Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ερωτηση χαζη.
Μπορω να κανω ενα φυσιγγι με αστεροειδες κλεισιμο και επειδη δεν μου βγαινει στην ογκομετρια πανω απο τα σκαγια να βαλω το πλαστικο η το χαρτονι που ειναι για ρελιασμα;;
Ανεβάζει πιέσεις έτσι....αν δεν σου βγαίνει η ογκομετρια άλλαξε συγκεντρωτηρα η βάλε μέσα στον συγκεντρωτηρα χαρτάκι η φελλο cal 20....

Σήμερα έσφαξα ένα extra Κεραυνός Βολιώτικο φυσίγγι και βρήκα τα παρακάτω :
Πυρίτιδα PSB-2
Fiocchi T3 616 1,90 x 35 Gualandi BRG 19 ή 20mm Νο 6. Επειδή με ενδιαφέρει για φάσα θα ήθελα απόψεις για το συγκεκριμένο setup.
Σίγουρα θα κάνω και δοκιμή πριν την χρήση. Αλλά με ενδιαφέρει να το στήσω και εγώ σε δικούς μου κάλυκες με cx2000.

Μια χαρά, νορμάλ σετ-απ μου φαίνεται. Και αρκετά "γρήγορο" μάλλον ... Αν είναι αληθινά τα στοιχεία που δίνει η ΜΑΧΑΜ: G1000 - 1,85 x 36 gr --> 400 m/s ... αυτό πρέπει να βγάζει 410+
http://www.maxamcomponents.com/en/outdoorsbrand/componentes/products/powders

Δουλευω κι εγω την PSB 2 και έφτιαξα το νορμάλ setup 1,85 - 36 γρ - 6 αρια για φάσα με συγκεντρωτήρα DRAGO και με καψούλι CX2000 τελικό ύψος 57,9.
Διαπίστωσα 2 πραγματα στον κυνηγότοπο για φάσα 1) αρκετά κατάλοιπα στην κάνη 2) όχι δυνατή τουφεκιά ..
Τώρα θα προχωρήσω σε αλλαγές α) θα βάλω 686 β) τελικό ύψος 57,8 με τον ίδιο συγκεντρωτήρα που έχει τη σκληρότητα που χρειάζεται.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

Δουλευω κι εγω την PSB 2 και έφτιαξα το νορμάλ setup 1,85 - 36 γρ - 6 αρια για φάσα με συγκεντρωτήρα DRAGO και με καψούλι CX2000 τελικό ύψος 57,9.
Διαπίστωσα 2 πραγματα στον κυνηγότοπο για φάσα 1) αρκετά κατάλοιπα στην κάνη 2) όχι δυνατή τουφεκιά ..
Τώρα θα προχωρήσω σε αλλαγές α) θα βάλω 686 β) τελικό ύψος 57,8 με τον ίδιο συγκεντρωτήρα που έχει τη σκληρότητα που χρειάζεται.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο..
Θα το κανεις ακομα ποιο αδυνατο πηγενε στο 1,9 και κληστο στο 57,5 με το ιδιο cx2000

Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

Θα το πας 1.90 με 34 γρ + 1.8 αλευρι με maxam καλικα και καψουλι και καθε φορα που θα ντουφεκας θα με θημασε.....
Δεν ειναι πολλη γρηγορο θελη λιγη προσκοπευση αλλα αν την βρεις θα κανεις την διαφορα.....

Θα το πας 1.90 με 34 γρ + 1.8 αλευρι με maxam καλικα και καψουλι και καθε φορα που θα ντουφεκας θα με θημασε.....
Δεν ειναι πολλη γρηγορο θελη λιγη προσκοπευση αλλα αν την βρεις θα κανεις την διαφορα.....
Επειδή δεν έχω πειραματιστεί με αλεύρι θα το δοκιμάσω .. αλλά επειδή δεν έχω maxam υλικά .. σε CX2000 - 686 - 688 .. πως θα το έστηνες το φυσίγγι ..??

Καλησπέρα στην παρέα.Δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή ενότητα (αν δεν είναι να μεταφερθει).
Διαβαζοντας σας έχω μπει και εγώ στον πειρασμό να ασχοληθώ με την ιδιογομωση μιας και έχω αρκετά εργαλεία που γιομιζε ο παππούς η απορίες πολλές αλλά σιγά σιγά θα λυθούν.Τώρα εγώ που θέλω αρχικά να φτιάχνω στρογγυλό ρελι τι θα πρέπει να έχω σαν απαραίτητα εργαλεία και αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα Ίδη κάψουλια που έχω γιατί είναι κ πολλά(CCI 209 & winchester209) μην πάνε κ χαμένα.

Ερωτηση χαζη.
Μπορω να κανω ενα φυσιγγι με αστεροειδες κλεισιμο και επειδη δεν μου βγαινει στην ογκομετρια πανω απο τα σκαγια να βαλω το πλαστικο η το χαρτονι που ειναι για ρελιασμα;;
Βάλτο μέσα στο συγκεντρωτήρα και όχι από επάνω.

Καλησπέρα στην παρέα.Δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή ενότητα (αν δεν είναι να μεταφερθει).
Διαβαζοντας σας έχω μπει και εγώ στον πειρασμό να ασχοληθώ με την ιδιογομωση μιας και έχω αρκετά εργαλεία που γιομιζε ο παππούς η απορίες πολλές αλλά σιγά σιγά θα λυθούν.Τώρα εγώ που θέλω αρχικά να φτιάχνω στρογγυλό ρελι τι θα πρέπει να έχω σαν απαραίτητα εργαλεία και αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα Ίδη κάψουλια που έχω γιατί είναι κ πολλά(CCI 209 & winchester209) μην πάνε κ χαμένα.
Ζυγαρια ακριβειας,παχυμετρο,ρελιαστρα χειρος ή δραπανο κολωνατο+στροφειο.
Τα παλια καψουλια τα κρατάς κειμήλιο και παίρνεις καινούρια.

Ζυγαρια ακριβειας,παχυμετρο,ρελιαστρα χειρος ή δραπανο κολωνατο+στροφειο.
UabuyaR
δράπανο κολωνατο εχω,ζυγαριές είναι δύο καθοδόν στροφείο τι να επιλέξω;έχεις κάποια πρόταση;

Ελπίζω να βοήθησα λίγο..
Εγώ τελικά έκλεισα στο 1,90PSB2 - 34 - 6αρια με 616, όπως κατέληξα συνδυάζοντας τις παραινέσεις του Maickl Duckhunting και του Αρη. Θέλει λίγο προσκόπευση, αλλά έκαψε τσαρτσάρες σε μεγάλες αποστάσεις την προηγούμενη Τρίτη- φάσες δεν βρήκα. Δεν έχω ακόμη δοκιμάσει σε πίνακα. Μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή.

Εγώ τελικά έκλεισα στο 1,90PSB2 - 34 - 6αρια με 616, όπως κατέληξα συνδυάζοντας τις παραινέσεις του Maickl Duckhunting και του Αρη. Θέλει λίγο προσκόπευση, αλλά έκαψε τσαρτσάρες σε μεγάλες αποστάσεις την προηγούμενη Τρίτη- φάσες δεν βρήκα. Δεν έχω ακόμη δοκιμάσει σε πίνακα. Μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή.
Aλλαζεις πυριτηδα και εισαι μια χαρα

Σε πυρίτιδα υπάρχουν ας πούμε κάποιες που είναι πιο πολύ για αρχάριους συνεπώς πιο ασφαλής ώστε να συγχωρούν μικρολαθακια;οι γομωσεις που προτιμώ εξάλλου είναι εως τα 32γρ!

Status
Not open for further replies.
Back