Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
UabuyaR
δράπανο κολωνατο εχω,ζυγαριές είναι δύο καθοδόν στροφείο τι να επιλέξω;έχεις κάποια πρόταση;
Το φτηνό του Λαναρα,το ζαμα.
Εξαιρετικο ρελι!
Μην πας σε σφιχτα στροφεια,θα σε κουρασουν,θα καινε το πλαστικο μετα απο 10-15 ρελιασματα.
Με τα χρηματα που θα δωσεις για ενα "ονομα"θα αγορασεις 5 του Λαναρα και με το καθενα θα κλεινεις 4-5000 φυσιγγια.

Σε πυρίτιδα υπάρχουν ας πούμε κάποιες που είναι πιο πολύ για αρχάριους συνεπώς πιο ασφαλής ώστε να συγχωρούν μικρολαθακια;οι γομωσεις που προτιμώ εξάλλου είναι εως τα 32γρ!
Α1,AQUILLA ειναι αρκετα ελαστικες....μικρολαθακια ομως να φροντισεις να μην κανεις...
Για αρχη παρε διαφανους καλυκες για να βλεπεις την πιεση που δέχεται η βυσματώση...και να σταθεροποιησεις πολύ καλά την βάση από το δραπανο.

Αυτά έχω προς το παρόν σαν εργαλεία http://imgur.com/a/UabuyaR οπ
Α1,AQUILLA ειναι αρκετα ελαστικες....μικρολαθακια ομως να φροντισεις να μην κανεις...
Για αρχη παρε διαφανους καλυκες για να βλεπεις την πιεση που δέχεται η βυσματώση...και να σταθεροποιησεις πολύ καλά την βάση από το δραπανο.

Μεταφορικα το είπα εννοείται ότι δεν είναι παιχνιδι.Σας ευχαριστώ για τα μνμ σας όλους. Την πίεση που ασκείται στον συγκεντροτηρα η στο εκάστοτε υλικό βυσματωσης πως υπολογίζεται ;υπάρχει μέθοδος η εργαλείο;

688-1,9-35-θωδη18-57,5
Αρχικό ύψος, να υποθέσω, γύρω στα...69,00...

Τώρα εγώ που θέλω αρχικά να φτιάχνω
τι θα πρέπει να έχω σαν απαραίτητα εργαλεία
Ζυγαρια ακριβειας,παχυμετρο,ρελιαστρα χειρος ή δραπανο κολωνατο+στροφειο.
Τα παλια καψουλια τα κρατάς κειμήλιο και παίρνεις καινούρια.

+ ένα καλυκοκόφτη για να κόβεις την φρεζαδούρα, για την περίπτωση που δεν βρίσκεις αφρεζαριστους ή πας σε χαμηλότερο ύψος απο 70 χιλ.

Το φτηνό του Λαναρα,το ζαμα.
Εξαιρετικο ρελι!
.well done.
Συμφωνώ!!!
Πέρσι είχα τροποποιήσει (πατέντα πινέζα) ένα ατσάλινο του Λαναρά για να κλείνω στα 3,1 χιλ. βάθος...ρελιαστο...
Φέτος θα τροποποιήσω το ΖΑΜΑ...
Και η CSB1 πολύ καλή και "ευγενική" κυρία, για ξεκίνημα και όχι μόνο...

Ερωτηση χαζη.
Μπορω να κανω ενα φυσιγγι με αστεροειδες κλεισιμο και επειδη δεν μου βγαινει στην ογκομετρια πανω απο τα σκαγια να βαλω το πλαστικο η το χαρτονι που ειναι για ρελιασμα;;
....πάνω από τα σκάγια στο αστέρι μπορείς να βάλεις μόνο την ευχή σου και την ελπίδα, να βγεί καλό το φυσίγγι όλα τα άλλα τα αποφεύγεις......

Αυτά έχω προς το παρόν σαν εργαλεία http://imgur.com/a/UabuyaR οπ

Μεταφορικα το είπα εννοείται ότι δεν είναι παιχνιδι.Σας ευχαριστώ για τα μνμ σας όλους. Την πίεση που ασκείται στον συγκεντροτηρα η στο εκάστοτε υλικό βυσματωσης πως υπολογίζεται ;υπάρχει μέθοδος η εργαλείο;
Παίζει ρόλο και τι υλικά θέλεις να συνδυάσεις στη γόμωση σου...καθώς και η μορφή της πυρίτιδας (φυλλίδια, κόκκοι κλπ)
Βασικά εκείνο που θέλουμε να πετύχουμε (μέσω της συμπίεσης του βύσματος) είναι να ασκήσουμε μια πίεση στην πυρίτιδα, ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχουν πατηθεί τα φυλλιδια της και δεν έχουν μείνει θύλακες οξυγόνου στη μάζα της, που θα μας επηρεάσουν την ομαλή καύση της...κατά την πυροδότηση...
Σαν αρχή θα σου έλεγα μια συμπίεση του βύσματος γύρω στο 1-1,5 χιλ. επί του αρχικού του ύψους... είναι αρκετά καλά...

688-1,9-35-θωδη18-57,5

Εγώ τελικά έκλεισα στο 1,90PSB2 - 34 - 6αρια με 616, όπως κατέληξα συνδυάζοντας τις παραινέσεις του Maickl Duckhunting και του Αρη. Θέλει λίγο προσκόπευση, αλλά έκαψε τσαρτσάρες σε μεγάλες αποστάσεις την προηγούμενη Τρίτη- φάσες δεν βρήκα. Δεν έχω ακόμη δοκιμάσει σε πίνακα. Μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή.

Έτσι όπως σου το λέει ο Άρης.......αν και εγώ για της Τασούλας θα το έκανα με αλεύρι και 5αρια

Αν σε μια συνταγή 28 γρ. αντικαταστήσω τον SPARK με Θώδη...τι ύψος ταιριάζει...25αρης ή 27άρης;

Πρωινές ιδιογομωτικές ανησυχίες...ούτε στον ύπνο μου να το βλεπα....sarcastic.
Ρελιαστό κλείσιμο φαντάζομαι, με CSB-5, Σπύρο ;;;
Μόνο με δοκιμή θα είσαι σίγουρος ... αλλά πιστεύω ότι χρειάζεσαι τον 27αρη.
Εγώ τον γεμίζω (τον 27αρη Θώδη) στα 24 γρ. με CSB-6 και κλείσιμο αστέρι 6αρι.
Εξάλλου ο spark είναι μεν 26αρης αλλά είναι πρακτικά ασυμπίεστος (με νορμάλ στατική πίεση) ενώ ο Θώδης έχει ένα μικρό περιθώριο...
(Η διαφορά όγκου των δυο πυρίτιδων στις ανάλογες δόσεις είναι αμελητέα λόγω διαφορετικής πυκνότητας)

Ρελιαστό κλείσιμο φαντάζομαι, με CSB-5, Σπύρο ;;;
Μόνο με δοκιμή θα είσαι σίγουρος ... αλλά πιστεύω ότι χρειάζεσαι τον 27αρη.
Εγώ τον γεμίζω (τον 27αρη Θώδη) στα 24 γρ. με CSB-6 και κλείσιμο αστέρι 6αρι.
Εξάλλου ο spark είναι μεν 26αρης αλλά είναι πρακτικά ασυμπίεστος (με νορμάλ στατική πίεση) ενώ ο Θώδης έχει ένα μικρό περιθώριο...
(Η διαφορά όγκου των δυο πυρίτιδων στις ανάλογες δόσεις είναι αμελητέα λόγω διαφορετικής πυκνότητας)

Γέμισα φέτος στα μπασίματα και μου άρεσε...
κάλυκας (και καψούλι) maxam 12/70/10...πραγματικό ύψος 70 χιλ...
PSB5 1.40Χ28 Νο 8 - SPARK
κενό σκαγιών 9,5-10 χιλ.
κλείσιμο αστέρι στα 68,30 με βάθος ρελιού γύρω στα 1,6 χιλ.
χάραγμα-ρελιασμα στο χέρι, με στροφείο ΖΑΜΑ του Λαναρά

μαλακό και συγκεντρωτικο...σκεφτόμουν μια παραλλαγή με Θωδη...

Γέμισα φέτος στα μπασίματα και μου άρεσε...
κάλυκας (και καψούλι) maxam 12/70/10...πραγματικό ύψος 70 χιλ...
PSB5 1.40Χ28 Νο 8 - SPARK
κενό σκαγιών 9,5-10 χιλ.
κλείσιμο αστέρι στα 68,30 με βάθος ρελιού γύρω στα 1,6 χιλ.
χάραγμα-ρελιασμα στο χέρι, με στροφείο ΖΑΜΑ του Λαναρά

μαλακό και συγκεντρωτικο...σκεφτόμουν μια παραλλαγή με Θωδη...
Ααααα οκ τότε....νωμιζα ότι εκλεινες μονο ρελι Σπύρο...

Βασικά Μύρο, ρελιαστο κλείνω... απλά δοκίμασα την παραπάνω γεμισιά σε αστέρι και μου άρεσε...
Αν είναι για αστέρι κλείσιμο, τότε ο 27αρης δεν σου κάνει !!! Τον έχω δοκιμάσει με τη γνωστή συνταγή CSB-5 1,40 x 28 και δεν ... !!!
Εξάλλου όπως είπες, και ο spark ήδη κλείνει οριακά !!! Οπότε πας στον 25αρη, και όπως είπε ο Βικτωρ, βάζεις χαρτονάκι ή λεπτό φελλό στο ποτηράκι, ΑΝ χρειαστεί - που δε νομίζω ...

Status
Not open for further replies.
Back