Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα παιδιά..έχει φτιάξει κάποιος φυσίγγια με psb1?γιατί χρειάζεται για 32 γραμμάρια 1.75 πυρίτιδα?πολύ δεν είναι?αν αλλάξουμε το καψυλιο από G1000 που προτείνει το σάιτ της Μαξαμ σε cx2000 θα αλλάξει η δοσολογία προς τα κάτω?

Καλημέρα παιδιά..έχει φτιάξει κάποιος φυσίγγια με psb1?γιατί χρειάζεται για 32 γραμμάρια 1.75 πυρίτιδα?πολύ δεν είναι?αν αλλάξουμε το καψυλιο από G1000 που προτείνει το σάιτ της Μαξαμ σε cx2000 θα αλλάξει η δοσολογία προς τα κάτω?
Ολλα είναι σχετικά μονο η δοκιμές θα σου πουν. σε εμενα το 1,75 μπορει να ειναι λιγο σε εσενα μπορει να είναι πολυ

Το βασικό στοιχείο σου για να φτιάξεις ένα αποδοτικό φυσίγγι ειναι το όπλο σου δηλαδή η κάννη του.
Βάση του αυλού της μπορεί τα 32γ 1.75 να έχουν άριστα αποτελέσματα ενώ στο δικό μου με διευρυμένο ή στενό αυλό να θέλω 1.80 ή 1.70 πυρίτιδα. Βάση απλών ενδείξεων και μερικών δοκιμών θα έρθει το αποτέλεσμα.

Το βασικό στοιχείο σου για να φτιάξεις ένα αποδοτικό φυσίγγι ειναι το όπλο σου δηλαδή η κάννη του.
Βάση του αυλού της μπορεί τα 32γ 1.75 να έχουν άριστα αποτελέσματα ενώ στο δικό μου με διευρυμένο ή στενό αυλό να θέλω 1.80 ή 1.70 πυρίτιδα. Βάση απλών ενδείξεων και μερικών δοκιμών θα έρθει το αποτέλεσμα.
Μήπως αυτό με τους αυλούς μπορείς να το κάνεις πιο λιανά. Δηλαδή πόση, κατά προσέγγιση, μπαρούτι χρειάζεται ένα φυσίγγιο για να δουλέψει σε έναν συγκεκριμένο αυλό.

Μήπως αυτό με τους αυλούς μπορείς να το κάνεις πιο λιανά. Δηλαδή πόση, κατά προσέγγιση, μπαρούτι χρειάζεται ένα φυσίγγιο για να δουλέψει σε έναν συγκεκριμένο αυλό.
Τι όπλο έχεις ? Ο αυλός είναι η διάμετρος της κάννης σου.
Το πόσο μπαρούτι χρειάζεσαι, θα το βρείς μόνο από δοκιμές.

Last edited by a moderator:
Τι όπλο έχεις ? Ο αυλός είναι η διάμετρος της κάννης σου.
Το πόσο μπαρούτι χρειάζεσαι, θα το βρείς μόνο από δοκιμές.
Τα όπλα μου είναι τα εξής: browming A5 η καινούργια η οποία έχει αυλό 18,8, πλαγιόκαννο baikal με τσοκάκια και super poze beretta 687 τσοκαρισμένο 2* και 4*.Κατά 50% κυνηγάω με το baikal, κατά 40% με την Α5 και ελάχιστα με το beretta.

Ενα καλο φυσιγγη με καλα υλικα και αρμονια στη γομωση το δουλευουν πολλα οπλα κατα 90τις εκατο.τα απολυτα φυσιγγια ειναι αλλο θεμα που υφιστατε μονο στα χοντρα.
Εχετε δοκιμασει ποιον συγκετροτηρα δουλευει καλυτερα το οπλο σας;)

Ενα καλο φυσιγγη με καλα υλικα και αρμονια στη γομωση το δουλευουν πολλα οπλα κατα 90τις εκατο.τα απολυτα φυσιγγια ειναι αλλο θεμα που υφιστατε μονο στα χοντρα.
Εχετε δοκιμασει ποιον συγκετροτηρα δουλευει καλυτερα το οπλο σας;)
Από το λίγο που έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα και απ'όσο έχω διαβάσει, γιατί που χρόνος για χόμπυ, ο z2m και ο gualandi sg είναι δύο καλοί συγκεντρωτήρες. Τα φυσίγγια που έχω δοκιμάσει με αυτούς με τα δίκαννα είναι λειτουργικά. Βέβαια ότι αρέσει σε έναν μπορεί ο δίπλα να το απεχθάνεται γιατί περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα.

Από το λίγο που έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα και απ'όσο έχω διαβάσει, γιατί που χρόνος για χόμπυ, ο z2m και ο gualandi sg είναι δύο καλοί συγκεντρωτήρες. Τα φυσίγγια που έχω δοκιμάσει με αυτούς με τα δίκαννα είναι λειτουργικά. Βέβαια ότι αρέσει σε έναν μπορεί ο δίπλα να το απεχθάνεται γιατί περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα.
Δοκιμεσ ....δοκιμεσ .......δοκιμεσ...μην περιμενεισ ετοιμεσ συνταγές δεν Υπάρχουν.....

o_Oκαλησπερα. εχει δοκιμασει καποιος να κλεισει στα 14 χιλ με 3 σταδια (χαραξη τριτο σταδιο ρελιασμα) και εαν ναι οταν ρελιαζουμε στα56,50 η στεφανη του τριτου σταδιου ποσο πρεπει να ειναι απο τον πατο του καλυκα;

o_Oκαλησπερα. εχει δοκιμασει καποιος να κλεισει στα 14 χιλ με 3 σταδια (χαραξη τριτο σταδιο ρελιασμα) και εαν ναι οταν ρελιαζουμε στα56,50 η στεφανη του τριτου σταδιου ποσο πρεπει να ειναι απο τον πατο του καλυκα;
δυσκολο εβαλα ρε παιδια;

Καλησπέρα στη παρέα. Απορία προς τους παλιότερους. Πια η διαφορά μεταξύ 2 φυσιγγίων με τα ίδια υλικά (βύσμα, σκάγια μπαρούτι) που το ένα είναι κλεισμένο αστέρι και το άλλο με το παραδοσιακό ρέλιασμα. Κλεισμένα στα ίδια χιλιοστά.

Καλησπέρα στη παρέα. Απορία προς τους παλιότερους. Πια η διαφορά μεταξύ 2 φυσιγγίων με τα ίδια υλικά (βύσμα, σκάγια μπαρούτι) που το ένα είναι κλεισμένο αστέρι και το άλλο με το παραδοσιακό ρέλιασμα. Κλεισμένα στα ίδια χιλιοστά.
Τεχνικα ειναι δυσκολο να γινει.Το κλεισιμο με αστερι θελει μεγαλυτερο υψος ελευθερου καλυκα απ το ρελιαστο.Αρα το υψος του βισματος θα αλλαξει, το τελικο υψος κλεισιματος θα αλλαξει, και γενικα μαλλον θα υπαρξουν διαφορες

Επειδή φίλε μου έχεις δίκιο και το αστέρι το έκλεισα με 24άρι βύσμα και το ρέλι με 21 για να χωρέσουν και στα δύο τα 30 γρ. ξαναγράφω την απορία. Πια η διαφορά μεταξύ τους με το αστέρι psb1 στα 1.65 γρ. βύσμα 24 χιλ. και cx2000 και το ρέλι με psb1 στα 1.75 βύσμα 21 χιλ. και cx2000 και τα δύο κλεισμένα στα 57.7 χιλ. Τι ακριβώς μας προσφέρει το ένα και τι το άλλο. Ευχαριστώ για την απάντηση και όποια παρατήρηση υπάρχει ή κάτι άλλο να προτείνεις δεκτό.

Status
Not open for further replies.
Back