Σπυρο θεωρω οτι οση σημασια εχει για εναν καρτεριτζη το σωστο τσοκ, αλλη τοση εχει κ για κυνηγο της φερμας, αλλωστε κ απο τα δυο κυνηγια κανω, σχεδον το ιδιο, αν τα τεσσερα στρα φαινονται σφιχτα σε καποιον, βαζει κυλινδρο...
Καταρχήν εννοείται Άρι όταν είπα εσύ κυνηγάς παπιά και εγώ μπεκάτσες το έφερα σαν παράδειγμα και δεν εννοούσα προσωπικά...εξάλλου έχω απολαύσει πολλές μπεκατσοφώτο σου φέτος και 'γω μόνο μπεκάτσα δεν κυνηγάω πλέον...
Εδώ που τα λέμε οι λέξεις διαφωνώ και συμφωνώ στο συγκεκριμένο θέμα είναι λίγο αδοκιμες κατά την γνώμη μου.
Ο μόνος λόγος που εγώ είμαι απόλυτος και θέλω στα τσοκ να συμβαδίζει η σύσφιξη με την ονομασία είναι πολύ απλά ότι θέλω να γλιτώνω από την διαδικασία των παχυμετρων και των υπολογισμών.
Τι αυλό έχει η κάννη σας κύριε, 18,8, μάλιστα. Το φουλ είναι 17.8, το ντεμι 18,3 και πάει λέγοντας. Ούτε μεταφράσεις, ούτε αναγωγες, ούτε τίποτα. Τώρα αν το ντεμι αποδίδει σαν φουλ αυτό είναι "πρόβλημα" του, φροντισε να ρίχνεις λοιπον με κυλινδρο για να πάρεις την σύσφιξη του ντεμι αν αυτη θες. Στην τελική ρε παιδιά γιατί θα πρέπει οι συσφιξεις να συμβαδίζουν με κάποια ποσοστά συγκεντρωσεων τα οποία δόθηκαν σαν ορισμούς από κάποιους βλητικους μιας εποχής που έλεγε ότι τα 36 μέτρα θελουν φουλ και ότι ο κυνηγός πρέπει να βλέπει τα μάτια του θηραματος όταν πατάει την σκανδάλη;
Προτείνω ωστόσο να μην απασχολουμε άλλο το βήμα του Στέλιου και τις αναζητήσεις μας για τα τσοκ να τις εκφραζουμε στα αντίστοιχα θέματα
Μεταφέρω εδώ (ελπίζω να είναι το κατάλληλο) τη συζήτηση για να μη χαλάμε το θέμα του Στέλιο...
Νομίζω οτι το ίδιο λέμε αλλά απο διαφορετική προσέγγιση...
Όπως λέτε... αν πάρω ένα 3* και αν μου βγάζει σύσφιξη 1* είναι χρήσιμο γιατί θα ρίχνω πιο μακριά στο καρτέρι, έτσι και για έναν που θέλει να ντουφεκίσει μπεκάτσες και παίρνει ή βάζει στο όπλο του ένα μαμίσιο τσοκ κύλινδρο, και του βγάζει απόδοση 3* στα 20-25μ, θα του είναι άχρηστο ή τέλος πάντων όχι αποδοτικό...
Γ' αυτο είπα ο καθένας ανάλογα με την μεριά που το βλέπει...
Το τι βγάζει ένα τσοκ στην Χ απόσταση είναι κυρίως για να υπάρχει ενας μπούσουλας...Βέβαια σήμερα τα standard απόδοσης ενός τσοκ έχει ανεβεί αρκετά παραπάνω σε μέτρα και αυτό οφείλεται εκτός από τα τσοκ και στα συγχρονα φυσίγγια....
Η κάθε εταιρία έχει τη δική της φιλοσοφία, χωρίς να μπορούμε να πούμε οτι κάποια είναι λάθος και κάποια είναι η σωστή...
Η τάδε εταιρία σου λέει εγώ προσφέρω τη Χ σύσφιξη, βάση της ονομαστικής, όπως έχουν καθοριστεί απο τα διεθνή στάνταρ, γιατί οι αγοραστές μου αυτό θέλουν, καθόλα έντιμο...
η δείνα σου λέει εγώ προσφέρω την Χ σύσφιξη βαση της απόδοσης, όπως έχουν καθοριστεί απο τα διεθνή στάνταρ, γιατί οι αγοραστές μου θέλουν το 3* να βγάζει απόδοση 3* και αυτό εξίσου έντιμο...
Το αν η μία εταιρία ονομάζει τη σύσφιξη που βγαζει Χ% απόδοση στη Χ απόσταση Μ και η άλλη ΙC λίγο το κακό, αφού με λίγες δοκιμές μέσα στην γκάμα των τσοκ βρίσκεις και παίρνεις το ποσοστό που θέλεις, εκείνο που αξιολογώ εγώ περισσότερο σ' ενα συνδυασμό τσοκ/καννης είναι πέρα απο το ποσοστό συγκέντρωσης και η ποιότητα της ισοκατανομής και εκεί βλέπεις τις περισσότερες διαφορές ανάμεσα στα τσοκ, ιδιαίτερα στα σφιχτά...