω βρει τα blued chokes της Κάρλσον στο airgunshop 70 euro με τα μεταφορικά. Εχω ακούσει καλά λόγια
Φίλος που τα πήρε πρόσφατα έμεινε ευχαριστημένος. Τα 2* του βγάζουν πραγματικά σφιχτες τουφεκιες. Πιστεύω ότι LM και IM είναι καλός συνδυασμός σε σ/ποζε.

γω ειχα παρει το τζεμινι το 3αρι μου αρεσε που μακρενε και την κανη αλλα απο οτι ειδα που τα εβαλα το ενα πανω στο αλο για να δω διαφορες ηταν ιδια η διαμετρο τι να πω δεν ξερω μπορει να το πηρα και τζαμπα
Δεν μετράει μόνο η διάμετρος στην έξοδο του τσοκ αλλά και η εσωτερική διαμόρφωση του.
Μόνο με δοκιμές στο χαρτί σε αποσταση 30-35 μ θα συγκρίνεις τα δυο τριάρια τσοκ.

Λοιπόν παπιοκυνηγε δεν έχω την mp 153 αλλά το ποζέ. Τα τσοκάκια από όσο ξέρω ειναι τα ίδια. Εγω θα σου πω τι εχω δει σε μενα. Τα τσοκ δεν δινουν την αποδοση που θα επρεπε να δινουν. Το 4 ειναι κυλινδρος στην ουσια. Το 3 ειναι ένα πιο κλειστό 4αρι. Ο άσσος είναι ένα πιο κλειστο 3αρι. Σκέψου ότι ο άσσος στα 30-35 μέτρα μου δίνει 60% συγκέντρωση.Σκέφτηκα μέχρι και να αλλάξω όπλο αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα. Εχω βρει τα blued chokes της Κάρλσον στο airgunshop 70 euro με τα μεταφορικά. Εχω ακούσει καλά λόγια και με την πρώτη ευκαιρία θα το τσιμπησω. Αυριο ανεβαινω καστορια. Θα μετρησω τις διαμετρους απο τα τσοκακια και θα το ανεβασω εδω να βοηθηθουν και αλλοι συναδελφοι.Υ.Γ αν δεις στο baikal team εχω ανεβασει φωτο στα 15 μ με το φουλ.Παντως το οπλο σου ειναι δικο σου και θα πρεπει να το ριξεις σε χαρτι να δεις τι παιζει.
Επειδή έχουμε το ίδιο ποζε είναι ακριβως έτσι όπως τα λες.εγώ έχω πάρει LM και MOD Carlson's blued κι έκλεισε ωραία την τουφεκια

Το μόνο πιστευω που πρεπει να προσεξει όποιος σκέφτεται να τα αγοράσει είναι η εσωτερική τους διάμετρος. Και αυτό γιατί ο εσωτ. αυλός των όπλων αυτών ειναι 18.4( στα παλαιοτερα ηταν 18.2 με τα σταθερα τσοκ).ΤΑ τσοκακια carlson's Εχουν την εσωτερική τους διαμετρο σε in (ίντσες) , κάνοντας την μετατροπή βλέπουμε πως το extra full εχει 17,5 χιλιοστα.Αυτόσημαίνει ότι είναι σχεδόν φούλ (ο.9χιλιοστα επι του αυλού). Το αντιστοιχο ισχύει και για τα υπόλοιπα. Αυτό είναι μια αρχική προσέγγιση της σύσφιξης(1,2,3,4,5* κτλ) της οποίας την απόδοση θα δείξει το χαρτί. Γνώμη μου πάντα.

Το ίδιο ισχύει και στα baikal με σταθερά τσοκαρισματα;
Δεν εχω εμπειρια απο τα σταθερα τσοκαρισματα. Και εδω ισχύει ο ιδιος κανόνας αν εχει το δικό σου 18.2 αυλό π.χ το φουλ του είναι 17.2 mm.

Back