Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μισοταπα και Νο 10 τελικά είναι σήμα κατατεθέν της Κύπρου....
Δημητρη,αν εξαιρεσεις το μολυβι που αφηνουν στον αυλο,ειναι φυσιγγια σκουπα!
Εξαιρετικες κατανομες με αρκετα σκαγια στο θηραμα.
Απ'οσο θυμαμαι τα λιγοτερα τραυματισμενα πουλια τα ειχα με το #10.
Σπανια να δεις φτερουγατα.

Αν συνδυαστούν και με 8αστερο κλείσιμο νομίζω είναι οτι πιο κοντινό σε κατανομές στρογγυλού ρελιού(παραδοσιακό).

δουλεψα περσι αρκετα τα δεκαρακια με μαλλινη ταπα στο εικοσαρι, δεν περιμενα τετοια αποδοση οπως τα λεει ο γιαννης ειναι.
Γέμισα κι εγώ απόψε μερικά 10αράκια για το 16αρι, αλλά με συγκεντρωτήρα Gualandi SG, δοκιμαστικά για καμιά τσίχλα το σ/κ ... Με ΜΒ32 που μου είχε μείνει λίγη από παλιά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ρίξει 10αρια στο κυνήγι σχεδόν καθόλου, συνήθως έριχνα 9,5 9 και 8 ... Αν και είχα πάρει πριν χρόνια 5-6 κιλά σκάγια, κάποια φορά που δε βρήκα 9αρια, όμως δεν τα είχα γεμίσει τελικά, εκτός από ένα κουτί που το έριξα στο σκοπευτήριο.
IMG-20181113-215504.jpg

Εκτός από τα 10αράκια στα δεξιά, τα άλλα είναι από φυσίγγια που είχα γεμίσει παλιότερα σε 67αρηδες κάλυκες Fiocchi με κοντό μέταλλο και καψούλι 616 (αυτοί με το σκούρο πράσινο χρώμα) και μου έκαναν αφλογιστία, και τώρα τα έκοψα και τα ξαναγέμισα, να φύγουν από τη μέση, βάζοντας όμως καψούλι Μ686, γιατί από μερικά που έχω ρίξει είδα ότι με 686 οι συγκεκριμένοι κάλυκες δεν παρουσίαζαν πρόβλημα πυροδότησης.
Αυτά τα 2 που έχω σημειώσει Χ είναι ... πατέντα διασποράς - δοκιμασμένη με επιτυχία ... ;)
Τα άσπρα (σε μεταχειρισμένους κάλυκες από Lambro) τα έκλεισα στη LEE (με το κιτ μετατροπής σε cal.16), χωρίς ρέλιασμα ...
Το κάτω, που γράφω PSB-1 είναι από σφαγμένο Rottweil cal.16 Δορκάς (Psb-1 1,50 x 28 με Cx1000), μόνο που άλλαξα συγκεντρωτήρα σε Gualandi SG γιατί ο δικός του έπεφτε κοντός για ρελιαστό κλείσιμο ...

Γέμισα κι εγώ απόψε μερικά 10αράκια για το 16αρι, αλλά με συγκεντρωτήρα Gualandi SG, δοκιμαστικά για καμιά τσίχλα το σ/κ ... Με ΜΒ32 που μου είχε μείνει λίγη από παλιά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ρίξει 10αρια στο κυνήγι σχεδόν καθόλου, συνήθως έριχνα 9,5 9 και 8 ... Αν και είχα πάρει πριν χρόνια 5-6 κιλά σκάγια, κάποια φορά που δε βρήκα 9αρια, όμως δεν τα είχα γεμίσει τελικά, εκτός από ένα κουτί που το έριξα στο σκοπευτήριο.
IMG-20181113-215504.jpg

Εκτός από τα 10αράκια στα δεξιά, τα άλλα είναι από φυσίγγια που είχα γεμίσει παλιότερα σε 67αρηδες κάλυκες Fiocchi με κοντό μέταλλο και καψούλι 616 (αυτοί με το σκούρο πράσινο χρώμα) και μου έκαναν αφλογιστία, και τώρα τα έκοψα και τα ξαναγέμισα, να φύγουν από τη μέση, βάζοντας όμως καψούλι Μ686, γιατί από μερικά που έχω ρίξει είδα ότι με 686 οι συγκεκριμένοι κάλυκες δεν παρουσίαζαν πρόβλημα πυροδότησης.
Αυτά τα 2 που έχω σημειώσει Χ είναι ... πατέντα διασποράς - δοκιμασμένη με επιτυχία ... ;)
Τα άσπρα (σε μεταχειρισμένους κάλυκες από Lambro) τα έκλεισα στη LEE (με το κιτ μετατροπής σε cal.16), χωρίς ρέλιασμα ...
Το κάτω, που γράφω PSB-1 είναι από σφαγμένο Rottweil cal.16 Δορκάς (Psb-1 1,50 x 28 με Cx1000), μόνο που άλλαξα συγκεντρωτήρα σε Gualandi SG γιατί ο δικός του έπεφτε κοντός για ρελιαστό κλείσιμο ...
Μερακλίδικα ρελιαστα φυσίγγια για το πιο μερακλίδικο (κατά την άποψή μου) διαμέτρημα...
Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από το Στελιο...δηλαδή...

Στα πρώτα μου ιδιογομωτικα βήματα που γεμιζα στο χέρι κ για τσίχλες θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά προς το τέλος του κυνηγιου που δεν βρήκα 8αρια κ 9αρια κ πήρα με βαριά καρδιά 10αρια...
Η συνταγή που γεμιζα mb32 Cx2000-1,67-31,5-z2m24 με 8αστέρο στα 57,7...
Πιο καταστροφικό φυσιγγι στην τσίχλα δεν έχω ρίξει... Λέω καταστροφικό γιατί πέρα από τρομερά φονικό ότι τσίχλες έπαιρνα μέχρι 25 μέτρα με 4 άστρα ήταν χάλια... Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα...
Από τότε είπα ποτέ 10αρακια με πάνω από 30 γρ σκαγια κ φυσιγγια με σφιχτες συγκεντρωσεις...

Σε χαμηλα βαρη ναι, θεωρω πως θα κανεις δουλεια. 32 και 33 γρ Νο 10 ομως, σε συγκεντρωτικο φυσιγγι, θα την κανουν αχρηστη
Δεν νομίζω Βικ, την συγκέντρωση την καθορίζεις με το τσοκ, από μόνο του το δεκάρι δεν βοηθάει στην μεγάλη συγκέντρωση. Πάντως αυτό που λένε για πρόβλημα στο φαγητό, ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τα 10άρια. Άσε που τα πιο καθαρά πουλια τα είχα με τα δεκάρια, επειδή είναι πολύ ψηλό το σκάγι, δεν κόβεται το πετσί και καθαρίζεται πιο εύκολα.

Δεν νομίζω Βικ, την συγκέντρωση την καθορίζεις με το τσοκ, από μόνο του το δεκάρι δεν βοηθάει στην μεγάλη συγκέντρωση. Πάντως αυτό που λένε για πρόβλημα στο φαγητό, ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τα 10άρια. Άσε που τα πιο καθαρά πουλια τα είχα με τα δεκάρια, επειδή είναι πολύ ψηλό το σκάγι, δεν κόβεται το πετσί και καθαρίζεται πιο εύκολα.

Στα θεματα καθαρισμου δεν εχω αποψη το ομολογω. Περισσοτερο λογοι ιδεοληψιας δεν με αφηνουν να ψαχτω τοσο χαμηλα σε νουμερο, ο πατερας μου παντως αρκετα χρονια κυνηγουσε τις τσιχλες με Lambro Tordo (και Classic παλιοτερα) νο 10. Προβλημα στο φαγητο οντως δεν αντιμετωπισαμε

Status
Not open for further replies.
Back