Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βαγγέλη έχω μικρή εμπειρία από το ρελιαστο, κ καμία εμπειρία με χάρτινο δισκίο η από φελο οπότε ας απαντήσει καλύτερα κάποιος άλλος στην απορία σου, δεν είμαι ο κατάλληλος... Ώρα ρελιαστα έχω φτιάξει, όλα με τζαμακι ήταν...

Δοκιμασα λιγη Α0, μιας κ δεν την ειχα ξαναπιασει στα χερια μου...
Την ξεκινησα απο χαμηλα, κ ετσι οι ταχυτητες ειναι λιγο συγκρατημενες,αλλα οι συγκεντρωσεις ειναι πολυ καλες...
Η συνεχεια οταν δοκιμαστουν κ στο κυνηγι με μερικες τροποποιησεις...
Η αποσταση δοκιμης ειναι τα 40 μετρα με τσοκ 8,5/10 και το 725...

A0-cx2000-1,85-36-Θωδη18-57,5 8αστερο n4 ταχυτητα στο 1,5 μετρο 405 m/s

A0-cx2000-1,95-38,5 +1,5 βρωμαλευρο-drago17- ρελιαστο στα 64 n4 ταχυτητα στο 1,5 μετρο 405 m/s
Και οι δυο τουφεκιες ειναι θανατος.Το σκονατο Παναγια βοηθα!!!!
Δοκιμασε με καψουλι 684 αν εχεις σε 2χ40 αστερι.Εγω το ειχα φτιαξει με sg14.
Ξαναβλεπω την τουφεκια και υπολογιζω τι θα παθει ενας πρασινος μες στον κυκλο.....

Ξαναβλεπω την τουφεκια και υπολογιζω τι θα παθει ενας πρασινος μες στον κυκλο.....

Ρε φιλε....μες το μιαλο μου εισαι.......
2.00 χ 40 αλλα σε 12/76 με sg mag + cork
Δεν φανταζεσε ποσο περημενο να μπουμπουνιξει λιγο ο καιρος για να το δωκημασωωωωω.........

Καλυτερα να μην το δοκιμασει καθολου το 684.....δεν μπορει να βγαλει τα αναμενομενα σε ενα βαλτοφυσιγγη

Γιάννη Καλημέρα,
Εαν εννοείς το αστεροειδή ρέλι που το ονομάζει .. ποια η διαφορά του με το απλό στρογγυλό ρέλι..?
https://www.dropbox.com/s/f0qsahkvn6oqyb6/Relia.JPG?dl=0
Η εμπειρία μου με την Ιδιογόμωση είναι απ αυτά που διαβάζω απο εσάς και απο διάφορα άρθρα .. και θέλω να ξεκινήσω να φτιάχνω κάτι για αρχή .. με το χέρι και όχι με μηχανή (λόγω χώρου)
Τι θα πρότεινες για αρχή στρογγυλό ρέλι ή αστεροειδές..?
Επίσης έχω μια απορία που έχει να κάνει με το κλείσιμο .. Εφόσον όσο πιο πολύ πιέσουμε το φυσίγγι στο κλείσιμο έχουμε μεγαλύτερες πιέσεις πως είμαστε σίγουροι για το τι είναι αυτό που φτιάχνουμε και το αποτέλεσμά του..?
Καλή συνέχεια..
Βαγγέλης

Βαγγέλη καλησπέρα
Το αστεροειδείς κλείσιμο ανακαλύφθηκε απλό τους καταςκευαςτές φυσιγγίων και επικράτησε για δυο λόγους:
- Μαζική παραγωγή διότι δεν χρειάζεται επέμβαση της μηχανής για να τοποθετήσει διάφανο τζαμάκι ή χαρτονάκι ή φελλό κλπ.
- Κόστος δίοτι δεν τοποθετούνται όλα τα ανωτέρω αλλά και μειώνεται ο χρόνος παραγωγής των φυσιγγίων.

Το στρογγυλό ρέλιασμα έιναι η πρώτη προτεραιότητα του ιδιογομωτή.
Η ποιότητα και η κατανομή των σκαγιών έιναι ένα σκαλί πιο πιάνω. Αυτό το διαπίστωσαν οι κατασκευαστές και προσπάθησαν να μετριάσουν την διαφορά ποίοτητας κατανομής με αστεροειδή κλεισίματα τεσσάρων ή έξι (το κλασικό) ή οκτώ χαράξεων.
Υπάρχουν Αμερικάνικες έρευνες και δοκιμές (και τις διαθέτω) για όσα αναφέρω.
Σε ίδια ποσότητα υλικών, ιδιαίτερα της πυρίτιδας, παίρνεις ελαφρώς παραπάνω πιέσεις και ταχύτητες με το αστεροειδές κλείσιμο και τα δύο όμως ισοσταθμίζονται με ελάχιστη αύξηση της πυρίτιδας ήτοι 0,05 για διβασικές και 0,10 γραμμάρια στις μονο βασικός και ζελατινοποιημένες. ΠΡΟΣΟΧΗ 0,05 ή 0,10 του γραμμαρίου.
Δυστυχώς όμως και εμέις οι ιδιογομωτής βρίσκουμε πιο βολικό και πιο γρήγορο το αστεροειδές κλείσιμο, δεν σημαίνει όμως οτι έιναι το καλύτερο.
Το κενό που θα αφήνεις για στρογγυλό κλείσιμο (ρέλι) είναι 5,5 έως 6 χιλιοστά από το χείλος του κάλυκα μέχρι την επιφάνεια των σκαγιών. Θα το μετρήσεις χωρίς το τζαμάκι ή το χαρτονάκι.

Το ρελιαστό κλείσιμο για τα φυσίγγια διασποράς για εμάς τους ιδιογομωτές θα έπρεπε να είναι μονόδρομος.

Είναι μεγάλο κεφάλαιο και δεν μπορεί να εξαντληθεί σε ένα ανέβασμα.
Είμαι όμως στη διάθεσή σου.

Την ξεκινησα απο χαμηλα, κ ετσι οι ταχυτητες ειναι λιγο συγκρατημενες,αλλα οι συγκεντρωσεις ειναι πολυ καλες...

A0-cx2000-1,95-38,5 +1,5 βρωμαλευρο-drago17- ρελιαστο στα 64 n4 ταχυτητα στο 1,5 μετρο 405 m/s
.xm..xm..xm..xm.Η πρωτη θελει 20αρη και η αλλη κλεισημο σε αστερι αλλιως 0,05 πανω....ισως και λιγο παραπανω.βαλε αλλο ενα στηριγμα πισω απο το πινακα και ριξε μια αυτη που λεγαμε στα 36-37

πολυ ωραιεσ οι ντουφεκιες σου οντωσ κανει δουλεια η Α0

Άρη,
Σου δίνω συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις στην ιδιογόμωση, σε κόπο, πολύ κόπο, σε δοκιμές, σε έξοδα. Και όλα αυτά μας τα δίνεις απλόχερα!

Βαγγέλη καλησπέρα
Το αστεροειδείς κλείσιμο ανακαλύφθηκε απλό τους καταςκευαςτές φυσιγγίων και επικράτησε για δυο λόγους:
- Μαζική παραγωγή διότι δεν χρειάζεται επέμβαση της μηχανής για να τοποθετήσει διάφανο τζαμάκι ή χαρτονάκι ή φελλό κλπ.
- Κόστος δίοτι δεν τοποθετούνται όλα τα ανωτέρω αλλά και μειώνεται ο χρόνος παραγωγής των φυσιγγίων.

Το στρογγυλό ρέλιασμα έιναι η πρώτη προτεραιότητα του ιδιογομωτή.
Η ποιότητα και η κατανομή των σκαγιών έιναι ένα σκαλί πιο πιάνω. Αυτό το διαπίστωσαν οι κατασκευαστές και προσπάθησαν να μετριάσουν την διαφορά ποίοτητας κατανομής με αστεροειδή κλεισίματα τεσσάρων ή έξι (το κλασικό) ή οκτώ χαράξεων.
Υπάρχουν Αμερικάνικες έρευνες και δοκιμές (και τις διαθέτω) για όσα αναφέρω.
Σε ίδια ποσότητα υλικών, ιδιαίτερα της πυρίτιδας, παίρνεις ελαφρώς παραπάνω πιέσεις και ταχύτητες με το αστεροειδές κλείσιμο και τα δύο όμως ισοσταθμίζονται με ελάχιστη αύξηση της πυρίτιδας ήτοι 0,05 για διβασικές και 0,10 γραμμάρια στις μονο βασικός και ζελατινοποιημένες. ΠΡΟΣΟΧΗ 0,05 ή 0,10 του γραμμαρίου.
Δυστυχώς όμως και εμέις οι ιδιογομωτής βρίσκουμε πιο βολικό και πιο γρήγορο το αστεροειδές κλείσιμο, δεν σημαίνει όμως οτι έιναι το καλύτερο.
Το κενό που θα αφήνεις για στρογγυλό κλείσιμο (ρέλι) είναι 5,5 έως 6 χιλιοστά από το χείλος του κάλυκα μέχρι την επιφάνεια των σκαγιών. Θα το μετρήσεις χωρίς το τζαμάκι ή το χαρτονάκι.

Το ρελιαστό κλείσιμο για τα φυσίγγια διασποράς για εμάς τους ιδιογομωτές θα έπρεπε να είναι μονόδρομος.

Είναι μεγάλο κεφάλαιο και δεν μπορεί να εξαντληθεί σε ένα ανέβασμα.
Είμαι όμως στη διάθεσή σου.
Ευχαριστω πολυ για την κατατοπιστικη κ περιεκτικη απαντηση σου Καπετανιε..!!
Κατα την αποψη σου το τζαμακι ο φελλος κ το χαρτι εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα στην ποιοτητα της τουφεκιας..;;

Ευχαριστω πολυ για την κατατοπιστικη κ περιεκτικη απαντηση σου Καπετανιε..!!
Κατα την αποψη σου το τζαμακι ο φελλος κ το χαρτι εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα στην ποιοτητα της τουφεκιας..;;
Σίγουρα έχει.
Αυτο όμως δεν σημαίνει απορρίπτουμε τα αστεροειδή κλεισίματα.
Σου συνιστώ να ξεκινήσεις με ρελιαστό και όταν αποκτήσεις αρκετή εμπειρία προχωράς στα αστεροειδή

Σίγουρα έχει.
Αυτο όμως δεν σημαίνει απορρίπτουμε τα αστεροειδή κλεισίματα.
Σου συνιστώ να ξεκινήσεις με ρελιαστό και όταν αποκτήσεις αρκετή εμπειρία προχωράς στα αστεροειδή
Σιγουρα θα ξεκινησω με στρογγυλο ρελι... κ στο χερι.. αυτο που με προβληματιζει ειναι τι υλικο να επιλεξω για το κλεισιμο .. πλαστικο φελλο ή χαρτι ..;;

Άρη,
Σου δίνω συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις στην ιδιογόμωση, σε κόπο, πολύ κόπο, σε δοκιμές, σε έξοδα. Και όλα αυτά μας τα δίνεις απλόχερα!
Όταν υπάρχει καλή διάθεση κ θέληση για ανταλλαγή απόψεων είμαστε όλοι κερδισμένοι... Κ εγώ με την βοήθεια των εμπειροτερων μπήκα σε αυτό τον κόσμο προν μερικά χρόνια κ αυτή τη βοήθεια πρέπει να την δίνουμε όσο μπορούμε κ στους γύρω μας... Δεν παίρνουμε τίποτα μαζί μας... Η χαρά είναι να μοιράζει ς κ να μοιράζεσαι κ να ασχολείσαι με πράγματα που αγαπάς... Να είστε καλά...

Status
Not open for further replies.
Back