Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και για τελος!:)
Αθάνατο ειναι!
Αυτο που σου λεω για ρελι,ειναι δυο θεσεις προς τα δεξιά .;)
Γιάννη Καλημέρα,
Εαν εννοείς το αστεροειδή ρέλι που το ονομάζει .. ποια η διαφορά του με το απλό στρογγυλό ρέλι..?
https://www.dropbox.com/s/f0qsahkvn6oqyb6/Relia.JPG?dl=0
Η εμπειρία μου με την Ιδιογόμωση είναι απ αυτά που διαβάζω απο εσάς και απο διάφορα άρθρα .. και θέλω να ξεκινήσω να φτιάχνω κάτι για αρχή .. με το χέρι και όχι με μηχανή (λόγω χώρου)
Τι θα πρότεινες για αρχή στρογγυλό ρέλι ή αστεροειδές..?
Επίσης έχω μια απορία που έχει να κάνει με το κλείσιμο .. Εφόσον όσο πιο πολύ πιέσουμε το φυσίγγι στο κλείσιμο έχουμε μεγαλύτερες πιέσεις πως είμαστε σίγουροι για το τι είναι αυτό που φτιάχνουμε και το αποτέλεσμά του..?
Καλή συνέχεια..
Βαγγέλης

Βαγγελη, αν ειναι να ξεκινησεις, και λογω χωρου δεν μπορεις να παρεις μηχανη, τοτε θα σου προτεινα και γω στρογγυλο ρελι.

Οσο για αυτο που ρωτας, οταν εχεις διαλεξει τα καταλληλα υλικα (υψος καλυκα-πυριτιδα-βυσμα-βαρος σκαγιων) θα δεις οτι η στηλη που δημιουργηται εντος του καλυκα, πριν κλεισεις το φυσιγγι, σε καθοδηγει σχεδον απο μονη της ωστε να κλεισεις σωστα. Μπορεις φυσικα να πιεσεις πολυ, αλλα πρακτικα θα δεις οτι αυτο θα σου βγαλει ενα φυσιγγι που οπτικα δεν θα σου φαινεται σωστο. Ο οπτικος ελεγχος, παρολο που εισαι αρχαριος, ειναι ενα πολυ σημαντικο κομματι, που μπορει να γινει απο τον οποιοδηποτε κυνηγαει.

Βαγγελη, χαρακτηρισμος "για αστεροειδες",δεν σε δεσμευει πως δεν κανει για στρογγυλο ρελι.
Καλη σκεψη ειναι να ξεκινήσεις μ'αυτο το κλείσιμο, που δεν ειναι απαιτητικο σε οτι αφορα τον εξοπλισμο σου σε εργαλεία κλεισίματος.
Με το στρογγυλο ρελι-κλεισιμο,κατασκευάζονται αριστα φυσίγγια!
Δεν υστερουν ,σε σχεση με αυτα που κλεινονται με αστεροειδες κλείσιμο.
Οσον αφορα τις αναπτυσσόμενες πιεσεις,ευχης εργον είναι η δοκιμη των φυσιγγιων σε βλητικο σταθμό.
Λογω μεγάλου κοστους και μη ευκολης πρόσβασης σε σταθμο,πορευομαστε εμπειρικα.
Υπαρχουν χαρακτηριστικά που μας επισημαινουν τις αυξημενες πιεσεις ενος φυσιγγιου...
Αυξημενο λάκτισμα, ξερός ήχος, παραμορφωμενος καλυκας,έλλειμμα πλαστικου του καλυκα,"σιδερωμενος" καλυκας,ειναι καποια απο αυτα....
Ξεκινας σιγα σιγα και αποκτωντας εμπειρία, "ψάχνεσαι" πιο πέρα.
Δε νομιζω ,καποιος απο εδω,να σου αρνηθει τη βοηθεια του!:)
Οσες δοσολογιες δινονται ,τουλαχιστον δημοσια ,απο αυτον τον χωρο και δεν προκαλουν αντιδράσεις :),ειναι εντος ασφαλων ορίων.....
Με βαση την πρακτικη,εμπειρία και καποιες απο αυτες ειναι δοκιμασμένες σε τραπεζα.
Η ιδιογομωση,ειναι ΙΔΙΟγομωση οπως λεει και το ονομα της!
Θα μπεις σε ενα δρομο,αρχιζοντας με κατι δοκιμασμένο και μετα θα φτιάξεις αυτο που ταιριαζει σε σένα....
Δεν υπαρχουν μαγικες συνταγές, που να ταιριαζουν σε ολους ,για διαφορους λογους!
Καλη συνεχεις,καλα γεμισματα, καλο ταξιδι!
Έμπλεξες!!.sarcastic.
Για καλο!:)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας (Γιάννη & Βίκτωρα) και τις συμβουλές σας.
Αυτό που έχω καταλήξει σαν πρώτο μου setup είναι το παρακάτω ..
Κάλυκας Τ2-12/70 - Καψούλι CX2000 - Συγκεντρωτήρας Cheddite Aquilla 22 - Σκάγια Ν.9 ή Ν.8 στα 32 γρ.
Πυρίτιδα Aquilla στα 1,65 (Γιάννης) - Τελικό Ύψος 60-60,10 mm (Γιάννης)
Άρα υποχρεωτικά χρειάζομαι και καλυκοκόφτη δεδομένου ότι το ύψος των καινούργιων είναι 70mm..
Μόλις παραχθεί το πρώτο θα ανεβάσω φωτό για σχόλια και παρατηρήσεις ..
Με εκτίμηση,
Βαγγέλης

Φίλε προχώρα και μην φοβάσαι. Τα παλικάρια εδώ προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους σε όλους όσους προσπαθούν να μπούνε στο παιχνίδι της ιδιογωμοσης. Οποιαδήποτε απορία θα σου έλεγα να την εκφράζεις γιατί και το παραμικρό κάνει την διαφορά. Εχω κι εγώ λύσει απορίες πολλές με την βοήθειά τους. Ο Γιάννης ξέρει. Σ ευχαριστώ Γιάννη

Φίλε προχώρα και μην φοβάσαι. Τα παλικάρια εδώ προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους σε όλους όσους προσπαθούν να μπούνε στο παιχνίδι της ιδιογωμοσης. Οποιαδήποτε απορία θα σου έλεγα να την εκφράζεις γιατί και το παραμικρό κάνει την διαφορά. Εχω κι εγώ λύσει απορίες πολλές με την βοήθειά τους. Ο Γιάννης ξέρει. Σ ευχαριστώ Γιάννη
Σταύρο δεν έχεις άδικο..
Πολλές φορές και σε άλλα πράγματα κολλάς σε μια λεπτομέρεια που δεν την γνωρίζεις και θα ήθελες μια βοήθεια για να πας παρακάτω... πόσο μάλλον εδώ που η λεπτομέρεια καθορίζει και το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό.

Δοκιμασα λιγη Α0, μιας κ δεν την ειχα ξαναπιασει στα χερια μου...
Την ξεκινησα απο χαμηλα, κ ετσι οι ταχυτητες ειναι λιγο συγκρατημενες,αλλα οι συγκεντρωσεις ειναι πολυ καλες...
Η συνεχεια οταν δοκιμαστουν κ στο κυνηγι με μερικες τροποποιησεις...
Η αποσταση δοκιμης ειναι τα 40 μετρα με τσοκ 8,5/10 και το 725...

A0-cx2000-1,85-36-Θωδη18-57,5 8αστερο n4 ταχυτητα στο 1,5 μετρο 405 m/s

A0-cx2000-1,95-38,5 +1,5 βρωμαλευρο-drago17- ρελιαστο στα 64 n4 ταχυτητα στο 1,5 μετρο 405 m/s

Με το Kicks ειναι οι τουφεκιες Μιχαλη...
Θα την ανεβασω λιγο στο ρελιαστο να τη δω... Θελω να παιξω κ μπαλιτσα κ χωρις μπαφερ ομως, για πιο "καθημερινη" χρηση κ πιο γρηγορο στησιμο...
Μου εδωσε συγκεντρωσεις ομως κ αυτο μου αρεσε...

Με το Kicks ειναι οι τουφεκιες Μιχαλη...
Θα την ανεβασω λιγο στο ρελιαστο να τη δω... Θελω να παιξω κ μπαλιτσα κ χωρις μπαφερ ομως, για πιο "καθημερινη" χρηση κ πιο γρηγορο στησιμο...
Μου εδωσε συγκεντρωσεις ομως κ αυτο μου αρεσε...
Άρη καλησπέρα.. Οταν λες ρελιαστό εννοείς με στρογγυλό ρέλι .. Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτό απο ένα έτοιμο δικό σου..?

Status
Not open for further replies.
Back