Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στην Αμερική θα κάναν θραύση αυτά.... .sarcastic.
Αμερικανικοί κάλυκες ειναι και ίσως και η φωτο?
Τι εγινε εδώ παιδιά; Πρωτη φορά το βλέπω αυτο το πράμα πάντως, κ ο ίδιος που το επαθε ρωταει στην ομαδα τι να διορθώσει...

Αν τα χει κλείσει με αμερικανική μηχανή που συνήθως είναι ρυθμισμένες όλες για κάλυκες winchester AA θέλει επαναρυθμιση η μηχανή με κάλυκες ρεμινκτον όπως της φωτογραφιας.

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους. Καλή κυνηγετική χρονιά!
Αναφορικώς με την επιθυμία μερικών συναδέλφων πιο πάνω να φτιάξουν φυσίγγια very long range, σας στέλνω επίσημες και δοκιμασμένες οδηγίες.
Μπορείτε να τις εκτυπώσετε και να τις κάνετε πράξη.
Είναι από Αμερικανικό βιβλίο συνταγών, δοκιμασμένες με όλες τις μεθόδους και κατά συνέπεια ασφαλείς, εφόσον ακολουθηθούν οι αναγραφόμενες οδηγίες.
Προσωπικά την έχω δοκιμάσει στα μπασίματα της τσίχλας, με την δική μου συνταγή και χωρίς μπάφερ, αλλά όλα τα αλλα όπως αναφέρονται. Τα αποτελέσματα ήταν εξωπραγματικά.
Δεν ξέρω αν ήταν εκατό μέτρα, δεν ήταν όμως απλά πολύ μακρυνές βολές αλλά εξωπραγματικές.
Η συγκέντρωση ήταν τέτοια που έσκαγε την τσίχλα στον αέρα.
Όμως είχα παρά πολλές απώλειες λόγω υπερσυγκέντρωσης.
Αν η συνταγή δοκιμαστεί με χοντρά χάλκινα σκάγια και μπάφερ, τότε θα εκπλαγείτε.
Εάν κάτι δεν είναι κατανοητό και λόγω αγγλικής γλώσσας, είμαι στη διάθεσή σας, όταν μπορώ λόγω ωραρίου εργασίας.
Η συνταγή ξεκινάει από την παράγραφο building advanced hunting loads.
Γεια σου καπταιν χρόνια πολλά, αλλά κόλπα οι αμερικανοι και οι πυριτιδες και τα σκάγια τους.

Φωτοβολιδα με την σιπε μέχρι τα 25 μετρα φτάνεις. Θα φτιάξεις τίποτα καλό;
Αστον ησυχο φιλε αυτον αν και κατι θα κατεβασει ο νους του για long range..θα παει να χωσει σε κανα εμπροστογεμες κανα μισοκιλο σιπε θα γινει το Κουγκι .terror..terror.

Τι εγινε εδώ παιδιά; Πρωτη φορά το βλέπω αυτο το πράμα πάντως, κ ο ίδιος που το επαθε ρωταει στην ομαδα τι να διορθώσει...

Mε MEC κλεινει λογικα. Υπαρχει μια ρυθμιση που διορθωνει ακριβως αυτο το προβλημα, και ειναι μια αλλεν βιδα που τη ρυθμιζει. Επειδη δεν το εχω προχειρο, σου βαζω το λινκ με τα manual απο τις μηχανες που βγαζουν

https://www.mecoutdoors.com/owners-manuals-sr

Στην 600jr τη σελιδα 9 του manual δειχνει ακριβως ποια βιδα ειναι και πως τη ρυθμιζεις για την καθε περιπτωση

Γεια σου καπταιν χρόνια πολλά, αλλά κόλπα οι αμερικανοι και οι πυριτιδες και τα σκάγια τους.
Καλησπέρα Κωνσταντή!,
Πολύ χαίρομαι που τα ξαναλέμε. Εύχομαι να τα πούμε από κοντά.
Η παρουσία σου κοσμεί το φόρουμ!

Καλησπέρα Κωνσταντή!,
Πολύ χαίρομαι που τα ξαναλέμε. Εύχομαι να τα πούμε από κοντά.
Η παρουσία σου κοσμεί το φόρουμ!
Να είστε καλα και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, το ίδιο και εσείς θα χαρώ πολύ να τα πούμε.

Αν είχες αυτά τα δύο εργαλεία, θα μπορούσες να ρυθμίσεις την μηχανή σου από το πρώτο φυσίγγιο.
Το αριστερό είναι ρυθμιστής συνολικού/ τελικού μήκους φυσιγγίου. Έιναι τοποθετημένος σε πάμφιλα φυσιγγίου για να προσαρμόζεται στη μηχανή. Ουσιαστκά έιναι βίδες η μία μέσα στην άλλη, με πολύ λεπτό σπέιρωμα, για ακρίβεια στη ρύθμιση. Ρυθμίζεται με την εσωτερική βίδα με ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού.
Το δεξιό είναι μετρητής της στήλης των σκαγιών από το χείλος του κάλυκα. Από την μία 5,5 χιλιοστά για ρελιαστό και από την άλλη 11 χιλιοστά για αστεροειδές.
Όλα φτιαγμένα σε μηχανουργείο.
Να έισαι πάντα καλά

Attachments

• 7E9CBEBB-7058-4163-BC3A-22FABD80C34C.jpeg
    7E9CBEBB-7058-4163-BC3A-22FABD80C34C.jpeg
    167,4 KB · Προβολές: 35
Status
Not open for further replies.
Back