Συγκρίσεις όπλων-τσοκ

http://www.oplognosia.com/vlitiki/vlitiki18.php Εδω έχει μία κάπως διαφορετικη αποψη σε αυτο που λετε...Σεβαστη και η αποψη σας πάντως.
Αν διαβάσεις προσεκτικά την απάντηση θα δεις ότι λέμε τα ίδια.
Δηλαδή αν δεν μπορείς να ρίξεις σε πίνακα και να μετρήσεις την αποδοση ενός τσοκ με συγκεκριμένα φυσιγγια(πράγμα που γίνεται μόνο σε ακριβά χειροποίητα όπλα) τότε μετράς την διάμετρο στομιου και μένεις σε αυτό.Αυτο όμως δεν φτάνει γιαυτό υπάρχουν οι δοκιμές σε χαρτόνια ώστε με το μάτι τουλάχιστον να δούμε την τουφεκια μας σε δύο διαστάσεις.

Ενας Αμερικανός συνάδελφος έγραψε για τα πειράματα του με τα τσοκ στο ετήσιο Gun Digest. Με τίτλο Heat and Beat it, πυράκτωσε το και σφυρηλάτησε το, ο συνάδελφος απέδειξε ότι το απλό σφίξιμο του στομίου που συναντάμε στα πάμφθηνα μονόκαννα αποδίδει εξίσου καλά με το πιο περίπλοκο σχήμα παράλληλου τσοκ. Αυτά για το σχήμα του τσοκ.

Αναφερόμουν σε αυτή την παράγραφο πιο πολύ σχετικα με το σχημα του choke.

τι να πω φιλαρακια δεν ξερω δηλαδη εγω τοσα χρονια που δουλευα το 3αρι το εργοστασιακο στην ουσια ερηχνα με 4αρι τσοκ πρεπει να τα ριξω σε χαρονια τελικα να δω !!

θα παρω και τα 2 τα3αρια τα τσκ το ενα τωρα που εχω και μερικους μηνες το τζεμινι 5 εκατοστα μεσα 5 εξω και το εργοστασιακο της μπαικαλ απο περιεργια οπως προαναφερε και ενας φιλος πιο πανω !!!

λοιπον στα ποσα βηματα μεγαλα να βαλω τα χαρονια περιπου για να βγαλω πανω κατω ακρη ????

χαρτονια εχω θα παρω τα μεγαλα απο μπαλετες που εχουμε στην δουλεια !!

και κατι αλο τι φυσιγκια να βαλω να βαλω αυτα που δουλευω η να ριξω γενικα καποια τα ιδια ετσι φτηνοδουλεια γιατι αν ριξω αυτα που δουλευω θελει να παω να παρω γιατι την τελευταια μερα τα εριξα ολα ετσι για το γαμοτο και μονο για το χαρτονι τι να πω αξιζει να παω να παρω ενα κουτι 8.5 ευρω ασε που εχω στο μυαλο μου να τα αλαξω απο του χρονου να ριχνω κατι πιο φτηνο να με συνφερει πιο πολυ γιατι ριχνω πολλα !!!

πιστευω για να δω την συγκεντρωσει πανω κατω και με φτηνα φυσιγκια δεν θα βγαλουμε καποια ακρη ???

και οσο για το κυλινδρο που ηθελα να παρω απο οτι βλεπω και με λετε και σεις το εργοστασιακο της μπαικαλ ειναι αρκετα ανοιχτο τοτε κραταω αυτο και τερμα !!

αλλα με βαλατε στο τρυπακι για τα 3αρια που εχω !!!
αρα και το φουλ που εχω το εργοστασιακο ειναι σαν 2αρι προς 3αρι αν καταλαβα καλα αρα κραταω και αυτο καβατζα για τα πιο μακρινα και τερμα !!!

αν καπου κανω λαθος ακουω γνωμες !!!

τελικα το σκεφτηκα θα κανω μια θυσια γιατι ειναι και μακρια το καταστημα και θα παω να παρω ενα κουτι τα 6ρια τα ιμπεριαλ τα πρασινα που του χρονου αυτα σκεφτομαι να δουλεψω λογο οτι ο γκιουλεκας εδω σε μας τα δινει προσφορα τα 32 γραμαρια 10 κουτια 58 ευρω και τα 34 γραμαρια 70 τα 10 κουτια λεω να παρω 1 κουτι 6αρι 32 γραμαρια ,,, και ενα κουτι 34 σε 6αρι και αυτο ,, η το 34 να το παρω σε 5αρι επειδη ειναι 34 γραμαρια να το εχω για 2η η 3η σφαιρα ποιο κατω δεν βαζω με τιποτα για τα γραμαρια ψηθηκα γιατι βλεπω οτι με εδελεαζει και η τιμη και ειναι 2 γραμαρια δεν πιστευω να με κοψει τοσο στην ταχυτητα αλλα θα εχω και το υπερ τον περησοτερων σκαγιων τι λετε ???

τι να πω φιλαρακια δεν ξερω δηλαδη εγω τοσα χρονια που δουλευα το 3αρι το εργοστασιακο στην ουσια ερηχνα με 4αρι τσοκ πρεπει να τα ριξω σε χαρονια τελικα να δω !!

θα παρω και τα 2 τα3αρια τα τσκ το ενα τωρα που εχω και μερικους μηνες το τζεμινι 5 εκατοστα μεσα 5 εξω και το εργοστασιακο της μπαικαλ απο περιεργια οπως προαναφερε και ενας φιλος πιο πανω !!!

λοιπον στα ποσα βηματα μεγαλα να βαλω τα χαρονια περιπου για να βγαλω πανω κατω ακρη ????

και κατι αλο τι φυσιγκια να βαλω να βαλω αυτα που δουλευω η να ριξω γενικα καποια τα ιδια ετσι φτηνοδουλεια γιατι αν ριξω αυτα που δουλευω θελει να παω να παρω γιατι την τελευταια μερα τα εριξα ολα ετσι για το γαμοτο και μονο για το χαρτονι τι να πω αξιζει να παω να παρω ενα κουτι 8.5 ευρω ασε που εχω στο μυαλο μου να τα αλαξω απο του χρονου να ριχνω κατι πιο φτηνο να με συνφερει πιο πολυ γιατι ριχνω πολλα !!!

πιστευω για να δω την συγκεντρωσει πανω κατω και με φτηνα φυσιγκια δεν θα βγαλουμε καποια ακρη ???

και οσο για το κυλινδρο που ηθελα να παρω απο οτι βλεπω και με λετε και σεις το εργοστασιακο της μπαικαλ ειναι αρκετα ανοιχτο τοτε κραταω αυτο και τερμα !!

αρα και το φουλ που εχω το εργοστασιακο ειναι σαν 2αρι προς 3αρι αν καταλαβα καλα αρα κραταω και αυτο καβατζα για τα πιο μακρινα και τερμα !!!

Αν σκέφτεσαι για φτηνά, πάρε πχ γιουρομιξ 8-7 και ρίξε με τα 3* στα 32-35 μέτρα να δεις τι κάνουν.

μπορει να παρω να δοκιμασω και σε ψιλα νουμερα τα 30 γραμαρια που εχει σε ακομα πιο φτηνη τιμη ,, θα τα ριξω σε χαρτονια και θα τα βγαλω φωτο να βγαλουμε πορισμα αντε να δουμε αναμενεται !!! χαχαχ

• Like
Reactions: jnp
Ενας Αμερικανός συνάδελφος έγραψε για τα πειράματα του με τα τσοκ στο ετήσιο Gun Digest. Με τίτλο Heat and Beat it, πυράκτωσε το και σφυρηλάτησε το, ο συνάδελφος απέδειξε ότι το απλό σφίξιμο του στομίου που συναντάμε στα πάμφθηνα μονόκαννα αποδίδει εξίσου καλά με το πιο περίπλοκο σχήμα παράλληλου τσοκ. Αυτά για το σχήμα του τσοκ.

Αναφερόμουν σε αυτή την παράγραφο πιο πολύ σχετικα με το σχημα του choke.
Σίγουρα συσφιξη δημιουργείται και με απλό κωνικο κλείσιμο του στομιου. Ετσι ήταν φτιαγμένα τα πρώτα εξωτερικα τσοκ της Breda. Αλλά το παράλληλο τμήμα είναι απαραίτητο για σταθερά και επαναλαμβανομενα αποτελέσματα.

Last edited:

Στην 155 έχω Gemini εσω έξω 5 εκατ.2 άστρα πιο φτηνό απο Carlson και βγάζει φοβερές τουφεκιες.καμμία σχέση με το εργοστασιακο

Και για τον φιλο μονο παπιά τώρα που το θυμηθηκα πατέρας φίλου μου που κυνηγάει φασσες με 153 απο την εποχή της επαναστασης έχει απάνω κι αυτός Gemini 2 αστρα
φιλαρακι αυτο το οπλο ειναι για μενα παθος οτι και να γινει δεν το αλαζω και με 5ρι τσοκ στο φιναλε να κυνηγουσα εχουμε πρασει απιστευτα και δεν με προδωσε δεν θα ξεχασω μια στιγμη που ημουν στο αξιο και εκει εχει αμολιψιες και πανω στο καρτερι λογο δικιας μου μαλακιας το πεταξα να παω να παρω ενα ζωντανο που ετρεχε προς το ποταμι για να μην το χασω το οπλο το εριξα μεσα στην αμο μαζι με βουρκο μετα το καταλαβα τι εκανα αλλα ηταν αργα αμεσω παιρνω το μπουκαλι το νερο και ριχνω μεσα στην κανη οσο γινετε πιο γρηγορα γιατι ημουν στην ωρα που περνουσαν η κανη καθαρισε αλλα κλειστρα κ.λ.π ηταν χαλια αφου δεν θα ξεχασω βαραγα και καθε φυσιγγι το κλειστρο το εσπρωχνα με το χερι δεν εκλεινε απο την αμο λες και ειχα χραπα χρουπα χαχαχαχ ,, αλλα εκει βαρουσε το ριμαδι και εχω περιστατικα χαμος !!!

αλλα αυτο που λες για το τσοκ το 2 τωρα λεω εγω αν το φουλ που εχω το εργοστασιακο της μπαικαλ ειναι σαν ενα 2 προς 3 τζαμπα δεν θα επερνα ενα αλο πιο σφιχτο αν τα βλεπω οτι χρειαζομαι ενα για πιο μακρινες βολες θα βαζω αυτο τι λες ???

Αφού επειδή την 155 δεν την δουλεψα πολύ γιατί χάλασε ή καραμπίνα του γιου και του την εδωσα με το 2αρι που σου λέω σε μπασιματα τσίχλας ξεκρεμασα απίστευτα πουλιά ψηλωμενα.γι αυτό που λες μπορεί να ισχυει μονο ή δοκιμή σε χαρτόνια θα σου δειξει το αποτέλεσμα που θελεις

να εισαι καλα φιλος με εχεις βοηθησει πολυ !!

αλλα θα το εχεις καταλαβει κιολας δεν ειμαι πολυ στα σφιγμενα τσοκ κραταω επιφυλαξεις γιατι συνηθως βαραω κοντα τα πουλια να πω ενα παραδειγμα αν παω λεμε 100 φορες για κυνηγι ενα τσοκ κατω απο 3αρι θα μου χρειαστει 5 φορες να σε δωσω να καταλαβεις γιαυτο ψαχνω και δικαιολογια χαχχαχα αλα πιστεψεμε θα το εχω στο νου μου αυτο που λες αν χρειαστο στον ασο δεν παω στην καλητερη σε αυτο που λες στο 2 τζεμινι ,, εχει και το αλο που ειναι 10 ποντους εξω εκεινο μιπως για πιο σφιχτα τσοκ ειναι καλητερο που μακρενει η κανη γινετε και πιο μπαζουκα χαχαχα !!!

Αδερφέ αμα βάλεις αυτό σαν τον ασυρματιστή θα είσαι χιχιχι
μαλακιες ειναι που λεγαν και πολλοι λενε ακομα οτι η μακριες κανες εχουν καλητερη κατανομη και βαραν λιγο μακρητερα??
ξερω ξερω αλες πυριτιδες τοτε κ.λ.π και οτι μονο στην σκοπευσει αλαζει !!
απλα λεω με τα σημερινα δεδομενα κατι τετοιο γενηκα δεν μετραει δηλαδι τι 66 τι 76 το ιδιο ειναι σε κατανομη και μακρινη βολη και η 2 κανες ???

μαλακιες ειναι που λεγαν και πολλοι λενε ακομα οτι η μακριες κανες εχουν καλητερη κατανομη και βαραν λιγο μακρητερα??
ξερω ξερω αλες πυριτιδες τοτε κ.λ.π και οτι μονο στην σκοπευσει αλαζει !!
απλα λεω με τα σημερινα δεδομενα κατι τετοιο γενηκα δεν μετραει δηλαδι τι 66 τι 76 το ιδιο ειναι σε κατανομη και μακρινη βολη και η 2 κανες ???
Eχεις δικιο κατα ενα μερος με ταχυκαυστες δεν εχεις ουσιαστικες διαφορες (υπαρχουν αλλα ειναι ελαχιστες) με προοδευτικες και υπερπροοδευτικες οπως τεκνα,αο,μ92σ,sp2 και καποιες αλλες η 76 υπερτερη τις 66 σε ταχυτητες και κατανομες.μιλαμε για ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιες καννες στα παντα

Back