Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερα!εχω ερωτηση παλι!
Ειχα φτιαξει καποιο σετ απ με α1 και μαλλινη!
Καναμε καποιες δοκιμες με τον κουμπαρο μου και συγκρισεις
Με ετοιμο φυσιγγι που χρησιμοποιει αυτος με συγκεντρωτηρα!
Και στις δοκιμες ειδαμε οτι παρολο που ειχα μαλλινη,ειχα περισσοτερη συγκεντρωση απο το αλλο φυσιγγι!
Λογικα δεν επρεπε να ανοιξει πιο πολυ με την μαλλινη;
Με το ιδιο οπλο και τσοκ ριξαμε τα φυσιγγια!στην ιδια αποσταση!
Και γενικα βλεπω οτι εχω πιο πολυ συγκεντρωση με τα δικα μου φυσιγγια
Οι αποστασεις που ριχνω ειναι πιο κοντινες!αρα θα ηθελα λιγο ανοιγμα ακομα!μηπως κανω καποιο λαθος στην κατασκευη;
Όταν λες μάλλινη δηλαδή ντιανα ;;;
Αν η γεμιση σου είναι χαμηλή, είναι πολλή αργή όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Είναι λογικό να πάνε μπάλα.
Αν οχι ,τσέκαρε αν μπορείς την ντιανα μετά την τουφέκια αν βγαίνει "κόνφετι" είναι απολυτα λογικό να σου κάνει σφιχτά κέντρα .

Όταν λες γέμιση χαμηλή εννοείς να δώσω λίγο παραπάνω πυριτιδα;;
Το κονφετι το λυσαμε. Χαχαχα
ναι λιγο παραπανω πυριτιδα αν την ζορισεις στο κλεισιμο η ντιανα κανει συσωματωσεις.
Εγω το κονφετι το φτιαχνω οπου μου χρειαζεται τρυπωντας την ντιανα, ολα εχουν σχεση με τι θελουμε να φτιαξουμε.;)
Στα βιντεο τις b&p που ειναι σε slow mothion φαινεται καθαρα οτι η ντιανα εμβολιζει τα πισω σκαγια μολις βγαινει απο την καννη κ γιαυτο συνηθως κανει μια πιο ανοιχτη τουφεκια

Με το ποζε έριξα και τα δύο φυσιγγια. Σταθερά στοκ 3-1 η 3-2 δεν θυμάμαι τι έχει. Με το 3* έκανα τις δοκιμές..
Λέγοντας αδύναμη τι εννοείς;
Με A1 ένα σετ απ' που χρησιμοποιώ εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος είναι 12/70/16 cheditte cx-2000 1,85 couvette 6mm diana 12mm χαρτάκι cal20 1mm 34 γραμμαρια no7 1/2 τελικό κλείσιμο 57,7

Σακη ευχαριστω!!
Το κλεισιμο οντως το κανω με αστερι!
Αλλα παλι ομως δεν θα επρεπε να εχω πιο πολυ ανοιγμα απο τον συγκεντρωτηρα;
Μηπως φταιει αυτο που μου ειπες!
Χαμηλη γεμιση;
οχι αυτο ειναι εντελως θεωριτικο, στην πραξη πολλα πραγματα αλλαζουν .

Καλημερα!εχω ερωτηση παλι!
Ειχα φτιαξει καποιο σετ απ με α1 και μαλλινη!
Καναμε καποιες δοκιμες με τον κουμπαρο μου και συγκρισεις
Με ετοιμο φυσιγγι που χρησιμοποιει αυτος με συγκεντρωτηρα!
Και στις δοκιμες ειδαμε οτι παρολο που ειχα μαλλινη,ειχα περισσοτερη συγκεντρωση απο το αλλο φυσιγγι!
Λογικα δεν επρεπε να ανοιξει πιο πολυ με την μαλλινη;
Με το ιδιο οπλο και τσοκ ριξαμε τα φυσιγγια!στην ιδια αποσταση!
Και γενικα βλεπω οτι εχω πιο πολυ συγκεντρωση με τα δικα μου φυσιγγια
Οι αποστασεις που ριχνω ειναι πιο κοντινες!αρα θα ηθελα λιγο ανοιγμα ακομα!μηπως κανω καποιο λαθος στην κατασκευη;
Η διαφορά ενός φυσιγγίου γεμισμένου με συγκεντρωτήρα απ΄αυτό με μάλλινη τάπα είναι η εξής: Το φυσίγγι με συγκεντρωτήρα θα μας δώσει περισσότερη συγκέντρωση σκαγίων στο κέντρο και λιγότερο στη περιφέρεια. Με την μάλλινη έχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Μήπως σε έχει ξεγελάσει αυτό στο μάτι. Γράψε τι σετάπ έκανες.

Η διαφορά ενός φυσιγγίου γεμισμένου με συγκεντρωτήρα απ΄αυτό με μάλλινη τάπα είναι η εξής: Το φυσίγγι με συγκεντρωτήρα θα μας δώσει περισσότερη συγκέντρωση σκαγίων στο κέντρο και λιγότερο στη περιφέρεια. Με την μάλλινη έχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Μήπως σε έχει ξεγελάσει αυτό στο μάτι. Γράψε τι σετάπ έκανες.
Τη σύγκριση να την κάνεις με δικά σου γεμισμένα φυσίγγια. Μην κάνεις σύγκριση ενός έτοιμου φυσιγγίου αγοράς με δική σου κατασκευή.

το σετ απ που εκανα την δοκιμη με το ετοιμο ηταν
686-A1-1,75gr-obturator,dianna16mm-33,5gr..ασταστερι κλεισιμο!
Το 1.75 ειναι λιγο για μαλλινη και με 686 ....τουλαχιστον 1.85.....το 1.75 ειναι καλο με 686 34 γραμμαρια και συγκεντρωτηρα....γνωμη μου παντα....ο καθε ενας μας εχει βρει καποια δικα του σετ απ που σε αλλους δειχνουν λαθος.....χρειαζονται πολλες δοκιμες...την καλησπερα μου

το σετ απ που εκανα την δοκιμη με το ετοιμο ηταν
686-A1-1,75gr-obturator,dianna16mm-33,5gr..ασταστερι κλεισιμο!
Καλημέρα, εφόσον χρησιμοποιείςobdurator στηστο σε 1.70χ33 είναι κλασική και την χρησιμοποιούσε παλιά για κάποια περίοδο και η ιταλική Maiocci

Status
Not open for further replies.
Back