Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μαθε καλα πρωτα το κλεισιμο με την lee (ολοι ετσι ξεκινησαμε με 1 lee η με μια mec) κανε τα φυσσιγγια σου κ οταν παρεις το κολαι προχωρας αν θελεις παρακατω το συστημα με τα σταδια ειναι σαν τα εργοστασιακα θελει πολες ρυθμισεις για καθε σταδιο για να δουλεψει σωστα κ απολυτο κεντραρισμα . Ειναι διαφορετικες συνταγες για καθε κλεισιμο κ ολες θελουν τις δοκιμες τους. Πολλοι μπερδεμα για αρχαριο, περιορισε τις επιλογες σου κ θα εχεις καλυτερα κ πιο σαφη αποτελεσματα. Σου γραφω φιλικα οτι θα ηθελα να μου πουν κ μενα οταν πρωτοξεκινησα
Ευχαριστώ Σάκη. Μην φοβάσαι. Δεν παρεξηγώ. Κάθε άποψη και γνώμη τυγχάνει της πρέπουσας σημασίας και σεβασμού.

Καλησπέρα Γιάννη. Όταν σε κάλυκα 12/70 πατήσω το τρίτο στάδιο πόσα mm πρέπει να είναι το φυσίγγι έτσι ώστε όταν πατήσω και το τέταρτο στάδιο να κλείσει στα 58 mm και μετά στο ρέλιασμα αν θέλω να το κατεβάσω κι'άλλο.
Καλημέρα Νίκο!
Εξαρτάται από το κενό που έχεις (στάθμη σκαγιων -χείλη καλυκα),τη σκληρότητα του κυαθιου,τη σκληρότητα του καλυκα....
Αν,σου επιτρέπουν αυτά και τα εργαλεία που διαθέτεις...
Το 4ο στάδιο κατεβάζει επιπεδα το "πυραυλακι",που έχει δημιουργήσει το 3ο και το ύψος του κλειστού καλυκα κατά κάποια δέκατα, ακόμη...
Αν θέλεις να ρελιασεις, πχ στα 58mm,ρύθμισε το 4ο να σου κάνει πάτημα ΜΕΧΡΙ 58,5mm.
Μην επιχειρεις να κατεβάζεις πολύ το ύψος του καλυκα, μονο με τη χρήση του στροφειου!
Το πολύ μέχρι 0.5mm!
Είναι ένα μεγάλο οφελος που μας δείνει το πολυσταδιακο κλεισιμο .
Αυτό της μικρής ,σε χρονικη διαρκεια,εφαρμογής του στροφειου πάνω στο πλαστικό του καλυκα.

Σε ρελιαστο με χαρτακι αν ρελιαστει παραπάνω από ,5,5χιλ στα 7 τι αντίκτυπο έχει σε πιέσεις;
Η αύξηση των πιεσεων είναι αναλογική ή εκθετική;
Τα 5-6mm,είναι ο μέσος όρος....
Δεν είναι απόλυτο και απαράβατος κανόνας.
Ανάλογα στο στήσιμο...
Μπορεί να ρελιασεις και στα 7mm.
Εξαρτάται από το κενό που θα αφήσεις και ΓΙΑΤΙ θα το αφήσεις!

Tωρα θα σου πει οτι θα το κανει για πειραματισμο .sarcastic.

Θελει μεγαλη προσοχη αυτο το παιδι πω πω .pray to God.

Λοιπόν λοιπόν, τα 2ιντσα με d20 μεσοταπα Θώδη πολύ καλά, με μάλλινη και φελλοταπα κακή εμφραξη και συσσωματώσεις αλλα βεβαια φλομπερακι σε ανάκρουση, αλλα για καμια τραβιολα ειναι μονο. Επιστροφη στο εργαστηριο λοιπον.llk.

Εσείς οι κυριοι οι κατα του πειράματος θα σε κανα τραπέζι θα κατσω διπλα σας να δω ποιος θα γελάσει τελευταίος.ha ha.

Σε ρελιαστο με χαρτακι αν ρελιαστει παραπάνω από ,5,5χιλ στα 7 τι αντίκτυπο έχει σε πιέσεις;
Η αύξηση των πιεσεων είναι αναλογική ή εκθετική;
Παλιοτερα ειχα μια συζητησει με τον Σοφοκλη Κοσκινα που τοτε εγραφε στο κυνηγεσια κυνοφιλια (δεν ξερω αν γραφει ακομα )κ μου τονισε οτι οι πιεσεις ανεβαινουν εκθετικα. Πρωσοπικα δεν ειμαι τοσο σιγουρος γι αυτο.

Το ερώτημα είναι οι εντονες συσσωματώσεις με το μαλλινοταπο ηταν απο διαφυγη αερίων; Τα σκάγια ηταν καλής ποιότητας πάντως

To φυσιγγακι που θα δουλεψω φετος πολυ σαν πρωτη τουφεκια απο τρυγονι μεχρι παπι κ φασσα οπου χρειαζεται, αλλα κ στη μπεκατσα σαν δευτερο ειναι με ΜΒ32 κ καλυκα κομμενο στα 65,4 mm στην αναλογια cx2000-1,73-33 με μισοταπα biorientabile 21 ρελι με τζαμακι στα 60 χιλ... Ταχυτητα στο 1,5 μετρο απο την κανη 410 m/s...

Εδω στα 25 μετρα με 4 αστρα κ 8αρια σκαγια...

Κ εδω στα 35 μετρα με 3 αστρα και σκαγια νουμερο 7...

Εξισου καλα δουλευει κ σαν διασπορας με τον ελικοειδη διασπορες του Θωδη τον 18αρη κλεισμενο στα 60 χιλ παλι... ;)

To φυσιγγακι που θα δουλεψω φετος πολυ σαν πρωτη τουφεκια απο τρυγονι μεχρι παπι κ φασσα οπου χρειαζεται, αλλα κ στη μπεκατσα σαν δευτερο ειναι με ΜΒ32 κ καλυκα κομμενο στα 65,4 mm στην αναλογια cx2000-1,73-33 με μισοταπα biorientabile 21 ρελι με τζαμακι στα 60 χιλ... Ταχυτητα στο 1,5 μετρο απο την κανη 410 m/s...

Εδω στα 25 μετρα με 4 αστρα κ 8αρια σκαγια...

Κ εδω στα 35 μετρα με 3 αστρα και σκαγια νουμερο 7...

Εξισου καλα δουλευει κ σαν διασπορας με τον ελικοειδη διασπορες του Θωδη τον 18αρη κλεισμενο στα 60 χιλ παλι... ;)
Βρε Άρη φωτιές που μου ανάβεις με τα setup με την MB32...... πως τις βγάζεις αυτές τις τουφεκιές; Όσο και να παιδεύομαι με δαύτη δεν τα καταφέρνω.....

Βαγγελη αυτη την εποχη κ εγω δεν μπορω να βγαλω πολυ ωραιες τουφεκιες με την MB32...Μου σκορπαει ασυνηθιστα πολυ, κ εχω ριξει χιλιαδες φυσιγγια με συγκεκριμενες συνταγες με αυτη την μπαρουτι κ αρκετες δεκαδες στον πινακα για να εχω συγκριτικα... O παραγοντας που φταει κατα τη γνωμη ειναι η ζεστη κ η εντονη υγρασια που εχει εδω σε μας... Με την ζεστη τα παει μια χαρα αν την προσεξεις λιγο κ δεν την ρελιασεις χαμηλα, με την ζεστη κ πολυ υγρασια "¨χαλαει" η εικονα της... Μπορει να κανω κ λαθος, εικασια ειναι αυτο, αλλα ετσι νομιζω...
Τις ειδα τις τουφεκιες σου, μην σε προβληματιζει... Πολλες φορες δεν εντυπωσιαζει στον πινακα αλλα στην πραξη κανει απιστευτα σκοτωματα... Αν δεν θες να τη ριξεις με ζεστη, σφιξτη λιγο στο ρελιασμα, δεν ξερω κ ποσο τις ειχες κλεισει τις συνταγες σου... Δεν σκορπιζει μη φοβασαι κ δαγκωνει...;)

Βαγγελη αυτη την εποχη κ εγω δεν μπορω να βγαλω πολυ ωραιες τουφεκιες με την MB32...Μου σκορπαει ασυνηθιστα πολυ, κ εχω ριξει χιλιαδες φυσιγγια με συγκεκριμενες συνταγες με αυτη την μπαρουτι κ αρκετες δεκαδες στον πινακα για να εχω συγκριτικα... O παραγοντας που φταει κατα τη γνωμη ειναι η ζεστη κ η εντονη υγρασια που εχει εδω σε μας... Με την ζεστη τα παει μια χαρα αν την προσεξεις λιγο κ δεν την ρελιασεις χαμηλα, με την ζεστη κ πολυ υγρασια "¨χαλαει" η εικονα της... Μπορει να κανω κ λαθος, εικασια ειναι αυτο, αλλα ετσι νομιζω...
Τις ειδα τις τουφεκιες σου, μην σε προβληματιζει... Πολλες φορες δεν εντυπωσιαζει στον πινακα αλλα στην πραξη κανει απιστευτα σκοτωματα... Αν δεν θες να τη ριξεις με ζεστη, σφιξτη λιγο στο ρελιασμα, δεν ξερω κ ποσο τις ειχες κλεισει τις συνταγες σου... Δεν σκορπιζει μη φοβασαι κ δαγκωνει...;)
Χαμηλά ήταν ρελιασμένα , ίσως υπερβολικά χαμηλά για 20-22 βαθμούς θερμοκρασία πάντως όσο δεν την βρίσκω τόσο με τρελαίνει , στα 28γρ την είδες ; έριξα μόνο ένα αλλά θέλω να την ξαναρίξω τόσο χαμηλά ,ήταν ευχάριστη.

Η ΜΒ32 ηταν η πρωτη πυριτιδα που αγορασα αφου ειχα πειραματιστει σαν νεοπας με Granullar και Α1... Τη διαλεξα γιατι ολοι ελεγαν πολυ καλα λογια... Πηρα λοιπον κ εγω ενα μισοκιλο ετσι για δοκιμη...
Μαγγες, ειχα χαλασει περιπου 400-450 γραμμαρια, ειχα τουφεκισει του κοσμου τα πουλια, αλλα τα σκοτωματα ηταν χαλια... Ρελιαζα κ εγω στα 58 χιλ σχεδον παντα, πιο πολυ απο φοβο... Ρε την καταρα μου ελεγα, αυτη ειναι η ΜΒ32 που σκιζει... .asking.:(:(
Απογοητευεμενος λοιπον κ διαβαζοντας κ λιγο απο εδω κ απο εκει, μιας κ δεν ειχα κ κανεναν να μου δειξει λεω ενα μεσημερι να παει να γ...ει, θα την παιξω κ στα 34 γραμμαρια που δεν την ειχα δει να τελειωσει κ μετα θα παω σε αλλη επιλογη... Ε και γεμιζω ενα βροχερο μεσημερι τη συνταγη cx2000-1,75-34-z2m21 8αστερο στα 57,2 με σκαγια ν9 χωρις δοκιμες σε πινακα, χωρις τιποτα... Το θυμαμαι σαν τωρα ενα μπεκατσινι που σηκωνεται τραβερσατο καμια 40αρια μετρα κ του παταω μια τουφεκια με 4 αστρα κ πριν προλαβω να αφησω τη σκανδαλη, βλεπω την τουφεκια να σκαει σαν μεγαλη πιατελα ολη μαζι στο βρεγμενο χορτο κ το μπεκατσινι να γινεται σκονη... Τοτε καταλαβα πως δουλευει αυτη η πυριτιδα....love.
Μπορει να ειναι ενα "κλικ" πιο γρηγορη απο αυτο που μου αρεσει εμενα στα χοντρα σκαγια στους χρονους της, αλλα εχω ριξει απο τοτε αρκετα κιλα, καποιες χιλιαδες φυσιγγια απο Αυγουστο μεχρι Γεναρη κ εχω να πω οτι οταν ο καιρος αγριευει, βγαζει κ αυτη δοντια... .pop.

Χαμηλά ήταν ρελιασμένα , ίσως υπερβολικά χαμηλά για 20-22 βαθμούς θερμοκρασία

Ποσο χαμηλα δηλαδη? Εγω απο την λιγη εμπειρια που εχω με τη συγκεκριμενη μπαρουτι σου λεω οτι στο κυνηγι θα σε τρελανει αυτη η εικονα στον πινακα... ;)
Αυτη με τον Drago20, βαλτην στο 1,80-33,5 αλλα με αρκετο κρυο...

Ποσο χαμηλα δηλαδη? Εγω απο την λιγη εμπειρια που εχω με τη συγκεκριμενη μπαρουτι σου λεω οτι στο κυνηγι θα σε τρελανει αυτη η εικονα στον πινακα... ;)
Αυτη με τον Drago20, βαλτην στο 1,80-33,5 αλλα με αρκετο κρυο...
φοβάμαι οτι ήταν 57mm και ίσως και 1-2mm χαμηλότερα με 8αρι απο την MEC

Status
Not open for further replies.
Back