Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ειπα να φτιαξω κανα μαλλινοταπο αστερι και καποια σε ρελακι 9,5 αρακια ετσι να τα ριξω σε περπατητο.
Και επειδη στις 2 τελευταιες εξοδους εχω πετυχει και αλεπουδες και αγριοπεριστερα στα 60-70 μετρα και με τα
10αρακια που ειχα τους αερισα τα ..... αυτια ειπα να γεμισω και μερικα 36αρια 4αρια για καμια συναντηση.

https://i.imgur.com/5Jg3n2U.jpg[/img]']https://i.imgur.com/CRwJXSQ.jpg[/img]']

Ωραιο το συγκεκριμενο τζαμακι. Που βρισκουμε τετοια;

Ωραιο το συγκεκριμενο τζαμακι. Που βρισκουμε τετοια;

Βίκτωρα τα είχα πάρει από Siarm δεν ξέρω αν τα έχει ο Κενταυρος
Δεν είναι τα κλασικά τζαμάκια Gualandi ;;;;;;;; Τι το ιδιαίτερο έχουν ;;; Εκτός από το αυτοκολλητάκι με το νούμερο σκαγιών ;;; o_O

Kαλησπέρα σας.
Σήμερα κατάφερα και γέμισα τα πρώτα μου φυσίγγια με την ιδιοκατασκευή μου.
Συνταγή psb-1 1,70 καλυκας 68.50 συγκεντωτήρες Gualandi 22 και zm-21 κλεισμένα στα 58.50mm,58mm και στα 57.50mm No9 32 gr και κλέισιμο 8άστερο(3 στάδια: χαραξη ,3ο στάδιο,ρέλιασμα).
Σε δύο από τους κάλυκες(Β&P) έγινε αναγόμωση. Τα σχόλιά σας απαραίτητα.
2lmm6g3.jpg
,
ma7xus.jpg

k16smq.jpg
,
n6ek3.jpg

Last edited:
Καλησπερα κ απο μενα στους φιλους ,θα ηθελα την γνωμη σας για μια γομωση που ετοιμασα κ θα ριξω το ΣΚ δοκιμαστικα σε τσιχλα.cx2000,πυριτιδα gm3 1,5 χ 31 βυσματωση guallandi 22 κ κλεισιμο ρελιαστο με τζαμακι στα 57,5.

Kαλησπέρα σας.
Σήμερα κατάφερα και γέμισα τα πρώτα μου φυσίγγια με την ιδιοκατασκευή μου.
Συνταγή psb-1 1,70 καλυκας 68.50 συγκεντωτήρες Gualandi 22 και zm-21 κλεισμένα στα 58.50mm,58mm και στα 57.50mm No9 32 gr και κλέισιμο 8άστερο(3 στάδια: χαραξη ,3ο στάδιο,ρέλιασμα).
Σε δύο από τους κάλυκες(Β&P) έγινε αναγόμωση. Τα σχόλιά σας απαραίτητα.
2lmm6g3.jpg
,
ma7xus.jpg

k16smq.jpg
,
n6ek3.jpg
Άγγελε με τι ρέλιασες?

Καλησπερα κ απο μενα στους φιλους ,θα ηθελα την γνωμη σας για μια γομωση που ετοιμασα κ θα ριξω το ΣΚ δοκιμαστικα σε τσιχλα.cx2000,πυριτιδα gm3 1,5 χ 31 βυσματωση guallandi 22 κ κλεισιμο ρελιαστο με τζαμακι στα 57,5.
μια χαρα θα παει.

Γιαυτό δεν μου τα ρελιάζει καλά?
Γιατι ένα ρελιαστο με χαρτάκι που έκλεισα το έκανε άψογο.
Το βαθη του λαναρα εχει μεγαλητερη πατουρα εσωτερικα με αποτελεσμα οταν η πατουρα παταει το αστερι η φωλια να μενει ψηλα και να μην ακουμπαει το ρελι η να το ακουμπαει ελαχιστα.......
Για ενα καλο ρελιασμα να εχεις υποψην σου οτι πρεπει το τελικο υψος φευγωντας απο τα οποιαδηποτε σταδια πρεπει να ειναι τουλαχηστον μισο και λιγο παραπανω χιλιοστο απο το τελικο....δηλαδη να δωσεις χωρο στο στροφειο ρελιασματος να κατεβασει και να διαμορφωσει ΑΥΤΟ το ρελι...?
Πχ. Αν θες τελικο 57.50 ...φευγωντας απο τα σταδια το υψος του ρελιου σου πρεπει να ειναι 58.00 - 58.30.........
Με αλλα λογια ...να βρει ψωμι το στροφειο σου να διαμορφωσει αυτο το ρελι σου.....
Το ρελιαστο με τζαμακι εχει μεγαλητερο βαθος ρελιου οποτε με το βαθη του λαναρα προλαβενει να διαμορφωσει ρελι....

Το οχταρι αστερι λενε οτι ειναι δυσκολοτερο απο το εξαρι να το πετυχεις, ο idiogomosi νομιζω γραφει οτι χρειαζεται ο καλυκας να ειναι καλα φρεζαρισμένος. Η μηχανή κατα τα αλλα λειτούργησε καλα;

Status
Not open for further replies.
Back