Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εσυ δεν ελεγες Ηλια να μην μπλεκουμε με πολλες πυριτηδες.very happy..very happy.αν θες καλυκοκοφτη σου δανειζω εγω το δικο μου,εγω προ στιγμης μονο κανα δακτυλο μπορω να κοψω.exciting.
ρε φιλε εγω εχω και μια σχετική εμπειρία και μπωρρο να τησ διαχειριστο για τουσ νεουσ λεω
Να μην μπλεκετε εσεις. Οχι ο Ηλιας ;)
Καλα σου λεει ο βικτωρασ αντε πια.my man..sarcastic.drive car

Το ύψος καλυκα σε υποχρεώνει σε πιο κοντό κυαθιο.
Αυτό σημαίνει μικρότερο αμορτισερ ,αφού η ογκομετρια των υλικών παραμένει η ίδια....
Ελαττώνεται το συμπιεσιμο...

Μειωνεις τον θαλαμο καυσης της πυριτιδας Θεοφραστε, την αναγκζεις να καει σε λιγοτερο χωρο πολυ πολυ χοντρικα, λιγοτερο αμορτισερ στο βυσμα, ανεβαζεις κ τις πιεσεις λοιπον...

Άρα αν θέλεις να πειραματιστείς με ποιο κοντό κάλυκα χρειάζεσαι ποιο αργή πυρίτιδα η ίδια σε λιγότερη ποσότητα.
Η ταχύτητα καύσης της πυρίτιδας είναι ανάλογη των γραμμαρίων για τα οποία συστήνεται; Δηλαδή η f2x28 είναι ποιο αργή f2x24 ή απλά αλλάζει το παραγόμενο έργο;

Υπάρχει συνταγή δοκιμασμένη
Φιλε "Astakos",δοκιμασμένη θα είναι από κάποιους συγκεκριμένους,με συγκεκριμένα όπλα,με ....
Χωρίς να θεωρηθεί μομφή η αποφυγή κοινοποίησης συνταγών!
Κάθε αλλο !!
Αφού ιδιογομωνεις, οι δοκιμές στα "μέτρα" σου είναι απαραίτητες!

Άρα αν θέλεις να πειραματιστείς με ποιο κοντό κάλυκα χρειάζεσαι ποιο αργή πυρίτιδα η ίδια σε λιγότερη ποσότητα.
Η ταχύτητα καύσης της πυρίτιδας είναι ανάλογη των γραμμαρίων για τα οποία συστήνεται; Δηλαδή η f2x28 είναι ποιο αργή f2x24 ή απλά αλλάζει το παραγόμενο έργο;
οσο μικραινει το φορτιο αναγκαστικα μεγαλωνει η ταχυτητα καυσης , αλλα φιλε μια απορια , γιατι μπλέκεσαι με τοσα πολλα θεωρητικα ? ασχολήσου με δυο πυριτιδες το πολύ πολύ αναλυτικα , βρες τι θελουν και τελος

Είναι θέμα παντρεματος και ισορροπίας!
Θα πρέπει ,ενδεχομενως,να αλλάξεις κλεισίματα σε ό,τι αφορά βαθη ,προφίλ ρελιου κλπ...
Οι σύγχρονες πυριτιδες έχουν πολύ μικρότερο range από τις παλιότερες...
Σιγουρα,"πειραζεις" τον χρόνο καύσης με το να την στριμωξεις περισσότερο ...
Λογικά κατεβαίνεις σε δοσολογία...
Ποιος ο λόγος να πας σ'αυτό το μήκος καλυκα?
Πειραματισμός η ανάγκη?
Μην το κοιτάς απλά σαν έργο....
Παίζει πολύ ρόλο και το πως θα αναπτυχθεί, αυτο το εργο!

οσο μικραινει το φορτιο αναγκαστικα μεγαλωνει η ταχυτητα καυσης , αλλα φιλε μια απορια , γιατι μπλέκεσαι με τοσα πολλα θεωρητικα ? ασχολήσου με δυο πυριτιδες το πολύ πολύ αναλυτικα , βρες τι θελουν και τελος
Δεν έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει να πειραματίζομαι; Σίγουρα μπορώ να πάρω μια έτοιμη συνταγή και να κάνω μια δυο αλλαγές ή και καμία και όλα οκ.
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μάθω συμπεριφορές, είμαι χθεσινός στην ιδιογόμωση, παίζω με μια πυρίτιδα και εναλλάσσω βύσματα,ύψος κάλυκα και φορτίο καθαρά για πειραματισμό (d20x32 το όνομα αυτής)

Είναι θέμα παντρεματος και ισορροπίας!
Θα πρέπει ,ενδεχομενως,να αλλάξεις κλεισίματα σε ό,τι αφορά βαθη ,προφίλ ρελιου κλπ...
Οι σύγχρονες πυριτιδες έχουν πολύ μικρότερο range από τις παλιότερες...
Σιγουρα,"πειραζεις" τον χρόνο καύσης με το να την στριμωξεις περισσότερο ...
Λογικά κατεβαίνεις σε δοσολογία...
Ποιος ο λόγος να πας σ'αυτό το μήκος καλυκα?
Πειραματισμός η ανάγκη?
Μην το κοιτάς απλά σαν έργο....
Παίζει πολύ ρόλο και το πως θα αναπτυχθεί, αυτο το εργο!
Καθαρά πειραματισμός Γιάννη, αν παρω μια συνταγή η οποια για κάποιο λόγο δεν μου αρέσει να εχω μια εικόνα για το τι να πειράξω και πως για να την φέρω εκεί που θέλω εγώ.

Δεν έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει να πειραματίζομαι; Σίγουρα μπορώ να πάρω μια έτοιμη συνταγή και να κάνω μια δυο αλλαγές ή και καμία και όλα οκ.
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μάθω συμπεριφορές, είμαι χθεσινός στην ιδιογόμωση, παίζω με μια πυρίτιδα και εναλλάσσω βύσματα,ύψος κάλυκα και φορτίο καθαρά για πειραματισμό (d20x32 το όνομα αυτής)
D20 και πολλα πειραματα φιλε θελουν προσοχή , αλλα πολύ καλα κανεις και πειραματίζεσαι , ολοι μας το εχουμε κανει , γραφουμε και καμια κουβεντα , δεν υπαρχει παρεξηγηση νομιζω , η καρδια της ιδιογομωσης λεγεται δοκιμη

Για την ακρίβεια εχω ετοιμάσει μια 5αδα για δοκιμή cx2000 1,5χ30 νο7,5 μαλλινόταπα φελλό 1χιλ και κλείσιμο ρέλι με χαρτάκι. συνολικό ύψος 2". Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι οι πιέσεις, αν είναι υψηλές σε αποδεκτά πλαίσια ρίχνεις το ένα και κόβεις τα υπόλοιπα, αν είναι πολύ παραπάνω με αγχώνει.....

Για την ακρίβεια εχω ετοιμάσει μια 5αδα για δοκιμή cx2000 1,5χ30 νο7,5 μαλλινόταπα φελλό 1χιλ και κλείσιμο ρέλι με χαρτάκι. συνολικό ύψος 2". Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι οι πιέσεις, αν είναι υψηλές σε αποδεκτά πλαίσια ρίχνεις το ένα και κόβεις τα υπόλοιπα, αν είναι πολύ παραπάνω με αγχώνει.....
αυτό φιλε είναι πολύ χαμηλο σε πιεσεις φυσιγγι , αν βγαζει 500 μπαρ

ξεκίνησε από συνταγή δοκιμασμένη για αστέρι. Μείωσα το ύψος του κάλυκα και την βυσμάτωση, αν εχω καταλάβει σωστά το ρέλι ρίχνει τα bar σε σχέση με το αστέρι, και ο μικρότερος θάλαμος καύσης τα αυξάνει. To θέμα είναι να πετύχω την αναλογία..sarcastic.

Ποιος ο λογος ομως, περαν του πειραματος, να φτιαξεις διιντσα φυσιγγια;
Για το πλάγιο, σκέφτομαι να πάρω και τιράντες και τραγιάσκα.sarcastic.
Για το πείραμα Βίκτορα, και το επόμενο πείραμα είναι οι πολύ χαμηλές γομώσεις 20-24γρ αυτόνομα ή σε συνδυασμό με τους κοντούς κάλυκες.pop.

δοκιμασε στα 20 γρ , σκοπευτικη χ24 , με γρηγορο καψουλι , θα παθεις πλακα
Είχα κάνει μια δοκιμή με csb5 24gr 10αρια 2'' με πολύ ωραία δείγματα αλλά δεν είχα πυρίτιδα(από κομμένα σκοπευτικά που είχα ανοίξει κατά καιρούς και την κρατούσα) και δεν ξανααγόρασα αλλά μάλλον κάτι σχετικό θα μπει πάλι μπροστά.

Για το πλάγιο, σκέφτομαι να πάρω και τιράντες και τραγιάσκα.sarcastic.
την Τραγιασκα να την αφήσεις ήσυχη λεβέντη μου ...δεν θα μου πάρεις εσύ το λουκ!!!.threat..threat.
κοίτα να κάνουμε κανένα ρέλι της προκοπής λεω εγώ και άσε την πυρηνική φυσική:p:p

Φιλε "Astakos",δοκιμασμένη θα είναι από κάποιους συγκεκριμένους,με συγκεκριμένα όπλα,με ....
Χωρίς να θεωρηθεί μομφή η αποφυγή κοινοποίησης συνταγών!
Κάθε αλλο !!
Αφού ιδιογομωνεις, οι δοκιμές στα "μέτρα" σου είναι απαραίτητες!
Καλησπέρα Γιάννη. Όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μπορείς αν θέλεις να μου προτείνεις μια συνταγή για την psb1 και να μου πεις π.χ. ότι εγώ έχω δοκιμάσει με επιτυχία την συγκεκριμένη συνταγή με το δικό μου όπλο που είναι τάδε μάρκας με τάδε αυλό. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από αυτή τη συνταγή και μπορείς και εσύ να την δοκιμάσεις για να δεις αν θα είσαι και εσύ ευχαριστημένος. Και για το τάδε κυνήγι και την τάδε εποχή. Είμαστε ενήλικες και θέλω να πιστεύω υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Αυτό σημαίνει ότι αν εγώ κάνω χρήση της συνταγής που μου προτείνει κάποιος συνάδελφος αναλαμβάνω και την ευθύνη των πράξεών μου.

η
Είχα κάνει μια δοκιμή με csb5 24gr 10αρια 2'' με πολύ ωραία δείγματα αλλά δεν είχα πυρίτιδα(από κομμένα σκοπευτικά που είχα ανοίξει κατά καιρούς και την κρατούσα) και δεν ξανααγόρασα αλλά μάλλον κάτι σχετικό θα μπει πάλι μπροστά.
5 είναι χ 28 , η 6 είναι χ 24 , βαλε 688 χ 1.10 χ 20 με 10 ν σκαγι

Καλησπέρα Γιάννη. Όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μπορείς αν θέλεις να μου προτείνεις μια συνταγή για την psb1 και να μου πεις π.χ. ότι εγώ έχω δοκιμάσει με επιτυχία την συγκεκριμένη συνταγή με το δικό μου όπλο που είναι τάδε μάρκας με τάδε αυλό. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από αυτή τη συνταγή και μπορείς και εσύ να την δοκιμάσεις για να δεις αν θα είσαι και εσύ ευχαριστημένος. Και για το τάδε κυνήγι και την τάδε εποχή. Είμαστε ενήλικες και θέλω να πιστεύω υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Αυτό σημαίνει ότι αν εγώ κάνω χρήση της συνταγής που μου προτείνει κάποιος συνάδελφος αναλαμβάνω και την ευθύνη των πράξεών μου.
Καλησπέρα! :)
(Συγνωμη, δεν ξέρω το όνομα σου)
Δεν μίλησα από άποψη επικινδυνότητας!
Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν θα σου πρότεινα κάτι που πλησιάζει ,έστω,τα ορια!
Ειλικρινά, δεν έχω πρόβλημα να σου γράψω στησιματα που μ'έχουν ικανοποιήσει!
Το έχω κάνει κι αν ανατρεξεις στο topik,θα το διαπιστώσεις !:)
Το λέω σαν πραγματικοτητα!
Το φυσιγγι ιδιογομωσης , το κατασκευάζουμε με βάση τα γούστα και τις ανάγκες μας.
Για την C7,
T268.50-CX2000-1.60-VZ 23-30 γραμ.(#7,8,9,91/2)-6*-BN2-57,4mm τελικό ύψος, με βάθος ρελιου περί το 1.8mm.
660bars-395m V1(σε #91/2).
Δοκιμασμένο,σε τσιχλοκυνηγι,σε όπλα με 18,4-6 αυλο.
Δεν την προτιμώ για καλοκαιρινές συνθήκες!
Χειμώνα, την χρησιμοποιω 8η χρονια.
Την PSB1,την δοκίμασα ελάχιστα ....
Καλή επιτυχία! :);)

Status
Not open for further replies.
Back