Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Τα δοκίμασα και με το * και το ** αλλά και με το Briley Helix F, στα 36,5. μέτρα και η Τουφεκιά δεν μου άρεσε, τα έχω δοκιμάσει και στο βουνό με τα ίδια αποτελέσματα, ίσως δεν πηγαίνουν με το δικό μου όπλο αυτό, τι να πώ! :D
1677932126370.png

Τα δοκίμασα και με το * και το ** αλλά και με το Briley Helix F, στα 36,5. μέτρα και η Τουφεκιά δεν μου άρεσε, τα έχω δοκιμάσει και στο βουνό με τα ίδια αποτελέσματα, ίσως δεν πηγαίνουν με το δικό μου όπλο αυτό, τι να πώ! :D
Και εμένα δεν μου αρέσουν τα συγκεκριμένα.

Καλησπέρα!. Θέλω να ρωτήσω κάτι. Τα choke kicks Smoke γράφουν στην φούστα 0,723=18,36 , στο επάνω μέρος δίπλα στα γράμματα 0,708=17,98 (η διαφορά 0,38) και στην μέση 0,15 που είναι φυσικά το 0,38. Η ερώτηση είναι, ποιά σύσφιξη θα πάρω για να υπολογίσω την διαφορά? του όπλου μου που είναι 18,30 ή του Choke που είναι 18,36?. Το 0,15 είναι δεδομένο, από που θα αφαιρεθεί?.

Καλησπέρα!. Θέλω να ρωτήσω κάτι. Τα choke kicks Smoke γράφουν στην φούστα 0,723=18,36 , στο επάνω μέρος δίπλα στα γράμματα 0,708=17,98 (η διαφορά 0,38) και στην μέση 0,15 που είναι φυσικά το 0,38. Η ερώτηση είναι, ποιά σύσφιξη θα πάρω για να υπολογίσω την διαφορά? του όπλου μου που είναι 18,30 ή του Choke που είναι 18,36?. Το 0,15 είναι δεδομένο, από που θα αφαιρεθεί?.
18,30-17,98= 0,32

Άρα..το 0,15 ισχύει στο 18,36. Και ρωτάω ξανά, το 18,30 συνεχίζει να ισχύει? αφού πέντε πόντους πρίν την έξοδο αλλάζει και γίνεται 18,36
Νομίζω αν μετρήσεις τη φούστα του τσοκ θα δεις αρκετά μεγαλύτερο νούμερο από 18,36. Ο αυλός μετράει

Το 18,36 που αναφέρει στη φούστα είναι ο τυπικός αυλός που έχουν λάβει υπόψη τους για να να ανταποκριθεί η πραγματική σύσφιξη στην ονομασία του τσοκ...
Το 0,15 είναι ο βαθμός σύσφιξης και το 17,98 είναι η πραγματική έξοδος στομίου...
Εσύ που έχεις αυλό 18,3 για να βρεις την πραγματική σύσφιξη θα αφαιρείς την έξοδο στομίου από τον αυλό σού...
Γενικά επειδή όλα σχεδόν τα τσοκ είναι υπολογισμένα με 18,4 αυλό, εσύ που έχεις 18,3 θα υπολογίσεις χοντρικά ότι τα τσοκ θα είναι λίγο πιο ανοιχτά στο όπλο σου, 1/10 συγκεκριμένα...

Το 18,36 που αναφέρει στη φούστα είναι ο τυπικός αυλός που έχουν λάβει υπόψη τους για να να ανταποκριθεί η πραγματική σύσφιξη στην ονομασία του τσοκ...
Το 0,15 είναι ο βαθμός σύσφιξης και το 17,98 είναι η πραγματική έξοδος στομίου...
Εσύ που έχεις αυλό 18,3 για να βρεις την πραγματική σύσφιξη θα αφαιρείς την έξοδο στομίου από τον αυλό σού...
Γενικά επειδή όλα σχεδόν τα τσοκ είναι υπολογισμένα με 18,4 αυλό, εσύ που έχεις 18,3 θα υπολογίσεις χοντρικά ότι τα τσοκ θα είναι λίγο πιο ανοιχτά στο όπλο σου, 1/10 συγκεκριμένα...
Σε ευχαριστώ!

Άρα..το 0,15 ισχύει στο 18,36. Και ρωτάω ξανά, το 18,30 συνεχίζει να ισχύει? αφού πέντε πόντους πρίν την έξοδο αλλάζει και γίνεται 18,36
Εγώ θα το υπολόγιζα αυλός μείον στόμιο.
Άσχετα με το τι γράφουν, μέτρα το όταν το αγοράσεις.

Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος να μου πει, εκτός του Μανδηλαρά, ποιoς άλλος φέρνει τα Kicks? Αυτός ο Πανάς που βρίσκω στο Google στο Περιστέρι, ξέρει κάποιος τι παίζει?

Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος να μου πει, εκτός του Μανδηλαρά, ποιoς άλλος φέρνει τα Kicks? Αυτός ο Πανάς που βρίσκω στο Google στο Περιστέρι, ξέρει κάποιος τι παίζει?
Κοιτα και το greenblueaoutdoor ειναι στην κυπρο και παλιοτερα ειχε πολυ καλες τιμες στα kicks και ερχονται σχετικα γρηγορα τα πραγματα..

Σε ευχαριστώ, ρωτάω γιατί ο Μανδηλαράς έχει F & LF

Αν ψαχνεις για benelli να ξερεις οτι τα πιο ανοιχτα απο full και light full ειναι σε ελειψη ακομα και στο site της kicks στην αμερικη
Αυτό είδα, και αυτός μόνο το LF έχει!. Οπότε θα περιμένω, θα στείλω μήνυμα στην Kicks να δω τι θα μου πουν, θα τους ρωτήσω και εάν μπορούν να μου φτειάξουν για αυλό 18,30.

Έκανα ερώτημα στην Kicks και μου απάντησαν ότι δεν φτειάχνουν Chokes κατά παραγγελία αυλού, μόνο ότι έχουν στάνταρ!. Εν τω μεταξύ τους έγραψα τι τσόκ θέλω και πώς δεν τα βρίσκω Ελλάδα και εάν μπορώ να τα πάρω από το διαδικτυακό τους. Ναί μου λέει, μου το πρότεινε και ο ίδιος, νωρίτερα έχω δει εγώ πώς δεν έχουν ,015'' και ,025'', του λέω έχετε ή δεν έχετε? γιατί στο σαιτ λέει πώς δεν έχετε!. Ακόμη περιμένω απάντηση!. Καλά μπουρδέλα είναι και αυτοί.....

Last edited:
O Joel κάνει πολύ καλές παρουσιάσεις, χρησιμοποιώντας τη slow motion camera. Αλλά ότι θα κάνει τέτοιο συγκριτικό με 25+ τσοκ δεν το ήξερα!
Το επόμενο θα είναι.
Το είπε στο τέλος του τελευταίου.
Αλλά ατσάλια φυσικά.

Στον Conetes του ζήτησα δοκιμή διάτρησης με μολύβια με διαφορετικά όπλα.
Μια ψόφια Benelli και την δική του την Moss.
Μου απάντησε ουσιαστικά ότι δεν θα δούμε διαφορές.
Η απάντησή του, χωρίς να την υιοθετώ 100%.

Yassou Bill!

Some of my family still lives in Greece, on the islands.

Penetration is a factor of 2 variables, velocity and the pellet fired. If you fire the same pellet at the same velocity, it does not matter what gun, choke, forcing cone, constriction, action, brand, ect was involved. Barrel length can play a factor in velocity, but that is about it. I have spoken with some shotgun manufacturers and they recommend making no changes to forcing cones. I think that in modern shotguns, the forcing cones are all pretty good and make no significant difference in performance and should have no impact on velocity at all, most of the acceleration occurs after the forcing cone anyway.

I do not have access to a Benelli presently to do that test unfortunately. But if the barrel length is the same, only the pattern could be different in any measurable way. Though it is possible that a ported barrel could slightly reduce velocity. So maybe the 930 would have a little less velocity. Really a Chronograph test would mean alot more here than a ballistics gel test. And I do hope to get a Chronograph this year. I think it could add a nice additional dimension to the testing.

If I gain access to a Benelli, I'll certainly keep this test in mind.

Thanks!
-George

Last edited:
Back