Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτες ειναι συνταγες που βαρουσα παλια..sarcastic.Τις κενουριες της εχω γραψει προσφατα..my man.Δεν εχω αφηση και κατι κρηφο, παντος παλια που τις βαρουσα επερνα πουλια. Να γραψω αλλη μια συντ. απο τα παλια.ΤΕΚΝΑ 2γρ./cx2000./sg mag./45gr vo3+1,5baf. kl64xil.

Αλλο ενα set up για νορμαλ σηνθ.ηδ.για φασσα στα μπασιματα. Λιγο αργο αλλα αποτελ.( tekna λοτ του 2011) .1.85- 616. -gt24- 42gr 3v.κλ στα 64χιλ cal 76 magnum.
Αν αντί 76χιλ. κάλυκα, χρησιμοποιούσες 70χιλ. με ρελιαστό κλείσιμο και πλαστικό τζαμάκι?
Ογκομετρικά θα βγαινε?
Θα είχες πρόβλημα με τη σωστή καύση της μπαρούτης, λόγω του ''ελαφρύτερου'' κλεισίματος του ρελιαστού, σε σχέση με το αστέρι?

Δεν ξερω τι παιζει σε 76αρη καλυκα, κ ποσο αλλαζει αυτο τα δεδομενα αλλα μου φαινεται λιγο αργο για τα γουστα σου... .xm. αλλη εντυπωση μου ειχες δωσει... .sarcastic. Με αυτο πρεπει να τις τουφεκας οταν ξεκινανε απο Αλβανια για να τις βρουν τα σκαγια στην Κερκυρα... .yelling..sarcastic.
Aρη για φτιαξε 3 και ρηχτα στον πηνακα.

Αν αντί 76χιλ. κάλυκα, χρησιμοποιούσες 70χιλ. με ρελιαστό κλείσιμο και πλαστικό τζαμάκι?
Ογκομετρικά θα βγαινε?
Θα είχες πρόβλημα με τη σωστή καύση της μπαρούτης, λόγω του ''ελαφρύτερου'' κλεισίματος του ρελιαστού, σε σχέση με το αστέρι?
Μπορει κ να εβγαινε ογκομετρικα με μερικες ισως τροποποιησεις αλλα η ουσια ειναι να γεμισεις σε ψηλοτερο καλυκα γομωση που θα μπορουσε οριακα να γεμιστει σε κανονικα... Λιγοτερες πιεσεις, αλλος θαλαμος καυσης, σχετικα απατητοι συγκεντρωτηρες, δυνατοτητα χρησης περισσοτερης πυριτιδας...

Ογκομετρικά θα βγαινε?
ΟΤΙ λεμε σε 76 ΜΑΓΝΟΥΜ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ.

εισαι ιδιογομωτης Ωριωνα ??
Γέμιζα παλαιότερα μαλλινόταπα, για μπεκάτσα, με τον τρόπο που έμαθα από τον πατέρα μου...παραδοσιακό...και δεν έριχνα (στην μπεκάτσα τουλάχιστον) τίποτα άλλο εκτός από δικά μου...
ζύγισμα με την ζυγαριά τα υλικά...
χαρτονάκι στην μπαρούτη, μαλλινόταπα και μισόταπα...
και ρέλιασμα με χαρτονακι στη ρελιαστρα χειρός...
Μετα παρασύρθηκα (βλακεία μου) από κάποια άρθρα στα περιοδικά, οτι και καλά , η ιδιογόμωση είναι επικίνδυνη και σταμάτησα...
Επειδή όμως, είναι μεράκι, προσπαθώ να παρακολουθώ συζητήσεις και καθετί που αφορά την ιδιογόμωση...
Κρυφός πόθος, να βρώ χώρο και χρόνο, να ξαναρχίσω...

Last edited:
Μπορει κ να εβγαινε ογκομετρικα με μερικες ισως τροποποιησεις αλλα η ουσια ειναι να γεμισεις σε ψηλοτερο καλυκα γομωση που θα μπορουσε οριακα να γεμιστει σε κανονικα... Λιγοτερες πιεσεις, αλλος θαλαμος καυσης, σχετικα απατητοι συγκεντρωτηρες, δυνατοτητα χρησης περισσοτερης πυριτιδας...
Το είπα γιατί και το ύψος του κλειστού 70άρη κάλυκα με ρελιαστό, βγαίνει πάνω κάτω 64χιλ. δηλ. εχει πάνω κάτω ίδιο ελευθερο χωρο με τον κλειστό 76άρι σε αστέρι, αλλα με σαφώς διαφορετική πίεση στο κλείσιμο...
ΟΤΙ λεμε σε 76 ΜΑΓΝΟΥΜ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ.
ΟΚ! καταλαβα, μη φωναζεις....sarcastic.

Αλλο ενα set up για νορμαλ σηνθ.ηδ.για φασσα στα μπασιματα. Λιγο αργο αλλα αποτελ.( tekna λοτ του 2011) .1.85- 616. -gt24- 42gr 3v.κλ στα 64χιλ cal 76 magnum.
Eννοειται αυτο, το εχουμε πει πολλες φορες... Εγω βαζω κ στοιχημα με οποιον θεωρει οτι υπαρχουν καλες κ κακες πυριτιδες, η οτι δεν κανουν ολες για ολους τους καιρους, οτι μπορω να κυνηγησω παπια ακομα και με aquilla...

Δεν ξερω τι παιζει σε 76αρη καλυκα, κ ποσο αλλαζει αυτο τα δεδομενα αλλα μου φαινεται λιγο αργο για τα γουστα σου... .xm. αλλη εντυπωση μου ειχες δωσει... .sarcastic. Με αυτο πρεπει να τις τουφεκας οταν ξεκινανε απο Αλβανια για να τις βρουν τα σκαγια στην Κερκυρα... .yelling..sarcastic.
Και γω δεν ξερω ποσο αλλαζει την συμπεριφορα ο 76 καλυκας αλλα δεν την βλεπω και για ιδιαιτερα αργη.1,85 με καψουλι ισχυρο..Υποθετω οτι θα εχει κοντα στα 400 μ/δ αρχικη...

Γέμιζα παλαιότερα μαλλινόταπα, για μπεκάτσα, με τον τρόπο που έμαθα από τον πατέρα μου...παραδοσιακό...και δεν έριχνα (στην μπεκάτσα τουλάχιστον) τίποτα άλλο εκτός από δικά μου...
ζύγισμα με την ζυγαριά τα υλικά...
χαρτονάκι στην μπαρούτη, μαλλινόταπα και μισόταπα...
και ρέλιασμα με χαρτονακι στη ρελιαστρα χειρός...
Μετα παρασύρθηκα (βλακεία μου) από κάποια άρθρα στα περιοδικά, οτι και καλά , η ιδιογόμωση είναι επικίνδυνη και σταμάτησα...
Επειδή όμως, είναι μεράκι, προσπαθώ να παρακολουθώ συζητήσεις και καθετί που αφορά την ιδιογόμωση...
Κρυφός πόθος, να βρώ χώρο και χρόνο, να ξαναρχίσω...
τα μερακλιδικα θηράματα όπως η μπεκατσα θελουν και μερακλιδικα φυσίγγια όπως δηλαδή ηταν τ αφυσιγγια που έφτιαχνες , ένα ένα στο χερι ζυγισμα όλα τα υλικα , μαλλινη και φροντιδα και προδερμ , αυτά είναι φυσίγγια , η βασιλισσα της διασπορας είναι η πυριτιδα σου και λεγεται S4

Και γω δεν ξερω ποσο αλλαζει την συμπεριφορα ο 76 καλυκας αλλα δεν την βλεπω και για ιδιαιτερα αργη.1,85 με καψουλι ισχυρο..Υποθετω οτι θα εχει κοντα στα 400 μ/δ αρχικη...
η ιδια συνταγή σε 70 χιλ καλυκα εβγαζε 340 περιπου μ/δ , σε 76 ακομα λιγοτερο , αλλα εχει μετρα πολλα , παει μονοβολο

Το βασικο ειναι να αποβαλλεις την αποψη να κατηγορεις το φυσιγγι σου για ολες τις αποτυχιες.
Γεμισε παραδοσιακα, με μαλλινοταπα, και οποια πυριτιδα κανει για τετοιες γομωσεις και το θηραμα που θες, δοκιμασε τα 2-3 φορες στον πινακα ωσπου να δεις το αποτελεσμα που σ'αρεσει και μετα δως τους ευκαιριες στο κυνηγι. Αν το φυσιγγι ειναι καλο, η αποτυχια και η επιτυχια θα ειναι αποκλειστικα δικη σου, αλλα η απολαυση του κυνηγιου θα ειναι απειρως μεγαλυτερη

εχω μια απορια ρε παιδια , αν παω σε 76 χιλ καλυκα και βαλω S4 1,80 , 35 γραμμαρια σκαγια και συγκεντρωτηρα πχ ένα SG magnum και κλεισω με ρελι και πλαστικο τζαμακι , τι λετε θα δουλεψει στο πολύ κρυο ? η καλυτερα να βαλω SIPE ? η Τεκνα ? θελω οπωσδήποτε διβασικη Νοβελ σπορτ , μιλαμε για κατω του μηδεν θερμοκρασίες και χοντρα σκαγια

Το παρων θεμα ειναι πολυ ενδιαφερον και γραφονται πολυ ωραιες συνταγες.Το κακο ειναι οτι μπαινουν ανακατεμενα και δεν ειναι ευκολο να τις ξαναβρεις αν περασει λιγοσ καιρος.Μηπως να εφτιαχνε η διαχειριση μια ενοτητα με τις πυριτιδες με μια σειρα ωστε να γραφουμε για την καθεμια ξεχωριστα και δω να κανουμε την γενικη συζητηση??

Το παρων θεμα ειναι πολυ ενδιαφερον και γραφονται πολυ ωραιες συνταγες.Το κακο ειναι οτι μπαινουν ανακατεμενα και δεν ειναι ευκολο να τις ξαναβρεις αν περασει λιγοσ καιρος.Μηπως να εφτιαχνε η διαχειριση μια ενοτητα με τις πυριτιδες με μια σειρα ωστε να γραφουμε για την καθεμια ξεχωριστα και δω να κανουμε την γενικη συζητηση??
Α.... γιασου.shake.

εχω μια απορια ρε παιδια , αν παω σε 76 χιλ καλυκα και βαλω S4 1,80 , 35 γραμμαρια σκαγια και συγκεντρωτηρα πχ ένα SG magnum και κλεισω με ρελι και πλαστικο τζαμακι , τι λετε θα δουλεψει στο πολύ κρυο ? η καλυτερα να βαλω SIPE ? η Τεκνα ? θελω οπωσδήποτε διβασικη Νοβελ σπορτ , μιλαμε για κατω του μηδεν θερμοκρασίες και χοντρα σκαγια
Με Sipe και 35 γρμ σε 70αρι καλυκα εριξα χιλιαδες με πολυ μεγαλη επιτυχια.Εμενα μου απεδειξε οτι στις πολυ χαμηλες θερμοκρασιες δεν ειχε το παραμικρο προβλημα.Το ιδιο και η tecna.Δυσκολα ομως νομιζω οτι θα την "ταιριαξεις" σε 76 καλυκα και 35γρμ εκτος και αν βαλεις φελο καλ20 μεσα λογο μικρης ογγομετριας.Απο κει και περα εμπειρος εισαι και θα βρεις ευκολα μια καλη δοσολογια.Γιατι ομως σε 76?

Status
Not open for further replies.
Back