Στοπ έχει ο δραπανος στην λαβή του και έφτιαξα κι εγώ μία πατέντα με ψιλοπαση ντιζα ανοξειδωτη. Θα πρέπει να εξαλειψω πρώτα την ταλάντωση της κινητής βάσης για να έχω σταθερότηταΣταύρο, έχεις στοπ στο δραπανο?
Στοπ έχει ο δραπανος στην λαβή του και έφτιαξα κι εγώ μία πατέντα με ψιλοπαση ντιζα ανοξειδωτη. Θα πρέπει να εξαλειψω πρώτα την ταλάντωση της κινητής βάσης για να έχω σταθερότηταΣταύρο, έχεις στοπ στο δραπανο?
Πάρε δύο ντιζες και τοποθέτησε τες κάθετα στο κινητό τραπέζι του δραπανου.Στοπ έχει ο δραπανος στην λαβή του και έφτιαξα κι εγώ μία πατέντα με ψιλοπαση ντιζα ανοξειδωτη. Θα πρέπει να εξαλειψω πρώτα την ταλάντωση της κινητής βάσης για να έχω σταθερότητα
Αυτό ακριβώς είχα κι εγώ στο μυαλό μου Γιάννη. Τις ντιζες ήδη τις εχω. Το απογευματάκι θα το κάνωΠάρε δύο ντιζες και τοποθέτησε τες κάθετα στο κινητό τραπέζι του δραπανου.
Γεφυρώσε τες με ενα λαμακι που θα εφάπτεται οριακά στο ακίνητο μέρος του τσοκ του δραπανου.
Όχι στο μέρος που περιστρέφεται....
Το ρυθμίζεις παραλληλα με το τραπέζι.
Αυξομειώσεις με παξιμάδια που θα έχεις περάσει στις ντιζες.
Ίδια περιστροφή και στις δύο ντιζες.
Σημάδεψε μια πλευρά από κάθε παξιμάδι για να έχεις σταθερές.
Σημαδεύεις μετά απο το αλφαδιασμα που θα κάνεις .
Ντιζα Μ10,ειναι μια χαρα!
Εύχομαι επιτυχία!!Αυτό ακριβώς είχα κι εγώ στο μυαλό μου Γιάννη. Τις ντιζες ήδη τις εχω. Το απογευματάκι θα το κάνω
Σταύρο , πέρα απο την λύση που σου πρωτινέ ο Γιάννης για την σταθεροποίηση της βάσης που σίγουρα το κάνει ακάμτο με τισ 10άρεσ ντίζεςΣτοπ έχει ο δραπανος στην λαβή του και έφτιαξα κι εγώ μία πατέντα με ψιλοπαση ντιζα ανοξειδωτη. Θα πρέπει να εξαλειψω πρώτα την ταλάντωση της κινητής βάσης για να έχω σταθερότητα
ειπα να το εχω λίγο "πολυμορφικό" το δράπανο μάστορα μου, αλλα όπως με βλέπω μονο θα ρελιάζω... χαχαχαΚαλοοο μαστροΧρηστο!
Το άλλο όμως, ειναι σταθεροΤΑΤΟ σαν φρένο!
Με άκαμπτο λαμακι, εννοείται!
Αν οι ντιζες διαπερνουν το μεσαίο τραπέζι και πατανε στη βάση του δραπανου...γρανιτης !![]()
Μην δενετε κομπο τα 6χιλ στο ρελιαστο και τα 11 στο αστερι....αναλογα βυσματος πυριτηδας και εποχης μπορουν να παιξουν 1-2 χιλιοστα λιγοτερα η περισοτεραΟι ντιζες τοποθετήθηκαν. Η βάση τώρα είναι σταθεροτατη.έγινε αλλαγή και του κόντρα στροφειου γιατί είχε αρκετή κονικοτητα. Μένει να ξαναρελιασω ένα ιδιο φυσιγγι για να δω τα αποτελέσματα. Αν ξαναπαραμορφωθει το χείλος της παφυλας και ο συγκεντρωτηρας δείχνει αρκετά πεισμένος, θα αφήσω το κενό των έξι χιλιοστών πάνω από το τζαμακι και θα κλεισω σε μειων έξι χιλιοστά. Αν μου βγει δηλαδή ο καλυκας στα 67,6 θα κλείσει στα 61,6.
Δηλαδή ενα σκληρό βύσμα μπορούμε να το κλείσουμε στα 4χιλ κενό πχ για να μην δώσουμε πολύ πίεση στην πυρίτιδα και αν θέλουμε να φτιάξουμε ενα φυσιγγι διασποράς να ανεβάζουμε το κενό για να δημιουργήσουμε πίεση ώστε να καταφέρουμε σκορπισμα των σκαγιων και μεγαλύτερη διασπορά;Μην δενετε κομπο τα 6χιλ στο ρελιαστο και τα 11 στο αστερι....αναλογα βυσματος πυριτηδας και εποχης μπορουν να παιξουν 1-2 χιλιοστα λιγοτερα η περισοτερα
Διασπορας κανεις με αλλους τροπους οχι με το πατημα.σκληρο βυσμα και λιγο κενο ανεβαζεις τις πιεσεις στο θεο.παταμε λιγο παραπανω ενα μαλακο βυσμα σε συνδιασμο με μια μονοβασικηΔηλαδή ενα σκληρό βύσμα μπορούμε να το κλείσουμε στα 4χιλ κενό πχ για να μην δώσουμε πολύ πίεση στην πυρίτιδα και αν θέλουμε να φτιάξουμε ενα φυσιγγι διασποράς να ανεβάζουμε το κενό για να δημιουργήσουμε πίεση ώστε να καταφέρουμε σκορπισμα των σκαγιων και μεγαλύτερη διασπορά;
Αυτο ξαναπεστοΜην δενετε κομπο τα 6χιλ στο ρελιαστο και τα 11 στο αστερι....αναλογα βυσματος πυριτηδας και εποχης μπορουν να παιξουν 1-2 χιλιοστα λιγοτερα η περισοτερα
Η αυξανουμε μπαρουτη η σκαγγιαΔιασπορας κανεις με αλλους τροπους οχι με το πατημα.σκληρο βυσμα και λιγο κενο ανεβαζεις τις πιεσεις στο θεο.παταμε λιγο παραπανω ενα μαλακο βυσμα σε συνδιασμο με μια μονοβασικη
Μαστορακο,με τι το εριξε?Γι αυτους που τους αρεσουν τα λιγα γραμμαρια κ τα μαλακα φυσιγγια, εδω ειναι ενα 28αρi με πυριτιδα 206V που ριχνει πολυ ενας φιλος ιδιογομωτης στο κυνηγι, αλλα κ σε σκοπευτηριο... Εδω ειναι για τρυγονια οπου απο τα 28 γρ σκαγια, τα 14 ειναι 9αρια στον πατο του συγκεντρωτηρα και τα αλλα 14 ειναι 7,5αρια απο πανω σε σειρα...
Ταχυτητα στο 1,5 μετρο απο την κανη 390 m/s
Αποσταση 40 μετρα με τσοκ 6/10
καλυκας Fiocchi- 616- 1,35- 28- VZERO23- 57,7 N7,5-9
![]()
Όλο ντριμπλες μου κάνεις!Mε το 725 ειναι αυτη η τουφεκια κ τσοκ Anaconda mid range... Αυτος το ριχνει με ενα SKB...
Στο συγκεκριμενο φυσιγγι τα σκαγια ειναι 8,5αρια, κ οχι 9αρια... Τα ψιλα δηλαδη...
.xm.Και εχω αρκετη 206vΓι αυτους που τους αρεσουν τα λιγα γραμμαρια κ τα μαλακα φυσιγγια, εδω ειναι ενα 28αρi με πυριτιδα 206V που ριχνει πολυ ενας φιλος ιδιογομωτης στο κυνηγι, αλλα κ σε σκοπευτηριο... Εδω ειναι για τρυγονια οπου απο τα 28 γρ σκαγια, τα 14 ειναι 9αρια στον πατο του συγκεντρωτηρα και τα αλλα 14 ειναι 7,5αρια απο πανω σε σειρα...
![]()
την σωζει ο Ζερο την τουφεκια , εντονο κεντρο όπως ολοι οι γκουαλαντι , παρα την χαμηλη αρχικη όχι τοσο καλα ποσοστα , η ζεστη εκανε παλι ζημια , αλλα ολες οι NS οργιαρες είναιΓι αυτους που τους αρεσουν τα λιγα γραμμαρια κ τα μαλακα φυσιγγια, εδω ειναι ενα 28αρi με πυριτιδα 206V που ριχνει πολυ ενας φιλος ιδιογομωτης στο κυνηγι, αλλα κ σε σκοπευτηριο... Εδω ειναι για τρυγονια οπου απο τα 28 γρ σκαγια, τα 14 ειναι 9αρια στον πατο του συγκεντρωτηρα και τα αλλα 14 ειναι 7,5αρια απο πανω σε σειρα...
![]()