Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σιγουρα θα δουλευουν, δοκιμουλες θελει... Με καποιον πιο μαλακο συγκεντρωτηρα ισως να μην καιγεται σωστα η πυριτιδα κ να θελει λιγο παραπανω πατημα η λιγο περισσοτερη πυριτιδα... Δοκιμες ειναι η ιδιογομωση...
Παντως για μενα στα ψιλα σκαγια μην σαν εξιταρουν οι υψηλες ταχυτητες... Κακο κανουν για μενα, εκτος κ αν μιλαμε για δυσκολες καιρικες συνθηκες...;) Στα χοντρα σκαγια ειναι αλλες οι απαιτησεις...
Τη μβ32 θα τη δουλέψω οταν κάνει χειμώνα και έχει και υγρασία για τις τσίχλες γι'αυτο με ενδιαφέρει να εiναι λίγο δυνατή. Για τις υπόλοιπες μέρες θέλω να δουλέψω με την psb1. Αυτά.

Τη μβ32 θα τη δουλέψω οταν κάνει χειμώνα και έχει και υγρασία για τις τσίχλες γι'αυτο με ενδιαφέρει να εiναι λίγο δυνατή. Για τις υπόλοιπες μέρες θέλω να δουλέψω με την psb1. Αυτά.
Δοκιμασε την κ στα πιο λιγα γραμμαρια αν θες, αλλα και στο cx2000-1,65-32-z2m24 με λιγο στριμωγμα στα 57,6 περιπου θα σε αφησει με το στομα ανοιχτο στις υγρασιες... Κ μπαλα πηγαινει κ σκοτωνει πολυ καλα... ;)

Δοκιμασε την κ στα πιο λιγα γραμμαρια αν θες, αλλα και στο cx2000-1,65-32-z2m24 με λιγο στριμωγμα στα 57,6 περιπου θα σε αφησει με το στομα ανοιχτο στις υγρασιες... Κ μπαλα πηγαινει κ σκοτωνει πολυ καλα... ;)
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ Άρη. Να ρωτήσω και κάτι άλλο αν μπορείς να μου απαντήσεις. Τη psb1 θέλω να την δουλέψω στα 30 γρ. από 1.65 μέχρι 1.7 αναλόγως τον καιρό με Νο 9 για τσίχλες και 1.7 για 32 γρ. για τα τρυγόνια με Νο 7. Πια είναι η γνώμη σου για τις συνταγές. Και ένα τελευταίο. Μπράβο για τις απαντήσεις και την βοήθεια που δίνεις σε'μας τους καινούργιους στο άθλημα και εσύ και οι περισσότεροι γιατί δυστυχώς υπάρχουν συνάδελφοι που επειδή γνωρίζουν αυτοί ή επειδή δεν τους βοήθησε κανένας στο ξεκίνημά τους βγάζουν αλαζονική συμπεριφορά.

Εγω φιλε δεν ειχα κανεναν να μου δειξει πεντε σωστα πραγματα στο κυνηγι, κ εμαθα ειτε απο μονος μου κανοντας λαθη, ειτε μεσα απο το διαβασα, απο φιλους σιγα σιγα κ απο τα φορουμ αργοτερα κ σιγα σιγα αρχισα να καταλαβαινω κ να μαθαινω... Το θεωρω λοιπον πολυ ανθρωπινο να βοηθησω τον οποιονδηποτε μπορω προκειμενου κ να μην κανει τα ιδια λαθη με εμενα, κ να γλιτωσει περιττα εξοδα ενδεχομενως αλλα κ ειναι χρεος μου απο τη στιγμη που ετσι εμαθα κ εγω...
Κ μην νομιζεις οτι ειναι κανενας παντογνωστης, εγω γνωριζω λιγα, καποιος αλλος περισσοτερα, ολοι μαζι ομως πολλα...

Με την PSB1 δεν εχω ασχοληθει ποτε δυστυχως κ δεν μπορω να σε κατατοπισω ουσιαστικα κ με σιγουρια... Ειμαι σιγουρος ομως οτι θα βρεθει καποιος συναδελφος...
Να μην ξεχνας οτι τιποτα απο οσα σου πουν δεν εχει σιγουρο αποτελεσμα στο οπλο σου ομως κ με εσενα σαν χειριστη αν δεν το δοκιμασεις ο ιδιος... Ακομα κ με διαφορετικο στροφειο αν κλεινεις μια συνταγη μπορει να παρεις εντελως διαφορετικο αποτελεσμα... Δοκιμες θελει, κ να σημειωνεις τι βλεπεις σε καθε τι που αλλαζεις στο φυσιγι...

Θα το πω για τελευταία φορά στουσ νεουσ ιδιογομωτεσ για να μην χαλανε χρόνο και χρημα...οτι και συνταγές σασ δωσουν τα παιδια εδω μεσα δεν Πρόκειται να φτιαξετε τα ιδια φυσηγγια...τωρα το γιατι....Γιατί εγω εχω φτιάξει ενα φυσηγγι με το δικο μου μαχερακι το δικο μου στροφιο που μου τεριαζει σε μενα..αν θεσ το ιδιο πρέπει να εχεισ το ιδιο στροφιο με το δικο μου και το ιδιο μαχερακι και να κλείνεισ στα σταδια που κλεινο εγω..αν το στροφιο μου ρελιαζη βαθια και κατα επέκταση με ποιο χοντρι στεφανη..και το δικο σου βγάζει ριχο ρελι..τα φυσηγγια που θα βγουν θα είναι πολυ διαφορετικά και θα λεσ τη μου έδωσαν η μ....σ.για αυτο η ιδιογομωση είναι ενα εντελώς προσωπικό θεμα

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ Άρη. Να ρωτήσω και κάτι άλλο αν μπορείς να μου απαντήσεις. Τη psb1 θέλω να την δουλέψω στα 30 γρ. από 1.65 μέχρι 1.7 αναλόγως τον καιρό με Νο 9 για τσίχλες και 1.7 για 32 γρ. για τα τρυγόνια με Νο 7. Πια είναι η γνώμη σου για τις συνταγές. Και ένα τελευταίο. Μπράβο για τις απαντήσεις και την βοήθεια που δίνεις σε'μας τους καινούργιους στο άθλημα και εσύ και οι περισσότεροι γιατί δυστυχώς υπάρχουν συνάδελφοι που επειδή γνωρίζουν αυτοί ή επειδή δεν τους βοήθησε κανένας στο ξεκίνημά τους βγάζουν αλαζονική συμπεριφορά.
Psb1 1,65x31 sg24 με ισπανικο καψηλη και μπαφηλα αστερησστα 57,5
1,75χ32 sg22 με τα παραπανο πατηματα και υληκα κενταει

Θα το πω για τελευταία φορά στουσ νεουσ ιδιογομωτεσ για να μην χαλανε χρόνο και χρημα...οτι και συνταγές σασ δωσουν τα παιδια εδω μεσα δεν Πρόκειται να φτιαξετε τα ιδια φυσηγγια...τωρα το γιατι....Γιατί εγω εχω φτιάξει ενα φυσηγγι με το δικο μου μαχερακι το δικο μου στροφιο που μου τεριαζει σε μενα..αν θεσ το ιδιο πρέπει να εχεισ το ιδιο στροφιο με το δικο μου και το ιδιο μαχερακι και να κλείνεισ στα σταδια που κλεινο εγω..αν το στροφιο μου ρελιαζη βαθια και κατα επέκταση με ποιο χοντρι στεφανη..και το δικο σου βγάζει ριχο ρελι..τα φυσηγγια που θα βγουν θα είναι πολυ διαφορετικά και θα λεσ τη μου έδωσαν η μ....σ.για αυτο η ιδιογομωση είναι ενα εντελώς προσωπικό θεμα
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Ηλία. Ο καθένας δουλεύει με τα εργαλεία που του αρέσουν και που του επιτρέπει η τσέπη του να πάρει. Από την άλλη όμως έχω ένα μπούσουλα εγώ που είμαι νέος στην ιδιογόμωση για να ξεκινήσω και να δοκιμάσω αυτό που έφτιαξα στο κυνήγι. Αν δεν είχα μπούσουλα θα'πρεπε να ξεκινήσω με το κλασικό 1.6 Χ 32 με την mb32 και να δοκιμάζω την συνταγή με διαφορετικούς κάλυκες με διαφορετικά καψούλια και με διαφορετικά βύσματα. Αυτό θα απαιτούσε χρήμα και χρόνο. Που δυστυχώς δεν υπάρχουν. Και ειδικά ο χρόνος. Και φυσικά με αμφίβολο αποτέλεσμα. Η απογοήτευση θα ήταν σίγουρη και όχι τόσο για το ότι δεν κατάφερες κάτι άλλα για την βοήθεια που ζήτησες και δεν πήρες.

Ευχαριστώ Γιάννη. Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο συγκεκριμένος όταν λες ισπανικό καψούλι και μπάφιλα.

Δοκιμασε στο cx2000-1,7-28-aquilla24-57,5... Σε δικη μου μετρηση εβγαλε 430 M/s στο 1,5 μετρο απο την κανη και συγκεντρωση 70% με 31 βαθμους στα 35 μετρα με 3 αστρα και σκαγια ν7,5... Με χαμηλοτερη θερμοκρασια θα ειναι οτι πρεπει...
Πολυ καλα δουλευει και στο cx2000-1,8-30-aquilla22 στα 57,8

Στην Ιταλια που εχουν μετρηθει τα παπαπανω σε κανονακι εδωσαν 550 μπαρ τα 28 γρ και 600 τα 30γρ...
αρχικο μηκος καλυκα ξερουμε αρη;

Ευχαριστώ Γιάννη. Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο συγκεκριμένος όταν λες ισπανικό καψούλι και μπάφιλα.
Σε καληκα ισπανηκο maxam και καψηλι. uee η αν εχεις νομπελ σπορτ με 688 καψηλη.αλα με ισπανηκα υληκα παει καλητερα ακομα

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Ηλία. Ο καθένας δουλεύει με τα εργαλεία που του αρέσουν και που του επιτρέπει η τσέπη του να πάρει. Από την άλλη όμως έχω ένα μπούσουλα εγώ που είμαι νέος στην ιδιογόμωση για να ξεκινήσω και να δοκιμάσω αυτό που έφτιαξα στο κυνήγι. Αν δεν είχα μπούσουλα θα'πρεπε να ξεκινήσω με το κλασικό 1.6 Χ 32 με την mb32 και να δοκιμάζω την συνταγή με διαφορετικούς κάλυκες με διαφορετικά καψούλια και με διαφορετικά βύσματα. Αυτό θα απαιτούσε χρήμα και χρόνο. Που δυστυχώς δεν υπάρχουν. Και ειδικά ο χρόνος. Και φυσικά με αμφίβολο αποτέλεσμα. Η απογοήτευση θα ήταν σίγουρη και όχι τόσο για το ότι δεν κατάφερες κάτι άλλα για την βοήθεια που ζήτησες και δεν πήρες.
Η απαγοητευση στην ιδιογομωση είναι ενα δεδομένο παραααα πολυ συχνο στην ιδιογομωση...φιλε μου παρε και το βιβλιο του χατζιωτη...Εκεί μπορισ να εχεισ ενα μπουσουλα για Αρχή

Ετσι ακριβως ειναι... Η καθε λεπτομερεια στην ιδιογομωση παιζει τον ρολο της και ολες μαζι σε συνδυασμο βγαζουν το αποτελεσμα...
Το εχω ξαναγραψει αν θυμαμαι καλα κ παλιοτερα ενα παραδειγμα, αλλα θα το ξαναναφερω μιας κ εχει σημασια...
Με την ΜΒ32 εχω ριξει χιλιαδες φυσιγγια στα 34 γρ σε ολα τα θηραματα κ σε ολα τα νουμερα... Επειδη γουσταρα την συμπεριφορα της λοιπον, την εριξα και σε τρυγονια τροποποιωντας λιγο το υψος ρελιασματος κ την συνταγη για να μου βγει μαλακο το φυσιγγι στο cx2000-1,72-34-z2m21-57,7mm εκεινη τη χρονια... Τα πουλια επεφταν κυριολεκτικα απο οποιαδηποτε αποσατση, το φυσιγγι ηταν μαλακο κ ενας φιλος ιδιογομωτης δοκιμαζοντας το κ μενωντας εκπληκτος εφτιαξε το ιδιο ακριβως με πυριτιδα απο τη δικια μου παρτιδα και καλυκες και συγκεντρωτηρες το ιδιο... Η μονη διαφορα, το μαχαιρακι του κ το στροφειο ρελιασματος...
Το αποτελεσμα???? Εντελως αλλο φυσιγγι σε αισθηση... Οι ταχυτητες μας ειχαν ελαχιστη διαφορα, σχεδον αμελητεα αλλα η αισθηση εντελως αλλη... Γλυκια κ μαλακη σε μενα, εντονη κ κοφτη σε αυτον... Με μονη αλλαγη το διαφορετικο στροφειο ρελιασματος το οποιο ειναι σημαντικοτατο...
Δεν υπαρχει λοιπον καθαρη αντιγραφη μιας συνταγης, υπαρχει ενας μπουσουλας κ απο εκει κ περα μικρες αλλαγες κ τροποποιησεις με ασφαλεια παντα ωστε κ να νιωθουμε σαν αποτελεσμα τι κανουμε, κ να κανουμε τη συνταγη "δικια" μας...

Καλοοο!
Με 688...:)
Επιτρέψτε μου μια μικρή διόρθωση ... SG 25 !!!
Δεν υπάρχει SG 24 ... ;)
Ο Gualandi SuperG μετά τον 22 βγαίνει σε 25 & 27 ...:)

Επιτρέψτε μου μια μικρή διόρθωση ... SG 25 !!!
Δεν υπάρχει SG 24 ... ;)
Ο Gualandi SuperG μετά τον 22 βγαίνει σε 25 & 27 ...:)
Σωστος...ως είθισται! .sarcastic.
Βεβαια,οι μετρήσεις στα κυαθια,εχουν μια σχετικοτητα...
Το 22 π.χ.,σε μια εταιρία, δεν σημαινει πως θα δωσει ιδια ογκομετρια με το 22 μιας άλλης...

Καλημέρα παιδιά .... γνωρίζει κάποιος την διαφορά στα καψυλιο της maxam G-1000 και CZ -100?είναι διαφορετικά ή είναι το ίδιο καψυλιο που άλλαξε ονομασία?

Status
Not open for further replies.
Back