Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιωργο ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορά στην διαμετρο των σκαγιων 7,5 - 9,5. Εαν τα εβαζε σε στρωσεις τα σκαγια
θα ειχε ''ελεγχομενη'' διασπορα....αναλογα το ποιο νουμερο θα εβαζε κατω η επανω. Ετσι αχταρμα με τοση διαφορά
διαμέτρου.....μαλλον θα ''στεναχωρηθει. :)

Στελιο δεν ξερω πως τα τοποθετει η εταιρεια που γραφεις.....στα δικα μου φυσεκια ανακατεμενα τα σκαγια σε
8,5 και 9....το φυσεκι στον τσιχλοκοτσυφα δουλευει πολυ καλα!!!!:)
Μα και το euromix που ανέφερα πολύ καλά δουλεύει στα τσιχλοκότσυφα σε 8+9 ή 9+10, οπότε δεν αντιλέγω, απλά αναρωτιέμαι τι νόημα έχει μια τέτοια ανάμιξη.
Η τοποθέτηση σε 2 στρώσεις, όταν έχουν διαφορά κατά 2 ή 3 νούμερα έχει κάποιο νόημα. Και κυκλοφόρησαν κάποια τέτοια εμπορικά φυσίγγια (π.χ. τα MAX DOUBLE του μακαρίτη του Στόκα, τα REMINGTON DUPLEX, ή τα B&P MB DUAL POWER - αυτό με διαφορά 3 νουμερα! σε 7+4 και 6+3)
Αλλά ένα φυσίγγι με ανάμικτα και διαφορά 1 ή μισό νούμερο μεταξύ τους, τι παραπάνω μπορεί να κάνει, που δεν το κάνει το ένα από τα δυο νούμερα σκέτο ;;; o_O

Μα και το euromix που ανέφερα πολύ καλά δουλεύει στα τσιχλοκότσυφα σε 8+9 ή 9+10, οπότε δεν αντιλέγω, απλά αναρωτιέμαι τι νόημα έχει μια τέτοια ανάμιξη.
Η τοποθέτηση σε 2 στρώσεις, όταν έχουν διαφορά κατά 2 ή 3 νούμερα έχει κάποιο νόημα. Και κυκλοφόρησαν κάποια τέτοια εμπορικά φυσίγγια (π.χ. τα MAX DOUBLE του μακαρίτη του Στόκα, τα REMINGTON DUPLEX, ή τα B&P MB DUAL POWER - αυτό με διαφορά 3 νουμερα! σε 7+4 και 6+3)
Αλλά ένα φυσίγγι με ανάμικτα και διαφορά 1 ή μισό νούμερο μεταξύ τους, τι παραπάνω μπορεί να κάνει, που δεν το κάνει το ένα από τα δυο νούμερα σκέτο ;;; o_O
Στέλιο κ όμως η ανάμιξη δουλεύει. Να θυμόμαστε όλοι οτι η τουφεκια έχει τρεις διαστάσεις. Έχει την μορφή νέφους

Στέλιο το ντουμπλεξ της ρεμινγκτον το εριχνα φανατικα. Ειναι ισως το καλυτερο εμπορικό φυσιγγι που εχω ριξει. Το 6+3 σου δινει λιγο ποιο ανοιχτη τουφεκια στις κοντινες αποστασεις και τα 3αρια κρατανε και για ποιο μακρια.

Μία ΚΑΛΉ κάννη ρίχνει ΚΑΛΆ όλα τα φυσίγγια και κάποια, πολύ καλά! Μία μέτρια κάννη έχει τα γούστα της, θέλει τα δικά της.... όσον αφορά τα εμπορικά...
Στην ιδιόγωμοση, φτιάχνεις ότι θέλεις για την κάννη ΣΟΎ !!!
Έχω δεί φυσίγγι ιδιόγωμοσης όμως και πάει πολύ καλά με όσα όπλα και να το έχω ρίξει...
Άβυσσος οι κάννες, άβυσσος τα φυσίγγια, άβυσσος τα τσοκ.... μία άβυσσος γενικά η βλητική....
Το απόλυτο δεν θα πετύχει ποτέ πιστεύω, όλο και κάποια παράμετρος θα μας λείπει...
Άποψη μου όλα αυτά...
Έγραψες ότι μερικά φυσίγγια ρίχνουν το ίδιο καλα σε όλες τις κάνες. Εκεί ήθελα να καταλήξω. Υπάρχει μια κατηγορία φυσιγγίων που ακυρώνουν τελικά την οποία βλητικη υπεροχη η αδυναμία που υπόσχονται η αναφέρουν οι οποιοδήποτε στις κανες

Ερώτηση. Για την μεταφορά μιας συνταγής από εξάστερο σε παραδοσιακό ο γενικός μπούσουλας τσιμπάμε 0,05 μπαρούτι. Αυτό ισχύει σε κάλυκα ίδιου μήκους, ή στην περίπτωση κοψιματος του κάλυκα στα 65πχ δεν χρειάζεται να αυξήσουμε πυρίτιδα; Ευχαριστώ.

Στελιο δεν ξερω να σου απαντησω για φυσιγγια εμποριου.....δεν εχω αγοραζω....δεν τα ξερω. Αυτο που μπορω να σου
πω ειναι οτι Δημητρης εχει δικιο ( κατα την γνωμη μου ) η αναμιξη δουλευει. Κλεινω για περδικα με μισοταπα
FREE SHOT στα 33 γραμμαρια συνολικου βαρους σκαγιων με 13 γραμ Ν.8 +20 γραμ. Ν7. Σε στρωσεις και τα 8ρια
κατω. Αυτο το φυσιγγιο σε φερμαριστη περδικα ( πρωτη τουφεκια ) το θηραμα δεν εχει καμια τυχη. Η θεωρια ειναι
οτι τα 8ρια γεμιζουν τα ''κενα'' του 7. :)

Ερώτηση. Για την μεταφορά μιας συνταγής από εξάστερο σε παραδοσιακό ο γενικός μπούσουλας τσιμπάμε 0,05 μπαρούτι. Αυτό ισχύει σε κάλυκα ίδιου μήκους, ή στην περίπτωση κοψιματος του κάλυκα στα 65πχ δεν χρειάζεται να αυξήσουμε πυρίτιδα; Ευχαριστώ.

Δημητρη δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι συναδελφοι....ο ''κανονας'' ειναι στο ρελιαστο 0,05 πυριδα παρα πανω.
Αυτο κανω εγω, ακολουθω τον μπουσουλα , ετσι ξεκιναω....μετα απο δοκιμες αν δεν μου αρεσει...το αλλαζω. :)

Γιωργο ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορά στην διαμετρο των σκαγιων 7,5 - 9,5. Εαν τα εβαζε σε στρωσεις τα σκαγια
θα ειχε ''ελεγχομενη'' διασπορα....αναλογα το ποιο νουμερο θα εβαζε κατω η επανω. Ετσι αχταρμα με τοση διαφορά
διαμέτρου.....μαλλον θα ''στεναχωρηθει. :)

Στελιο δεν ξερω πως τα τοποθετει η εταιρεια που γραφεις.....στα δικα μου φυσεκια ανακατεμενα τα σκαγια σε
8,5 και 9....το φυσεκι στον τσιχλοκοτσυφα δουλευει πολυ καλα!!!!:)
Έχω ένα προαίσθημα ότι όχι μόνο δεν θα στεναχωρεθεί αλλά θα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Στο 8,5 - 9 δεν θεωρώ ότι μιλάμε για μίξη. Αφού πρόκειται για σχεδόν το ίδιο νούμερο.

Σε κλείσιμο με παραδοσιακό ρελι κ τζαμακι πέφτουν οι πιέσεις κ οι ταχύτητες. Αναλόγως τι θελεις να κάνεις χονδρικά πάντα ανεβάζουμε λίγο μπαρούτη έως πολύ. Γράψε την συνταγή που θέλεις να μεταφέρεις

Σε κλείσιμο με παραδοσιακό ρελι κ τζαμακι πέφτουν οι πιέσεις κ οι ταχύτητες. Αναλόγως τι θελεις να κάνεις χονδρικά πάντα ανεβάζουμε λίγο μπαρούτη έως πολύ. Γράψε την συνταγή που θέλεις να μεταφέρεις
Γενικά ρωτάω γιατί μειώνεται και το ύψος κάλυκα.

Kαλησπερα.Εχει πεσει στα χερια μου 1/2 κιλο f2 36,γεμισα μερικα στο 1.90χ35 cx2000, overpowder card μαλλινη ταπα ,no4 στα 57.8.Δοκιμασα στα 40μ αλλα η συγκενρωση στο χαρτι δεν ηταν καλη.ουτε η διατρηση,δεν τρυπισε τον τενεκε ουτε ενα σκαι...μηπως δοκιμασατε καποιο αλλο σεταπ?Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο?Ευχαριστω.

Kαλησπερα.Εχει πεσει στα χερια μου 1/2 κιλο f2 36,γεμισα μερικα στο 1.90χ35 cx2000, overpowder card μαλλινη ταπα ,no4 στα 57.8.Δοκιμασα στα 40μ αλλα η συγκενρωση στο χαρτι δεν ηταν καλη.ουτε η διατρηση,δεν τρυπισε τον τενεκε ουτε ενα σκαι...μηπως δοκιμασατε καποιο αλλο σεταπ?Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο?Ευχαριστω.
Ν4 δεν τρυπησε ούτε ένα;;;;; περίεργο αυτό φίλε. 1.90 x 35 δεν την λες αδύναμη συνταγη. Σε ποια θερμοκρασία έγινε η δοκιμή; όπλο; τσοκ;

Ν4 δεν τρυπησε ούτε ένα;;;;; περίεργο αυτό φίλε. 1.90 x 35 δεν την λες αδύναμη συνταγη. Σε ποια θερμοκρασία έγινε η δοκιμή; όπλο; τσοκ;
Δημητρη προχθες εκανα τη δοκιμη 26 βαθμους σιγουρα θα ειχε..το εριξα με ενα cz 581 2*..

Status
Not open for further replies.
Back