Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εριξα στο σκοπευτηριο προσφατα φυσιγγια 20 γραμμαριων στο Sporting κ περα απο την αστεια τους ανακρουση δεν υστερουσαν κ σε αποτελεσματικοτητα καθολου... Σε ορτυκια κ στις μαυρες θα ηταν φοβερα ειδικα με δικαννο...
Με πυριτιδα g2000 στην αναλογια που προτεινει ο Δημητρης...

Καλησπέρα! :)
(Συγνωμη, δεν ξέρω το όνομα σου)
Δεν μίλησα από άποψη επικινδυνότητας!
Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν θα σου πρότεινα κάτι που πλησιάζει ,έστω,τα ορια!
Ειλικρινά, δεν έχω πρόβλημα να σου γράψω στησιματα που μ'έχουν ικανοποιήσει!
Το έχω κάνει κι αν ανατρεξεις στο topik,θα το διαπιστώσεις !:)
Το λέω σαν πραγματικοτητα!
Το φυσιγγι ιδιογομωσης , το κατασκευάζουμε με βάση τα γούστα και τις ανάγκες μας.
Για την C7,
T268.50-CX2000-1.60-VZ 23-30 γραμ.(#7,8,9,91/2)-6*-BN2-57,4mm τελικό ύψος, με βάθος ρελιου περί το 1.8mm.
660bars-395m V1(σε #91/2).
Δοκιμασμένο,σε τσιχλοκυνηγι,σε όπλα με 18,4-6 αυλο.
Δεν την προτιμώ για καλοκαιρινές συνθήκες!
Χειμώνα, την χρησιμοποιω 8η χρονια.
Την PSB1,την δοκίμασα ελάχιστα ....
Καλή επιτυχία! :);)
Αυτην θα φτιαξω και εγω αλλα με piston skeet23

Αυτην θα φτιαξω και εγω αλλα με piston skeet23
Θα σου κλείσει οριακά....
Ερχεται λίγο πιο ψηλά.
Κλειστην με πιο ελαφρυ σφιξιμο.. .
Σε μεσαίες έως μακρινές αποστάσεις κανει πράγματα που μπορεί να μην περίμενεις να δεις! ;)

Καλησπέρα! :)
(Συγνωμη, δεν ξέρω το όνομα σου)
Δεν μίλησα από άποψη επικινδυνότητας!
Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν θα σου πρότεινα κάτι που πλησιάζει ,έστω,τα ορια!
Ειλικρινά, δεν έχω πρόβλημα να σου γράψω στησιματα που μ'έχουν ικανοποιήσει!
Το έχω κάνει κι αν ανατρεξεις στο topik,θα το διαπιστώσεις !:)
Το λέω σαν πραγματικοτητα!
Το φυσιγγι ιδιογομωσης , το κατασκευάζουμε με βάση τα γούστα και τις ανάγκες μας.
Για την C7,
T268.50-CX2000-1.60-VZ 23-30 γραμ.(#7,8,9,91/2)-6*-BN2-57,4mm τελικό ύψος, με βάθος ρελιου περί το 1.8mm.
660bars-395m V1(σε #91/2).
Δοκιμασμένο,σε τσιχλοκυνηγι,σε όπλα με 18,4-6 αυλο.
Δεν την προτιμώ για καλοκαιρινές συνθήκες!
Χειμώνα, την χρησιμοποιω 8η χρονια.
Την PSB1,την δοκίμασα ελάχιστα ....
Καλή επιτυχία! :);)
Ευχαριστώ Γιάννη. Το όνομά μου είναι Νίκος.

Ερχεται λίγο πιο ψηλά.
Σε μεσαίες έως μακρινές αποστάσεις κανει πράγματα που μπορεί να μην περίμενεις να δεις! ;)
Εχω δει τρελα πραγματα απο τον p.s.γιαννη... .........ναι το ξερω οτι βγαίνει πιο ψηλά

Ερχεται λίγο πιο ψηλά.
Εχω δει τρελα πραγματα απο τον p.s.γιαννη... .........ναι το ξερω οτι βγαίνει πιο ψηλά
Και με aquila 22 εξίσου καλό και απότελεσματικο :):):)

Στην υγρασία πωσ τα παει αυτο το σεταπ αντέχει
Αντέχει Ηλία....
Δεν ξέρω για τις εκεί συνθήκες...
Το έχω ρίξει πρωινά που σηκωνόταν νερό από κάτω και ανταποκρίθηκε!
Στο πολύ κρύο,βρισκει τον εαυτό του!:)
Ειναι και λίγο τσιμπημενο, απο πιέσεις, για 30γρμ...

Καλησπέρα. Είχε θέσει μια απορία πριν μερικές σελίδες συνάδελφος αλλά λόγω προβλημάτων δεν απαντήθηκε. Και επειδή με ενδιαφέρει και μένα θα διατυπώσω ξανά την ερώτηση. Μπορώ να κλείσω στα 14 mm σε 4 στάδια. Χάραξη, τρίτο στάδιο που μαγκώνει, κλείσιμο και ρέλιασμα.

Καλησπέρα. Είχε θέσει μια απορία πριν μερικές σελίδες συνάδελφος αλλά λόγω προβλημάτων δεν απαντήθηκε. Και επειδή με ενδιαφέρει και μένα θα διατυπώσω ξανά την ερώτηση. Μπορώ να κλείσω στα 14 mm σε 4 στάδια. Χάραξη, τρίτο στάδιο που μαγκώνει, κλείσιμο και ρέλιασμα.
με ενδιαφερει και μενα αυτο το θεμα παιδια ας απαντησει καποιος εμπειρος!

Μπορείς Νίκο!
Το 3ο στάδιο "που μαγκωνει",γνώρισε επιτυχία γιατι πραγματοποιεί αυτο το κλεισιμο!
Απλά με το δεύτερο ή την λεγόμενη "κωνικη χαραξη",θα το καταφέρεις ευκολοτερα.....
Στην περίπτωση που συζητάμε, πρέπει να χαράξεις πιο βαθιά .
Η διαφορά θα είναι πως, κατά πάσα πιθανοτητα χωρις το 2ο σταδιο,θα σου παρουσιάσει χαραγες που θα εμφανίζονται και πάνω στο ρελι μετά το τελικό ρελιασμα.

Μπορείς Νίκο!
Το 3ο στάδιο "που μαγκωνει",γνώρισε επιτυχία γιατι πραγματοποιεί αυτο το κλεισιμο!
Απλά με το δεύτερο ή την λεγόμενη "κωνικη χαραξη",θα το καταφέρεις ευκολοτερα.....
Η διαφορά θα είναι πως, κατά πάσα πιθανοτητα χωρις το 2ο σταδιο,θα σου παρουσιάσει χαραγες που θα εμφανίζονται και πάνω στο ρελι μετά το τελικό ρελιασμα.
με χαραξη,κωνικη χαραξη,τριτο απλο,ρελιασμα κλεινεις στα 14 χιλ,γιαννη?

Μπορείς Νίκο!
Καλησπέρα Γιάννη. Έχω την lee για τα δύο στάδια, χάραξη και κλείσιμο, και σκέφτομαι να κάνω το εξής. Να προσαρμόσω το τρίτο στάδιο στο δράπανο και να το δουλεύω ανάμεσα στα δύο στάδια της lee και στη συνέχεια αφού ετοιμάσω τα φυσίγγια να βάζω στο δράπανο τη ρελιάστρα για το τέταρτο στάδιο. Έχουμε και λέμε: 1η ερώτηση--όταν κλείνουμε με 14 mm κενού χώρου πρέπει το φυσίγγι να κλείνει υποχρεωτικά στα 56 mm ή μπορώ να το κλείσω και στα 57,5 ή 58. 2η ερώτηση όταν λες ότι πρέπει να χαράξω πιο βαθιά στα πόσα mm πρέπει να είναι το τρίτο στάδιο σε ένα κάλυκα 12/70. 3η ερώτηση τι είναι οι χαραγές ή εννοείς χαρακιές. Αυτά και ευχαριστώ για το χρόνο σου

Καλησπερα!;)
Απαντώντας και στους δύο,για να κλείσεις στα 14mm χρειάζεται το 3ο που μαγκωνει.
Κάνει βαθύτερη στεφάνη που είναι απαραίτητη.
Εδώ μιλάμε για ρελιασματα που είναι 2+mm το βάθος ρελιου.Το 3ο που μαγκωνει φτάνει άνετα αυτά τα mm.
Ζητούμενο είναι να κάνει τη δουλειά το στάδιο πιέζοντας και όχι το στροφειο,πιέζοντας και στρίβοντας.
Να μην καταπονειται,από υπερβολικη θερμοκρασια το πλαστικό!
Ένα φινίρισμα κάνουμε με το στροφειο!
Όταν πάμε σ'αυτά τα στησιματα επιδιώκουμε την αντίσταση μπροστά!
Στο ρελι....
Το βύσμα πατάει όσο χρειάζεται για να υπάρχει ομοιομορφία στη δομή της πυριτιδας και σωστή καύση ...
Αυτό δίνει μικροτερες πιέσεις και μεγαλύτερες ταχύτητες στο φορτίο.
Δεν είναι αναγκαίο να πας στα 56mm.
Μπορείς και πιο ψηλά, με βαθύ όμως ρελι...
Θα σου δείξει το φυσιγγι...:)
Δεν είναι ανάγκη να κλείνεις στα 14 για να χρησιμοποιείς το 3ο που μαγκωνει!
Προσωπικά κλείνω όλα τα φυσίγγια μ'αυτό!
Χαραγες, ναι εννοώ τις χαρακιες!
Τη 2η ερώτηση δεν την κατάλαβα....:(

Καλησπέρα Γιάννη. Έχω την lee για τα δύο στάδια, χάραξη και κλείσιμο, και σκέφτομαι να κάνω το εξής. Να προσαρμόσω το τρίτο στάδιο στο δράπανο και να το δουλεύω ανάμεσα στα δύο στάδια της lee και στη συνέχεια αφού ετοιμάσω τα φυσίγγια να βάζω στο δράπανο τη ρελιάστρα για το τέταρτο στάδιο. Έχουμε και λέμε: 1η ερώτηση--όταν κλείνουμε με 14 mm κενού χώρου πρέπει το φυσίγγι να κλείνει υποχρεωτικά στα 56 mm ή μπορώ να το κλείσω και στα 57,5 ή 58. 2η ερώτηση όταν λες ότι πρέπει να χαράξω πιο βαθιά στα πόσα mm πρέπει να είναι το τρίτο στάδιο σε ένα κάλυκα 12/70. 3η ερώτηση τι είναι οι χαραγές ή εννοείς χαρακιές. Αυτά και ευχαριστώ για το χρόνο σου
Καλησπέρα Γιάννη. Όταν σε κάλυκα 12/70 πατήσω το τρίτο στάδιο πόσα mm πρέπει να είναι το φυσίγγι έτσι ώστε όταν πατήσω και το τέταρτο στάδιο να κλείσει στα 58 mm και μετά στο ρέλιασμα αν θέλω να το κατεβάσω κι'άλλο.

Δεν λειτουργη ετσι το πολλησταδιακο για να δουλεψει θελει τουλαχιστον 2.5 χιλ ρελι κ απατητο συγκεντρωτηρα για να μην ανεβαση πιεσεις δεν κατεβαινει αυθεραιτα με το ρελιασμα σε οσα χιλιοστα θελουμε ειτε δεν θα δουλεψει καθολου η θα ανεβασει πιεσεις δεν εισαι ετοιμος για τετοια στησιματα :)

Μαθε καλα πρωτα το κλεισιμο με την lee (ολοι ετσι ξεκινησαμε με 1 lee η με μια mec) κανε τα φυσσιγγια σου κ οταν παρεις το κολαι προχωρας αν θελεις παρακατω το συστημα με τα σταδια ειναι σαν τα εργοστασιακα θελει πολες ρυθμισεις για καθε σταδιο για να δουλεψει σωστα κ απολυτο κεντραρισμα . Ειναι διαφορετικες συνταγες για καθε κλεισιμο κ ολες θελουν τις δοκιμες τους. Πολλοι μπερδεμα για αρχαριο, περιορισε τις επιλογες σου κ θα εχεις καλυτερα κ πιο σαφη αποτελεσματα. Σου γραφω φιλικα οτι θα ηθελα να μου πουν κ μενα οταν πρωτοξεκινησα

Status
Not open for further replies.
Back